mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ľudská duša - 

6 mesiacov do konca života, ako s nimi naložiť?

emanuel
emanuel » marcie | 9.8.2019 21:34
len čo sú hlúposti a čo nie je ťažké špecifikovať,každý má iné hodnoty a inak upratané v hlave
Glossfin
Glossfin » simetra | 10.8.2019 19:05
Nerád by som, aby nasledujúce tvrdenie si niekto akokoľvek prevracal, či vyznelo arogantne, no dovolím si tvrdiť, že ja ti nezapadnem do žiadnej šablóny, resp. ak chceš práve naopak zapadám do každej šablóny ktorú chceš - ale len trošku - áno a trošku - nie.

K tej druhej veci: mnohé sa musí stať, aby sa naplnila karma ( vyrozumel som, že nie si veľkým prívržencom náboženstiev, ak nie - oprav ma ) a aj preto je umožnené pôsobiť tu mnohým indivíduám, ktoré tu inak v podstate ani by nemali čo robiť a dokonca ani nemusia byť celkom pánmi svojho vedomia. Môj problém je, že nemôžem napísať všetko čo by som chcel, lebo je mi jasné, že som tu povedal A a chce to povedať B, C a pod. ale jednoducho to nejde - aby som to vysvetlil, bolo by treba o tom rozprávať takmer celé dni - nieto písať a to proste nejde a to je jeden z dôvodov, pre ktorý tiež uvažujem o skončení môjho príspevkovania . lebo mnohí môžu nadobudnúť dojem, že iba popichujem a o to mi naozaj nejde ...
neznámy
neznámy » Glossfin | 10.8.2019 19:47
Glossfin, kašli na to aký dojem kto hypoteticky môže mať :) napríklad, ja mám dojem, že si fajn chlapík, otvorený, priateľský, úprimný a som rada že tu príspevkuješ :) Je zrejmé, že sa Ti nedarí vždy myšlienky a obsah napasovať do slovnej formy. To, isto nielen ja, chápem, lebo tento problém mávame viacerí :) Otázky ktoré dostávaš nie sú chytaním za slovíčka, ale úprimnou snahou porozumieť, čo si tým, čo píšeš vlastne myslel, čo teda nemôžem tvrdiť za všetkých tu, ale za seba určite a za niekoľko ďalších by som dala ruku do ohňa, že to tak je, tiež :)
simetra
simetra | 10.8.2019 20:17
Aj za mňa? :)
simetra
simetra » Glossfin | 10.8.2019 20:35
A ja Ti píšem, že nejde o nejaké moje šablóny, pýtala som sa na Tvoje posudzovanie seba.

K tej druhej veci....vyrozumel si správne, čo sa týka náboženstva.

Tvoje popichovanie nevidím, podľa čoho si nadobudol pocit, že iní ho vidia?

Normálne sa vyjadri k tomu, ako rozumieš tomu blahoslavení chudobní duchom a hotovo, čo stále riešiš okolo???
neznámy
neznámy » simetra | 10.8.2019 20:58
isteže!!!!
Glossfin
Glossfin | 10.8.2019 22:21
Ďakujem, možno som to potreboval "počuť".
Glossfin
Glossfin » simetra | 10.8.2019 22:56
Ako posudzujem seba - príde mi to hodne intímne aby som tu to len tak rozpisoval, ale veľmi, veľmi zjednodušene skúsim povedať, že v podstate som len Duch s množstvom nazbieraných skúseností, ktorý sa snaží stať jednoducho človekom s veľkým Č ( nehľadaj u mňa nijaké biblické bludy ... ), proste Človekom.

K tým blahoslaveným - no použil som iba slová, ktoré beriem ako všeobecne známe a práve sa mi hodili, preto som nepoužil celú vetu, len prvé tri slová. Skúsim doplniť predchádzajúci príspevok.
Duše na nižších stupňoch vývoja v podstate aj obdobie medzi opätovnými zrodeniami akoby prespali a až karmický majstri pripravia čo treba sú takpovediac pred zrodením pripravované na to, čo bude v nasledujúcom živote. Náhody naozaj NEEXISTUJÚ to je pre mňa fakt, o ktorom nediskutujem. Veľmi zjednodušene povedané, Duše sa dopredu dohodnú, čo si navzájom " vyvedú " To je fakt s ktorým síce nemusíš súhlasiť, ale na veci to nič nezmení.
Možno to znie pre niekoho otrasne, ale keď sa Duša pred narodením rozhodne, že chce zažiť nejakú negatívnu skúsenosť ( aby niečo pochopila - lebo sa učí ) tak musí nájsť inú Dušu, ktorá bude ochotná tú tristnú vec urobiť a dohodnú sa na tom napr aj bez ohľadu na nasledujúce následky, ktoré potom prídu. Takto som sa i ja naučil mnohé veci a aj keď v danej chvíli som nebol práve nadšený, chápem čo pre mňa tá druhá Duša urobila a hrala toho až neskutočného debila. - Je to zlé?,- je to škola!
Takto som sa na vlastnej koži ( je to dlhý ale pravdivý môj vlastný príbeh ) naučil, že ak ti niekto škodí, resp. ho neznášaš - nikdy ho nezmeníš, zmeniť môžeš iba seba a svoje myslenie a konanie voči nemu a POTOM on zmení svoje konanie voči tebe, alebo odíde z tvojho života - to je jediná cesta. Ak by niekto chcel pred tým niekam utiecť, hoc aj 10 000 tis. km, tak ho tam jednoducho niekto zastúpi a situácia môže byť nakoniec ešte horšia.
Takže späť k tým prvým trom slovám - Iva Adamcová by povedala, že tá "zlá" osoba je vlastne anjel, ktorý ťa prišiel niečo naučiť....
Zatiaľ toľko - stačí ?
emanuel
emanuel » Glossfin | 11.8.2019 05:14
toto je presne moje vnímanie aj skúsenosť
neznámy
neznámy » simetra | 11.8.2019 06:04
skus byt ako oni ...nerobim to ci ono aby som ziskal tamto, tym su bezzataze plany naco na rozzosmiatie tym su chcem daj ak neni zabudni aj tak sa ti dostane ale nepocitaj s tym vo veciach dennych snaz sa byt bdely az nadide cas ozrejmi sa ti cely;)
simetra
simetra » Glossfin | 11.8.2019 09:25
Zatiaľ stačí, ale nie na dlho, očakávam pokračovanie :)
Glossfin
Glossfin | 12.8.2019 14:57
Dosť ťažký a zložitý sloh ( Ha - na mňa ) ale v zásade výstižné.
Glossfin
Glossfin » simetra | 12.8.2019 14:58
Ten nový obrázok to je autoportrét?
simetra
simetra » Glossfin | 12.8.2019 20:07
Nie, portrét, mňa :)
Ja neviem kresliť.
Kresby ceruzkou sa mi páčia najviac.
marcie
marcie » emanuel | 13.8.2019 07:43
áno, pre každého je to niečo iné, ale asi väčšinu ľudí by to prinútilo žiť naplno podľa tých hodnôt, to si myslím :)
Glossfin
Glossfin » marcie | 13.8.2019 16:40
A prečo nežijú tak už predtým oznámením? Možno by kadečo bolo inak ...
simetra
simetra » marcie | 13.8.2019 19:28
A čo ak by si práve vtedy človek povedal, že priority už môžu ísť bokom a začne si užívať život tak, že začne žiť hlúposťami? Čiže užívať si život na plné dúšky tak, že nemusí riešiť dôsledky svojho konania pre seba ani pre iných....
marcie
marcie » Glossfin | 14.8.2019 10:07
Ak by sme tak žili tak pravdepodobne by človek ani neochorel ;)
marcie
marcie » simetra | 14.8.2019 10:09
no veď práve že pre niekoho by sa tie priority zmenili tak že by si napr. dovolil robiť hlúposti, čo si predtým zakazoval ;):D-LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 14.8.2019 11:02
:D mne tento rozhovor píde ako príklad hlúposti, na ktorú by sa človek vyprdol :D

(ospravedlňujem sa všetkým koho slovo "vyprdnúť" uráža, mám nejak problém dešifrovať, ktoré slová sú ešte "slušné" a ktoré "neslušné" -SHAME-)
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...