mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ezoterika a záhady - 

Reiki Zasvetenie - Skusenosti Trnava

neznámy
neznámy | 26.9.2015 20:29
Hladam osoby ktore sa boli zasvetit do Reiki 1.stupna u Darie Feherovej .
Skusenosti? POcit?
neznámy
neznámy | 27.9.2015 00:04
tak,,asi Ti veľmi nepomôžem,,,zasvätiť sa bola jedna moja známa,,,,vraj za poplatok,,,no ked sa na to dívam s odstupom času absolutne jej to neprospelo,,,,a ani jej okoliu-SAD-
vevuska
vevuska | 27.9.2015 11:57
Treba veľmi svedomite, rozumne rozlišovať, kto je dobrý vedomosťami a kto je šarlatán a je skôr na peniaze. :) Pred pár rokmi som mala echo od kamoša z Nitry, ktorý si tam robil kurz z Reiki ( neviem u koho), že niektorí účastníci sa z toho kurzu zbláznili. Takže by som to zhrnula tak, že Reiki nie je pre každého a na všetko treba pomaly ísť. Bo on (čo robil ten kurz) asi šiel na to rýchlo. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 29.9.2015 00:07
no veď,,,,vyjadrím to teda prosto,tej mojej známej šibe z toho všetkého
vevuska
vevuska | 29.9.2015 09:46
Môžem teraz len doporučiť, aby tá kočka - tvoja známa začala s meditačnou jógou, kde sa jej zharmonizujú všetky čakry. :) Prípadne ak rada cvičí, nech sa dá na Tai -chi, alebo Chi-kung :)
vevuska
vevuska | 29.9.2015 09:55
okrem toho, mám kamošku, ktorá reiki absolvovala v Prahe a dobre to dopadlo. Bo tá lektorka bola naozaj výborná a skúsená. A kamoška mala na to aj danosti.
neznámy
neznámy » vevuska | 29.9.2015 12:34
islo mi hlavne o tu pani na študentskej ceste.
kedze nepôjdem do Nitry,zaujima iba Trnava.
neznámy
neznámy | 29.9.2015 17:10
Neviem ci ti nejak pomozem, vzhladom k tomu ze sama povazujem reiki za podozrive havne kvoli sposobu akym sa siri, viem ze reikaci maju spustu ospravedlneni a tzv odovodneni, takze o zasveteni som uvazovala pred par rokmi a trochu som sa v tom snazila zorientovat, moj zaver je ze reiki nie je dvakrat v poriadku. No ale ty si zrejme uz rozhodnuty len hladas spravneho zasvecovstela, spominanu pani som navstivila z ineho dovodu a par priatelov s nou ma skusenost tiez. Myslim ze sa k svojej praci snazi pristupovat profesionalne a zodpovedne, ma skusenosti a zrejme vie riesit aj pripadne problemy ak by nastali. Teda nepracuje nejakym hura systemom.moja skusenost s nou nie je negativna, v podstate som s nou neriesila vlastne nic , mozno sme si len nesadli..... osobne by som sama nic neriesila s touto pani a odporucanie by som urcite nedala ludom v zlom psychickom rozpolozeni. Urcite by som ti odporucila stretnutie s nou pred tym ako sa rozhodnes a dat na svoj pocit.
neznámy
neznámy » vevuska | 30.9.2015 00:01
každopádne ďakujem,,skúsim jej poradiť snáď to vezme:)
neznámy
neznámy » vevuska | 30.9.2015 09:39
uvidíme ake som dostal pri narodení dary. pochopiteľne skusit mozem, ked reiki je skoro vhodna pre kazdeho.
len mamkA mi nechce dovolit ist na kurz.
no teraz vážne neviem.
vevuska
vevuska | 30.9.2015 10:39
pozrela som si tú pani z Trnavy, zdá sa, že je skúsená a vie čo robí a aj to ako naučiť - poučiť svojich žiakov. Aj cena je primeraná ohľadom stupňov. :)
A apropo... myslím si, že si dosť dospelý na to, aby si to sám posúdil, či na to máš, alebo nie. A tvoja mama už ti nemá čo hovoriť, kam máš chodiť a čo aký kurz absolvovať. :)
vevuska
vevuska | 30.9.2015 11:00
A ešte sa mi na jej stránke zapáčilo, že ku každému stupňu mala cenu. Z toho môžem usúdiť, že keď človek prejde 1.stupňom a cíti sa ok, môže ísť do druhého. Teda, že môže mať medzi tým asi aj pauzu. Niekedy je inak dobré mať medzi stupňami pauzu, ale treba sa jej na to spýtať. Škoda, že moja kamoška, čo má Reiki za sebou a aj to robí je teraz dhodobejšie v Taliansku. :) Spýtala by som sa jej na to. Ale myslím si, že ako správna duchovná osôbka musí vycítiť aj to, či ten daný človek má na Reiki schopnosti, alebo ešte na to nie je pripravený. V podstate to je základný kameň toho, či je daný učiteľ dobrý, alebo nie.
Saffiyah
Saffiyah | 30.9.2015 23:17
Spíš nejdříve hledej negativní zkušenosti a teprve potom pokračuj dál...Tady se o tom píše:

http://karolinaloskotova.blog.cz/1209/nechala-jsem-se-zasvetit-do-reiki-a-ted-toho-lituji-co-s-tim

http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/proc-jsou-zasveceni-podvod-od-ceho-se-odviji-skutecne-schopnosti-doporucuji

Cituji z článku:

Když si lehnete v přírodě do trávy, automaticky se vám čistí zablokované energetické kanály, odchází z vás destrukce a jste nabíjeni a léčeni. - Toto čištění provází příjemné pocity, nikdo u toho nebrečí, nikdo se nesvíjí v bolestech a nikdo se nerozvádí!!!!

Léčba vztahů a energetických bloků prochází nenásilnou formou, ne cestou bolesti! - Pokud změny v životě doprovází bolest a ne pocity uvolnění, je to špatná cesta!
vevuska
vevuska » Saffiyah | 1.10.2015 10:20
Na to, aby človek robil masáž nepotrebuje mať Reiki kurz. Stačí ak vie ako sa chrániť pred energiou od ľudí, ktorých pôjde masírovať. Ja tiež mám za sebou kurz masáže a nemám reiki. A nepotrebovala som reiki, bo pracujem v inej energetickej oblasti.

Čo sa týka toho článku - či otázka, odpoveď od kočky Karoliny či ako sa volá, tak nechápem, prečo sa niekto hrnie na Reiki kurz, keď vie a cíti, že to nie je pre neho/ pre ňu. Ale rozumiem, že ju skôr k tomu kurzu pritiahla zvedavosť a to, že každý jej v okolí jej o tom básnil :)
No, to čo tá pani opisovala, tak je to úplne bežné po akomkoľvek energetickom cvičení. Mám na mysli bolesť hlavy a to že bola unavená. Pri každom návale pozitívnej energie, keď to naše telo nevie rýchlo spracovať, tak reaguje tým, že je unavené. A preto vtedy treba veľa spánku. Tak isto bolí aj hlava, keď sa dačo energeticky rieši. Prinajhoršom je vtedy človek chorý - odstavený, napríklad chrípkou, angínou, alebo 1-dňovou horúčkou. Niekedy stačí, keď v rámci akéhokoľvek kurzu ohľadom práce s energiami si zavolajú na pomoc dákeho anjela. Tak ako to spravila tá pani. Hoci neskoro to spravila. :) A veľmi záleží aj na tom, ako vnímate svoj intuíciu a či ju poslúchate. :)
nikav
nikav » vevuska | 1.10.2015 12:33
Je nepochopiteľné, ak adeptom kurzu Reiki nie sú vopred vhodnou formou vysvetlené
reakcie organizmu na iniciáciu, keďže telo sa čistí a zásady, ktoré treba určitú dobu dodržovať /ľahká strava bez mäsa, pitný režim, odpočinok a p./, aby sa predišlo následnej panike z neinformovanosti. Pred rozhodnutím pre Reiki je vhodné oboznámiť s touto témou prostredníctvom knižiek Waltera Lubecka Základná kniha o Reiki , či Reiki-cesta srdce.
vevuska
vevuska » nikav | 1.10.2015 12:50
áno, súhlasím. Lektor ešte pred začatím kurzu musí povedať žiakom čo ich čaká, aké sú pravidlá a čo sa s nimi bude diať. Myslím si, že bez toho sa nedá ísť na žiaden kurz ohľadom práce s energiami. :) Prípadne si o tom dačo prečítať. -FLOWER-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 1.10.2015 22:18
Pokud změny v životě doprovází bolest a ne pocity uvolnění, je to špatná cesta!

aj bulvár niekedy napíše, "detoxikujete sa? zničíte si pleť!" - chmulovina. to sú všetko normálne prejavy očisty organizmu. pokožka je obrovský orgán a slúži aj ako odvádzač toxínov z tela. to sa môže diať cez dočasne horšiu pokožku ako sú vyrážky a podobne. alopatická medicína potláča príznaky a naproti tomu, všetky liečivé prírodné bylinky a špeciálne zmesi, alebo akákoľvek iná prírodná metóda liečenia zhoršuje dočasne zdravotný stav. toto sa deje na úplne všetkých úrovniach. aj na psychických a karmických. očista, to nie je med lízať. dobre to vidieť aj počas hladovky. na jazyku sa vytvorí povlak a môže byť aj nevoľno od žalúdka a nemá to nič spoločné so žalúdočnými kyselinami. nepríjemnosti počas detoxikácie pôstom sa dajú zmierniť klistírom, alebo kompletnou očistou hrubého čreva (šan prakšalána). vtedy nie je odplavovanie toxínov také husté a pôst je príjemnejší. očista na duchovnej rovine je to isté. človek môže byť naopak agresívnejší, precitlivený, alebo to môže mať iný vplyv na nálady. a tam ide o to vedieť si udržať zvládnutelnú dávku očisty. inak sa človek môže fyzicky otráviť vlastnými toxínmi, alebo na mentálnej úrovni skončiť v cvokárni. a aby toho nebolo dosť, očisty prebiehajú aj kolektívne a rovnakým spôsobom. o tom, že Zem zvyšuje svoju frekvenciu magnetických vibrácií a aj prána v priestore má inú kvalitu nemám pochybnosti. veľa sa píše o príchode svetla a očiste našej planéty, o duchovnom raste, zmien až na DNA úrovni a to čo zažívame je naopak hotová apokalipsa a skaza. je to paradox, ale tak prebieha očista, špina musí na povrch. s očistou a so špinou sa treba popasovať a vyriešiť ju. pocity blaženosti prídu, ale najprv musíme zlomiť samého seba tam, kde sme najhrubší
neznámy
neznámy » vevuska | 1.10.2015 22:22
príliv pozitívnej energie sa neprejaví únavou, ale naopak energiou na kratším spánkom. únava je už prejav fyzickej, alebo aj mentálnej detoxikácie. nie vždy sú prejavy prílivu energie unavujúce. hlavne intuitívny a vnímavý ľudia dokážu prijať veľa energie čo som si všimol.
neznámy
neznámy » vevuska | 1.10.2015 22:33
podľa mňa je systém zasväcovania úplne skazený komerciou. zasväcovanie by sa malo robiť zadarmo, alebo za skutočnú prácu, ktorú sprostredkovateľ zasvätenia (neuznávam výraz majster) urobí, prípadne za reálne náklady ak je to v nejakom prenajatom priestore. a taktiež, zasvätenie by sa malo vyberať nie podľa ochoty zaplatiť, ale podľa pripravenosti a úmyslov. teórie o karmických dlhoch v tomto prípade je klasické zneužitie duchovných teórii ako aj náboženstiev pre osobný prospech tak, ako so všetkým čo človek poserie keď začne používať svoju vychcanú myseľ. ja dávam reiki zadarmo, keď si je človek istý, že je na to pripravený a že mu z toho nedrbne
vevuska
vevuska | 2.10.2015 12:37
tak by to malo byť, že sa zasvätenie dáva tomu, kto je na to pripravený a že ten učiteľ aj vie, že žiakovi z toho nedrbne. Lenže bohužiaľ každý chce na takýchto veciach čo najviac zarobiť a nezaujíma ich, že potom tí ľudia putujú na psychiatriu, alebo v najhoršom prípade na cinter. Je to zlé a choré. Ja reiki nerobím a ani nemusím robiť. A zas ani na to nemám predpoklady. Mne stačí šamanizmus. :)
A čo sa týka tej únavy, tak áno, u niektorých je to energetického preťaženia a u niektorých nie. Je to veľmi individuálne. Ja keď dostanem veľa informácii naraz, tak som unavená, lebo podvedome aj vedome pracujem. A zas ako vravíš, sú ľudia, ktorí keď dostanú energiu, tak sú ako znovuzrodení :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...