mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Cesty tela i ducha - 

svami Mahesvarananda

neznámy
neznámy | 23.11.2011 22:34
http://blog.baraka.cz/2011/09/5730/

ze by aj v tomto pripade platilo to stare zname: "bez vetra sa ani listok nepohne"?

kazdpodne uz od malicka, aj ked som bol aktivny v roznych oblastiach ezoteriky, tak som bol vzdy imunny voci guruom, majstrom a pastierom....zeby nejaky podvedomi obranny mechanizmus? -PUH-
Ona
Ona | 24.11.2011 20:25
Ja som tiez nikdy nedoverovala vsetkym tym guruom a fanatikom, a aby som pravdu povedala tak v mladosti som si z nich skor robila "srandu" - teraz vidim ze som tu pravdu vlastne, podobne ako Ty, vycitila.
neznámy
neznámy | 25.11.2011 14:41
ja vzdy ked som sa stretla s niekym kto bol nieco ako guru, vzdy som si povedala, ok budem posluchat co ked je fakt guru, alebo nejaky podobny zazrak. lenze vsetci tito guruovia to robia tak, aby vyvolali dojem, ze vam davaju na vyber, akurat ze sa vam nenapdane snazia podsunut, co si mate akoze vybrat. No lenze ked som ja rozhodnuta posluchat a raz mi niekto povie vyber si, nuz ta ja si fakt vyberem.....a mam po guruovi :D
neznámy
neznámy | 25.11.2011 16:15
ak sa niekde o niečom rozpráva čo sa deje, tak je to špina bez ohľadu na to či je to pravda. ľudia väčšinou veria veciam na základe toho čo sa hovorí. ja sa v joge pohybujem už 15 rokov a viem aj veci, o ktorých sa verejne nehovorí. a to sú informácie od nie "jedna pani povedala". to čo viem ja a to o čom sa rozpráva sa totálne vylučuje a je to doslova technicky nerealizovateľné. mimo toho, neviem kto z vás vie, že tento Svámidži dáva tejto spoločnosti nie len teóriu, ale pracuje aj na reálnych ekologických a iných humanitárnych projektoch, ktoré stoja peniaze a takisto veľkých mierových konferenciách, kde zlučuje predstaviteľov všetkých duchovných smerov, aby nerobili rozdiely medzi sebou a aby si vážili jeden druhého. vďaka nemu stojí v Indii aj jedna veľká nemocnica. tento guru je živým pokračovateľom duchovnej línie majstrov, ktorá siaha až tisíce rokov do minulosti a stále žije. Holigurudži, jeho majster ho poslal pred vyše 30timi rokmi z Indie do Európy, aby tu šíril toto staré učenie. Svámidži sem prišiel skoro bez ničoho a to čo vytvoril, vytvoril z úplnej nuly. a ten deda čo písal ten blog vravel o naivných Čechoch. lenže naivný je on ak si myslí, že Svámidži si vychováva ovečky. presne naopak. on vychováva osobnosti. a za nimi chodia potom ľudia s problémami od zdravotných až po duchovné. a oni, tak ako aj Svámidži nemusia o sebe niečo tvrdiť, aby ich druhí rozpoznali a chodili za nimi. a toto sú veci, ktoré sú hmatateľne a fyzicky trčia zo zeme. ale tomu asi veľa ľudí "neverí", lebo toto nie je špina. veriť treba radšej nejakým pipkám s absurdnou a úchylnou fantáziou, tak ako tým chúďatkám, ktoré sa sťažovali, že ich Michael Jackson zneužíval ako deti. pri Svámidžiho duchovných aj praktických schopnostiach je sprostosť hneď veriť tomu, aby si nevedel uvedomiť čo robí a aké môže mať následky, keby robil to o čom sa klebetí. aj Hitler keď chcel vyvolať vojnu tak sám sebe podpálil budovu snemovne, Američania si na jeho obraz zbombardovali dvojičky, aby sa mohli tváriť zatrpknuto, na Galka našili aféru, aby ho mohli odvolať, lebo sa moc zaujímal o rozkrádanie štátu.. a mohli by sme pokračovať ešte dlho.. tak sa to predsa robí, nie? aj medzi kolegyňami, nie??? a prečo nemáme dobrých politikov? -pretože ak sa aj taký nájde, spravia aj z neho zlého a utopia vo svojej špine.

štipka dobrého nikdy nezachráni všetko zlé, ale štipka zlého môže zničiť všetko dobré
neznámy
neznámy | 25.11.2011 18:57
preto je dolezita cesta stredu si myslim, lebo potom sa moze stat, ze clovek zatrpkne a upadne do beznadeje zo vsetkeho toho zla okolo. Jackson bol naivny, lebo si myslel, ze niekto oceni jeho snahu ist detom v ustrety a pritom ho zozrali vlci striehnuci okolo, to sa napr. prefikanej Madonne nemoze asi stat. Co je to Amerika? ludia co nedostanu zdravotnu starostlivost a casto umieraju na vaznejsie ochorenia, lebo si pocas zivota nemohli dovolit zaplatit drahu zivotnu poistku? tento problem stvarnil aj v jednom zo svojich filmov Denzel Washington, demokracia mozno funguje v principe rovni a rovnejsi. Ak su aj mocipani tohto sveta niekde sustredeni, ak maju taku velku moc, tak vedia o vsetkom, a nikto nezisti, co maju za lubom a kde su sustredeni, a keby aj zistil, tak su o dva kroky dopredu. Co si vsak myslim je, ze clovek nemoze upadnut do stavu nenavisti, zatrpknutosti, bezvychodiskovosti, lebo to je ten vlk najvacsi, co ho kedy moze zozrat a myslim, ze toto bolo aj nakrajsou a ustrednou podstatou myslienky filmu Utek z vaznice Shawshank.
83mirka
83mirka | 26.11.2011 00:04
neznámy
neznámy | 26.11.2011 18:07
súhlasím s tebou. A kde je ten zlatý stred cesty? kto to vie? nemal by nás to učiť ten kto tým stredom prešiel až na koniec cesty? prečo svoje malé deti nenecháme na slobode nech sa samé vychovajú? nie je to nezdravé, aby mali v nás absolútnu dôveru? Nemali by sme im tvrdiť, že absolútna dôvera a láska je naivita?

Rodičia predstavujú solárny a lunárny princíp. Láska k rodičom je praktický vzťah k tomuto princípu. Tento princíp ale nie sú len rodičia. Oni sú naši prví zodpovední za náš vnútorný rast. Základ nášho duševného vývoja a rozvoja citov je rodina a detstvo. Luna - naša duševná podstata a Slnko - náš stred osobnosti sú kozmické princípy, ktoré sú v nás, respektíve, ktoré prúdia aj cez nás v kozmickej jednote. na úrovni domov je to 4. a hneď za ním 5.tý dom. ide o duševný kvadrant. Z cyklického pohľadu je 5tý dom (slnko) prejav duševnej podstaty - 4teho domu (luna). Slnko a Luna teda spolu veľmi úzko súvisia a navzájom spolupracujú. Luna vyživuje Slnko a Slnko ochraňuje Lunu. Jednoducho, ide o vzájomné vyživovanie. Už som niekde spomínal, že Slnko predstavuje aj naše srdce. A keď k tomu pridáme aj Lunu, naše city, tak sa to začne akoby úplne zlievať. Takže Slnko, srdce predstavuje prejav, vyžarovanie našej luny, našich citov.

ak chceme teda nájsť sami seba a reálne zaceliť tieto princípy do harmónie a jednoty, musíme otvoriť svoje srdce a dotknúť sa našich najhlbších citov. V tej najhlbšej rovine nášho vedomia je túžba po absolútnej dôvere, odovzdanosti dieťaťa, dokonalej istote, bezpečia a pocitu nájdenia skutočného domova a seba samého. Ale naši fyzickí rodičia tú nebudú večne a ani tu nie sú na to, aby sme sa s nimi nejak zjednotili. Zjednotenie sa s fyzickým rodičom je prenatálne štádium a predstavuje ho 12 dom, do ktorého potom celý život smerujeme, ale na vyššej rovine. ideme teda po špirále hore (alebo dole) a konečné zjednotenie sa s lunárnym a solárnym princípom realizujeme ak budeme žiť týmito princípmi. to znamená absolútnu dôveru a lásku ku kozmickému princípu Slnka, teda k univerzálnemu vedomiu. na úrovni planét je našim životným cieľom Slnko, takže ak to spojíme s 12tym domom, pôjde o splynutie s nekonečným univerzálnym vedomím a slnko ako ego prestane byť egom, pretože stratí individuálne hranice. duša sa akoby vráti v 12tom dome ku svojej kozmickej matke a večného domova
neznámy
neznámy | 26.11.2011 19:58
zlaty stred cesty nas ucia ti, ktori uz stredom presli, ved o tom su svetove nabozenstva a kazdy si nachadza svoju vlastnu cestu. To s tym, ze dieta ma na zaciatku akesi oporne body v rodicoch suhlasim a zaroven suhlasim aj s tym, ze ked prestane byt dietatom tieto oporne body sa presuvaju do inej oblasti a tym stabilita vnutorneho emocialneho zivota v podobe prezivania, ktora je velmi dolezita ak nie najdolezitejsia sa orientuje na vyssie principy existencie. Je to akoby sme kracali neustale dokopca a pritom videli rozsirujucu sa sceneriu navokol nas, rozsireny obzor. Stale si vsak myslim, ze si treba zachovat akusi schopnost obrnenia sa a imunity voci tomu, ak nase vnutorne idealy a presvedcenia narazaju na nepochopenia zvonka. Aj to nas nuti, aby sme na sebe pracovali, navonok aj vo vnutri.
neznámy
neznámy » 83mirka | 27.11.2011 09:10
hmmm, no ale potom mozeme vlastne skoro vsetko zaradit do kategorie "jedna pani povedala". skor ma tato afera zaujima zo psychologickeho hladiska, ci ako by som to povedal...je zaujimave, ze u kolkych majstrov a duchovnych ucitelov (nemyslim tym len indickych), sa neskor vyroja spravy o ich pospineni (sai baba, sri chimnoy, tomasovci a podobne...). otazkou teraz je, ci to je pre nich nejaka skuska alebo dan, ze sa dostali tak vysoko alebo je to skutocna pravda, ktora ma upozornit cloveka, ze nie je dolezita minulost a co si v nej urobil, ale najdolezijsia je vzdy pritomnost a co v nej konas (totiz velmi dobre pozname legendy o pade hrdinu). teda zaujima ma, ze ci taky majster, ktory v minulosti vela dobreho vykonal, "je uz za vodou" a je tak povediac "nedotknutelny", ak nepracuje na sebe dalej...podla mna tuto je hacik, ze aj ten najvacsi majster moze padnut. teraz nehovorim o Mahesvaranandovi, tam sa pravdu nedozvieme, lebo ty aj sokrates ste jeho obdivovatelia, tak len tazko dokazete ho posudzovat kriticky (a to iste plati aj o mne pri posudzovani osobnosti, ktore ma urcitym sposobom chytili za srdce)...ale to nie je dolezite, sudit kazdeho z nas bude aj tak niekto, ci nieco ine...a zhrnut by som to asi tak chcel, ze majster nam moze dat urcity impulz a moze nas niecomu naucit, ale pracovat na sebe samom musime len mi sami...tam nam majster nepomoze;)
neznámy
neznámy | 27.11.2011 10:09
ono aj v tom clanku je napisana jedna mudra vec. Aj ked moze bzt clovek vybornym ucitelom, duchovnym majstrom, neznamena to ze je panbozko a nema nijake ludske chyby. presne tam pan pise, ze toto europania nevedia chapat. na vychode si od ucitelov zoberu to dobre, co im dokazu ponuknut, tie jeho problemove veci nepotrebuju, neriesia, nechaju tak. tu v europe automaticky ocakavame, ze bude vo vsetkom super, nepripustame nic ine, tym padom tymto postojom paradoxne podporujeme tie problemove stranky.
neznámy
neznámy | 27.11.2011 20:07
Keby žil dnes Ježíš Kristus a robil zázraky, tak by bol zachvíľu podvodník, šarlatán a možno aj nejaký deviant a na internete by boli "zaujímavé" články. voľakedy boli ľudia na takej úrovni, že keď sa im niečo nepáčilo, tak ho rovno ukrižovali. dnes robia ľudia tie isté veci trošku jemnejším, vychcanejším spôsobom, a svojim spôsobom omnoho horšie. duchovne sa spoločnosť ako taká nikam nepohla
neznámy
neznámy | 27.11.2011 23:25
no moja rec vobec nikam s uctou tvoja priatelka Wtch.:)-SAD-
neznámy
neznámy | 28.11.2011 05:35
zeby trafena hus zagagala?-ROLL-
neznámy
neznámy | 28.11.2011 05:42
a mozno ten majster predsa len niekomu pomaha, myslim, ze v sucastnej dobe je dolezita ucta a akceptacia k nazorom a presvedceniam inych ludi, aj to je mozno vysledkom tej prace na sebe samom:)
neznámy
neznámy | 28.11.2011 07:06
alebo potom iba
zeby som sa mylila-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 28.11.2011 14:26
ano vandi trafena hus zagagala ja som totalne vymleta a moje myslenie zostalo stat od mojej prvej myslienky ak sa to ovsem aj myslienkou da nazvat, len ma prekvapuje ked si taka uvedomela preco si odtialto zduchla do kanady a este napis o tom ze je dolezite teraz akceptovat nazory druhych sama si protirecis.
u slovakov vacsiny je myslenie stale rovnake.jana.
neznámy
neznámy | 28.11.2011 18:24
zeby som zduchla?, co ja viem...stretavam tu ludi a zda sa mi akosi, ze im to v ich vyvoji barsako nepomaha a nemam pocit, ze by som sa mala blazene, lebo som inde.
Mozno niekde v Indii su ludia stastnejsi a spokojnejsi, neviem ci to stastie mozno podmienovat tym, kde clovek je. Myslenie nie je vacsiny Slovakov rovnake, Janka. Vela Slovakov je v zahranici, takych co vedia robit a takych co su prave preto uspesni, lebo si vydreli vsetko vlastnym usilim a myslim, ze su taki aj na Slovensku. Taki co sa stazuju budu stale iba v tom, ako sa neda, ako je vsetko cierne, ako na figu a ze ajtak nic nema zmysel. Ta scena z Pana prstenov, ked Gandalf ovalil krala, co bol na cele vsetkych zbabelcov mala skryty utajeny zmysel. Bojovat az do konca, tak si myslim. A myslim si, ze si treba vazit aj ineho cloveka, a hlavne takeho co sa snazi a treba pristupovat s uctou voci jeho nabopzenstvu, je jedno ake je.
Tot iba moj skromny nazor.
Vtaka poznas po peri a cloveka po reci.:)
83mirka
83mirka | 28.11.2011 23:19
neznámy
neznámy » 83mirka | 29.11.2011 00:35
:)
neznámy
neznámy | 29.11.2011 01:26
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...