mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Cesty tela i ducha - 

SME BOHOVIA, STVORITELIA ,STAVITELIA

neznámy
neznámy | 11.5.2013 16:31
Caute pribeh jednej obycajNEJ komerčnej knihy mi otvoril oči,lepšie povedane potvrdil nieco co som vedela ale netusila ze to viem, vnimala som to skor intuitivne.
chcem sa opytat kto z vas precital bibliu alebo jednotlive evanjelia a pochopil vsetky tie metafory alegorie a nepolopatisticke texty co vlastne znamenaju a kto z vas sa stretol s vedou Noetika.jana.-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 11.5.2013 21:05
Ano, jsme, jenomže nám v tom brání spousty věcí. V každém z nás je část stvořitele.Především máme svobodnou vůli a sami svyma myšlenkama si tvoříme pozemskou realitu. Bibli jsem přečetla kdysi dávno a zjistila jsem, že jsi ji církev upravila dle sebe, aby mohla strašit peklem a trestajícím bohem. Nezapomínejme na pálení čarodějnic, v dnešní době zneužívaní dětí a soustavnou manipulaci s lidma. Jsem věřící, ale ne z církví. Mám víru ve své duši a srdci.
neznámy
neznámy | 11.5.2013 23:59
ano mas pravdu je to o niecom celkom inom teraz citam taku polopalisticky napisanu a hned na samom zaciatku ma niektore veci prekvapuju.podciarkujem a pisem poznamky a otazniky.
hlavne ze sa mi rozsvietilo v podstate a otazke kto som a kam idem.j.
neznámy
neznámy | 12.5.2013 12:32
Mňa by veľmi zaujímala odpoveď na otázku kto som a kam idem...koneečne niekto napísal, že sa mu v tejto otázke rozsvietilo, ak skutočne vieš odpoveď podeľ sa so mnou.... dík.
neznámy
neznámy | 12.5.2013 14:23
no viem ja o sebe alebo uspokojila som sa s tymto vysvetlenim ze som potomkom cloveka a viem ze tu mam prejst cestou a podla mysle a duse sa rozhodovat spravne pre seba aj pre ostatnych vsetko co ma postretlo a este je pre mna pripravene by ma malu poucat a priblizovat k vedomostiam a pochopeniu ze nie telo je dolezite ale cista mysel a dusa je dokazane ze to co opusta po smrti telo ma hmotnost cize myslienky maju hmotnost aj ked len malilinku meratelnu len na specialnych vahach a podobna debata bola myslim aj v relacii u Hriba o tejto hmotnosti a hovorili o tom vedci. takze to mi dalo vedomost ze po smrti predsa este nieco ostava a mojim smerorovanim je dostat co najviac informacii o tychto veciach ,pretoze sa o to zaujimam odjakziva.a ak nieco budem vediet tak to poviem dalej.
napr. som nevedela ze boli dva stromy z ktorych prvy ludia nesmeli jest strom poznania ktory ochutnali a tym sa stali sucastou bozstva vesmiru a preto sme sa tak daleko vo vyvoji dostali /dalej nez nam je dane dnes vediet/, ludstvo je uz velmi daleko nez si mi dokazeme predstavit a strom zivota a z toho si neochutnali lebo keby tak by sme boli nesmrttelni a to ,,tvorca,, uz vobec nechcel.ale to by chcelo osobnu debatu priznam sa ze rada sa pustam do takychto rozhovorov lebo druhi mi tiez davaju kopec vedomosti.
myslim ze tam smerujem k co najvacsiemu poznanie nech uz to znamena cokolvek,ale najdolezitejsie je prv poznat sam seba a to je drina,ze......jana.
anna ja nemozem tebe zarucit ze to co tu pisem je pravda ale mne to dalo uspokojenie aspo na urcitu dobu ked mi bude umoznene vediet viac lebo to si neurcujem ja ale niekto,, iny ,, ale mozem sa snazit.j
neznámy
neznámy | 12.5.2013 15:28
v biblii sa predsa píše o jednom strome, strome poznania dobra a zla z ktorého im bolo zakázané jesť, ty si čítala o dvoch?
neznámy
neznámy | 12.5.2013 15:49
Tým, čo píšeš, si mi pripomenula jeden z mojich obľúbených filmov.
Volá sa 21 gramov.

"21 gramov. Toľko váži kolibrík, čokoládová tyčinka, alebo 5 niklákov. Hovorí sa, že presne toľko váhy stratí človek v momente svojej smrti. Ale čo v živote skutočne zaváži? Život sám? Zdravie? Šťastie? Rodina? Láska? Viera? O tom hovorí znepokojujúca metafyzická poéma režiséra Alejandro Gonzáles Iňaritu-a."
neznámy
neznámy | 12.5.2013 17:36
no tak ja o dvoch citujem,,boh hovori clovek je teraz ako jeden z nas dokaze rozpoznat dobro a zlo . len aby teraz nesiahol rukou aj na strom zivota ,nejedol z neho a nezil naveky, preto boh vyhnal cloveka zo zahrady v edene.......,,
tak mozno zas dajaka metafora alebo 2 stromy.....
neznámy
neznámy | 12.5.2013 17:37
hmmm preco je znepokojujuca zuzi......
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:11
skús wikipediu
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:37
z čoho si to citovala, neviem to nikde nájsť
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:44
z biblie som to citovala zo stareho zakona
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:54
daj link,, nech si to tiež prečítam
neznámy
neznámy | 12.5.2013 19:05
nooooo to moze byt dobry ale tazky film pre mna urcite je to dolezite metafyzicke otazky a to ako si to kto vyhodnoti rozhodne si myslim ze to nie je az 21 gramov je to ovela menej ale ma to ozaj hmotnost, ibaze uz tolko veci veda vie z oblasti metafizyky,hermetizmu,noetiky a parapsychologie ibaze zostavaju pre nas este skryte.
vraj vsetka mudrost a poznanie su v biblii len ju musime vediet spravne citat lebo ludia pred nami vela vedeli ibaze to zabudli.ale to je tazko mi takto debatovat o takejto teme. ja som tu dala jednoduchu otazku.jana.
neznámy
neznámy | 12.5.2013 19:06
to mam bibliu v ruke nemam ti ako dat link pozri si stary zakon.jana.
v anglickej biblii je to takto isto ty mas ake vydanie precitane.hned na zaciatku su rozdiely.......
neznámy
neznámy | 12.5.2013 22:09
Prečítala som viacmenej všetky evanjeliá, čiastočne starý zákon.
Reč evanjelií je obrazná, môjmu vnímaniu veľmi blízka, takže aj zrozumiteľná.
Ale nedá sa brať úplne doslovne, pretože preklady z pôvodného jazyka sú už nepresné, častokrát prekrútené.

Neviem, či človek pri smrti stráca 21 gramov, alebo omnoho menej, mne na tom nezáleží. Aj hmota je v podstate nehmotná.
Ten film je ale práve o zmysle toho neviditeľného v našich životoch a o tom ako veci raz do seba zapadnú a súvislosti sa spoja a osudy jednotlivcov sa stretnú v jednom bode.
Preto som ho spomenula. :)
neznámy
neznámy | 13.5.2013 00:21
to je super ze si ho spomenula ved som pochopila preco,co ale nechapem ako teda mam brat tu bibliu mne je tiez zrozumitelne v tom citovani ze sa hovori o dvoch stromoch tak mi to prosim vysvetli ako sa to da inak pochopit.jana.
neznámy
neznámy | 13.5.2013 09:28
mě k té Bibli tak napadlo že ty dvě části jou každá dost jiná v důsledku...

SZ je v důsledku sbírka legend a mýtů nějakého pouštního kmene. Ty příběhy s stát mohly a nemusely a nebo se z nich stalo jen něco apod. Ale prostě jedná se o mýtus, ze kterého se učinil fakt, takže pak v Americe někteří lidi věří, že Země je +/- 6000 let stará. Prostě z toho učinili prvotní dějiny světa.

NZ je zase zapsán lidmi a to církev ani nepopírá - proto můžou přepisovat a překládat NZ stále jinak apod. Narozdíl od SZ, kterej židi považujou za neměnný text. Pravda v hebrejštině to má úplně jinou hloubku než v překladu, protože je nedostatečný a v podstatě tomu člověk nemůže porozumět.

Četl sem oboje a jako moc mě to nenadchnulo. Podobné jako jiná náboženská literatura, která je v podstatě fanatická. Neustálé přesvědčování, že to je právě takto a takto.. SZ když sem ho četl poprvé ) česky mi připadal jako dějiny dívných válek, které vedl lid žárlivého boha neurotika. Nevím, asi sem moc kritickej... když to čte člověk doslovně tak to tak působí, když se na to člověk dívá v hebrejštině a aplikuje kabalu, tak se dostávají na světlo hoodně zajímavý věci..

K těm 2 stromům v ráji: Jeden je strom poznání dobrého a zlého - z něj sežrali to ovoce a ten druhý je strom života, kterej je uprostřed ráje - to je nesmrtelnost.. když sežrali to ovoce z prvného stromu tak spadli z ráje na zemi a už nemohli jíst ovoce ze stromu života (viz film Fontána) tak jsou lidé smrtelní...

No nejtěžší je z NZ Apokalypsa...na to jsou různé výklady atd. Nejbližší mě je nápad okultisty E. Léviho (19. stol.) na to aplikovat kabalistický pravidla práce s textem, slovem, větou,.. a pak to ukáže )úplně jiný souvislosti zase..

To sou složitý věci.. myslím si že bez znalosti hebrejštiny se SZ nedá vůbec moc dobře DO HLOUBKY pochopit..
neznámy
neznámy | 13.5.2013 15:58
Ahoj, na tvou otázku odpovídám. JÁ JSEM JÁ,JSEM JAKÁ JSEM.Nechápu proč pořád dumat nad tím kdo jsem?.Jsem duše reinkarnovaná do fyzického těla se všemi svými pocitmi, myšlenkami, uvědoměním atd, atd. Důležité než dumat nad tím kdo jsem, je odpustit sám sobě nějaké nedokonalosti a mít se rád takovy jaky jsem. Vždyt místo toho abych svůj krátky pozemsky čas promrhala tímto, radči si budu život užívat a žít v přítomnosti at již prožívám cokoli a snažit se aby to pro mně bylo co nejlepší.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...