mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

Duchovna nasa cesta a pohlad na vyvoj duse rok 2012

neznámy
neznámy | 21.11.2012 08:51
Ked som si prezrela tieto videa tak mne to bolo blizke.Podobne mam pocity a vnimam to takto.Su to len moje pocity a nieco aj z mojich skusenosti.Viem,ze nemusite to vnimat ako jsa,lebo kazdy moze mat nato iny pohlad.Ako to vnimate vy? Ake mate vy pocity z tohto videa? Dakujem

http://dotsub.com/view/4c3bc9bc-3f86-4bec-90b2-7a720c61c2f5#.UKvXTNgy7DB.facebook

http://dotsub.com/view/cb085c0d-d28a-4a61-b87d-ed6ea1734a3b#.UKvXfQOm1FM.facebook
neznámy
neznámy | 21.11.2012 10:34
Ahoj Tulinka,
zatiaľ som si pozrela iba prvý dokument. Keďže ma zmáha choroba, aj to je u mňa momentálne výkon. :)
Nebola by som to dopozerala, ale proste mi nedalo pozrieť to až do konca.
Ten dokument úplne presne vypovedá o mojej životnej filozofii, takto chápem všetko aj ja.

Takže ďakujem. :)
neznámy
neznámy | 21.11.2012 11:56
No, pár připomínek bych k tomu měla.

Zkoukla jsem 1. i 2. díl.
Myslím, že v dokumentu jsou velmi alarmující prvky, kterých si možná člověk v záplavě informací nevšimne.... ale například věta VZDÁT SE SVÉ OSOBNÍ VŮLE a totálně se odevzdat...byla podávaná tak, že jsem z toho neměla dobrý pocit.
Komentují jak je dualita zdrojem problému, přesto hlásají oddělení realit.
Do třetice říkaj, že stránky Awaking as one, jsou jako facebook pro "věrné".

Jo a s tím jak bylo řečeno, že najednou všichni všechno budou vidět a cítit a povznesou se.... Tyto schopnosti člověk nabývá podle mě postupně a evolucí, kdyby to měl získat vše najednou tak ho to zabije.

Jsou tam věci, se kterými lze souhlasit, ale celkově na mě tento dokument zanechal
spíš negativní dojem, čili se s tím neztotožňuju.

Určitě se blíží změny, ale nemyslím, že to bude takhle.
neznámy
neznámy | 21.11.2012 12:06
To je v poriadku,ze sa s tym nestotoznujes.Mas svoje vnimanie a skusenosti.Preto je dolezite sa tym aj riadit,lebo to je tvoja cesta.Dolezite je aby sme sa riadili svojim srdcom.My tu nemame nikoho presviedsat a ani ze je to pravda,skor mame si vymienat nazory.;)
neznámy
neznámy | 21.11.2012 12:38
Tak som si pozrela aj druhý diel. Tie astronomické informácie o Majskom kalendári posúdiť neviem, ani teórie o zvyšujúcich sa vibráciách zeme a podobné domnienky.
Ale to ani nie je pre mňa podstatné.
Podstatné je to, že to, čo poznám som tam našla. A že končiaci sa rok je aj v mojom živote určite výnimočný.

Tie slová na záver druhého dielu sem musím dať. Je v nich všetko. Aspoň pre mňa. :)

Ptáš se: " Kdy to království přijde?"
Ono "království" nenastane čekáním na nej.
Nebude to záležitost konstatování.
"Je to tady." nebo "Je to tam."
Protože nebe není místo...
Je to stav mysli.

bodhisattva Issa
neznámy
neznámy | 21.11.2012 13:02
Súhlasím s tebou vždy čo tu píšeš skoro so všetkým.. A teraz úplne so všetkým -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 14:44
Tiez neviem posudit o mayskom kalendari alebo co sa ma udiat,lenze to nie je dolezite.Mna oslovili tie hlboke myslienky.Presne,ze vsetko je stav mysle a v nas.Vlastne to je ta praca na sebe.Pochopit duchovno a kto sme.Citila som,ze tebe sa to bude pacit,podla tvvojich pismenok.Dakujem.-FLOWER--HEART-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 14:50
super dokumentík, děkuju -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 15:21
Pekný deň, Tulinka,
pozrela som si zatiaľ len prvé video, ale pokúsim sa pozrieť neskôr aj to druhé.

S niečím z toho videa sa dá súhlasiť, s niečím nie, veľmi neutrálny postoj voči odprezentovanému videu, príde mi podobné mnohým iným, ktoré sa snažia získať si svoje publikum.
Celkom sympatická je tam známa myšlienka, totiž, že „cesta do pekiel je dláždená dobrými úmyslami" a stotožňujem sa aj s prijímaním života ako večnej cesty hľadania Pravdy. Ale nie celkom som stotožnená s potrebou zbaviť sa vôle pre možnosť odovzdania sa. Vôľa patrí k človeku a človek sa nemôže odovzdať, ak nie je schopný prijať sa ako Bohom stvorená bytosť, so všetkým, čo k nej patrí. Videla som teda aj malinké detičky presadzovať si svoju vôľu. Nedávno som bola na stretnutí mladších batoliat aj dojčiat, kde behali aj ročné deti, vyzeralo to síce roztomilo, ale svoju vôľu si presadzovali dravšie, ako poniektorí dospelí.

Čo spochybňujem, to sú narážky o podpore duality zo strany viacerých náboženských hnutí, ktoré sú tu podávané ako axiómy a sú tam vyslovené ako všeobecný fakt, pritom mnoho náboženských hnutí sú vo svojej podstate založené práve na zjednocovaní duality tým, že ju vo svojej ľudskej prostote prijímajú. Tvrdenie, že dualita je servírovaná náboženskými hnutiami zavádza, netvrdím, že je cielené, ale je to podozrivé.
Pamätným pôvodcom tohto typu dualizmu je zoroasterizmus, ktorého vznik iniciovalo učenie Perzského učiteľa Zarathuštru. Učenie sa datuje myslím asi 1000 rokov pred narodením Krista a dnes sa zachováva (myslím) v Iráne. V eschatológii kresťanstva a judaizmu sa síce stretávame s náboženskou víziou neba a pekla, ale svedčí to akurát o tom, že katolicizmus v sebe nepoprie perzský pôvod. Avšak dnes sa už aj do kresťanstva mieša psychológia a preferuje sa prijatie človeka ako takého. Peržania viedli dlhé boje s Grékmi, tak ich náboženské predstavy na seba narážajú (sublimácia Gréckeho Dia do viacerých bohov kontra judaistická a kresťanská predstava neba a pekla), avšak obe predstavy sa formovali v podstate blízko seba, ovplyvňovali sa jedna druhou. Ak si to vezmeme z dlhodobej perspektívy (z historického hľadiska), tak sú to stále dva smery, Grécke myslenie verzus Perzské - dualistický rozmer (podporovaním jedného smeru obhajujem druhý).
Čiže tým, že sa tu vlastne bojuje proti jednému smeru, proti deleniu "dobré -zlé" a figuruje tu potreba vedenia "zlatej strednej cesty (čo je vlastne aj cieľom kalokagatie), aj v tejto predstave je prítomné prikláňanie sa k jednému smeru, teda iný typ dualizmu. Vo videu sa hovorí o zrušení duality výberom "správnej“ cesty, a to cesty odlúčenia od Ega. To je tiež prikláňanie sa k jednej strane, hoci sa v podstate na podobnej báze zavrhujú myšlienky hnutia new age (s ktorým tiež nesympatizujem), ap. ich prikláňanie sa k pozitívnemu mysleniu.
Peržania dosť vytrvalo bojovali proti Grékom proti ich ideálu krásy. Gréckych bohov ale prebrali Rimania, a tak v inej forme prežili dodnes, pretože na ich prítomnosť v ľudskom nevedomí upozorňuje analytická psychológia, alebo aj astrológia a i.. Túto obrátenú stránku oných náboženstiev nádherne popísal Jung, ktorý, zdôrazňoval nutnosť priechodu cesty do raja cez peklo...Lenže táto druhá stránka je tu vykreslená idealisticky...
Trochu sa mi tiež zdá, že niektoré známe výroky sú tu využité prospechársky, napr. cielene pôsobí vetička, že väčšina ľudí si myslí, že je potrebné konať lásku, ale problémom je, ako sa táto správa dostane k egoisticky zmýšľajúcemu človeku. Tak to je dualizmus ako vyšitý – triedenie na: my osvietení a vy neosvietení.
Ale s tým už som sa stretla v spolku Milosť, že nesúhlasiť znamená pre osvietených byť posadnutá diablom. V tomto prípade je to podané miernejšie, ale v podstate rovnako...Prečo tá potreba niekam sa zaradiť, niečo vymedziť, ak je najvyššou duchovnou cestou hľadanie?
neznámy
neznámy | 21.11.2012 15:45
Keď mám byť úprimná, tak na mňa sú tieto písmenká veľmi zložité, v tomto som príliš jednoduchá, zdá sa mi to čo píšeš príliš odborné, s príliš informáciami, historickými údajmi. Pokial si to niekde nevygúglila, ale to všetko ovládaš a tu z voleja píšeš, tak klobúk dole - si dobrá -THUMBSUP--BOW-
Po čítaní toho čo píše Alnilam a po zhliadnutí len jedného videa sa ja intuitívne prikláňam k zhliadnutému, s mnohým sa stotožňujem, súhlasím, takmer všetkému som rozumela, takže tiež za tieto videjká ďakujem, určite mi to niečo dalo.
Je zaujímavé sledovať, ako rôzne reagujú rôzni ľudia, ja namiesto tohto pre mňa strašného analyzovania skôr živočíšne "cítim" ..je jedno či sa jedná o chlapa alebo o "duchovné video".. Nemám potrebu ani skúmať rôzne prečo, ani že ma chce niekto zaraďovať, alebo že by som sa ja mala niekam radiť. Ide to proste tak nejak samo.
Aby ťa to nezmiatlo, len tu tak písomne konštatujem, na tvoj text to nemá vplyv. Prajem ti pekný večer -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 15:48
Zornička aj ty si to pekne napísala :) aj ja vela vecí neriesim, skor citim, lebo niekedy sa to slovami ani vyjadrit nedá -NOOO-:D
neznámy
neznámy | 21.11.2012 15:54
Dakujem a velmi sa mi paci,ze mas svoj nazor a svoj pohlad nato.Rozpisala si to podrobne co ti je blizke a co sa ti nepaci.Ved toto je dolezite,ze mame prijmat kazdy nazor a neupinat sa na len na ten svoj.Kazdy ma svoju pravdu a preto mame respektovat aj ine nazory ale ostat sam sebou.Mna zase oslovila myslienka o oslobodeni,nerozumela som dlho co to znamena.Az ked som to nezazila vo svojom zivote a mohla pochopit tu myslienku.Je tam viac co mi bolo blizke.Tiez mam ten nazor,ze nemame sa delit ale spajat,lenze jedine,ked budeme brat ludi aki su a nie ich pretvarat na svoj obraz.To je vsetko o tolerancii,ucte a repektu jeden k druhemu.
neznámy
neznámy | 21.11.2012 17:34
toto si napisala velmi pekne, aj s dostatocne dlhym vykladom ponatia zakladov nabozenskeho dualizmu, ktore este mozno siahaju aj dalej, no podstatne je, ze tento postreh co mas podla mna uplatnujes aj vo svojej realite a tym, ze nedelis v uvodzovkach na tych osvietenych a neosvietenych, na tych dobrych a zlych, sa umelo nevysuvas do roznych pozicii a tym neposobis afektovane, aj ked svoje prispevky podavas v niekedy v dost myslienkovo narocnom duchu-LOL- pre mna je to vsak len vyzvou, aby som si ponamahala svoje zavity a rozvinula svoje myslenie, na co su tvoje prispevky casto stvorene-LOL- Je pravda, ze ich nedokazem zaregistrovat vsetky, ale niekedy to vnimam podobne aj vo svojom kazdodennom zivote ako napriklad, ze tendencie k zjednodusovaniu zivota mozu viest k celkovej simplicite ludskeho druhu a to si uvedomujem napr. pri pouzivani auta ako dopravneho prostriedku, ze ma niekedy moj organizmus upozorni na dolezitost jednoducheho obycajneho kracania-LOL-ako aj vyhod a pozitkov spojenych s nim. toto zjednodusovanie vsak v konecnom dosledku obohacujuce byt nemusi:)ved vraj aj Kurt Vonnengut ( nic som od neho neprecitala, nedocitala som ani Galapagy, to je tou lenivostou ducha asi) v pokrocilom veku osobne chodil na postu, aby odoslal svoje dopisane dielo. Ked mu to manzelka vycitala, ze sa to uz v sucastnej dobe da odoslat aj inou formou, ohradil sa, ze jemu ide o ludsky kontak s osobou na poste, s tym, ze je to spojene s urcitym ritualom, s tym, ze to nie je zjednodusene a ze mu to poskytuje formu vyzitia a radosti.
Niekedy mi chyba doba, ked si ludia pisali obycajne dopisy a dali si tu namahu, ze ich rucne napisali, a osobne odniesli na postu. take nieco uz nie je vidat v dnesnej dobe prilis casto:)
neznámy
neznámy | 21.11.2012 18:05
pekny dokument Tulinka, mna zase najviac zaujala tato taoisticka myslienka: Svet je skryty, alebo mozno presnejsi preklad skutocnost je ukryta-ROLL-a preto nemoze byt lepsi.
neznámy
neznámy | 21.11.2012 19:39
Skús začať tým, že tento rok pošleš 15 vianočných pohľadníc. Vlastnoručne ich napíšeš, odnesieš na poštu, vystojíš si ten rad v prekúrenej hale v teplej bunde. Ten kontakt sa ihned zintenzívni, pretože na tých ludí človek samozrejme myslí viac, než ked odpáli 50 rovnkých smsiek z mobilu. ked budeš pri tom v rámci zhonu na tej pošte aj hrešiť ako ja (neznášam rady) a ked tie karty aj vlastnoručne vyrobíš - stačí farebný papier, zlatá fixka - tak bude ten kontakt zaručene ešte o stupeň ďalej, v tomto prípade k adresátovi bližšie..-FLOWER-
Ano, aj toto patrí k duchovnej ceste, ten pán Kurt bol múdry človek
neznámy
neznámy | 21.11.2012 19:43
Dnes je pekný dátum 21.11.12 ..mesiac pred koncom :) mne sa celkom darí už odvčera vyriešiť záležitosti, ktoré sa dlhodobo vliekli - do dobrého konca..
Je niečo vo vzduchu, hviezdy sú naklonené, je to ticho pred búrkou, alebo nejaké iné vysvetlenie ?? -FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 19:57
Ja som sa narodila dvadsiaty prvý deň mesiaca a je to moje obľúbené číslo, ktoré sa "náhodou" často vyskytuje v mojom živote.
Takže dobre je ten "koniec sveta" vymyslený, dobre. -LOL-
neznámy
neznámy | 21.11.2012 20:04
ano, Zornicka, posielam vlastnorucne vyrobene pohladnice, aj ked je to dost drahe, posielat to cez taku dialku, posielam to ludom co maju v mojom srdci najvacsie miesto, a vacsinou tam nakreslim aj nejaky obrazok, lebo velmi rada kreslim a majstrujem , aj so svojim synom, ale inac vdaka za inspiraciu;)
neznámy
neznámy | 21.11.2012 20:06
Ja som sa narodila 20.12. takze tesne pred bránou 30ky to celé skončí :D
ale nie, neverim tomu.
Uz sa celkom tesim na rok 2013, som zvedava co mi prinesie alebo zoberie
neznámy
neznámy | 21.11.2012 20:07
apropo mobil nevlastnim uz vyse dvoch rokov a ked som vo vnutri, vacsinou si skladam teple veci zo seba, aby som sa neprepotila-LOL-
ale vdaka-FLOWER-
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...