mesiac
Štvrtok, 9.5.2024
Meniny má Roland

Ľudská duša - 

co vam najviac vadi na druhych?

neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:28
taku sviezost, inspirativnost..
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:29
No treba ty kozy
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:31
To bys musela byt mladsi.Je ti159
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:33
to sice hej, ale mam rada svoj mozog, nechcela by som aby zlenivel na ukor koz
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:35
Mozek asi nemuze zlenivet.Je to jen pomuuuucka.Ja ho raaaad nepouzivam
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:44
jasne, ze moze, minimalne ked ho clovek necvici, nepojme tolko informacii, kolko je potrebne
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:50
A je treba lina ruka kdyz ji necvicim?
neznámy
neznámy | 8.5.2013 00:56
nezvladne napr. taku zataz ako ked pravidelne cvicis.......rovnako je to s mozgom, ked potrebujem ponat napr. 500 stran dolezitych informacii za kratky cas, bude rozdiel ak som mala mesiac volno a bude rozdiel ak posledny mesiac je take mnozstvo informacii beznou rutinou.....
neznámy
neznámy | 8.5.2013 08:16
Ale nechapu pojem "linej mozek"

Kdyz nejezdim autem tak je line auto?
neznámy
neznámy | 8.5.2013 10:14
To mi pripomina vazenie....-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 8.5.2013 10:19
V preplnenych autobosoch sa ludia zvycajne aj spotia; bud rada, ze si nezazila alkoholicky dych zmiesany s cesnakom priamo do tvare-PUH-
vevuska
vevuska | 8.5.2013 10:51
Mne najviac na ľuďoch vadí, že sú povrchní, že nevedia rozmýšľať a používať mozog, alebo aspoň zdravý sedliacky rozum a ešte aj u niektorých tá úžasná naivita.
neznámy
neznámy » vevuska | 8.5.2013 11:07
Povrchnost ano, no ta naivita? Deti su tiez naivne, i ja niekedy....u druhych mi vsak nevadi, musia asi prezit a zistit kedy im naivita skodi. -CONFUSED-
neznámy
neznámy » vevuska | 8.5.2013 11:14
Hmmm, tak ja to mám inak. Pre mňa povrchný človek nie že nevie rozmýšľať a používať mozog, ale práve naopak, premýšľa LEN mozgom aj sa ním riadi. Čo však nepoužíva povrchný človek je - SRDCE -HEART-

A úžasná naivita je tiež široký pojem. Veď naivný ako decko sa používa často k ľuďom, ktorí rozmýšľajú čisto a nevinne ako deti, nedomyslia všetky dôsledky, nekalkulujú dopredu, nevymýšlajú kulehy, necítia pomstychtivosť, ale naivne, čisto, detinsky a nevinne sa nechajú mnohokrát oklamať, nechápu že ich druhí môžu využiť a urobia im zle, nekumulujú okolo seba to dusno a negativitu pochádzajúcu z často prešpekulovaného správania sa druhých..Taká naivná jemná babička ktorá behá okolo svojich vnúčat, naivný chlap - dobrák čo robí všetko pre svoju rodinu, naivná žena čo jej stačí málo a nikomu neublíži je často druhým k posmechu, ale práve tá úžasná naivita je mnohokrát tým hlavným faktorom, čo dotyčného človeka robí úžasným a jedinečným..
vevuska
vevuska | 8.5.2013 11:30
áno, deti sú naivné dokiaľ im to rodičia dovolia. Resp. už som sa stretla s deťmi, ktoré neboli naivné. A mám pocit, že viac detí je takých, že veľa chápu, čo sa týka reality, ale zase to im odoberá tú detstkú bezstarostnosť a neskôr sú príliš skoro dospelé a zodpovedné. Ale prejdem k veci. Bohužiaľ tiež som občas naivná - resp. hlavne keď stretnem fajn chlapa, tak vtedy som naivná :)
neznámy
neznámy | 8.5.2013 11:33
Ja chápem všetko čo píšeš o 170 kilovej žene a o pocitoch spojených s tým že si sadne vedla teba. Skús však pochopit ty tieto písmenká :
( Je to aj odpoved na otázku v záhlaví diskusie "Čo nám najviac vadí na druhých" pre Juryna )

Ako funguje Vesmírny zákon rezonancie? Ako zrkadlo, ale nie hocijaké:

Predstavte si pred sebou čiaru. Tá čiara bude predstavovať nulu, nadhľad, vyrovnaný stav, pokoj. Na tú čiaru teraz zakreslíme náš vzťah k rôznym oblastiam života ako graf. Je tam bod pre vzťahy so známymi, bod pre vzťah s partnerom/partnerkou, vzťah s deťmi, vzťah k peniazom, vzťah ku zdraviu, vzťah k duchovnu, ku vzdelaniu, ku svokre… Čím máme so vzťahom k danej oblasti väčší problém, tým je bod nižšie pod nulou. Čím máme lepší vzťah k danej oblasti, tým je bod vyššie nad nulou.

V dôsledku zákona rezonancie si do života pritiahneme presne tie veci, ktoré máme extrémne vysoko a extrémne nízko. Tak hľadáme prirodzenú rovnováhu a tak sa učíme ako naše vzťahy harmonizovať, liečiť.

Ak naozaj neznášate, keď niekto fajčí, tak si svojim hnevom pritiahnete fajčiarov, aby ste si svoj narušený vzťah vyriešili. Ak ani to nezaberie, tak vám pošle partnerku alebo partnera, do ktorej sa zamilujete a ona/on bude fajčiť. Dostanete sa akoby do slepej uličky, kde sa budete musieť rozhodnúť, či sa svojho extrému vzdáte a prijmete situáciu takú aká je – na bode nula, alebo ju odmietnete a bude vás to stáť narušený vzťah.

Cieľom osobného rozvoja teda nie je dostať všetky body vysoko nad nulovú čiaru. Úlohou osobného rozvoja je dostať čo najviac bodov čo najbližšie k bodu nula. Len vtedy budete vyrovnaní a naozaj šťastní – šťastní v nadhľade, šťastní v bode nula – pretože táto oblasť už nebude mať vplyv na vaše šťastie.

Vzťahy sú pre nás zrkadlom, ktoré nám odzrkadľuje naše extrémy, naše narušené vzťahy a upozorňuje na ne takým spôsobom, aby sme si ich mohli vyriešiť.


Keď si nabudúce pritiahnete zákonom rezonancie situáciu, v ktorej máte extrém – pozitívny alebo negatívny, uvedomte si, že je to vaša situácia. Ak vám vadí ten negatívny manžel alebo žena s cigaretou v ruke na ulici, je to váš pocit. A vy ho možete správnym postojom zmeniť. V momente, keď začnete hádzať vinu na druhého človeka a tvrdiť, že vy to máte vyriešené, prestávate rásť. Akonáhle poviete na akúkoľvek oblasť života: “ Toto mám vyriešené, tomuto už rozumiem na 100%, už sa nemám viac čo učiť,” prestávate rásť, lebo sme viac, ako si myslíme, že v danej chvíli sme.

Máte možnosť prijať tú situáciu takú, aká je – na bode nula, alebo si udržíte svoj extrém a v tom prípade si môžete byť istí, že príde ďalšia situácia, ktorá vám ponúkne príležitosť vyriešiť si ho.

Podobné priťahuje podobné.

text -Mgr. Vladimír Červenák, životný kouč, etikoterapeut
vevuska
vevuska » vevuska | 8.5.2013 11:39
Povrchnosť je vlastne to, že človek nejde do hĺbky, do vnútra. To znamená, že koná skôr cez svoje ego. A ego zakrýva jasnú myseľ aj srdiečko.
neznámy
neznámy | 8.5.2013 12:19
toto bude chyba jazykova, je to normalne zauzivane spojenie
neznámy
neznámy | 8.5.2013 12:21
nech si kupia lepsi deodorant....jasne, ze zazila, minule napr, sla banda ciganov v autobuse do Trnavy, taky smrad sa siril, ze sa vsetci znechutene obzerali a ked vystupili, este stihli okradnut jedno dievca a zobrat jej aj satku
neznámy
neznámy | 8.5.2013 12:30
vies, poznam taketo teorie a mozu v niektorych oblastiach platit ale zas vezmi si to takto: to nie je to len moja skusenost, ked takto cestujes v Bratislave a obzries sa okolo seba, vidis, ze je tam viac ludi co sa snazi ujst pred takymi typmi, lebo jeden jednej prstenom oskiera ruku az tam ma stopy, dalsi ti sliape na nohy, dalsi ti dava nechutne navrhy, ked do teba niekto vrazi, neospravedlni sa......a ako vravim: cestovala som po Prahe kazdy den a nestalo sa mi nikdy, ze by boli ludia tak nevychovani ako u nas, resp. do takej miery nevychovani, lebo nejdem robit z jednych zlo a z druhych ciste dobro, ludia sa netlacili do spojov takym sialenym sposobom a celkovo v akejkolvej inej situacii na verejnosti, boli daleko milsi a vychovanejsi....a pritom moj predpoklad a nalada bola vzdy rovnaka, takze je zvlastne, ze sa to deje na urcitych miestach, to uz nie je o tom co si kto k sebe pritiahne, je to uplne jednoducha otazka vychovanosti/nevychovanosti/tolerancie/netolerancie ludi
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...