mesiac
Streda, 1.5.2024
Sviatok práce

Láska a vzťahy - 

osudová láska

neznámy
neznámy | 8.4.2010 11:35
Veríte na osudovú lásku? Veríte, že zo všetkých možných ľudí existuje len jeden človek, ktorý je určený iba pre Vás a ostatné vzťahy slúžia len k tomu, aby Vás k nemu priviedli? Alebo reči o osudovej láske sú iba mýtus? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 8.4.2010 13:10
Nuž ale láska neni o tom, či mi niekto patrí, či je iba môj... A zamilovanosť ešte nie je láska... Verím v osud, teda verím aj v osudovú lásku, v spriaznenú dušu. Nájsť lásku však treba najskôr v sebe. Láska pritiahne lásku :)
neznámy
neznámy | 14.4.2010 12:02
Ja verím na osud a na lásku. Hoci sa človek veľa krát aj popáli, ale to asi patrí k životu.-YES-
neznámy
neznámy | 17.4.2010 01:00
Nemala som na mysli zamilovanosť a ani to, že či mi niekto bude patriť alebo nie. Skôr som to myslela ako nejakú spriaznenú dušu, ktorá sa ti vryje do srdca (či mysle) viac ako ostatní ;)
neznámy
neznámy | 17.4.2010 16:14
Zalezi od vnimania cloveka. Niekto si predstavi to, ze ma docinenia s osudovou laskou a niekto tam vidi iba suhru malych a velkych nahod. Ked sa pozries na svet realnymi ocami, uvidis len jedno, existuje len malo osudovych lasok. Z toho vyplyva jedno, pre kazdeho to asi nie je urcene.:)
neznámy
neznámy | 17.4.2010 20:17
Kazdy sa ti nejakym sposobom vryje do srdca ci mysle :) niekto viac, niekto menej, niekto tak, niekto onak, niekto skor, niekto neskor :)
neznámy
neznámy | 25.4.2010 09:11
Verím vo veľmi silnú príťažlivosť medzi dvoma ľuďmi (myslím teraz klasický model muž a žena:-)))) Verím,že nie vždy chápeme, prečo...PREČO..nás niekto tak veľmi priťahuje duševne aj fyzicky....a je šťastím, ak je tá magnetizujúca príťažlivosť obojstranná....a pátrať po príčinách nie je až tak podstatné. Hlavne že je, hlavne,že si ju môžme ohmatať, vychutnať, prežívať...uživať !
Slovo láska nepatrí do mojich obľúbených:-) A OSUD ? V ten verím, pred ním mám rešpekt!!!!! Takže k téme....asi v osudovú lásku ako takú, ako kombináciu týchto dvoch slov neverím a ak aj existuje,tak je asi cesta k nej "zarúbaná":-))))))

Len môj malý osobný príspevok k téme.
neznámy
neznámy | 25.4.2010 19:25
Raz v živote sa mi to stalo. To nebol len pocit, to bolo z hĺbky bytosti presvedčenie, že ten človek je tou druhou oddelenou časťou mojej bytosti. Neviem však, či to pravé slovo je osudová láska. V láske medzi ľuďmi je vždy kus egoizmu, nejaké majetníctvo. Toto je pre mňa viac, pretože vďaka niečomu, čo prevyšuje ľudskú lásku, človek môže zdokonaliť sám seba. Máme mnohé vzťahy, ktoré sú tiež osudové. Naši manželia, deti, rodičia ...
To je to reálne čo máme a čomu sa treba venovať.
neznámy
neznámy | 26.4.2010 09:50
Osud sme my, osud je naše nastavenie, ktoré viac, či menej determinuje náš život, pokiaľ nepochopíme, že cieľom terča je vždy stred. To sa týka aj horoskopu, ktorý má kruhový tvar a po obvode má rôzne znamenia, planéty a domy... Ak sa sústredíme iba na tie miesta na obvode, na ktorých máme nejaké dôležité prvky horoskopu, idealizujeme si nejaké konkrétne hodnoty, vlastnosti atď. a to, čo sa nachádza v protiklade odmietame alebo potláčame a tak nevedome priťahujeme do svojho života takzvaných osudových ľudí, ktorí si idealizujú opačné hodnoty a vlastnosti. Významom každého vzťahu je samozrejme aby tí dvaja pochopili, že aj tie odmietané stránky života sú dôležité, sú súčasťou ich samých a prijali ich do svojho života. Akékoľvek problémy, zlé vlastnosti a nedostatky v našom živote sú iba dôsledkom nevedomosti, ak vieme kto sme a o čom je život, všetky nedostatky pominú... POCHOPENIE je totiž uzdravenie, uzdravenie našich boľačiek a nášho života všeobecne...
Pátrať po príčinách, prečo stretávame podobných ľudí je niekedy životne dôležité, často sa stáva, že opakovane priťahujeme podobné typy ľudí, ktorí nám robia zo života peklo, ak nepochopíme prečo, môžeme (týka sa to predovšetkým žien a aj konkrétnych prípadov, ktoré poznám) na to doplatiť v najhoršom prípade aj životom...
neznámy
neznámy | 26.4.2010 15:07
Tou druhou časťou svojho príspevku, si mi pripomenul dávnejšie čítanú knižku od LIZ GREENOVEJ. Zabudla som titul, ale tiež tam spomína to povedzme patologické priťahovanie tých istých "nevhodných " partnerov....hlavne u žien:-)))
Bolo to dosť zaujímavé čítanie...
neznámy
neznámy | 22.8.2010 13:49
Veľmi ,veľmi výstižné .
neznámy
neznámy | 24.8.2010 20:47
ďakujem.... odpovedal si mi na nevyslovenú otázku..
neznámy
neznámy | 25.8.2010 22:10
mozeme na to doplatit zivotom, ale nie v zmysle ze by sme on prisli fyzicky, ale prichadzame on dusevne, oberame sa o vsetky farby, vone, odtiene...len preto, aby sme nahodou neutrpeli...a trpime, lebo nechceme vpustit tiene do svojho zivota, lebo my chceme byt ti dobri, na tej spravnej strane, ti dokonalejsi...no a potlacene si razi svoju vlastnu cestu....aby nas presvedcilo o tom, ze zarukou stastia nie je dokonalost ale sebaprijatie, ak vnimame polarne, tak sa nam dobre zlym odplaca, ak trosku univerzalnejsie, tak zaroven sa nam zle odplaca dobrym:)
neznámy
neznámy | 23.9.2010 20:53
...no, určite sa dá prísť aj o fyzický život, tých prípadov nie je málo, aj mediálne známych...
...keďže platí zákon: ako hore, tak dolu a ako vo vnútri, tak vonku, malo by byť každému jasné, že všetky vzťahy prežívané vo vonkajšom svete sú iba zrkadlom vzťahov, ktoré prežívame vo svojom vnútri, medzi vedomou a nevedomou stránkou našej osobnosti a medzi vnútorným mužom a vnútornou ženou, ktoré sú taktiež našou súčasťou a takzvaná Mystická svadba, čo je spojenie týchto protikladov v našom vnútornom svete je cieľom, ku ktorému by nám mohla dopomôcť svadba svetská, tá ktorá je spečatením zväzku medzi dvomi protikladmi vo svete vonkajšom...atď...
neznámy
neznámy | 24.9.2010 22:40
plne som pochopila, co si napisal, ked som si to prvykrat precitala.... to co som napisala nebolo negaciou tvojich myslienok, bolo to len ich rozvinutim v zmysle, ze ma napadla analogia, ze ludia mozu zit .j. fyzicky existovat,
a napriek tomu prichadzaju o svoj zivot. To co som si precitala od teba mi navodilo predstavu t.j.ja som volne asociovala, a vobec neviem preco, predstavu cloveka, ktory sa uzkostlivo boji o svoj zivot a strazi si ho a prave preto on prichadza....http://medzipriestor.spatrick.info/view.php?cisloclanku=2008020015. Doslovna citacia casti clanku:" Niekedy sa v duchovnom živote dopúšťame chyby, že zabíjame v sebe svoje túžby. Domnievame sa, že podstatou duchovného snaženia je umŕtvenie všetkých našich pozemských túžob bez toho, aby sme sa súčasne naučili túžiť nebeským - duchovným spôsobom. Toto potom vedie k stavu duše, ktorí by sme mohli nazvať „živá mŕtvola“, ktorá je studená a chladná, ktorá je nestráviteľná pre druhých a nakoniec i pre človeka samého." Inac pekna rozprava o mystike a spiritualite celkovo.
neznámy
neznámy | 29.9.2010 15:02
Je OSUD (a každý jsme jeho strůjcem) a jsou i osudové lásky. Z tohoto hlediska můžeme každý vztah s trochou nadsázky nazvat jako osudový, protože ať už více nebo méně nás ovlivní na naší cestě životem a má nás něčemu naučit. A bohužel, z toho špatného se učíme nejvíc :-). Jinak, já nevěřím na osudového jediného, ale na vztah /jeden nebo více/, který nás ovlivňuje. Toť můj názor.
neznámy
neznámy | 2.10.2010 01:59
http://www.csfd.cz/film/270688-timer/ kto ma cas a moznost. celkom zaujimavy film natocili :)
neznámy
neznámy | 23.11.2010 20:51
Kto ovladne svoje tuzby, zvladne vsetko.
Ptahotep
neznámy
neznámy | 20.3.2011 00:06
Myslim, ze kazdy mame niekde svoju druhu polovicku, ktora zapada do nasich koliesok, ale nesuhlasim s tym, ze je urceny len pre nas, moze byt uplne inde a s inymi ludmi ako my, pretoze sa ma naucit napr. to, co my, ale nie prostrednictvom nas. Pochopi ten, kto sa s takou dusou stretol :)
neznámy
neznámy | 22.3.2011 06:33
ano, presne, a to, ze mame niekde svoju druhu polovicu, presne polovicu sa nam moze zdat tak zhruba kazde tri az styri roky:)-LOL-ja som na lavicke v jednom meste nasla citat o ovladnuti svojich tuzob od Ptahotepa presne v case. ked som si myslela, ze som nasla takuto osobu, no bola to falosna iluzia, ktora ma tendenciu sa znova a znova vraciat vo forme ocareni, inych osob...pytala som sa kazdeho, koho som stretala, co si mysli, co ten citat znamena, lebo som mala velmi silny pocit, ze sa ma dotyka bytostne...no nikto mi to nevedel poriadne vysvetlit...vzdy sa k nemu vraciam....vycistenie zrna od plevelu nie je take jednoduche ako sa na prvy pohlad zda:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...