mesiac
Sobota, 11.5.2024
Meniny má Blažena

Cesty tela i ducha - 

Prostitútky prísnym okom astrológa

neznámy
neznámy | 25.1.2012 15:28
To, čo píšeš je inak aj v koexistencii so zhmotnenou symbolikou kresťanského mystéria. Podľa neho sa voda svojim nemenným chemickým zložením a prejavovaním v troch formách analogicky spája so svätou trojicou;)
neznámy
neznámy | 25.1.2012 15:43
Alebo traja svätí, Zuzka:D

Inak všimla si si, aké široké pole diskusných možností predostrela téma Prostitúcia?
Možno tá uniformita spoločnosti, ktorá túto tému odsunula medzi okrajové, povolila otvorenou komunikáciou natoľko, že dala priestor aj iným otázkam.
Alebo žeby si autor správne naplánoval čas a dátum:D?
neznámy
neznámy | 25.1.2012 20:32
fuha, vy ste to tu riadne rozbalili, normalne nestiham a to je uz co povedat:)))
atenka, tebe sa taaak hodi, ked sa certis, ako hadam malokomu tuna. Co sa tyka zvazku manzelskeho a jeho rozpolcovania clovekom, nehovor, kym nepreskocis. Jedneho dna sa vydas, ani sa nenazdas, a o rozvode nebudes chciet ani pocut;)
neznámy
neznámy | 25.1.2012 21:01
co sa tyka tej reinkarnacie Zuzka co spominas, tak celostny pohlad na zivot je vec zaujimava. Uz som spominala, ze reinkarnaciu neodsudzujem, avsak ked nad tym tak rozmyslam, tak reinkarnacia suvisi s celkovym pojmami ako smrt, zivot a kto ich ako chape. Dajme tomu, ked si vezmeme paralelne prebiehajucu debatu o samovrazde, padla tam otazka, kedy clovek nieco take spacha, lebo nedokaze nieco zvladnut, cize nastane skratova reakcia a kedy to spacha naozaj, bez nejakych manipulativnych a vydierajucich tendencii. Ono, ta deliaca ciara medzi tymi dvomi je velmi neista.:)
neznámy
neznámy | 25.1.2012 21:42
"...Ale prečo sa ešte aj takíto ľudia rozvádzajú keď majú toľko dobra pokope to vôbec nechápem...." Mozno blba otazka, to bola ironia, vsak?
neznámy
neznámy | 25.1.2012 21:51
Nechcem tvrdit, ze sme "za vodou", ale kedysi som tu pisala o bode, ktory som popisala ako na okraji priepasti a bud skoncime tam, alebo sa rozhodneme inak, mam pocit, ze sme dospeli k tomu, ze "aj inak sa da", len sme sa asi "museli" najskor pozriet na tu peknu priepast :)
A pre Vandu, preco si myslis, ze "plutonsky vztah" musi skoncit rozvodom?? Asi su tam dolezite aj dalsie aspekty, napr. Saturn, Neptun.
neznámy
neznámy | 25.1.2012 22:52
netreba vsak zabudat, ze o tom, ci clovek myslenim tiahne viac k subjektivite alebo k objektive, tak to nezalezi len na postaveni Merkura v znameni, ale hlavne od jeho postavenia voci Slnku (ci je blizko od neho alebo daleko alebo ci ho predchadza (Prometheus) alebo ci za nim zachadza (Epimetheus);)
neznámy
neznámy | 26.1.2012 04:01
mrzi ma vlnka, ze to tak vyznelo, ze plutonsky vztah vedie k rozvodu. Po prve ani neviem co to je plutonsky vztah, lebo mi to doteraz nebolo vysvetlene:) a v prispevku adresovanom Zuzane som to myslela tak, ze niekomu proste nestaci povedat si, ze mam plutonsky vztah a z toho dovodu sa aj nasledne rozist. Niekto proste kasle na aspekty, na to, co jemu ci jej hovoria ostatni a ajtak sa rozhodne pre vztah, ktory ma zmysel, aj ked ho tam ostatni nevidia. Tak som to myslela.
neznámy
neznámy | 26.1.2012 08:42
-COOL- samozrejme
neznámy
neznámy | 26.1.2012 08:53
Čo sa týka reinkarnácie a samovrážd, to si chcela napísať asi pod názvy iných diskusií, ale inak píšeš správne (z môjho pohľadu). Akurát by som sa nepozastavoval nad tým, že čo vedie ľudí k samovraždám. Odpoveď je vcelku jednoduchá: nechci to vedieť :)
neznámy
neznámy | 26.1.2012 11:09
Táto symbolika života-smrti-života mi pripomína moju srdcovú záležitosť, knihu "Ženy, ktoré běhaly s vlky" :)

Veď ja som zase nie až tak zameraná proti počestnému životu v manželstve, ale keď jeden druhého dobre pozná, keď je tam veľmi silné porozumenie a cit samozrejme:)
Hovorím len, že poznám katastrofálne prípady nevydarených manželstiev a tam by bol naozaj lepší rozvod, ako to čo nasledovalo.
(tie príbehy som radšej dala preč, aj keď je to málo pravdepodobné, ale tí ľudis by sa v nich mohli nájsť)
Ako môžem vedieť, že niekomu raz takto neprepne? Keďže mám zodpovednosť aj za život môjho syna, nerada by som mu ho zničila traumatickým zážitkom, hoci ani to nie príkladné, že vyrastá bez otca. Náš pracovný psychológ mi raz povedal, že sa darmo oháňam tým, že s ním korčuľujem, idem plávať, do kina, že mu nič nechýba, lebo že aj tak budem vždy len misa s názvom matka. A hlavne teraz to vidím, keď je vo veku, kedy sa potrebuje identifikovať s nejakým mužom. Nepočúvam nič iné, len tréner, zástupca a ten a ten povedal... nikdy nespomína ženy. To je jasné, určité veci proste nepochopím, aj keď som bola skôr "baba v trenkách" - skákala som z vodárne na kopec a štverala sa po stromoch a skalách a vyvádzala som sa mé somariny:)
Manželstvo je tvrdé aj v spájaní majetkov, na Slovensku nefunguje predmanželská dohoda. Neviem ako to je s darovacími zmluvami, tam sa to myslím nevzťahuje. Zákon je tak blbo postavený, že niektorým ženám po rozvode hrozí aj to, že budú musieť živiť svojho ex manžela, keby sa ocitol na hranici biedy trebárs aj vlastným zavinením.

Možno aj preto si dva razy rozmyslím, či niekedy urobím takýto krok a vstúpim do stavu manželského. Takže je možné aj to, že v tomto prípade nepreskočím. Zostala vo mne nedôvera a na Vianoce som mala iba ďalšiu ukážku, že veriť treba jedine a jedine sebe.
Sokrates písal, že začať treba od seba, ale to vždy neplatí. Táto žena v nemocnici bola tak ubitá, že si ju ani neviem predstaviť oponovať a ako dopadla - veľmi smutne. Áno, mala by začať od seba, zdvihnúť sa, veriť si a začať bez neho a odznova.
neznámy
neznámy | 26.1.2012 12:52
A ešte čo si týka tej reinkarnácie, úplne s tebou súhlasím. Odvádza pozornosť od reálnych problémov a často zabraňuje radikálnej zmene, ktorá by inak prišla, pekne si to vysvetlila:)
Čo sa samovrážd týka, asi mám smolu v živote, ale stretla som sa s viacerými prípadmi. Pre mňa najsmutnejší bol prípad kamarátky, o ktorej by som to v živote nepovedala, vždy na mňa pôsobila vyrovnane a pokojne. Jedno z tých dobrých, bezproblémových detí. Dva týždne ju hľadali a potom ju našli otrávenú. A tiež ma zarazil príbeh kamaráta, ktorý sa hádal s mamou a v afekte vyskočil z okna. Ani taký obyčajný hnev netreba asi podceňovať.
Nedávno som čítala istú štúdiu, nechce sa mi ju sem prepisovať, ale je v podstate takmer totožná s tým, čo si napísala - že o samovraždu sa pokúšajú najmä osamelí ľudia, ľudia s depresiami atď...všetko čo si uviedla plus nejaké nepodstatnosti. Len pre pochopenie by som chcela ešte dodať, že samovrahovia, ktorí svoju samovraždu plánujú vlastne nevidia iné východisko. Smrť je pre nich jedinou alternatívou. A to sa stáva najčastejšie vtedy, ak sa človek ocitne v problémoch a osamelý.
Tak som len chcela poukázať, aký veľký význam má obyčajné priateľstvo a záujem o problémy druhých. Ochota dať druhému pocit, že nám na ňom záleží.
neznámy
neznámy | 26.1.2012 14:16
Tak to ma zaujíma, pretože môj subjektívny názor je, že som objektívna. :D
Tak ma uveď do reality, prosím.
Merkúr v Rybách, Slnko v Rybách v 1.dome, ale je medzi nimi asi 20 stupňov.
A môj Merkúr je Prometheus. :)
neznámy
neznámy | 26.1.2012 17:36
nie nechcela som to napisat inde, lebo to spolu suvisi. napriklad z biblie znama nerestnica Maria Magdalena, vsetci ju isli ukamenovat okrem jedneho a tym bol Jezis, napriek tomu dostala sancu na iny, novy zivot, na znovuzrodenie vo svojom aktualnom zivote, ktore aj prijala. jej slobodna vola isla uplne inym smerom, ako napriklad slobodna vola Judasa. Tak to vsetko spolu aj trochu dost suvisi. A co vedie samovrahov k samovrazdam? Ich slobodna vola. Nad ich pohnutkami som sa teda ja osobne svojho casu musela dost intenzivne zamyslat:)
neznámy
neznámy | 26.1.2012 20:51
:)
neznámy
neznámy | 26.1.2012 21:39
tak vseobecne plati, ze cim je Merkur blizsie k Slnku, tak tym je subjektivnejsi (preto "spaleny" Merkur, t.j. v blizkosti Slnka, sa povazuje v urcitom zmysle za oslabeny)...a co sa tyka Prometheusa a Epimetheusa, tak tam plati, ze Epimetheus tiahne viac k objetivite a Prometheus skor k subjektivite...a taktiez urcitu rolu hra aj postavenie v znameni, pricom postavenie Merkura v znameniach od Barana k Panne tiahne viac k subjektivite a naopak od Vah a k Rybam viac k objektivite...teda ak je najvacsia mozna vzdialenost Merkura od Slnka 28°, tak cisto teoreticky by mal najviac objetivne rozmyslat clovek, ktory ma Epimetheusa 28° vzdialeneho od Slnka v znameni od Vah k Rybam...a hlavne netreba zabudat na cely horoskop (dolna polovica je subjektivna, horna objektivna)...a navyse, subjektivita a objetivita sa moze pocas zivota v urcitom zmysle menit a to podla toho, ze ako sa pohybuje sam Merkur v direkciach...ak sa stane z neho v urcitom roku z Promethea Epimetheus, tak tato zmena bude citit aj na sposobe myslenia...hlavne ak sa zacne cim viac vzdalovat od Slnka...na toto netreba zabudat-PUH-
neznámy
neznámy | 27.1.2012 04:53
podla tejto kategorizacie subjektivity a objektivity sa predpokladam vychadza z rovnitka medzi nasledovnymi:Slnko=subjekt(cize predpokladam nasa identita tu a teraz v tomto zivote, nase ego, ktorym sa prezentujeme). Myslim, ze je dost odvazne tvrdit, ze Slnko rovna sa subjekt. Lebo Slnko by aspon pre mna mala byt ta najvyssia platna instancia a myslim, ze je to trochu aj dost hanobenim, ak ho identifikujem so sebou samou. Viem, ze vo Francuzsku svojho casu fungoval Kral Slnko a jeho prejavy znacne mozno hranicili so samolubostou. Pre mna Slnko neznamena identifikacia so sebou samou. Slnko je nekonecnou inspiraciou, milujucou a vecnou, stojacou nad vsetkymi principmi nasej Zeme, ktora ma moznost pomocou neho zazivat nekonciace mnozstvo premien. Jej zmeny su vsak iba odleskom nekonecnej a nepochopitelnej ziary Slnka. Ja mam Merkur spaleny Slnkom, podla toho by mala moja subjektivita prevysovat moju objektivitu. Myslim, ze si kazdy pristrihne videnie tychto principov podla svojho metra a ako to komu vyhovuje. Je pravdou, ak nechame hovorit svoje srdce, tak sme vysoko subjektivni, ak prehovori rozum vladne objektivita. A obidva by mali vytvarat vyvazeny system, spokojnu dvojicu.
Alebo iba zeby som bola subjektivna-ROLL--YES-
neznámy
neznámy | 27.1.2012 08:29
nechapem, preco kazdy spaja subjektivitu vyslovene s niecim negativnym-PUH- ved bez nej by clovek sotva utvoril mnozstvo fungujucich systemov, ci originalnych umeleckych diel. aj tento pohlad je urcite obohacujuci a ukazujuci svetu jedincovu jedinecnost a individualitu. keby boli vsetci objektivni, tak tazko niekoho myslenie vykroci z davu a tazko sa stiahne volakedy viac do hlbky...kazda vec ma svoje "pro" a "proti".
v astrologii (a myslim ze v okultizme vseobecne) sa malokedy pracuje so znamienkom "rovna sa", ale vacsinou vzdy len s podobnostami a analogiami...co je rozdiel.
ano, Slnko je v astrologii jak principom nasej identity, vedomia a nasej osoby celkovo. a na druhu stranu aj najvyssiou instanciou a zdrojom svetla pre vsetkych. lenze v astrologii sa pracuje s urovnami....to, ze v tejto konzumnej dobe vacsina ludi "zije" svoje Slnko ako svoje "Ja" a ze sa s nim identifikuje, tak je realita. Nastastie existuju aj jedinci, ktori v nom vidia tu najvyssiu instanciu, respektive ju aj "ziju". v humanistickej astrologii sa tomu nadava, ze sa pohybuju na transpersonalnej urovni (pred nou je este individualna, spolocensko-kulturna a najnizsia je biologicka uroven, pricom vacsina ludi sa pohybuje v prvych dvoch urovniach).
mozno mas spaleny Merkur, ale mas ho aj Vodnarovi (znamenie od Vah k Rybam) a v teraz v direkciach ho mas najvzialenejsi ako je mozne od Slnka (takmer 28°). takze charakteristiky nie su NIKDY ciste, ale vzdy len poukazuju na prevladajuci princip, pricom pocas zivota sa mozu menit a formovat ucinkami tranzitov a direkcii.
apropo, ked sme uz pri tej subjektivite a objektivite, tak tento tvoj posledny prispevok bol dost subjektivny;)
neznámy
neznámy | 27.1.2012 09:06
Vanda, jedno aj druhé je pravda, len v tom treba nájsť správne pozahýbanú cestičku, ktorá spája obidve možnosti. S tým Slnkom máš úplnú pravdu. Slnko je večné svetlo, ktoré dáva teplo a život všetkým bytostiam a symbolicky môže predstavovať aj Boha. To že máme ego, a že sa s niečim ztotožňujem je len tým, že samy nevieme kto sme. Ego je len ohraničená forma božskej podstaty. Čím viac sú ohraničené naše nekonečné možnosti, tým väčšie máme ego. Slnko je naše Ja a čím väčšie ego, tým zakrpatelejšie je naše pravé Ja

Inak veľa vecí, ktoré sa zvyknú diskutovať je ako balansovanie z jednej strany na druhú, každý má vlastné životné skúsenosti, každý cíti veci trochu inak a väčšinou aj každý má v niečom pravdu. Preto sa aj veľa vecí dá ťažko dokonale opísať len z pohľadu jedného človeka. To keď má napríklad niekto dôležitú planétu vo Váhach a tá mu prinesie tvrdé životné skúšky a skúsenosti a iný zase v Kozorožcovi, tak sa možno budú hádať čo z toho je pravda a budú sa musieť stretnúť, aby si nakoniec vzájomne doplnili vnútorné poznanie, že existuje aj iná stránka tej istej pravdy. Vždy sa nájde nejaký faktor, ktorý nás bude (možno nepríjemne) tlačiť do zlatého stredu, kde budú všetky kozmické kvality rovnomerne integrované v jednote. A nájsť v sebe optimálnu mieru je asi ako udržať pohár na ostrí noža

a ešte som zabudol... jediné miesto kde nájdeme skutočnú objektivitu nie je náš rozum, ale naopak, naše srdce - to skutočné
neznámy
neznámy | 28.1.2012 06:24
chlapci pozeram, ze ste fajne podkuti, co sa tyka celkovych vedomosti-BIGEYE-tusim transpersonalna psychologia je celkom popularna v umeleckych a samanistickych a este nejdem pomenovavat, lebo nejde o to, akych kruhoch. Zastancom humannej psychologie a existencnej terapie bol aj Viktor Frankl, ktory na vlastnej kozi zazil koncentracny tabor. On tiez rozpraval o tom, ako clovek dospieva, ak presiahne sameho seba. O schopnosti vidiet za seba, ci nad seba hovori asi vascina nabozenstiev.
Stránka:
< 6 7 8 9 10 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...