mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Ezoterika a záhady - 

Reiki Zasvetenie - Skusenosti Trnava

neznámy
neznámy | 18.10.2015 11:34
veď to je presne to isté. ide len o pevnosť energetického poľa. a pokiaľ by šlo o kvalitu energií, že by si ju ty mal vyššiu, tak to sa nemusíš vôbec obávať. ale viem si teoreticky predstaviť, že keby si mal teraz negatívne vyžarovanie, tak po zasvätení by okoliu bolo špatne z teba :D. zasvätením do akejkoľvek energie duchovne nepodrastieš, iba ti zosilní, alebo zpriechodní pôsobenie tých kvalít, ktoré už máš. predstav si, že si cédečko (hudobný nosič), na ktorom je niečo nahraté -> po zasvätení je cédečko vložené do prehrávacieho média a zosilňovača a tým to môžeš vypeckovať podľa toho ako máš nastavený a aký silný zosilňovač.

aby naše vibrácie boli čisté, mali kvalitu a aj liečebný účinok, musíme sa pred pôsobením energie naladiť. najlepšie meditáciou a najlepšia meditácia na naladenie srdca akú poznám je modlitba

inak geniálna technika je vizualizácia čistého priezračného bieleho svetla ako slnko v mieste srdca, ktoré sa rozširuje postupne do priestoru. toto svetlo treba vnímať ako vedomie Boha. to svetlo by malo byť niečo ako abstraktný úsmev a všetko pozitívne - absolútne bezpečie, prebudenie zo zlého sna, pocit domova, plná dôvera, bezpodmienečná milosť atď. - tieto kvality majú takú silu, že keby sme sa vedeli na ne plne naladiť, tak zasvätenia sú proti tomu len prázdne mŕtve ulity.

toto naladenie sa dá prirovnať k vibrácii. podobne ako keď po mokrom pohári od vína krúžime prstom po hornom okraji. keď vytvoríme primeraný tlak, rýchlosť a krúžime rovnakou rýchlosťou nepretržite určitý čas, pohár začne pomaly vydávať čistú zvukovú frekvenciu. chce to techniku, nepretržitú kontinuitu a svoj čas. cvičenia, mantry a meditácie fungujú podobným spôsobom s prebúdzaním vedomia. počas vibrácie stačí jeden zlý pohyb a zvuk sa stratí. vtedy môžme začínať od začiatku. podobne fungujú agresivita, zlosť a negatívne myšlienky. ale samozrejme všetko s mierou. aj pohár má svoju kapacitu a môže ho z tých frekvencií rozrthnúť ;)
neznámy
neznámy | 18.10.2015 18:32
Podľa toho, čo tu píšeš, že ti vadí veľký kolektív ľudí z roboty na vianočnom večierku
by mohlo ísť o poruchu z autistického spektra, ktorú by správnou terapiou psychológa
bolo možno zvládnuť, aj keď iste len postupne.
Nie všetci ľudia sú rovnakí, niektorí sú "iný" a potom majú problém s takou situáciou, ktorá iným je dokonca príjemná.
Ale to by sa dalo vyhovoriť, že máš teplotu alebo niečo podobné a nezúčastniť sa ho.
neznámy
neznámy | 18.10.2015 22:18
to este len bude. Môžem mať poruchu aj po antidepresivach alebo to je z niečoho ineho z prednášky . Stalo sa mi to na tej prednaske.
mudry a mantry mi vobec nefunguju, a aj ked si prilozim ametyst na celo, reaguje kratko alebo vôbec.


viem ze z voľačo ho som zostal hodne v šoku. Poslednej dobe riesim velmi neprijemnu udalost, na ktoru nepoznam ziadnu odpoved.
Mozna regres bude poznat odpoved.
neznámy
neznámy | 19.10.2015 09:10
Aj antidepresíva majú vedľajšie účinky, ale aj príliš veľký záujem riešiť svoj zdrav. stav rôznými metódami, môže nepripraveného človeka poškodiť.
Keby som mala poradiť tak by si sa mal sústrediť na svoju prácu, rodinu, priateľov a nebrať si na seba príliš veľkú záťaž, aby si si bol istý, že to zvládneš sám aj bez kameňov a pod. vecí a postupne sa zaťažovať viac. Ale aj skúsený psychológ vie poradiť, k ním chodí veľa ľudí a majú skúsenosti.
Dobre pôsobí aj modlitba ako písal Sokrates a veriť, že ti pomáha aj tvoj anjel a viera ako taká. Napr. modlitbou k anjelovi strážnemu sa s ním spájaš a netreba hľadať nikoho, aby ťa s ním spojil.
Tieto metódy regres, Reiki a dalšie nie sú také jednoduché ako sa zdajú byť a ovládajú ich len Majstri (v súčasnej dober je veľa ľudí, ktorí sa tým síce zaoberajú, ale nie sú v tom majstri) a tiež treba, aby išiel na ne človek vyrovnaný, ktorý to unesie, netreba sa príliš ponáhľať, chcieť všetko naraz a rýchlo, ale postupne sa posúvať ďalej.
neznámy
neznámy | 19.10.2015 19:57
mantry a cvičenia sú dobré z dlhodobého hľadiska, ale akútny problém treba skôr riešiť nejakou terapiou. treba hľadať a dávať si pozor na škodlivé typy
neznámy
neznámy | 20.10.2015 19:15
co tym myslis skodlive typy?
Podla mna to bude v karme alebo podvedomi nieco.
Durgadevi
Durgadevi | 20.10.2015 19:29
Ja jsem četla u Marty Foučkové, nevím, či ji znáš, dělala dlouhá léta úspěšnou regresní terapii, léčila návratem do minulých životů, psala, že jednu pani nedokázala léčit, protože pořád opakovala mantru. Foučková se nedokázala dostat přes tu bariéru.Když ta pani nebyla v pořádku, neustálé opakování mantry ji asi nepomohlo. Ja vím, že sanskrt má harmonizující účinek na mozkové hemisféry, tak je někdy poslouchám, ale již dávno jsem přestala s opakováním nějaké vlastní mantry. Zřejmě již to nepotřebuji.
neznámy
neznámy » Durgadevi | 20.10.2015 19:44
Mantry slouží k vymývání mozku. -YES-
neznámy
neznámy | 20.10.2015 19:48
tak treba riešiť karmu, alebo podvedomie
neznámy
neznámy » Durgadevi | 20.10.2015 20:18
pokiaľ sa chce dostať do pamäťovo energetických informácií druhého človeka, tak je to dosť logické, že jej mantra nedovolila aby druhá osoba do nej vstupovala. je to naopak dôkaz o tom, že obyčajná mantra má silu a ochranný účinok ;) . dobre že o tom hovoríš. mantra má svoj vlastný výzanam a skôr sebaliečiteľský. mantra vyplavuje veľa negativity a gurumantra ma svoju silu plniť priania. možno aj iné mantry, ale tie ako náhradu som nikdy nepotreboval.

vstupovať do energetického systému je podobné ako na fyzickej úrovni chirurgické vstupovanie do tela. aj to sa dá, ale zrejme nie s ochrannou mantrou. mám dokonca skúsenosti aj s orgonitom priloženým na srdci, že do mňa "nebolo vidieť"!

veľmi dobré skúsenosti mám s touto mantrou (jednoduchšiu melódiu som nenašiel):

https://www.youtube.com/watch?v=51dbuDzTxp8 />
https://www.youtube.com/watch?v=fWfShw3dAnw />


páli negativitu okolo aj vnútri, ochraňuje a dokáže páliť karmy myslím, že do dosť veľkej miery. dobré je ju "spievať v manipure čakre" kde je oheň, ale očisťuje aj na ostatných miestach. ja som s touto mantrou volakedy zažil (po dlhom spievaní) očividný malý zázrak a veľký krok vpred na karmickej vzťahovej rovine. účinkovalo to priamo vo vedomí a ja som dostal zrazu bez vonkajších podnetov hlboké pochopenie pre niekoho. dokázal som cítiť jeho problém v sebe a pochopiť o čo vlastne šlo. bolo to ako jednorázové jasnovidectvo. zrazu mi bolo neskutočne ľúto až k slzám ako som sa choval
neznámy
neznámy | 20.10.2015 20:19
bože ujo, ty tu čo zas robíš? -YAWNEE-
Durgadevi
Durgadevi | 20.10.2015 20:48
Ano,, znám je i spousta jiných, ale již je nemohu dlouhodobo poslouchat, mám doje, že po určité době jsem s nimi přesycená. Je to důkaz, že fakt ovlivňují mozkové hemisféry, podobně jako každý lék, když se předávkuje, tak škodí. Za 15 let, co bydlím ve Střílkách, již v r. 2009 jsem začala být nějak alergická, na falešné zpívání, na příliš hlasité bubnování, až jsem přestala úplně chodit do ašrámu.
Astrologicky, když tranzitní Pluto se mi dostalo na hrot 2.domu.
neznámy
neznámy | 21.10.2015 15:23
Mysl může být utišená opakováním slova, modlitby. Mysl může být omámená a uspaná. Může být uspaná příjemně nebo násilně a po dobu tohoto spánku může snít.
Ale mysl která je uklidněná kázní, obřadem, opakováním, nemůže být nikdy bdělá, citlivá, volná. Toto otupení mysli není meditace.
Jiddu Krishnamurti
Durgadevi
Durgadevi | 21.10.2015 16:50
Pro začátek, kým člověk nepřijde na žádnou lepší metodu, opakování mantry může posloužit jako náhražka, lepší než utišit mysl chemickými léky. Mysl má tendenci chytit se nějaké myšlenky, zakousnout do ní jako pes do kosti a opakovat pořád dokola, když je to nějaká negativní myšlenka, může padnout do propasti deprese. Pomůže hlavně, když se jedná o exogenní depresi, při endogenní depresi je nutné brát raději chemické léky.
neznámy
neznámy » Durgadevi | 21.10.2015 17:08
Takové paušální vyjádření mi přijde skoro jako hazard s psychikou obzvlášť jedná li se o duševně oslabeného jedince.
Všiml jsem si že zastánci mantrování se chovají podobně jako uživatelé marihuany. Zdůrazňují jen ty příznivé aspekty. Například prim.Mudr.Nešpor Karel CSc. uvádí u mantrování zhoršení stavů u pacientů se schizofrenií.
Čímž nechci nijak srovnávat s chemickou léčbou. Pro stavy depresí bych zcela určitě sáhl na prvním místě po pravidelném pohybu na čerstvém vzduchu.
neznámy
neznámy | 21.10.2015 17:39
ale pozitívna mantra má IBA pozitívne účinky. to že z nás vyplaví špinu s ktorou žijeme, nie je produkt mantry, ale náš vlastný obsah.
neznámy
neznámy » Durgadevi | 21.10.2015 18:19
mal som sice depky len neviem akeho druhu , bral som aj lieky .(depky z liekov?)
Zo zaciatku to z liekov nebolo , ale az neskor .
Mozu byt depky z nadmerneho mnozstva pozitivnej nasilu vnucovanej energie?
Regres by vedel viac veci objasnit a dat do kopy.
Praveze nemam nejaku spatnu vazbu o tom ci som vlastne pripraveny na zasvetenie do Reiki.
Durgadevi
Durgadevi | 21.10.2015 18:41
Když je někdo v podstatě zdravý a nechá se kvůli své neznalosti vnucovat diagnózu od psychiatrů, kteří neumějí nic jiného, než jen předepisovat léky, tak tomu stav se může zhoršit. Ja to vím z vlastní zkušenosti, podívej se taky na film, díl ze seriálu Dotek anděla. Anglicky určitě umíš lépe než já.

depky můžeš mít, když nežiješ podle svého energetického nastavení, když máš poškozené citové planety, např Lunu a Venuši v napětí na SATURN - nejčastější ukazatelé deprese, např. Klára Trojanová, Pollertová a další, mám ve složce zdravotní astrologie.

https://www.youtube.com/watch?v=5LjNSpn24BY />
Pozor na regresní terapii, Psala jsem o tom na svém webu, Reportáže s Martou Foučkovou,
http://www.elvirafarkasova.cz/clanky/karma-a-reinkarnace/

Slyšela jsem, že mistři REIKI na Slovensku mají špatné symboly.
Ja jsem byla zasvěcená u Mirka Čapka v Praze www.sarpa.cz
Má taky dvoch žákov, mistrov REIKI.
neznámy
neznámy | 21.10.2015 19:11
Pohyb na čerstvém vzduchu -THUMBSUP- a přidala bych radost z práce, která člověka uspokojuje a přináší užitek i jiným lidem.
Co bys řekl na mantru : " Děkuji " ?
neznámy
neznámy | 21.10.2015 19:26
Tak pokud je děkuji mantrou taky se přikláním k tomuto projevu citového vyjádření pozitivní energie.
Práce je skvělá věc je li člověk zdráv dokáže si ji i vychutnat jinak jsem tím pohybem myslel právě činnost pro ty co něčím trpí. Ono totiž práce je výdej energie a né každý to snáší dobře nad určitou hranici to už pak nepomáhá naopak ale to je jako se vším v nemíře.
https://www.youtube.com/watch?v=KKN0BcGCi8I
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...