mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Výpoveď v práci

neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:10
Prosím vás, chcela by som sa spýtať, je vhodná doba na výpoveď v práci, keď mi urán prechádza cez medium coeli a pluto robí kvadratúru na medium coeli?
Nechcem urobiť unáhlené rozhodnutie, ale už to tam nemôžem vydržať. Neviem, či je to len súčasná emócia, ktorá prejde, alebo je ozaj čas na zmenu.
Inú prácu zatiaľ nemám ako náhradu. Ale mám pocit, že pokým budem v tejto, tak si ani žiadnu inú nenájdem.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:18
To sú typické pocity pre tieto konštelácie. Neviem ako si na tom finančne, ale pokiaľ by som nemala inú prácu, nešla by som do výpovede. Možno treba prehodnotiť svoje pocity k práci, prístup, nemusí ísť vždy o výpoveď. Viem si však predstaviť tie tlaky, čo takéto tranzity vedia priniesť..... -BIGEYE-
Putes
Putes | 11.5.2014 14:19
Jestli máš ten pocit, že v práci už ani okamžik nevydržíš, je nejvyšší čas odejít. I když nikde nevidíš jinou, ona si tě stejně včas najde. Jsem moc zvědavá, co na to řeknou astrologové. Tady jsem vedle a nedokáži zhodnotit.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:26
Bije sa vo mne rozum, neodísť z práce, kým inú nemám a tiež to, čo píše Putes, aby som išla kadeľahšie, lebo to tam nemôžem vydržať. Ťahá ma to odtiaľ preč obrovskou silou.
Mám ešte Neptún v sextile s Jupiterom a Jupiter v trigone so Saturnom.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:28
Bez ohledu na horoskop bych byt tebou s praci "skoncil"

Ale nejdrive skonci se svym stavajicim zamestnanim "uvnitr sebe"

To znamena fyzicky nedavat vypoved.

Chovej se tak,abys o tu praci neprisla.I kdyz uz je jasne ze jsi tam skoncila.


No a behem tve "vnitrni vypovedi" se poohledni po necem jinem.

Ja osobne jsem dal sve posledni ctyri vypovedi,az kdyz jsem mel podepsanou smlouvu z datumem nastupu v jinem zamestnani.

Moc nespolehej ze si te slusne placena prace najde.

Co se tyce prace,tak jsi zbozi a sama se sebou obchodujes na trhu prace.

Vetsina zbozi se sama neproda,melo by se asi nabizet.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:37
Ďakujem za radu, keby to bolo také jednoduché :). Zažil ste už niekedy pocit, že nenávidíte svoju prácu?
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:49
Ano,ale nebylo to nejak dlouho.

Tam je potom asi dulezite i prostredi.

Kdyz uz treba nenavidim svou praci,mel bych byt alespon v praci mezi fajn lidma.

Myslim ze jde o celistvost prostredi.

Delal jsem i docela dlouho vedouci funkce(prace s lidma)
Resil jsem i personalni problemy...zaucovani novacku,vypovedi zamestnancu..

Aaaale to je historie. Nyni jsem spustly individualista.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 14:51
Jde o to ,

Proc nenavidis svou praci? (Momentalne tam kde pracujes)
Dogi
Dogi | 11.5.2014 15:28
Zveroelipsa, prekvapil si ma...podobný postoj poznám u jednej osoby :-). A musím povedať, že mu to fungovalo. Dotyčný sa na reálny čas odchodu pripravoval aj počas pracovnej doby (typ práce mu to umožňoval) a keď odišiel, mal kam a tie nepriaznivé tranzity boli preč. Ono totiž počas tých tranzitov je často aj problém nájsť novú prácu.
Iná moja známa odišla s tým, že sa rozhodla niekoľko mesiacov oddychovať na podpore, aby mala čas rozmyslieť si čo ďalej, ale tá k tomu mala vytvorené dobré ekonomické podmienky.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 15:39
ja som toto urobila pred dvoma rokmi. bol to veľký výbuch. nemala som to vôbec premyslené, chcela som si oddýchnuť na polročnej platenej nezamestnaneckej a užiť si leto. bývalé zamestnanie mi vyrábalo neskutočný stres a nevedela som s tým nič urobiť, okrem toho neznášam, keď mi šéfuje blbec. všetko by bývalo skvelé, keby o prácu vtedy neprišiel aj môj muž. tak sme si vzali úver, aby sme vôbec prežili. ja som si prácu našla presne, keď som chcela a akú som chcela. iba preto, že som tomu verila. som tam už rok a pol. stresujem sa iba raz ročne jeden deň, keď mám inventúry, to je fakt na infarkt, ale baví ma to tam, šéf je skvelý, kolegovia tiež. viem si predstaviť, že tam budem ešte dlho trčať. svoje rozhodnutie neľutujem napriek tomu, že som prišla k úveru, urobila by som to tak znova. ale či ti s týmto pomôžem?
neznámy
neznámy » Dogi | 11.5.2014 15:46
Osobne jsem byl take na podpore. Priblizne 8 mesicu.
8 mesicu pro to,ze jsem nastoupil na rekvalifikacni kurz od uradu prace.

Prakticky celych 8 mesicu jsem dostaval strop podpory v nezamestnanosti.
Tim ze jsem nastoupil na rekvalifikaci,tak mi to jeste zvedli a prodlouzili.

Tenkrat se hromadne propoustelo.Byl jsem tehdy reditele firmy poprosit,jestli by mne nemohl dat mezi propustene.(Ve firme jsem byl 5 let a zacal vlastne nenavidet svou praci)

Tenkrat jsem byl ve dvoumesicni vypovedni lhute a dostal tri platy odstupneho.
Bylo to v roce 2003 a castka bylacca 100 000 kc.

Plus podpora a plus danove vyrovnani to byla kraaasna doba prazdnin...pres leto.

No a rekvalifikace se odehravala na stredni skole kam jsem driv chodil.
Slo o programovani NC stroju.Delali jsme tam ruzne "blbinky" ze dreva.

Byl jsem ve tride vesmes se studentama po skole...mne bylo v te dobe 37 let.

Neplanoval jsem jit na podporu.Ale firma ,s kterou jsem mel podepsanou novou smlouvu se ke mne zachovala nekorektne.Tak jsem se po tydnu v teto firme v patek odpoledne sebral a odesel.Mel jsem ject na skoleni do Nemecka na tri mesice.
V osobnim aute ford Mondeo nas melo byt 5 lidi a nemel jsem si kam dat veci.
Uz jsem mel vsechno vyrizene...pojisteni...penize.

Prisel jsem z kufrem k autu ,odevzdal jsem vedoucimu karticku pojisteni a cizi menu a sel z kufrem zase domu....:)

Ve zkusebni dobe to takhle slo.Doma byli celkem prekvapeny ze jsem se z Nemecka vratil po pul dni.
neznámy
neznámy | 11.5.2014 15:58
Jsem si vzpomel kdyz jsem byl na rekvalifikacnim kurzu,tak moje byvala zena take.
Delala si rekvalifikaci na podvojne ucetnictvi.

Mladsi syn v te dobe koncil druhou tridu.
No a prinesl domu sesit se "slohem" kde mel napsat co delaji rodice a cim on by chtel byt.



Bylo tam zhruba toto:

"Moje mama je nezamestnana a muj tata je take nezamestnany.
Oba dva berou podporu.
Az budu velky,chtel bych byt duchodcem a brat duchod."
Dogi
Dogi | 11.5.2014 16:23
To si si pekne oddýchol:-).
Ak teda mám prispieť svojou skúsenosťou... Mne v poslednom období Urán prešiel cez MC a následne vytvoril opozíciu s Plutom v 4.dome na IC.
Pracovala som celý život len v jednej firme...rodinnej firme, kde šéf a majiteľ bola moja mama. Tú prácu som milovala prvé roky a drela jak kôň. Potom sa situácia začala vyvíjať pre mňa zle a posledných 10 rokov som tam zakrpatievala a prácu som postupne začala nenávidieť. Nemala som tam priestor na samostatnoť a rast. Lenže odísť z firmy som nedokázala až do tohto tranzitu. A spôsob? Založila som si rodinu. Počas tehotenstva som prekvapenému šéfovi oznámila, že po materskej sa už nevrátim. Tranzit bol zavŕšený smrťou mojej mamy, šéfky. Aj takto sa to niekedy vybíja...bohužiaľ.
Budúcnosť? Pár mesiacov na materskej, neskôr na rodičovskej a potom problémy okolo hľadania nového smeru v pracovnom živote ...ale ľutujem len to, že som neodišla pred 10 rokmi.

Pre zakladateľku diskusie: Ostávať v práci ktorú nenávidíš je hlúposť. Ide len o to, či do toho skočíš po hlave a bez strachu z budúcnosti, alebo vsadíš na istotu a budeš sa ešte nejaký čas trápiť kým si popri starej robote nenájdeš novú. Ale v tom ti nikto neporadí. Rozhodnúť sa musíš sama ;-)
Dogi
Dogi | 11.5.2014 16:31
Ešte ti napíšem niečo, čo mi povedala moja astrologička a v praxi sa mi potvrdolilo.
"Vždy je lepšie, ak sa pre zmenu rozhodneš sama slobodne v správnu chvíľu spôsobom, ktorý si zvolíš sama, ako čakať, kým ťa okolnosti dotlačia k zmene pod nátlakom spôsobom, na ktorý nemáš vplyv a situáciu musíš už iba bolestivo akceptovať."
neznámy
neznámy | 11.5.2014 16:44
uran a pluto nutia:
jednat extremovo, pre nas je dolezite najst si vnutorny pokoj, aj napriek narocnosti tohto obdobia. Akoby stred bol niekde kde sme ho doteraz nehladali, toto obdobie moze byt prinosne pre teba nielen co sa tyka profesie ale celkovo zivota, a tvojho prezivania. Je dobre najst si priority, co je pre nas najdolezitejsie vyriesit, a nevenovat pozornost veciam okrajovym, pretoze energia v tomto obdobi moze velmi rychlo vyfucat a my budeme nuteni fungovat na doraz. Takisto prichadza potreba reagovat inac ako doteraz, ani nie vahavo, teda zatuchnute struktury uz neprinasaju uzitok, ani nie pudovo a rychle, ale uvazlivo. Ak pride nova moznost mozeme ju odohnat svojou nedovercivostou a naopak pri inej moznosti mozeme jednat urychlene a zbytocne zazit straty a stres ktorym sme sa mohli vyhnut.
Je dolezite si uvedomit, ze je mozne najst vnutorny pokoj aj napriek tomu, ze akolo nas moze byt uplna smrst, a v tomto pokoji mozeme zotrvat, nie pasivne preckat, ale aktivne, aj ked sme vtiahnuti do riesenia narocnych uloh si toto pripominat je dobre:)
Hovorim z vlastnej skusenosti, akurat mam tuto tematiku aktualnu, este by som si pozrela uzly na tvojom mieste, neptun, jupiter. A v podstate vsetky planety su asi dolezite:) pri vsetkych vsak mozno najdes opakujucu sa tu istu radu vo vykladoch.:)
neznámy
neznámy | 11.5.2014 16:56
niekedy je ale dobre ked za svoje rozhodnutia naozaj prevezmeme zodpovednost a nech si hovori co chce, je dobre spoliehat sa na seba, nech sa deje co chce:)
neznámy
neznámy » Dogi | 11.5.2014 20:37
Ono v idealne (teoreticke) rovine je reseni jasne.
Ale bohozel vetsinou mame spoustu vazeb treba na slozenky a v dnesni dobe cesta k exekuci je docela rychla.

A pokud jde treba o zenu s detma ktera je sama,tak uz to asi vubec neni jednoduche.
martinbd
martinbd | 12.5.2014 11:43
Jeden človek mal podobnú konštaláciu: Pluto opozícia MC, Urán kvadratúra MC. Zmenil prácu, ale ani v tej ďalšej nebol spokojný, chcel odísť aj z tej druhej, ale predbehli ho, dostal výpoveď. Podľa mňa ide o to, či to čo človek robí, je jeho "pravá" práca, poslanie.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.5.2014 12:23
Myslim,ze pokud clovek dela to ,co je jeho "poslanim" A jeste si uvedomuje ze je to jeho "poslanim" neni az tak bezna situace a v soucasnem systemu neni mozna pro vsechny.

Zijeme v systemu s kterym sme vice ci mene svazany.
Neni asi jednoduche se postupne nenasilne odvazat.



System ma sva pravidla a seznam pracovnich mist a prilezitosti.

Myslim ze "poslani" neni nekdy az tak dulezite jako treba to,abych mel k praci poctivy pristup a bavila mne.


No a prave k nasmerovani toho,co by mne mohlo z pracovnich prilezitosti v systemu nejakym zpusobem naplnit mi muze poslouzit astrologie a numerologie na opravdu profesionalni urovni.

Je jasne ze v teto "Ezo" oblasti neni jednoduche se orientovat.

Astrologu,numerologu,cisticu karem,reikaru je cim dal vice
.Ke svemu uziveni vetsinou potrebuji penize z vyplat za praci,ktera nemusi byt poslanim.
martinbd
martinbd | 12.5.2014 12:33
Nie systém zväzuje ľudí, ale ich myslenie, systém tvoria predsa ľudia. Možné to nie je, lebo si ľudia myslia že to možné nie je.

Som zvedavý ako môže mať napríklad človek poctivý vzťah, alebo aby ho bavila práca, keď ide napríklad o vyslovene škodlivú prácu, napríklad hádzať bomby na ľudí. Jedna vec je, že človeka práca baví, ale druhá vec je, že či ho aj napĺňa. Poznám viacero ľudí, ktorí riešia túto dilemu, robia niečo čo ich baví, ale nenapĺňa.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...