mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

Kto nosí vo vrecku Apple?

neznámy
neznámy | 20.12.2014 12:06
A čo je to nadspotreba?
neznámy
neznámy | 20.12.2014 12:08
Mám dojem, že takto to vidia ľudia mnohí, je jedno či sa pripoja na net a niekde o tom napíšu kvantá slov, alebo si to len v tichosti myslia.
Ide o to, čo kto urobí.
Minimálne na net sa pripájajú aj tí, čo poukazujú na vysokú spotrebu všetkého.
Aj mobil nosia vo kabelke, vo vrecku, v taške...nie preto, že je to trendové, ale preto, lebo sám si vyskúšal aj výhody mobilov, trebárs aj v krízových situáciach. Alebo pre chod firmy. Že ponúka aplikácie? Môžeš využívať a nemusíš.

Zdravá výživa...to je veľmi komplikovaná záležitosť, pretože orientovať sa v tých ozaj zdravých potravinách teraz chce veľa o tom študovať a hlavne si uvedomiť, že nie pre každého je vhodné a zdravé to, čo pre mňa. No minimálna snaha niečo robiť pre svoje telo a tým aj pre dušu, je myslím dobrý krok a nie každý má záhradku, kde si môže vypestovať zeleninu a ovocie.

Všetko je to myslím o uvedomení si konkrétneho človeka, pretože ak sa mi tu niečo núka, neznamená to, že po tom siahnem a využijem to.
Potom by nebolo pre koho tie kvantá zbytočností vyrábať.
Takže začnime od seba :)
neznámy
neznámy | 20.12.2014 12:45
Napísala som, že sa to netýka všetkých, ale väčšinou sa to tak robí. Je to
prevládajúca atmosféra doby.

pretože ak sa mi tu niečo núka, neznamená to, že po tom siahnem a využijem to.


práveže v drvivej väčšine to znamená presne toto. Po ponúknutom sa siaha a bez zrejmej potreby.
neznámy
neznámy | 20.12.2014 12:51
Tak po ponúkanom nesiahaj, ak nechceš :)
Viem, že píšeš o tom čo sa deje a Tebe sa to nepáči.
Preto som napísala, že začať od seba, lebo nemôžeš ísť meniť všetkých ostatných, ktorí siahajú po všetkom, čo sa im núka a vysvetľovať im, prečo to tak robiť nemajú.
neznámy
neznámy | 20.12.2014 13:05
Reagovala som len na Jožka a tému nadspotreba ako to vidím ja, nie je to len záležitosť pár tisíc ľudí hore, ale všetkých.
MandMs
MandMs | 20.12.2014 14:21
Ludia, len to nevalajte na Apple. Vsetky cinske podmienky su podobne... A netyka sa to len telefonov ale aj pocitacov.. A poznam tu fabriku a aj ine v Cine a vsade sa takto robi... Ano chodievaju na 12 hodin do prace, maju tmave haly a cely den umiestnuju tie iste pismenka na klavesnice... ups, ale ked ich je miliarda, tak asi sa sami k tomu dopracovali... neviem
neznámy
neznámy » MandMs | 20.12.2014 17:26
v podstate ma k tejto diskusii motivovala diskusia o vegetariánstve, kde som bol vinný za to že ako vegetarián nosím kožené topánky. ja som sa snažil vysvetliť, že kožené topánky je možné vyrobiť humánnym spôsobom, keďže nepatria k masovej spotrebe ako jedlo a že sa to týka vlastne väčšiny potrebných vecí. je to akoby sme niekoho zastrelili, zobrali mu jeho kapustu a predali na trhu a ten čo by ju od nás kúpil by podporoval zabíjanie.
neznámy
neznámy | 20.12.2014 17:49
vies....rozdiel medzi "daju sa vyrobit" a "vyrabaju sa" je obrovsky....a asi si to neuvedomujes, ale aj koza sa spracuva masivne a vo velkom, je vsade, tam nie je rozdiel.....takze touto dalsou diskusiou na nic nove nepoukazujes, kazdy si je vedomy v akom svete zijeme.....a mozes polemizovat nad tym, ze "co by sa dalo robit" ale situacia je taka aka je momentalne....aj v jedle, aj v ostatnom spotrebnom tovare vratane koze, vratane elektroniky....maso sa da spracuvat humanne, koza sa da spracuvat humanne, ale nie je tomu tak ak sa bavime o velkovyrobe...
neznámy
neznámy | 20.12.2014 18:45
-YES--BOW--BOW--BOW--YES-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...