mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

comu verime comu sme vdacni za to comu verime

neznámy
neznámy | 10.5.2017 20:56
Ze nase presvedcenie nasu ideologiu jednoducho vsetko comu verime tvaruju rozne aspekty zivota informacie k nam prichadzaju a my ich filtrujeme cez rozne sita ktore si budujeme ziskavame skusenostami a presvedceniami.Robime rozhodnutia s nadejov ze sa potvrdi predpoklad uspechu.To co nam vsak vytvara strukturu myslenia(napr.niekto ma rad psov iny macky)to co usporaduva chaos tolkych moznych prudov je "len nahoda"...?Mozeme roznymi sposobmi uchopovat realitu spracovavat impulzy z okolia (Castaneda napr.nieco o tom pisal ako to funguje neviem)alebo ine psychologickofilozoficke smery no aj tak tomu predchadzaju drobne criepky nahodnych informacii podla ktorych sa neskor rozhodujeme.Takze za vsetko co vieme vdacime vyssej nahode.
Claire
Claire | 11.5.2017 01:34
Nevěřím, že všechno je náhoda. Náhodou někoho potkám a přemýšlím o tom, jestli to není náhoda, ale jestli ho oslovím nebo neoslovím už je na mě, není to náhoda.

Věřím v náhodu, přesto do ní vždy vstupujeme svou individualitou, osobností, samostatností ...... stejně jako svými sny, ideály a představivostí
Ailime
Ailime | 11.5.2017 10:39
Náhody neexistujú, nič nie je náhoda - dočítala som sa asi pred 20 rokmi v Celestínskom proroctve...
neznámy
neznámy » Ailime | 11.5.2017 12:43
Lidé neradi žijí v nejistotě, proto vymýšlejí takové slogany jako nic není náhoda, všechno zlé je k něčemu dobré atd.

Lidé mají schopnost dodávat smysl vstupům náhody do našich životů i po dlouhé době, což je dobře, pokud to vede ke schopnosti uchopit náhodu a využít jejích inovačních potenciálůí k dobru vlastnímu i ostatních lidí.
neznámy
neznámy | 11.5.2017 13:51
podľa Vás je synchronicita nezmysel?
neznámy
neznámy | 14.5.2017 23:06
Rozhodnut sa mozeme"slobodne"tak ze zvolime nieco co pozname a pozname to co nam zivot osud nahoda priniesla ukazala a nas to zaujalo.Spatna geneza pricinnych suvislosti napr.mam rad psov ked som bol maly nasi mali psa prva skusenost nejako sa mi dostala do ruk kniha o psoch druha skusenost informacia chcem spolocnika do domu rozhodujem sa na zaklade tychto skusenosti(velmi zjednodusene).
milan08
milan08 | 15.5.2017 06:45
ano mame slobodnu volu.
milan08
milan08 | 15.5.2017 06:46
ano mame slobodnu volu.
damara
damara » milan08 | 15.5.2017 09:39
skôr by som povedala, že nie slobodnú vôľu ale slobodnú voľbu.
neznámy
neznámy » damara | 15.5.2017 14:19
..si zvolit jen a právě to co si zvolíme. :)
neznámy
neznámy | 15.5.2017 18:42
Toto, i keď v trochu inej situácii som včera študovala z viacerých zdrojov.
Poviem príklad: niekto mešká 3 minúty na autobus, ten autobus havaruje a všetci zomrú. Človek, ktorý nenastúpil prežil. Je to len náhodný výber? No, minimálne v 50percentách nie - to sa týka ľudí, ktorí dostávajú info z druhej strany - tu vôbec nehovorím o žiadnej karme a už vôbec nie o náhodných informáciách.

Alebo - kolegynin dospelý syn mal ísť s kamarátmi na dáku oslavu autom. Ako sedel v kresle a ešte s nimi telefonoval, vystúpila z rohu bytu taká bytosť ako hmla, prišla k nemu a pritlačila ho do kresla a povedala, že keď nepočúva, musí ho zadržať ona. Chalan sa tak ľakol, že nebol v stave odísť a asi o hodinu mu telefonovali rodičia jedného z kamarátov, že havarovali.
Myslím, že dôležité boli slová "keď nepočúvaš".
Viem, že toto je mierne iné, ako uvádzaš ty, no podstata je asi rovnaká.
neznámy
neznámy | 15.5.2017 23:19
Moze byt ze takyto vyber existuje.Ja mam skor na mysli to cim clovek vlastne je cim je zivi co si mysli a co je za tym.Ako zivot ide prichadzaju informacie nahodnych sekvencii pre kazdeho cloveka jedinecnych ale je nas uz tolko ze sa akosi kumuluju ludia s rovnakymi informacnymi tokmi ktore ich formuju ako napr.tu na tomto fore ak by sme uviedli vsetky veci ktore nas doviedli az sem bolo by to velmi podobnych formacii.
neznámy
neznámy | 16.5.2017 17:28
synchronicita není nesmysl, ale bývá daleko méně častá než se v současnosti myslí
neznámy
neznámy | 16.5.2017 17:53
Ale to je vlastne to isté - čím je človek živý, čo si myslí ... ak človek stratil spojenie, dejú sa veci, ktorým by inak zabránil - od toho sa všetko odvíja - väčšina z nás žiaľ má spojenie prerušené, preto vyhľadávame alternatívy, ktoré by nám napovedali, ako a kde sa máme pohnúť - ale zrejme aj to je súčasť individuálnej cesty každého človeka, súčasť vlastného učenia sa a v určitom okamihu je možné, že sa na cesty mnohých na chvíľu prekrížia.
Dočítala som sa, že napr. z pohľadu makrokozmu sa vývoj človeka delí úplne inak, ako ho delíme my. Podľa makrokozmického merítka dospelosť=zrelosť(vo vývoji) je medzi 30-40 rokm života. A ľudí, s ktorými v tomto čase budeme mať silné vzťahy (nedelia sa na pozitívne, negatívne!) mimo našej súčasnej rodiny, budú naši najbližší v budúcom živote - teraz som trochu odbočila, ale zasa nie až tak moc, pretože veci medzi sebou súvisia a ja osobne až keď čítam tieto diela, zisťujem, ako veľmi
neznámy
neznámy | 16.5.2017 18:14
Osudovym veciam nezabranis aby sa ti stali aj ked vies dopredu max.mozes oddialit.Ten jemnocit na veci medzi nebom a zemou je pod vrstvov zbytocnych tuzob v bahne materializmu kolko krat si povieme ja som to vedel. ..Ano vedel no hlas tichucky jemny ako dotyk motylich kridiel uz nepocujeme.Niektory ludia nam povedia jednu vetu a pamatame si ju do konca zivota ineho stretneme len raz a aj to je dost iny nam je ucitelom vzorom vsetko s cim sa stretneme nas obrusuje dava zmysel tomu nestalemu prudu myslienok.
neznámy
neznámy | 16.5.2017 18:22
A čo tí, ktorí sa nedožijú tridsiatky, koho budú mať za najbližších v budúcom živote?
neznámy
neznámy | 16.5.2017 19:58
Neviem, prečítala som zatiaľ len 3 práce. Autor sa volá Rudolf Steiner.
milan08
milan08 » Claire | 17.5.2017 07:38
comu verime to sa aj nam stane.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...