mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Láska a vzťahy - 

samota

neznámy
neznámy | 23.1.2011 14:23
Človek sám nikdy nie je, ale čo ten celok, ktorého je súčasťou?
neznámy
neznámy | 23.1.2011 16:27
neznámy
neznámy | 23.1.2011 16:42
Skus si urobit radost...skus tie negativne pocity vyvazit niecim pozitivnym, co ti urobi radost, co ja viem, napr. take behanie alebo sport ti zvysi endorfiny a nebudes sa citit tak zle, alebo nejaky vystup na kopec, budes sa na vsetko pozerat z nadhladu a nie tak cierne,...mam tetu, ktora ma 58 r. a je sama, tak idu s "osamelymi kamoskami" v jej veku na ples osamelych v Ba, bude tam zevraj 150 ludi...ma priatela daleko v zahranici, ale povedala si, ze nebude len tak sediet a cakat a smutit, ale chce si urobit radost aj bez neho...alebo cestovala po svete a ku podivu v time ludi bolo viacero osamelych, ale stali sa kamarati a dobra partia a volaju sa, ked idu niekam do sveta, ci sa ten-ktory prida...neviem, co by ta potesilo, to vies najlepsie sama,...tak to urob a nemysli (to "mudrujem", lebo zistila som, ze to akosi neplati) len na druhych a pocit, ze tvoj zivot bude naplneny len sluzbou inym...miluj blizneho svojho ako seba sameho...toto plati, tak ak mas rada sama seba tak ako inych, tak inych nemas radsej ako sama seba...nezabudaj na to, co ta kedysi vedelo potesit a rob to aj teraz :)
neznámy
neznámy | 23.1.2011 18:27
hehe, to si vystrihla z môjho životopisu? dtto.
s tým nájdením toho pravého to bolo presne tak isto.
tiež som si hľadala prácu po materskej, zadala som parametre. ešte aj ulicu som trafila. pracovala som tam mesiac, lebo spolu s tými parametrami som vyslala do nebies asi aj niečo iné a po mesiaci som to vzdala.
potom som si skúsila želať inak a zase sa podarilo. som tam tri roky a je mi tam dobre. pozor na to, čo a ako si želáme.....:);)
neznámy
neznámy | 23.1.2011 19:37
Ahoj, určite sa s tým nestretávaš len Ty, ako si písala, že čoho sa vzdáme, to sa nám časom dostane...je dôležité naše priania a myšlienky nedržať v mozgu, nerozmýšľať nad tým donekonečna....je o tom aj mnoho kníh , ale iné je o tom čítať, iné je to skúsiť na sebe....najdôležitejšie na želaní je práve to vyslanie z mozgu preč a venovať sa súčasnosti a nechať čas želaniu, aby sa zhmotnil...Ja som tak silno túžila napr. komunikovať s anjelmi, až som tomu vlastne zároveň bránila, stále som bola v pozore, kde, čo, kedy, ako...atď. Až keď som to vzdala s pocitom, že na to asi nemám, tak som nestíhala sledovať, čo sa okolo mňa deje...-BIGEYE-...dnes je to už pre mňa bežná záležitosť a radosť a keď treba aj pomoc...:)
neznámy
neznámy | 24.1.2011 21:53
Ja som si dnes tak strasne zelala stihnut jeden autobus, ze mi usiel asi 200 m pred zastavenim "mojho autobusu" na zastavke...nie a nie to pustit z hlavy a tu ho mas
neznámy
neznámy | 24.1.2011 22:04
Ale skoncilo to celkom happyend, nasla sa dobra dusa, ktora ma nenechala trcat dalsiu hodinu v jednej dedinke na mraze, kym pride dalsi bus,...ako malo staci niekedy cloveku ku stastiu :):)
neznámy
neznámy » VERONIKA | 10.2.2011 11:14
Veľmi pekne si to napísala. V podstete sa s stotožnujem s tým čo si napísala lebo len vierou sa vieš posunúť dopredu. Človek si musí nájsť zmysel aj keď je sám. Možno je pravý čas sa zamyslieť kde smerujeme a čo vlasnte chceme a zamerať sa na nové veci a upustiť staré. Ja som napr. začala viac čítať a po čase som zmenila svoj postoj k životu a to čo sa mi zdalo zlé mi prišlo že mi to vlastne otvorilo dvere do lepšieho a nového.
neznámy
neznámy | 10.2.2011 15:17
ach ..tak sa zda ze z nejakeho dovodu reagujes na vsetko co napisem...co je dobre, aj ked velakrat nepochopim o co ti vlasne ide....takze to vyriesim po svojom -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 10.2.2011 15:37
ak by si bol reagoval na zakladatelku tejto diskusie brala by som to inak, ale reagujes na moj prispevok...takze to co si napisal , to nemusis pisat ziadnej zene, ktora je matkou ani ziadnej dobrej dusi...niekto ti tu uz v diskusiach radil, aby si nesudil, lebo nepoznas ludi ktorym pises...cize mal by si reagovat len na to co sa pytaju a o com konkretne pisu a mozno viac z vlastnej skusenosti, nez teoretizovat..myslim, ze to je zmyslom diskusii...
navyse si myslim, ze v tejto diskusii nejde ani tak o samotu ako skor o osamotenost a tu clovek citi najma vtedy, ak rozdava nezistne lasku, starostlivost a nepriaznou osudu ostane sam (smrt partnera, odchod deti z domu) ...

ale, ak to vezmeme vseobecne, tak mozes mat pravdu....
napr. rodic, ktory ostal sam z vlastnej viny, lebo preferoval moc, majetok, peniaze a hlavne respekt.... a s horkostou si uvedomuje svoju samotu a nevdak svojich blizkych...ale ak by sa obohatil o potesenie z lasky a davania bez podmienok a ocakavani mohol by sa zbavit samoty...ok trochu som to zamotala ale myslim, ze sme sa pochopili... ;o)))))
neznámy
neznámy | 10.2.2011 15:43
aby bolo jasne..co z toho nie je odpovedala som ti na prispevok z 29.10.2010 :)-BYE-
neznámy
neznámy | 14.3.2012 23:30
Toto je i môj "boj"-"neboj" , no ja ho vnímam ako celoživotný...-WALL-
neznámy
neznámy | 16.3.2012 22:37
len ten clovek trpi ktory chce trpiet,a ten co dusi v sebe negativne pocity sa boji ze ked niekomu svojim myslenim moze ublizit tak sa uz vopred podvedome vzdava kontaktu s okolim a preto by mal clovek nazyvat veci a svoje pociti spravnymi slovami,to znamena mal by dokazat analizovat svoje pociti a dat ich do takej formy aby boli ludomile(doporucujem citat , zucastnovat sa spolocenskych podujati napr.divadlo,balet,krasokorculovabie,futbal hokej,bovling,yoga,aerobik,zborovy spev,klub sikovnych ruk,koncert,) kazdy ma predsa nejaky ten svoj vkus a ked nie tak ho objavuje a tym padom sa deli o svoj nazor s druhymi,no a po case to je ako zahradka,kto a ako sa o svoje kvietky stara tak taku radost mu potom odplatia.takze treba zacat od seba,lebo aj boh pomoze len tomu kto dokaze najprv sam sebe pomoct tym ze najde v sebe a v svojej dusi boziu volu,lasku vecnu silnu presilnu.
neznámy
neznámy | 16.3.2012 22:49
Keď sa pýtali Dalajlámu, čo ho na ľudstve najviac prekvapuje, odpovedal: Ľudia. Pretože obetujú zdravie, aby zarobili peniaze; potom obetujú peniaze, aby znovu získali zdravie; potom sa tak znepokojujú budúcnosťou, že si neužívajú prítomnosť, a tak nežijú ani v prítomnosti, ani v budúcnosti. A žijú tak, akoby nikdy nemali zomrieť, a potom zomrú bez toho, aby predtým žili.
neznámy
neznámy | 14.4.2012 10:43
Se samotou možno jest vypořádati se tak,že ji přijmeme-HEART-:)
To je první krok:)
Najdeme na ní pozitiva - a věř,že jich je velmi mnoho - a naučíme si je užívat. Všechny ty drobné radosti,které tady jistě zazněly...hýčkání se,rozmazlování,užívání si klidu,samoty,ticha..rituály,stereotypy,vlastní životní styl.... přijmutí:-)
Mít rád sám sebe ve své samotě - druhý krok:)
Mít rád sám sebe znamená pocítit větší otevřenost světu vůbec.
Člověk sebe milující ví,že ke sému štěstí nepotřebuje nikoho vedle sebe 24 hodin denně,nicméně dělá mu dobře občas v přítomnosti někoho druhého být.
A sám,vyzařujíc pohodu a klid,je najednou svým okolím vyhledáván,daleko víc než fňukal,který nad svým osudem lká.
Logiku to má..že? ;):)
Takže netrpě - užívat si!
Ledy se pohnou:)
neznámy
neznámy | 14.4.2012 11:12
Řešení je samotou netrpět - najít v ní to pozitivní a vychutnávat si to. V první řadě být nejbližším přítelem sám sobě a být se sebou rád.

Potom nebudeš samotou TRPĚT, ale budeš v ní spokojená - a spokojený a pohodový člověk ostatní lidi přitahuje, takže brzy přijde i ten, na koho čekáš -HEART-
neznámy
neznámy | 16.4.2012 18:15
Otázka je čo je pre teba samota,to,že nemáš nikoho vedľa seba,nemáš sa o koho starať,jči sa jedná o muža,alebo obecne o priateľov ?
Pokiaľ si orientovaná len na to aby si si našla muža,ktorý by ti rozumel,tak cez inzerát sa ti to nepodarí,oveľa lepšie je nájsť si nejakú aktivitu,ktorá ťa zaujíma,kde by eventuálne mohla byť i možnosť niekoho stretnúť,ale netreba tlačiť na pilu a chodiť tam,aby si niekoho stretla,je treba si nájsť takú aktivitu,ktorá ťa predovšetkým bude baviť a naplňovať.Len tak okolo seba možeš šíriť radostnú a pozitívnu energiu,naopak pokiaľ tam budeš chodit so strachom,či obavami,či to vyjde,či sa to podarí posobíš na okolie ako opačný pol magnetu.
neznámy
neznámy | 28.4.2012 17:47
mastie kde si?
neznámy
neznámy | 28.4.2012 18:38
samota je prijemna


horsi je osamoceni..........:)-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 29.4.2012 14:49
samota znamená být sám se sebou...
dává nám to tedy příležitost víc soucítit se svými bližními :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...