mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Citáty

neznámy
neznámy | 9.11.2010 22:21
Raz mi poslala jedna osoba mne blizka takyto mail, no a momentalne mam naladu s jeho obsahom sa podelit:
helou, taky papier som nasla niekde, kde som odpisala od jednej reziserky Naomi Kawase:som stastna, ze mozem robit filmy. Aj ked je to velmi tazke, skoro take tazke ako zit. To, co nam dodava silu, nemusi byt nic viditelne. Staci aj vietor, svetlo, alebo spomienka na cloveka, ktoreho ste kedysi stratili.
neznámy
neznámy | 10.11.2010 09:40
Ahoj Vanda
toto sa mi páči. Aj téma, aj tvoja posledná veta. Citáty sú úžasné v tom, že keď nedokážeme sami pomenovať to, čo cítime, alebo stav našej dušičky, mhohokrát nám pomôžu nájsť tie správne slová.
Milujem tento : "Vždy máme na výber - buď sa budeme trápiť tým, čo nemáme, alebo sa tešiť z toho, čo máme"... to je vlastne návod na slnko v duši.
Nádhera. Vždy je milión vecí, ktoré máme - len si ich uvedomiť. Máme pocity, ktoré nás tešia, máme dobrú náladu, máme dar vidieť krásu v tých najobyčajnejších veciach života, máme sny a plány ich realizovať, tešenia.
A ešte mám jeden úsmevný citát, taký "HalinoPawlowský", ale milujem ho pre jeho pravdivosť (aj keď tento zrovna nevymyslela Halina Pawlowská). Tu je : (ale v češtine, pretože ho po slovensky "necítim"):
"Neřeš jiné lidi,
pomáhej sám sobě,
aby ses nám za pár let
neocitnul v hrobě."
neznámy
neznámy | 10.11.2010 10:20
Toto je super téma -THUMBSUP-
Na malom priestore skoncentrovaná múdrosť života.
Takže pridám aj ja. :)
Ak vládneš nad okamihom, vládneš nad životom.
Marie von Ebner-Eschenbach
neznámy
neznámy | 10.11.2010 18:33
ja som dnes dostala toto a mám z toho nebo v srdci:
Tvoj úsmev je ako objatie mojej duše.
neznámy
neznámy | 10.11.2010 19:42
nebola to moja posledna veta:) povedala to ta pani reziserka vsetko, asi som to mala dat do uvodzoviek, takze este raz, nadych, a ideme:
Naomi Kawase:"som stastna, ze mozem robit filmy. Aj ked je to velmi tazke, skoro take tazke ako zit. To, co nam dodava silu, nemusi byt nic viditelne. Staci aj vietor, svetlo, alebo spomienka na cloveka, ktoreho ste kedysi stratili. "
pekne to povedala, tak jednoducho a celobsiazne sa to uz povedat neda - toto bola moja posledna veta:)
neznámy
neznámy | 11.11.2010 19:11
niekedy rozmyslam nad tym, kde je moj skutocny domov, a je to tazko zodpovedatelna otazka, pomahaju mi tieto krasne slova od Chálila Džibrána:

Vám nech nie je dom kotvou, ale majákom.
Neskladajte svoje krídla, aby ste mohli prejsť cez dvere, ani neskláňajte hlavy, aby ste nenarazili do stropu, a ani sa nebojte dýchať...
A ak je váš dom hocako vznešený a krásny, nech nevlastní vaše tajomstvá
a neukrýva vaše túžby, lebo to, čo je vo vás večné a nekonečné,
býva v nebeskom dome, do ktorého vstupujete bránou rannej hmly a ktorého oknami sú piesne a ticho noci.
neznámy
neznámy | 11.11.2010 20:20
nerozmýšlaj....konaj. Tu a teraz, zabudni na seba a vytvor misto pokoja a radosti pre všetkých svojich blízkych. Uvidia to, pocítia to a nazvú to domovom.
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:11
no Lavondyss, ze ta tu este mame, clovek by asi ani nenasiel cestu kade ist, keby ta tu nebolo....jasne, ze viem, ze domov treba vytvarat a nie len rozmyslat, ale obcas, ked si napr. v cudzine, tak ti chyba lubozvucna slovencina, razovita slovenska priroda, a dokonca aj to slovenske kulturne povedomie....ktore sa nejavi bohvieakym ked tu clovek je dlhsi cas, je to take prepinanie z jedneho vnimania do druheho, vies? v cudzine vychutnavas kysle uhorky a zemiakovy salat ako najvacsiu delikatesu...kdezto na Slovensku ked mama tlaci do hlavy uz neviemake superslovenske kaloricke jedlo, tak to zacne liezt na nervy....mozno som tam mala napisat: domovina moja, malebna, krasna, nadherna...a clovek pride do banky, do urady a zisti, ze nic nevybavi atd..v tatrach vsetko predrazene, rusi chodia do alp, aj nasi, sluzby na figu, no sorry ak robim negativnu osvetu...inac jozko bol dobry aj Neprebudenom
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:30
Prepáč troj sedmičková Vanda, pochopil som tvoj predošlý príspevok tak, že stále premýšľaš, kde maš vlastne domov. Vieš, z mojej role muža vyplýva odpovedať žene na všetky otázky a ukazať smer a zmysel postupu. V tvojom prípade domov.

Vidím však, že ťa toho dosť hnevá, preto z mojej mužskej role vyplýva držať jazyk za zubami a nechať recitovať citáty.

Prepáč trojsedmičková....
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:37
nie nehneva ma to Law on Dyss, lebo uz som sa nalezite vyburila:)kludne sem mozes prispievat v akejkolvek pozicii si len vymyslis...bude to len ozivenim...
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:44
Dakujem

Schválenie ženy je pre mna pravidlo. Mamka mi stále hovorila, že žena je najdôležitejšia, bez jej spokojnosti je rodina v troskách.

Zaujímavo si mi zmenila avatara. Lavondyss je krajina. Teraz vnímam další avatarov rozmer. Dikes

Aky je to pocit byť vybúrenou ženou?
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:45
mohlo by tam byt este low alebo love, vyber si...
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:45
mohlo by tam byt este low alebo love, vyber si...
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:49
achtung, ak urobime z tohoto tu azet, bude treba mesacne platit, ak budes chces pozriet archivaciu predchadzajucich rozhovorov, myslim, ze poznas uroven pred burkou a po nej, nemyslim, ze sa vznasas doma na koberci v hlbokej meditacii permanentne a aj u vas zmeny nalad funguju...
neznámy
neznámy | 11.11.2010 22:55
Ok, chápem.....

nemeditujem. Zmeny nálad odišli, odkedy došlo k pochopeniu môjho príkazu nevolať diabla na Zem. Prišiel pokoj a silu dávame do práce.
neznámy
neznámy | 12.11.2010 17:29
...on si tam na tej Zemi ten padly anjel moze obcas potichu aj posediet a usmievat sa popod fuzy, ze si ho nikto ani nevsimne, taky je on rafinovany, vytesnenim diabla vytesnujeme aj jeho archetypalny pravy opak. Az zostupenim do svojej ludskosti, do svojich hriechov mozeme dosiahnut aj nase nebo, predtym sme mali nebo a hriechom sme sa z neho dostali von...sam si sa vyjadril, ak na nieco ukazujeme prstom a smeruje to od nas, potom mame sklony projektovat, tvorit odrazy a pravy obraz je skutocne niekde inde...
neznámy
neznámy | 12.11.2010 19:28
Ahoj Vanda

Archetyp je čistá zaležitosť, len jeho manifestácia vo svete Utvárania (psyché) sa prejavuje jeho svetlým alebo tmavým odrazom. Tento "odraz" je uchovaný ako autonomny psychický obsah, ktorý sa za prahom uchováva a zlučuje s kvlitatívne podobnými obsahmi do komplexov obsahov. Ich množstvo priamo závisí od stupna nápravy ľudských túžob. Pochybujem teda o správnosti tvojho "vytesnenim diabla vytesnujeme aj jeho archetypalny pravy opak" Nevytesnuješ symbol ako taký.


Svetlonosova úloha je nedovoliť ničomu zvrátenému postupovať.
Ak človek svojím túžbam po bohatstve rozumie, môže naplnať bez chamtivosti a chýb. Ak človek svojím túžbam po moci rozumie, nepotknem sa na nich. Ak človek svoje túžby po Poznaní naplnil Tradíciou má vhodný spôsob, preto nevytesnuje, už necíti ohrozenie.

Moje túžby sa už netýkajú môjho vlastného postupu. Preto sa nemám čoho báť a môžem prikázať, ked vidím ohrozenie svojich blízkych. Moja vlastná náprava je im príkladom a zdrojom dôvery.

Na poslednej stanici uvidíš že to nie je "konkretny diabol" ale naše vlastné nesprávne spôsoby naplnania túžob, ktoré nás uvádzaju do nešťastia a nedovolia odrážať Svetlo tak, aby to bolo podľa Jeho vôle. Hovoríme mu diablo
neznámy
neznámy | 12.11.2010 22:13
dobre teda, verim ti...
ak je archetyp cisty, cim je teda, obrazom?a ako sa deje, ze sa odraza svetlo alebo tmavo?... svetlonos ma podla tvojich slov zasluznu cinnost, ked nedovoli nicomu zvratenemu postupovat....a coho sa tykaju tvoje tuzby?a ak na poslednej stanici uvidim nie konkretneho diabla, co uvidim na tych predchadzajucich?
neznámy
neznámy | 13.11.2010 12:39
Toto je moje motto, ktorého by som sa chcela v živote pridŕžať, ale niekedy pozabudnem, niekedy si spomeniem.
Je to hymna lásky, ktorú nám čítali v kostole, keď som sa vydávala.
Ale zďaleka to nie je len o láske partnerskej.

Prvý list apoštola Pavla Korintským, 13. kapitola
Hymna lásky
1 A čo by som ľudskými jazykmi hovoril, aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som iba cvendžiacim kovom a zvučiacim zvonom.
2 A čo by som vedel aj prorokovať a poznal všetky tajomstvá a mal všetko možné poznanie, a čo by som mal takú vieru, že by som hory prenášal, a lásky by som nemal - nič nie som.
3 A čo by som rozdal všetok svoj majetok, i telo si dal spáliť, a lásky by som nemal, nič mi to nepomôže.

4 Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, láska sa nevystatuje a nenadúva;
5 nie je neslušná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nezmýšľa zle,
6 neraduje sa z neprávosti, ale teší sa s pravdou;
7 všetko znáša, všetkému verí, všetkého sa nádejá, všetko pretrpí.

8 Láska nikdy neprestane. Ale proroctvá sa pominú, jazyky umĺknu, poznanie sa pominie.
9 Lebo sčiastky poznávame a sčiastky prorokujeme, 10 ale keď príde dokonalé, čiastočné sa pominie.
11 Keď som bol dieťa, hovoril som ako dieťa, zmýšľal som ako dieťa, usudzoval som ako dieťa; ale keď som sa stal mužom, zanechal som detské spôsoby.
12 Doteraz totiž vidíme len hmlisté obrazy, akoby v zrkadle, ale potom tvárou v tvár. Doteraz poznávam čiastočne, ale potom poznám tak, ako aj mňa poznal (Boh).
13 Teraz však zostáva viera, nádej, láska, to troje, ale najväčšia z nich je láska.

--------------------------------------------------------------------------------
neznámy
neznámy | 13.11.2010 15:47
a toto je Kazatel 1,17: Zaumienil som si poznavat mudrost
a poznat pochabost a blaznovstvo.
Spoznal som,
ze aj to je len honba za vetrom.
Lebo, kde je mnoho mudrosti,
tam je mnoho mrzutosti,
a kto rozmnozuje poznanie,
rozmnozuje bolest.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...