mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Hudba a filmy - 

Summerhill

neznámy
neznámy | 25.8.2014 20:28
Skvělý film, moc doporučuju všem, koho zajímají alternativy dnešních nehorázně nudných a strohých škol :-) Říkala jsem si, že tam jsem patřila jako dítě. Škola mě nebavila, usínala jsem, nesoutředila se, byla jsem občas vyhozená za dveře, když bylo zjištěno, že nedávám pozor (a nikomu nevysvětlíš, že to neděláš schválně). Ale to prostě nešlo jinak, byla to šílená nuda. Jediné hodiny kdy jsem neusínala byly hodiny zpěvu a kreslení :D

http://www.youtube.com/watch?v=TxngqMavda0 />
http://www.csfd.cz/film/279052-summerhill/
neznámy
neznámy | 25.8.2014 21:03
Čo sa sťažuješ? Mňa vyhodil prednášajúci za dvere prednáškovej miestnosti ešte aj na vysokej škole na predmete Vedecký komunizmus:D .. som s ním nesúhlasila a ešte mi aj zúrivo vynadal, vraj že si z neho robím "picka" :D:D
Inak dobrý film, poznám ho:)
vodniicka
vodniicka | 25.8.2014 21:52
Citala som knihu, film si pozriem.. moje deti chodia do skoly, kde ucitelia na sebe pracuju..a najde sa medzi nimi zaujimave osobnosti..ta skola je inspirovana skolou vo Svedsku v Solviku, kde praktizuju Intuitivnu pedagogiku..a mame tam aj festival pozri :) http://www.radisdetmi.sk/
trochu sa to zacina menit, myslim, ze tunajsie deti nezvladaju klasicke skolstvo..a zacnu im to pekne ukazovat a nakladat.. budu nuteni sa posunut inam..uz to nepojde stagnovat.
nikav
nikav | 25.8.2014 23:40
Jaroslav Dušek má k tomu tiež čo povedať
http://www.nevychova.cz/nevychovatv/rozhovor-s-jaroslavem-duskem/
neznámy
neznámy » vodniicka | 26.8.2014 02:32
"Pär Ahlbom je jedným z najväčších géniov súčasnosti. Jeho obrovské vedomosti spojené s 40 - ročnou praxou života s deťmi v jeho vzácnej škole bez kompromisov z neho robí hlbokú studňu múdrosti. Byť s ním je o to vzácnejšie, že je to človek "na zemi", "pri zemi" a stále pracuje s deťmi."

Jeden z najvacsich geniov sucastnosti...hmm...
Skola bez kompromisov...hmm...

Co ked niekto nevie spievat? hmmm...
neznámy
neznámy | 26.8.2014 02:38
Tak na tieto prednasky som nechodila. Skusky som obkecala na vybornu :D
vodniicka
vodniicka | 26.8.2014 08:59
je to velmi jemny clovek, a ludia sa pri nom citia velmi prijemne :) napriek tomu co dokazal..posobi skromne..
no a co robi na svojich workshopoch.zazila som minuly rok, a dodnes z toho cerpam..
co ked niekto nevie spievat..for je prave v tom, ze sa nic nehodnoti..ci niekto vie alebo nevie..ale inak kazdy vie, ide o tu pracu s hlasom, ked ma nieco zablokovane..tak hlas nejde ako ma..a vtedy sa zda, ze nevie.. ved to pocujeme na ludoch, ktori maju priskripnute hlasy..
neznámy
neznámy » vodniicka | 26.8.2014 09:23
To se mi moc líbí, děkuju za tip. Mám vždycky takovou radost, když se dozvím, že se tento směr tak rozvíjí :-)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 26.8.2014 09:31
Počúvaj, ale ty opisuješ moje školské časy. Ako je to možné. :D
Mňa ešte vyhadzovali za dvere, lebo som šťukala s perom a bavilo ma ohrýzať pravítko. -ROLL-
Dnes si film určite stiahnem ak sa dá. :)
neznámy
neznámy | 26.8.2014 09:35
Já jsem si zas čmárala jak v tranzu do sešitu různé kytičky, mřížky, motýlky atd :D
Na druhém stupni jsem si pilovala nehty... ale dyž to byl jediný způsob jak tam nechrápat :D což měli ještě ocenit -LOL-
Na gymplu jsem to dovedla do dokonalosti, sedala jsem ve třídě někde bokem, brávala si fantasy knihy a tajně četla pod lavicí :D a po hodině jsem měla tak krásný zrelaxovaný pocit a TĚŠILA jsem se na další hodinu, že se zas dozvím z knihy něco nového -ROFL- A není právě tohle účel školy? Aby děti bavila? No je!!!!
A myslím, že tu na zverokruhu je nás takových víc -YES-
Film je na youtubku, takže můžeš sledovat online ;-)
neznámy
neznámy | 26.8.2014 09:40
No jo, to je naprostá klasika, vyhodit žáka za vlastní názor :D

Já jsem jednou dostala trojku za to, že jsem látku řekla po svém. Bylo to něco ze společenských věd a psychologie tuším... Řekla jsem to přesně akorát jinými slovy. A bylo vidět, že rozumím tomu, o čem mluvím...očividně paní učitelka této látce nerozuměla, protože nerozuměla mě. Při otázce (nejen mé) za co jsem dostala trojku, když to měla být jednička, tak mi bylo řečeno, že jsem to bohužel neodříkala stejně jako v sešitě, takže mi nemůže dát jedničku. Absolutně nechápu jak mohla tato paní učitelka udělat výšku, když na to očividně neměla dostatek základní inteligence -LOL-
neznámy
neznámy » vodniicka | 26.8.2014 09:42
Velki ludia byvaju obvykle skromni. Takze vlastne skola hrou...este sa mi paci, ze riesi aj vztahy.
Ten spev sa tykal mna - kikirikala som :D A ironiou bolo, ze som spievala Kohutik jarabi-SHAME-
Dakujem, tych skol by bolo treba viac -FLOWER-
neznámy
neznámy | 26.8.2014 13:03
Dokážem odvodiť vzťahy a súvislosti napríklad zo vzorca, postaviť algoritmus ... ale obkecávať niečo, kde nie sú žiadne záchytné body bolo a je pre mňa dosť ťažké. Nemám to rada ani u seba, ani u iných a ak by ma to malo akokoľvek obmedzovať, tak to poviem - síce slušne, ale otvorene.
neznámy
neznámy | 26.8.2014 13:14
:D tak tieto veci sú podozrivé aj mne ... tiež to miestami nechápem. Spolužiaci, ktorí mali frajerky z PF kedysi hovorili, že pedagogickú neskončí iba ten, koho prejde električka.
Síce tiež učím, ale ak by sa mi na odpovedi niečo nevidelo, tak by som žiaka poprosila, aby mi odpovedal na nejakú konkrétnu otázku. Všimla som si u niektorých kolegov zaujatosť, ak niektorý žiak povie svoj názor a hlavne, ak ho povie neprimeraným spôsobom - to by tiež nemalo byť. Ale zasa učiteľovi nič nebráni, aby žiaka taktne usmernil.
vodniicka
vodniicka | 26.8.2014 15:50
tak ked si kikirikala pri kohutiku jarabom tak si bola najlepsia predsa -THUMBSUP-;)
neznámy
neznámy » vodniicka | 26.8.2014 20:22
Vlastne mas pravdu ;)
neznámy
neznámy | 26.8.2014 20:29
Ja sa priznavam, ze ma bavili rozne 'blbiny' a citanie, vtedy som citala vsetko takze som vedela o com hovorim. U inych mi to vadi, v takej matike to nejde. Tu som drela a nedovolili si vynechat nic kedze vsetko nadvazovalo na predchadzajuce ucivo.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...