mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Ezoterika a záhady - 

Karmicke vztahy

neznámy
neznámy | 18.5.2014 00:36
dobre si to vystihla, lebo ano - je to nasa zaluba a toto mame spolocne, kazdy k nej uz samozrejme pristupuje inak, viac ci menej skepticky, zaklada si pri poznavani na inych veciach, atd, atd, napr. tu je ten rozdiel, ze ty das najskor na pocity a potom hladas logicke suvislosti a ja zas vnimam svet viac cez rozum a nasledne ho zafarbujem pocitmi, nie je to o tom aky sposob je spravny alebo nespravny, kazdy je iny, v tejto suvislosti si automaticky spomeniem na ten MBTI test osobnosti co sa tu rozoberal a uvedomila som si, ze vacsina tu pritomnych bude mat viac obsadenu "feeling" zlozku a tam mozu vznikat konflikty medzi ich nazormi v porovnani s tymi mojimi "thinking" nazormi :p ale nemyslim si, ze kvoli tomu je nutna akasi diplomacia a ako pises "davat si pozor" pri stretnuti s inym typom osoby, ze co povieme veriacemu ci neveriacemu, ved su to len nazory a tie vlastne nie su nejak dolezite, je to len taka interakcia medzi ludmi, ktora je prirodzena a vlastne ak stretneme niekoho, s kym sa citime spojeny, je jedno ci by jeden veril a druhy neveril na osud, lebo to nezmeni spravanie jedneho voci druhemu a ak by to spravanie zmenilo tak mozno nakoniec to spojenie nebolo tak silne-PUH-
martinbd
martinbd | 18.5.2014 08:35
Teda neviem čo konkrétne riešiš, pretože vzťahy sú dosť individuálne a ťažko dávať všeobecný kuchársky recept, takže len taká všeobecná úvaha:

Väzby môžu vniknúť už aj v tomto živote, neuváženým počínaním vo vzťahoch. Kedysi bolo niečo ako tradícia, ktorú udržiavali rôzne náboženstvá, a ktorá zahŕňala aj určité etické normy správania v partnerských vzťahoch. V súčastnosti sme sa do značnej mieri zbavili tradície, lebo dodržiavať určité pravidlá, ktorým ani nerozumieme, nie je niečo, čo by súčasnému človeku bolo po vôli. Podľa mňa, tradíciu malo nahradiť poznanie, ale v súčastnosti sme v akomsi váku, pretože sme sa do určitej miery odtrhli od tradície a poznanie ešte nemáme. Z toho vzniká chaos a utrpenie vo vzťahoch. Veci ako smilstvo, cudzoložstvo, nevera už nie sú v našich očiach hriechmi a vernosť, čistota, pohlavná zdržanlivosť už prestávajú byť v našich očiach cnosťami. Vzťahy sa stali nástrojom uspokojovania našich túžob a potrieb.

Príklad takého pravidla bolo niečo ako sex až po svadbe. Ale prečo by také niečo mali ľudia dodržiavať? Nasledovať slepo tradíciu? Z môjho skromného pozorovania života, úvah a intuície vyplýva, že spojenie medzi mužom a ženou má nastať najprv na duševnej úrovni až potom na fyzickej, lebo ak nie, potom sa všetka energia presunie do nižších rovín a nevybuduje sa potrebné duševné puto, z čoho môžu prameniť určité problémy, to je prvá vec, druhá vec je tá, že ak dvaja ľudia spolu prežijú niečo silné, tak ich to spojí a preto si myslím a tak to aj pozorujem, že sexualita môže veľmi silno zviazať ľudí. Je to vlastne svadba na úrovni prírody. Preto bolo asi to pravidlo, sex až po svadbe, lebo jednak bol čas, aby sa vytvorilo duševné puto, ktoré prináša určité blaho vzťahu a druhá vec, že to tých ľudí spojilo,ale v dobrom aj v zlom. Takže sa najprv spojili v duchu (pred Bohom) a duši, až potom telesne. V súčastnosti sú ale hodnoty prevrátené a zrkadlom toho sú asi aj tie vzťahy. To je moja zatiaľ taká hypotéza.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 08:39
Tomu nerozumím. Když jsou všechny vztahy karmické a počet lidí na Zemi se pořád zvyšuje, tak spousta lidí se sem musí nutně rodit poprvé. To mají karmu z jiné planety? Podle čeho se určuje, jestli se ti lidi narodí do chudé nebo bohaté rodiny, země atd.?
nikav
nikav | 18.5.2014 09:09
To je ten karmický partner, ktorý prišiel, aby ti pomohol nájsť seba samú, aby si prijala svoju vlastnú dôstojnosť a vtedy pochopíš, že vaša spoločná cesta splnila svoj cieľ a nutne vás to rozdelí.
nikav
nikav | 18.5.2014 09:39
Takto to chápem aj ja.V zmysle vývoja našich duší nás to spája s partnermi rôznej duchovnej vyspelosti /duše mladé so starými/, preto každý sám zodpovedá za svoju cestu.Inak by to bol závislý vzťah a viedol k úpadku. V každom prípade to na každej strane nechá určitý potrebný zápis.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 09:43
To,ze sa človek trápi s nejakým vzťahom jasne,ze hneď neznamená,ze to ma súvislosť s minulými izivotmi.Môžeme mať kopu problematických vzťahov a vobec nemusia byť karmicke.Karmicky vztah je oveľa hlbší a človek, kt. narazí na niekoho d kym ma nedoriešené veci pochádzajúce z minulých zivotov to väčšinou hneď cíti.Existuje tiež na to množstvo metod a ľudí, kt. sa dajú odhaliť súvislosti spočívajuce v karmickom vzťahu, aj v astrológii je oblast, kt. Sa na to specializuje.Ťažko ti to však vysvetliť, ked ty niečo také nepripúšťaš al. v to proste neveríš, prip. hľadáš len racionálne a logické vysvetlenia...
nikav
nikav | 18.5.2014 10:06
Všetky naše činy a myšlienky - správne aj chybné - nechávajú stopu v hmotnej aj duchovnej oblasti, preto je potrebné tie chybné vysporiadať v oboch sférach. Rôzne nároky nášho EGA tu bohužiaľ nemajú priestor. Nechcime zasahovať do božích zákonov. "Karma je milosť a obe sú prejavmi božieho zákona!" Peter MICHEL
neznámy
neznámy » martinbd | 18.5.2014 10:21
Môj názor je.
Tradície, poznania = blbosť.
Z čoho vzniká nevera, smilstvo...? To má na svedomí iba jedna jediná vec a tou je CHARAKTER.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 10:45
ahoj tiež neviem ako to pretrhnut skušam to už siedmy rok a tentoraz som sa rozhodla odíst za hranice Slovenska ,možno to pomôže uvidíme.................-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 18.5.2014 10:49
Myslím, že nikdo z nás nemá vůbec představu, jak veliký a nekonečný vesmír je, na kolika planetách existuje život a kolik duší čeká na svou další reinkarnaci. Teoreticky a s jistou dávkou humoru si myslím, že pokud by přistáli nějací mimozemšťané a my se s některým dáme do řeči tak zjistíme, že už se vlastně známe. Třeba z některého minulého života :D.
Proč se lidé rodí do chudých států a rodin. Na to mám ten názor, že si tento úkol asi duše jednoduše "vybrala":). My žijeme tady v západním světě, kde hraje prim materiálno a vztahové problémy. Jsme tady proto, abychom toto pochopili a snažili se najít rovnováhu. Ve východních, tedy z našeho pohledu méně vyspělých krajinách žijí lidé, jejichž duše (si myslím) už tyto naše problémy a úkoly mají zvládnuté a nyní jsou ve vyšším levelu. Proto tam není a ani nemůže - na rozdíl od naší civilizace - být takový veliký esoterický boom jako zde. Tyto duše už toto mají zvládnuté.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 10:59
Veď áno , sú to koniec koncov len názory naše, tak prečo by sme si ich nemohli medzi sebou vymeniť? Ale zabúdaš na to, že ty, aj keď máš na to iný názor, tak si určite na vyššej duševnej úrovni ako väčšina tzv. neveriacich, to je jasné podľa toho ako reaguješ. Si skrátka ďalej a dá sa s tebou o tomto diskutovať. Musíme si ale uvedomiť, že my žijeme a pracujeme okolo ľudí, ktorí niesu v tomto smere až tak ďaleko alebo ich to nezaujíma. Nieje možné s nimi o takomto diskutovať, pretože sme automaticky zaradení do kategórie divných...pre nich . Nie že by mi to zase až tak vadilo, no stále vo mne pretrváva akási zdržanlivosť, proste nepovedať určité veci, čo cítim. Otázky typu: Ako si toto vedela?.... nemám potrebu vysvetľovať.
Nemyslím si ani, že ak sa správanie toho druhého zmení voči mne, že to znamená , že puto nebolo až tak silné. Všetko chce svoj čas a ja som sa naučila počkať si na určité veci, dať tomu druhému čas , aby si to uvedomil. Ak to tak má byť, tak to tak bude. Ak nie v tomto , tak v budúcom živote.:)
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:07
Verici veri v existenci boha.
Neverici veri v neexistenci boha.
---------------------------------------

Mne osobne vychazi,ze vsichni jsou verici-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:08
Prečo si to myslíš? Nemám jasno v kope vecí a vôbec ma to netrápi a nemám potrebu to zdôvodňovať. Jednoducho viem len to, na čo som dorástla.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:09
Nemyslím si , že treba preto odísť za hranice Slovenska. Tam to nevyriešiš. V poslednej dobe som sa naučila jednu vec a to že riešenie akejkoľvek veci mám koľkokrát rovno pred očami, len ja ho nevidím. Treba len jednoducho zmeniť uhoľ pohľadu:)
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:09
Najzložitejšie problémy majú v podstate to najjednoduchšie riešenie.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:10
A tak to mas od malicka?
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:12
Sakra!!!! Vidim dvojite!!!!!!!!!-ROLL-
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:16
Stejně si říkám, že i kdybych se znovu narodila, tak o tom taková, jaká jsem teď, vědět nebudu. Moje vědomí zanikne, všechno co mám, bude zapomenuto, budu to pořád ještě já? Co z toho mám, když se znovu narodím a stejně si nic nebudu pamatovat. Není to stejné, jako kdyby se narodil úplně jiný člověk? Ale tak je pěkné mít naději, třeba bude nějaké zajímavé pokračování a když ne, taky dobře, aspoň bude člověk mít konečně klid :D
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:18
Na čo ti je kľud, keď si si nie vedomá, že si ho užívaš? :D
neznámy
neznámy | 18.5.2014 11:19
:D...občas sa mi to stane, že dávam viac jak treba-PUH-
...ale zase, kto rád dáva, dva krát dáva;)
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...