mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Ezoterika a záhady - 

Karmicke vztahy

neznámy
neznámy | 15.5.2014 19:44
Ahojte.To, ako asi fungujú karmicke vzťahy s niekým, to si vie každý predstaviť.Jedna sa o vzťahy založené na karmickych putách,kde si s niekým potrebujeme doriešiť veci a splatiť dlhy prameniace z minulých životov.Hovorí sa,že naše duše predtým ako prídu na svet sa vzajomne dohodnú na tom, s kym čo budú v tomto živote riešiť.Su to vacsinou záležitosti, kt. sa ťahajú niekoľko rokov a takéto vzťahy nikdy nie su jednoduché. Zaujímalo by ma však,čo sa s tým dá robiť, ak sa clovek chce takého vzťahu zbaviť?Dajú sa vôbec pretrhnúť karmicke väzby, kt. nas spájajú s nejakým človekom?A ak áno,akým spôsobom?Či sme len nútení si takéto vztahy proste len odtrpieť a tak splatiť naše dlhy?
Ďakujem za všetky príspevky.
neznámy
neznámy | 15.5.2014 20:17
Pokial nevyriešiš problém a nepochopíš lekcie s dotyčným partnerom,zbaviť sa ho môžeš.......ale do cesty Ti budú prichádzať rovnaký pokušitelia..................jednoducho niečo musíš pochopiť,splatiť,alebo spracovať a to je jedno ako,je to Tvoja úloha-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 15.5.2014 20:20
Náš dlh podľa mňa nemusí byť len o "odtrpení". To je dosť zjednodušená interpretácia a zdá sa mi, že to je v posledných rokoch nejaké "trendy" ospravedlnenie nevydarených vzťahov.
Čo keď sa máme pri tom človeku (ľuďoch )naučiť inak správať, inak myslieť, naučiť sa trpezlivosti, súcitu, naučiť sa žiť v spoločnosti ... proste karmický vzťah nemusí byť iba zlý :)
neznámy
neznámy | 15.5.2014 20:30
tak nejak ako pisali predomou dievčatá možeš to vedome useknút ale do cesty ti pride nieco podobne ...a ono skoro každý vzťah je karmický ,má nejaký zmysel nejaké učenie nesie ...len každý je inak zatažený niektorý viac nektorý menej
neznámy
neznámy | 15.5.2014 21:59
čo ak pocit, že ide o karmický vzťah, mám iba ja, a pre toho druhého som jedna z viacerých, ktorú na chvíľu stretli? konkrétne, môj normálny stav je, že som dosť spomalená, rozvážna, a svet vidím v sivých farbách. keď sa však objaví v mojej blízkosti špecifický druh muža, začína kolotoč nespavosti, zvýšenej vnímavosti voči rôznym dimenziám života, aké som si dovtedy nevšímala, a všeobecne veľa vnuknutí a náhod. Už mám celú reťaz takýchto mužov - väčšinou sú to muži, do ktorých sa aj zamilujem, ale už nechcem s nimi riešiť vzťahy, takže je to vždy platonické. Že by to bol dôvod, prečo pre nich nie som až tá najdôležitejšia, zatiaľ čo ja všetko hrozne prežívam? Väčšinou sa takí muži dokážu aj privolávať sa navzájom, čiže ak mi nečakane do života vstúpi jeden, tak je dosť pravdepodobné, že v tých dňoch stretnem aj ďalšieho. Prípadne mám také ohlasovače - najčastejšie ženy alebo homosexuálni kamaráti, ktorí keď sa zjavia, tak viem, že o chvíľu príde aj "on". V takých obdobiach sa mi väčšinou podarí vyriešiť nejaké nevyriešené problémy, dopísať texty, ktoré rok stáli ladom, lepšie vyjadrovať myšlienky - ale riziko je, že sa vtedy pohybujem na hranici psychózy alebo alkoholického opojenia, takže si musím veľmi dávať pozor, aby som ustrážila hranice a nestratila súdnosť. No a spätne ma vždy mrzí, akú dôležitp úlohu ten ktorý v mojom živote zohral, a ako bezvýznamne som ja prešla popri ňom :/
neznámy
neznámy | 15.5.2014 22:06
no, toto zaujíma aj mňa.
takže jednoduchý príklad. dajme tomu, že som sa dopustila niečoho hrozného v minulom živote. vraj- neviem to naisto, lebo si to nepamätám, ale dajme tomu, že mi to povedala fundovaná osoba. v tomto živote mi ten človek ubližuje a ja mu to mám ako splatiť? tým, že zostanem pri ňom, aby mi mohol ďalej ubližovať?
prosto, niečo mi tu nesedí. ďakujem každému, kto sa mi to pokúsi vysvetliť.
vandalka
vandalka | 15.5.2014 22:29
odpustit sebe skutky z minuleho zivota, prijat ich a seba celu tiez . Odpustit muzovi, ktory ti ublizuje dnes a s cistym stitom odist a nechat to za sebou...poucena, mudrejsia, "ocistena" od karmy, ktoru si si sem priniesla..
neznámy
neznámy | 16.5.2014 07:52
Ok nemusí sa tá chcieť, mám tiež dvoch mužov s ktorími viem že som dosť hlboko prepojená jeden ukončil somnou kontakt a akceptujem veď je to jeho slobodne rozhodnutie, veď stále nám zostáva možnosť sa rozhodnúť to je na nás,druhý mám feel a dokonca aj on čo je také dosť na muža nezvyčajné pravdepodobne by sme sa mali vziať všetky nuans tomu naznačovali ale v tomto živote sme úplne na inej stupnici vývoja čiže by to bolo peklo tak sme to nechali ísť aj keď sme veľmi blízky... Kľudne môžeš mať len ty a kľudne nie skôr si začať uvedomovať to zacyklenie že prečo. Dnes už som tak na tom že vehementne sa nejako neženiem riešiť ich to sa tak nejako v pravú chvíľu rozbalí samé...
neznámy
neznámy | 16.5.2014 08:07
Co je to duchovní vzestup a jaké má výhody? Co se stane při obnažení karmické vrstvy? Existuje možnost karmického čištění po fyzické smrti? Aby se karmický problém mohl vyřešit a rozvázat, potřebujeme se duchovním vzestupem dostat až na tu úroveň, na které se problém stal. Kroky potřebné ke karmické očistě jsou následující: První krok – vyvinout vzestupný vztlak. Druhý krok – zbavit se stahujících vazeb nachytaných v tomto hmotném životě. Třetí krok – naučit se vnímat náznaky a reagovat na ně. Čtvrtý krok - pochopit poselství obnažené karmické vrstvy. Pátý krok - omluva, odpuštění, pokání. Šestý krok – snažit se o nápravu situace. Sedmý krok – zajistit rozpuštění obnažených karmických vrstev. Jak sám napomáhat karmickému čištění? Pro člověka na vzestupu je Karma výchovným nástrojem. Co by mělo být naším nejsilnějším motivem pro vzestup?



zdroh: http://www.novaduchovnicesta.cz/clanky-ii-30-59/a39g-principy-prirozene-karmicke-ocisty/

-CONFUSED-:)
martinbd
martinbd | 16.5.2014 08:54
Neviem či je šťastné použitie slova "karmický". Karma je zákon príčiny a následku, na čo poukazuje napríklad aj Biblia: nesúď lebo budeš súdený. Nemusí sa hneď spájať s minulými životmi.
Pokiaľ ide o minulé životy, tak v tejto otázke má jasno asi málokto, ak sa duchovné autority nevedia zhodnúť ani na dĺžke posmrtného "života". Napríklad krišnovci to chápu tak, že sa človek rodí hneď po smrti, budhisti majú 40 dní akýsi prechod (bardo) a rosenkruciáni majú asi 300 rokov od smrti do nového zrodenia a podľa iných je to zasa individuálne. Ak by sme mali ísť podľa významu karmický do dôsledkov, tak by boli asi karmické vzťahy všetky, pretože sú výsledkom nášho minulého počínania. Navrhujem nahradiť prídavné meno "karmické" prídavným menom "problematické" v tomto kontexte tejto diskusie.
neznámy
neznámy | 16.5.2014 09:51
No vidíš, v podstate radu vôbec nepotrebuješ, sama si napísala, čo treba riešiť - držať na uzde svoje "vášne" - myslím v kladnom zmysle slova - ovládať sa, zvýšiť sebadisciplínu ... myslím, že situácie v podobe, v ktorej prichádzajú k tebe doteraz prestanú, akonáhle si ujasníš priority - čo chcem aby ostalo - čo chcem, aby odo mňa odišlo!
No nie tak, že si ich povieš, ale tak, že sa stanú organickou súčasťou tvojej osobnosti - chápem, je to ťažká práca!
Ak sa rozhodneš na sebe pracovať v tomto duchu, prajem ti veľa sily a odvahy-FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.5.2014 10:03
Čo by si dokázala tým, že by si trpela? Možno iba to, že na budúce by sa úlohy zasa vymenili, alebo by si si to odskákala ty, alebo dotyčný v inej podobe. Myslíš, že hrať rolu obete znamená odčinenie niečoho? Podľa mňa nie!
Keď už chceš byť obeť, tak sa s tým zmier tak, aby sa ťa tento stav zvnútra nedotýkal, nespôsoboval ti trápenie. V okamihu, keď to dokážeš prestaneš byť obeťou a všetko bude odčinené - toto platí univerzálne v každej situácii.
A že sa to nedeje v širokom merítku je len zo strachu ľudí pozrieť sa do seba, zo strachu, že nastanú zmeny....
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2014 11:34
-BYE--THUMBSUP-
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2014 12:40
Karmicke vztahy a väzby je bezny pojem, kt. sa pouziva v mnozstve literatury a to ci je ten pojem spravny al. nie je, je zrovna tak jedno... Jedna sa len o vyraz a ten nie je podstatny ako to nazveme, tento pojem pochopi kazdy a vie tym padom o co sa jedna. Pytala som sa vsak na nieco uplne ine...
neznámy
neznámy | 16.5.2014 12:43
Myslim, ze ked si nieco mame vyriesit s istym clovekom, tak si to mame doriesit jedinne s nim osobne. Nemôze ti toho cloveka nahradit niekto iny, lebo karma, kt. je medzi tebou a dotycnym vytvorena je osobna a preto som toho nazoru,ze ak sa jedna o osobne zalezitosti musia sa vyriesit jedinne s danou osobou, kt. sa tykaju...
Ja chapem to, ze sa tymito vztahmi nieco ucime a mame pochopit a prijat, ale ako, ked ani nevieme co mame vôbec pochopit a prijat?
neznámy
neznámy | 16.5.2014 13:45
Ahoj... no ano suhlasim s tebou, ze karmicke vztahy nie su len o tom, ze si ich mame odtrpiet, ale maju nas hlavne niekam posunut. Ja som skôr v takej situacii, ze sa neviem pohnut s miesta s istym clovekom a skusala som uz vselico mozne, aby som sa zbavila väzieb, myslienok a puta na neho. Bolo mi povedane, ze je medzi nami "karmicky vztah" a bude sa to tahat este dlhe roky, ja sa vsak nemienim a nechcem zmierit s touto skutocnostou, lebo mam vyslovene pocit, ze dotycny mi vsetko BLOKUJE a nikto iny ku mne tym padom nemôze prist... Navyse uz naozaj netusim, v com je medzi nami problem a preco to tak je ako je a trva to uz rok a nikam som sa neposunula. Z tohto dôvodu ma zaujima, ci sa proste nejako neda zbavit sa karmickych väzieb, al. co sa da robit, ked netusim kde robim chybu a co mam vlastne robit preto aby som sa tohto puta s nim zbavila?
neznámy
neznámy | 16.5.2014 16:57
Máš pravdu...preto je to ťažšie,lebo nepoznáme minulosť a nevieme čo riešiť......volakedy som sa tým zaoberala zodpovedne,ale dnes len riešim všetko najlepšie ako viem a radšej sa vo vsťahoch,následkoch a príčinách nevŕtam....zbytočne to zaťažuje hlavu a hoci nie som vzletná,tak najlepšie riešenia nájdeš intuitívne,nečakane a bez plánovania-THUMBSUP-
Gitus
Gitus | 16.5.2014 17:33
hovoris o tom muzovi ktoreho mas rada ale chodi s inou???taky vztah,akokolvek by bol karmicky,bez neho nevyriesis.sama seba skor vyries a vykasli sa na neho. je to mozne,na svete su miliony zien ktore toto prezivaju prave teraz alebo to uz prezili.existuje vela sposobov.aj ezoterickych,hlobkych a krasnych-WINKIE- ale aj takych obycajnych;).isteze na nho nezabudnes uplne,niekde hlboko v tebe to stale bude..ale budes moct aspom stastne zit.ja som ti to uz raz pisala podla mna ak sa to ma stat on to raz pochopi a pride za tebou to "riesit"len kedy?????nevie sa.a ja si myslim ze cim skorej sa nato vykasles ty,tym skorej to on pochopi..-FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.5.2014 17:52
Vitaj v "klube"-FLOWER-. Mala som ten isty problem, tiahlo sa to rok. Ja som bola pripravena nieco s nim riesit z minulych zivotov,, bohuzial on nie. Strasne som chcela byt s nim, nevedela som si predstavit zit bez neho. A ta ziarlivost, a niekedy az obsesia. A citila som obrovsku potrebu sa o neho starat, mala som o neho obavy, velmi mi zalezalo na tom, aby bol v poriadku. Bohuzial k tomuto stavu ked som zrejme musela riesit svoju minulost mi "dopomohli" tranzity Saturna a Dracej hlavy v mojom 7 dome a to hlavne v Skorpionovi - inac, dotycny je Skorpion. A taktiez tranzit Chirona v opoziciu na radixovu Venusus a v T kvadrate na os lunarnych uzlov. Synastriu mame ukazkovu, ale aj plnu karmickych aspektov, ale treba si pozriet aj radixy oboch a aj ci sa s tym clovekom stretnes v spravny cas alebo naopak. V akom stave/pripravenosti pre vztah dotycny teraz je.

Moj recept na odblokovanie: Pomohlo mi, ked som si uvedomila, ze MOZEME NIEKOHO MILOVAT ALE NEMUSIME BYT S NIM. Toto je magicka veta, ktora ma ihned zaujala ked mi ju povedala ista zena. Jej to tiez kedysi pomohlo. Staci, ze viem, ze ten muz je v poriadku, často sa spolu rozpravame, mam ma rad ako cloveka, ja jeho tiez, a vzdy bude mat urcite miesto v mojom srdci. Viem, ze ak by sme aj boli spolu, bolo by tam mnoho problemov - napr. je mu skoro 60, ma deti z byvaleho manzelstva, jeho dost zlozita povaha, rezignovanost zivotom, atd.
V zivote mozeme mat viacej partnerov, ku ktorym citime dusevnu spriaznenost.

Inac skuste jednoduchu vec, mne to trochu pomohlo, je to z knihy Juddy halovej - Karma vztahu:
V tme zavriet oci a skusit sa uvolnit, predstavit si, ze zapustam nohy do zeme ako stromy svoje korene. Dychat plynule. Potom si nahlas povedat, ze :
"Tymto rusim vsetky sluby, dohody a prisahy, ktore som urobila v tomto zivote, v minulych zivotoch a v zivote medzi zivotami. Vsetky tieto sluby a zmluvy, ktore su nepotrebne, nesluzia mi a moja dusa kvoli tomu trpi. Tymto sa oslobodzujem. Zaroven oslobodzujem vsetkych, od ktorych som vymohla slub". Potom trikrat tleskni nahlas rukami.

Dalsia moznost, ist na regresnu hyponozu a terapeut ti da posthypnoticku sugesciu, eventualne ak sa ti vybavi nejaka scena v hypnoze s dotycnou osobou, tak o nej povedz terapeutovi a on ti da "prikaz" ze sa od tej osoby odblokujes, ze ti uz bude lahostajna.
Mozem s vlastnej skusenosti povedat, ze mi obe metody dost pomohli!:)
martinbd
martinbd | 16.5.2014 18:40
áno, však ja ti neodpovedám na tvoju otázku, môj príspevok smeroval k názvu diskusie, často sa hovorí a píše o veciach, ale ich význam je nejasný, preto som chcel prispieť k objasneniu pojmu karmický. Ak nezáleží na tom, či je pojem správny alebo nie, tak aký má význam vôbec diskusia, keď ani jej základný kameň nie je pevný? O minulých životoch a karme ti v súčastnosti hovorí hocikto, aj keď to nie vždy má hlavu a pätu.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...