mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Ezoterika a záhady - 

Bohatství vede k hodnotnějšímu životu.

neznámy
neznámy | 27.7.2014 08:01
Mezi chudými je větší výskyt sociálních problémů, vyšší kriminalita.
Lidé z nižších vrstev nemají stejný přístup ke vzdělání jako bohatí.
Chudáka z indického nebo afrického nebo evropského slumu nenapadne jet na výlet obdivovat motýly.
Natož poslouchat mozarta.
Chudoba je problém celosvětový, se kterým se snaží mnohé mezinárodní organizace bojovat.
V dělnické čtvrti najdeš v průměru populaci s nižším iq než v lepších čtrtích kde žijí lékaři profesoři právníci a takzvaná "inteligence". Souvislost mezi inteligencí, vzděláním a sociálním statutem je, existuje.
Inteligentnější člověk bude umět si věci v hlavě lépe srovnat. Má výhodu. Po všech stránkách. Nejen že nemusí jíst z hliníkového ešusu, bude se snadněji orientovat ve filosofii, vědách, kultuře a..je méně snadné jej manipulovat. ;)
neznámy
neznámy | 27.7.2014 09:29
Suhlasim od pociatku, peniaze su sloboda plus vsetko co si vymenoval. A CLOVEK ZIJE I V MENSOM STRACHU.
neznámy
neznámy
neznámy | 27.7.2014 09:56
Takže vlastne "vyzdvihuješ" inteligenciu a už nie " bohatstvo"
Podľa teba tieto dva faktory spolu priamo úmerne súvisia a sú akousi zárukou " hodnotnejšieho" života..
Ja tento názor nezdieľam, pretože nie je všeobecne platný a masovo použiteľný.
Všetko závisí od toho ako si kto nastaví hodnoty sám, nikto ich ešte totiž nedal to tabuľky, že tieto veličiny, javy a činy sú hodnoty, tieto musíš v človečej podobe dosiahnuť, na to musíš mať samozrejme príslušné vzdelanie lebo inak si pitomec čo len tápe a zaujíma ho čo do hrtanu .. :)
Posudzovanie ľudí a ich hodnot, vlastných hodnot, ktoré niekto uznáva a ctí je doslova zcestné.. Nikto nemože predsa určovať ktorá je presne ta hodnota s veľkým H čo dovedie človeka niekam ĎALEJ.. Otázka je kam ďalej? Zo svetského hľadiska? Niektorým o to nejde..
Ty nemáš potuchy za čo ťa bude Boh raz "hodnotiť" a preto sú "hodnoty" pravé len tie čo vychádzajú zvnútra. Niekto obrazne povedané z ešusu obedovať proste chce..

Chudoba je celosvetový problém len z hľadiska svetského. Tak ako tu minule Sokrates napísal veľmi múdro, každý sa narodí v akých vibráciách zomrel. Vyberie si to jeho Vedomie samo. Je pekné od nás súcitiť a pomáhať, empatia je jednou z najzákladnejšich pozitívnych vlastností ktoré sa v duchovnom svete cenia
Avšak to je všetko čo možeme urobiť. Zamýšlať sa nad nespravodlivosťou, plakať nad cudzím utrpením v zmysle beznádeje a straty viery v Boha, zúfať nad neriešiteľnosťou situácie, a nazvať to problém je - takzvane od veci:)
Z dovodu, že duše tých ľudí to tak chceli, potrebujú to, čaká ich z roznych príčin ešte dlhá cesta, ich vývoj sa nedá zrejme preskočiť poskytnutím žiadneho bohatstva- preto mnohé charity v Afrike končia v rukách podvodníkov a zlodejov a priekupníkov čo majú doma až zlaté klučky ale tá múka, lieky a deky sa k černoškom nedostanú..
Je to prirodzený jav, nad ktorým sa netreba trápiť, preto ten človek nemože dosiahnuť pokroku a bohatstva ani duševneho ani duchovného ani svetského, lebo za jeden krátky život proste nestihne toto dosiahnuť. Nemožeme byt všetci bohatí, krásni a ešte aj duchovne uvedomelí, lebo máme rozne pozície po milióny rokov vybudované nikým iným len našim vlastným Vedomím

Neboli by sme tu na Zemi ale niekde inde, kde by sme nepotrebovali ani net ani Zverokruh, keby sme boli všetci inteligentní a za vodou.
Nerobme zo psa slaninu a z vlka baraninu..
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:01
Chudoba je HNACI SILA pro vytvareni PENEZ,MATERIALNIHO BOHATSTVI.

Soucasny system je nastaven tak,aby byla chudoba.Jde o umysl.
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:10
"Chudoba je celosvetový problém len z hľadiska svetského." -NOOO-

Chudoba je problém z hlediska morálního. -YES-
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:13
Chudoba vytvara kriminalitu, to bolo vzdy...ako vies, ze Pravdu mas len ty? Len kopa slov, a to zakazdym.-YES-
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:16
Už si vo svojich úvahách skočil nie len na potrebu bohatstva ale aj na potrebu inteligencie, aby človek dosiahol hodnotný život
Pomaly pridávaš požiadavky a ja sem vkladám len svoj názor, že tieto faktory sú pre vývoj človeka o akom debatujeme druhoradé. Tak ako sú rozni ľudia, tak rozne sú sposoby akými nejakého pokroku dosiahnu, ale hodnota ako taká može byť pre každého úplne iná, výsledok však vo finále može byť rovnaký
Preto moj názor je, že cieľ je len jeden a či ho dosiahneš blbý a chudobný alebo bohatý a múdry je len tvoja vec:)
Nie je podstatné aké situácie v akom prostredí nás stretajú, ale ako s nimi sami naložíme, ako si poradíme, ako sa zachováme, čo pri tom cítime..
To nie je z mojej hlavy, to už vyriekli dávno iní, múdrejši od Zorničky zo Zverokruhu-LOL- ja tie slová len tlmočím

Ked si vezmeme len taký príklad s cigánmi, spisovne tuším Rómovia teraz..Nič na svete ich neprerobí. Mnohým bola poskytnutá starostlivosť, mohli mať pohodlie, byty, vzdelanie, prácu, všetko možné.. Záleží na jednotlivcoch ako ju využijú, mnohí sa tej príležitosti nechopili. Nie je našou úlohou posudzovať ich, hodnotiť a pohŕdať nimi že sú takí alebo hentakí. Sú obrazom vždy toho koho najviac dráždia, kto na nich poukazuje. Aké vlastnosti si človek potrebuje kto vyriešiť, s tým sa potýka a preto sa mu stane že sa mu cigán nasťahuje ako sused. Potrebuješ bohatstvo aby si sa odtial odsťahoval, duševnú silu, veľa tolerancie..
Sme súčasťou jedného sveta kam patria všetci a každý má svoju úlohu a hodnoty a sny a túžby, pre mnohých malichernosti, ako pre Roma zohnať peniaze na školské pomocky, pre druhých ako vypadnúť z činžiaku kde je Rom moj sused. Ani tie najvačšie prachy sveta, ani tie najlepšie školy ani ta najlukratívnejšia práca nedokáže niekedy človeka urobiť šťastným a uspokojiť ho

Sama som si vyskúšala čo je to bojovať o vlastnú existenciu a dnes si možem dovoliť čo chcem. nikdy by som nebola tam kde som a nebola by som taká aká som keby som si tým neprešla, preto som zástancom týchto názorov, že človeka tvorí z vačšej časti niečo úplne iné ako je len sloboda bohatstva ako to tu ty a nina zdieľate
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:19
Ano ni-na a ty nevieš diskutovať, len slepo prikyvovať tomu koho si zvolíš a opačne - vyrypovať do koho si zmyslíš ..
A to zakaždým-LOL-
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:23
Chudoba je lidsky obchodni "produkt"
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:25
Kde píšem že pravdu a ešte s velkým P mám len ja?? Nesnaž sa nám tu zas podsúvať tvoje "pocity" negatívne, ano ??-LOL-

Na Slovensku je plno chudobných ludí a nie sú obeťami a aktérmi kriminality. Čo snad skromnejší človek nemá prístup ku knihám, k informáciám, nie je schopný velkých činov , uznáva nejaké menejcenné hodnoty ???
Kto potrebuje nutne veľa prachov aby bol spokojný tak mu to doprajme, ale nerobte z toho všeobecné pravidlo..
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:36
Ale nehovor. Na to si kde prisla? Ak si vsimnes moje reakcie, su suhlasne alebo nesuhlasne nezavisiac o koho sa jedna. K astrogii sa nevyjdrujem pretoze jej nerozumiem. Ale ty hovoris stale jedno a to iste. A nevolaj ma prosim te nina. Nevolam sa tak. Ty si nikdy nerypnes? To sa klaniam. Ty sa budes smiat vzdy, ze? Nieco tym zakryvas. Mozno istu obmedzenost.

To bola otazka, a nie negativna. Odkedy je chudobny clovek skromny clovek? Poznam vela bohatych, ktori su zaroven skromni ludia pomahajuci potrebnym.
neznámy
neznámy | 27.7.2014 10:56
Ano máš pravdu, hovorím stále jedno a to isté -LOL-
A ty takisto..

Prajem ti krásnu nedeľu a výdatnú plnohodnotnú diskusiu -COFFEE--ZZZZ-
S niekým iným..
neznámy
neznámy | 27.7.2014 13:06
také, ano také. :)
neznámy
neznámy | 27.7.2014 13:13
cikáni žili dříve šťastněji. mněli svůj majetek..povoz, koně.
to jsme jim vzali a umístili je do ghét.
takže jsme jim všechno bohatství vzali.
udělali jsme z nich chudáky. ;)

například. ale každý vidíme věci jen ze svého úhlu pohledu.



Dogi
Dogi | 27.7.2014 13:54
Zornička. Chápem ako to myslíš. Ale asi by sme si najprv mali povedať čo je chudoba. Pre Slováka je to často priemerný plat, ktorý umožňuje počúvať Mozarta, či podnikať výlety do prírody, galérie a v skutočnosti poskytuje slušnú životnú úroveň, aj keď nie luxus a úplnú slobodu. Ale myslíš, že to isté môže robiť dieťa žijúce v slume v Južnej Amerike? Chudobu našich najchudobnejších ani radšej nespomeniem...
neznámy
neznámy » Dogi | 27.7.2014 14:18
No veď to.. Pre každého znamená pojem "moje hodnoty" niečo iné, rovnako pojem chudoba vníma každý inak..
Chcela som len poukázať na to že OSHO výrokmi o tom ako bohatstvo vedie k honotnejšiemu životu nemal na mysli len to, že človek s plnou kešeňou dosiahne akejsi úrovne na všetkých postoch, ale to
že je asi ľahšie a slobodnejšie rozhodovanie v napredovaní ak uznávame hodnoty iného charakteru než tie čo sú zvolené pod tlakom- čo zajtra do hrnca alebo s čím poplatíme šeky..
Tie jeho výroky poukazujú na to ako človek má vo vlastnom zaujme zvelebovať a napredovať aj v tej hmotnej oblasti, ľahšie sa mu potom napreduje aj v oblasti duchovnej
V tomto sa zhodujeme :)
Mnohí si však vysvetlujú že bohatstvo je akýmsi klúčom čo otvára brány .. A to v tomto živote, že sa to dá stihnúť nejakou pilnou prácou či snad nejak inak..
A to si ja nemyslím
Dieťa v slume má strašne dlhú cestu , je mu dobre tam kde je, je to jeho potrebný vývoj ktorý si volíme sami, možno bol hrdlorez alebo pirát čo zabíjal ludí na počkanie, možno si potrebuje odžiť stavy odriekania aby si zvolil cestu rýchlejšiu, možno je tam za trest ktorý si uložil sám sebe lebo bol otrokár ;) čo ja viem..neprináleží mi ho hodnotiť, len s ním súcitiť ..
Jeho najlepšia duchovná cesta je to že je tam! A žiadne bohatstvo aby mohol meditovať a piť ajurvédske čajíky či hlásať múdra na zverokruhu s plným žalúdkom ako ja teraz tu..-FLOWER-
nikav
nikav | 27.7.2014 14:48
Zvlášť pre teba mám príklad o solidarite chubobných. Jeden filmový dokument z Indie ukázal žobrákov z ulice, ako sa jednonohý delil o vyžobrané jedlo s beznohým.
nikav
nikav | 27.7.2014 15:03
Chudobný musí byť skromný, lebo mu nič iné nezostáva.
nikav
nikav | 27.7.2014 15:12
Na riešenie cigánskej otázky by mohla byť samostatná diskusia a nedoberieme sa konca. Zaujíma ma táto téma. Prečo nie sú s nimi problémy vo Švajčiarsku? Mali by sa to tam zodpovední. učiť. Alebo vo Francúzsku, kde im umožňujú žiť im prirodzeným spôsobom /kočovným/, ale pri dodržiavaní všeobecne platných predpisov.
Stránka:
< 13 14 15 16 17 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...