mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Vnímanie Descendentu

ruzinka
ruzinka | 8.11.2014 09:51
Descendent mám ve Vahách a prakticky všichni mí kamarádi mají Slunce, Měsíc nebo Venuši v tomhle znamení. Celkově tyhle typy přitahuju. Obdivuju lidi, kteří jsou tak trochu na úrovni, diplomati s příjemným hlasem a dobrým vystupováním. Připadám si v jejich společnosti příjemně.

V 7. domě mám Pluto ve Štíru a je pravda, že v partnerství se to projevuje tím, že se mi líbí chlapi, co mají hodně planet ve Štíru. Celkově bych řekla, že znamení 7. domu ukazuje na lidi kolem tebe celkově - kmarády, známé..no a planety v tomhle domě už ukazují spíš na partnera. Aspoň u mě to tak zatím bylo. Největší (a hlavně okamžitou) přitažlivost jsem ovšem cítila ke chlapovi se Sluncem a ještě asi 2 planetami ve Štíru a měsícem ve Váhách :) Ale je pravda, že jsme měli i prakticky stejnýtvar horoskopu, tak třeba to taky hrálo roli.
nikav
nikav | 8.11.2014 10:08
Aj môj bývalý manžel mal v Býkovi Merkúr a na komunikačnej úrovni sme boli na rozdielnych vlnových dĺžkach. Kniha ASTROLOGIE-praktická príručka /Lynn BIRKBECK/
o tomto postavení Merkúra píše na str.186: "Jste materialisticky založení, což znamená, že myslíte prakticky a nejste velmi dobří, co se týče totálních abstrakcí. Jestli že je nezbytné strávit složité teorie, lépe jim porozumíte, když jsou učeny vizuálně či
prakticky."
neznámy
neznámy » nikav | 8.11.2014 11:53
ak by si brala iba postavenie merkura, tak je to o nicom, (btw, o merkure v tvojom znameni sa pisu podobne veci), vynat jednu vetu a urobit o tom zaver o celom procese uvazovania niekoho je nedostatocne, ja napr. nemam problem s abstrakciami, bavi ma tak rozmyslat, len som zdrzanliva v zaveroch o mojich uvahach, co ty zas evidentne nie si, nepotrebujes dostatok informacii a hned si urobis nazor a hlavne si urazliva a domyslava, co je celkom prekvapive, pokial niekto nie je presladeny ako med a pise razne, uz si to beries ako osobny utok na teba a dokonca si pisala zosmiesnovanie, proste nic v zlom, ale niekedy treba popracovat na svojom sebavedomi, lebo ak takto veci chapes, nieco tam nebude v poriadku...a merkur mam aspektovany v sextile na jupiter v 9, trigone na uran v 3 a sextile na venusu, je tiez vrcholom maleho trojuholnika.....aj treti dom hovori o komunikacii, ten mam ciastocne v strelcovi, ciastocne v kozorozcovi v nom tiez neptun a vladcom je uz spominany jupiter v 9.
neznámy
neznámy | 8.11.2014 21:05
Ako prepáč, ale napísať že povaha váh je slabá a pevné ramená a ruky akoby im nepatrili, tak to je úplne pod nulou :D Aj u mňa prevažuje slnečné znamenie, ale po tom ako som svoje dávnejšie letá venoval cvičeniu, pri ktorom som sa prekonával na hranici bezpečnosti a zvládal ľudí a ich povahy, na ktorých by sa iní vykašľali je mi jasné, že o váhach nič moc nevieš. myslím, že tvoj povahový typ absolútne nesúvisí s ich znamením a keď, tak do toho vnášaš vlastné prvky. Celkovo som videl viac vzorov mužnosti, ktorí boli dokonca upravení vo váhach ako v iných znameniach a to nie podľa vlastných slov. Naozajstný rozdiel je len v temperamente a v tom, že ak je človek vyspelejší a má nadhľad tak nezvykne jednať agresívne. Tak ak by som mal ísť v tomto duchu, tak poviem že ťa priťahujú chlapi, ktorí radi hovoria o sebe a rozhadzujú rukami ak sa im niečo nepáči, pričom tí múdrejši(alebo ak chceš "jemnejší) poväčšinou ustúpia. Nie je naozaj ťažké skrotiť ženu, ktorá túži po "samcovi" a začínam sa to celkom dobre učiť. Skutočný rozdiel je v tom, že mne ako váham naozaj vadia zbytočne nafúknuté egá a kto v tom vidí kvality, tak ďalší zistí, že nízke sebavedomie sa snaží byť vidieť najviac. Ale tak prajem ti v tom veľa šťastia, kedže chceš možno krotit býky a levy.
neznámy
neznámy » ruzinka | 8.11.2014 21:28
Prepáč, čo znamená v 7. dome pluto v škorpiónovi? Lebo zatiaľ som čítal len planétu v dome a v znamení. To sa berie dokopy? Ináč všetci od roku 83 máme pluto v Š a to ovplyvňuje skôr generáciu, ale možno to u teba zasahuje aj do manželstva. Ja mám lunu v Š, čo je zase potešenie buď sa venovať veciam, ktoré plutu lahodia alebo mať rovno známosť záhadnú až temnú. Ale máš pravdu, dosť je to aj o tom, že človek má priateľov podľa ascendentu aj ke´d partnera nie. Podľa mňa, keď ASC symbolizuje masku a komunikáciu, tak podľa toho ako na povrchnom a nie úplne blízkom kontakte človek chce partnerov alebo priateľov, tak tak sa skôr prikláňa k tejto maske. A to či si rozumie s ASC alebo DSC asi závisí od toho, ako veľmi potrebuje naplniť svoju povahu alebo pocítiť vplyv tej opozičnej.
lak
lak | 8.11.2014 22:54
suhlasim s telesnou konstrukciou.. muzi vahy (ktorych poznam asi najviac zo vsetkych znameni) mali povacsine slabu ochabnutu schranku.. skor barokove typy ako schwarzeneger... co sa povahy tyka, skor mi prekaza nerozhodnost.. ja mam asc vahy, ale to "neviem, neviem" ma nastastie obislo.. co sa tyka zien, tam je to lepsie.. su rozhodnejsie :)
neznámy
neznámy | 9.11.2014 10:05
Všetko, čo má formu a s čím sa stretávame vo vonkajšom svete je iba symbolickým vyjadrením toho istého vo vnútri. To sa týka aj partnera. Ak je človek pripravený stretnúť sa zoči voči so svojim vnútorným partnerom, stretne sa s ním aj vonku... Ľudia ale nepotrebujú, z pohľadu horoskopu narodenia, riešiť iba svoje Descendenty... ich vnútorný partner má v horoskope viacero podôb a tá, ktorá je práve najaktuálnejšia sa spravidla objaví vonku. Podobne to funguje napr. aj s vnútorným dieťaťom a reálnym dieťaťom/deťmi vo vonkajšom svete ...
neznámy
neznámy | 9.11.2014 10:23
Ako keď sa povie, zmeň seba a tým zmeníš celý svet? Prestať iných posudzovať vlastným videním? Všímaj si, ako vidíš iných a tým zistíš, aký si Ty?
Zmenou seba zrazu sa ľudia okolo správajú inak? Menia sa nielen ľudia ale aj podmienky okolo?
Solipsizmus ?
neznámy
neznámy | 9.11.2014 11:21
Nemyslím, že je to solipsizmus... ja nepopieram existenciu vonkajšieho sveta, iba upozorňujem na jednu z jeho základných funkcií. Nadviazanie vzťahu s vonkajším svetom je nevyhnutným prostriedkom pre nadviazanie vzťahu s vnútorným svetom. A nadviazanie vzťahu s vnútorným svetom je nevyhnutné pre vznik vedomia a teda aj aktualizáciu (spiaceho) potenciálu...
neznámy
neznámy | 9.11.2014 11:41
tiez to vidim podobne
neznámy
neznámy | 9.11.2014 11:45
Uvedomenie JA skrze vzťahy ku všetkému a všetkým.
ruzinka
ruzinka | 9.11.2014 11:56
Já bych řekla, že při posuzování partnerství je potřeba vzít všechny aspekty 7. domu dohromady (plus člověka ovlivní i další planety). Tudíž je důležité taky znamení, ve kterém planeta v 7. domě leží. Když máš v 7. domě třeba dvě planety ve znamení Kozoroha, tak podle mě budeš i přitahovat lidi v tomhle znamení, s převahou planet v něm a nebo lidi, kteří mají kvality tohoto znamení (např. cílevědomost).
Na druhou stranu je ale možné, že hlavní roli nehraje ani tak znamení, ve kterém planeta je, ale spíš kvality dané planety. Prostě pokud bych měla v 7. domě např. Saturn v Býku, tak třeba nemusím přitahovat Býky, ale můžu přitahovat Kozorohy, protože Saturn má spíš kvality Kozoroha.

Pluto je sice planeta působící na generaci, ale má samozřejmě vliv i v osobním horoskopu. Obecně se tvrdí, že Pluto v 7. domě přináší spíš komplikované, intenzivní a hluboké vztahy nebo proměnu skrz partnerství. Pluto samo o sobě má silnou Štíří energii a pokud ho navíc mám v tomto znamení, může to podle mě znamenat prostě to, že mě přitahují Štíři (nebo u mě tomu tak v praxi prostě je - např. bývalý přítel měl ve Štíru 6 planet). Ale jak říkám, třeba by mě přitahovali Štíři, i kdybych měla Pluto v jiném znamení, protože Pluto samo o sobě znázorňuje Štíra, proměnu, regeneraci. Člověk s Plutem v 7. domě pak podvědomě vyhledává takové partnery, kteří mu tuto osobní proměnu umožní - a kdo jiný je k tomuto úkolu lepší než Štíři, že :)

Ale tohle všechno je jen můj názor, nejsem žádný znalec ;)
neznámy
neznámy » ruzinka | 9.11.2014 12:10
aj ked pises, ze nie si ziaden znalec tak toto si myslim, ze sedi

"Na druhou stranu je ale možné, že hlavní roli nehraje ani tak znamení, ve kterém planeta je, ale spíš kvality dané planety. Prostě pokud bych měla v 7. domě např. Saturn v Býku, tak třeba nemusím přitahovat Býky, ale můžu přitahovat Kozorohy, protože Saturn má spíš kvality Kozoroha."

alebo v tomto pripade napr. tiez ludi s dominanciou saturna
neznámy
neznámy | 10.11.2014 08:34
Prepáč, nechcela som sa ťa dotknúť-FLOWER-
Ale je fakt, že z nejakého dôvodu si nerozumiem s Váhami.
Čo sa týka tých vyšportovanejších a sebavedomejších typov, myslím, že ma priťahujú, lebo ja mám Ascendent Barana, čo je trochu drsnejšia energia a ja mám naozaj veľa takej nervóznej energie, ale vládca je vo Váhach - v páde a snažím sa v sebe potlačovať negatívne emócie a hnev a mužskú energiu. Preto sa navonok moc Baranovsky neprejavujem, a dokonca nosím skôr jemne vzorované, čipkované a kvetinové vzory a žensky pôsobiace oblečenie, a kompenzujem si to každodenným cvičením vo fitku a hľadaním mužov s vyšším egom a sebavedomím aby mi vynahradili, čo si sama nedokážem navonok prejaviť-PUH-. I keď viem, že muži s vysokým egom pre mňa sú absolútne nevhodní a po čase ma začnú odpudzovať.
Býky a Levy som nikdy nekrotila, tie znamenia ma nejak míňajú. Býci muži sú väčšinou pomalý, pohodlný a komótny a ja mám rada energické typy. U mňa vždy z nejakého dôvodu vyhrávajú Panny a Kozorožci:) ale ktorí majú tiež silnejšie obsadené ohnivé živly ako ja.
martinbd
martinbd | 10.11.2014 09:16
Ešte by som do pléna k tejto téme chcel napísať, že je treba si uvedomiť, že ak sa bavíme o tom, čo v horoskope poukazuje na partnera, tak to nie je len DSC. Ak teda máme byť poctiví, mali by sme rozlišovať. Napríklad podľa tradície, v ženskom horoskope okrem VII. domu poukazuje na muža Slnko. Ale aj Mars je potrebné brať do určitej miery do úvahy. U muža je to Mesiac a Venuša. Napríklad, Mesiac poukazuje u muža na jeho podvedomie, na jeho dušu. Tento Mesiac projektuje do vonku, ako keby ho hľadal v iných ženách, hoci je to jeho súčasť. Ak ju nájde povie: "Duša moja". Tá žena mu to len zrkadlí.
Ďalšia vec, ktorú by bolo dobré si uvedomiť je, že stáva sa, že si človek skrz partnera dopĺňa určitý nedostatok vo svojom horoskope. Napríklad vzdušný typ, s málo zemou si bude hľadať asi zemský typ s málo vzduchom. Alebo niekto s prevahou prvkov nad obzorom si bude hľadať asi niekoho s prevahou prvokov pod obzorom. Ako sa vraví, protiklady sa priťahujú.
Takže by bolo dobré sa zamyslieť nad tým, ako odlíšiť ostatné vplyvy od DSC, ak sa už máme baviť o tom. Podľa mňa DSC poukazuje skôr na ASC partnera, takže nemá zmysel sa veľmi baviť o tom v ženskom horoskope, kde má muž Slnko, lebo to poukazuje na jej Slnko a nie DSC. Samozrejme sa to nedá schematizovať a niekedy to môže byť prehodené.
ruzinka
ruzinka | 10.11.2014 10:24
Ještě k tomu 7. domu, přátelství a partnerství. Teď mě napadá, že já bych snad ani nemohla mít partnera ve znamení mého descendentu, protože by mě v podstatě strašně rozčiloval :D Já třeba přitahuju Váhy (můj DSC). Mám jich kolem sebe opravdu dost, ale zatím jsem nikoho z nich neměla jako nejlepšího přítele nebo jako partnera. Prostě jde spíš o kamarády a známé, se kterými se často vídám. Zajímavé je, že ty lidi v podstatě obdivuju a tak trochu bych chtěla být jako oni, ale na druhou stranu mi na nich něco nesedí. Něco mě u nich prostě dráždí :D Přitom vím, že je potřebuju, protože mi vždycky dobře poradí a mají trochu jiný pohled na svět než já...jde prostě poznat, že je to opačné znamení než mám ASC. Zajímalo by mě, jestli to tak mají všichni..
neznámy
neznámy » martinbd | 10.11.2014 12:32
U mne to taky sedí co se týká osy asc. a dsc., já mám asc. ryby a dsc. panna a partner to má opačně.
Taky mám kámoše, on je ryba na slunci a asc. rak a já rak na slunci a asc. ryba.

Mám v 7 domě 2 planety a ted´se mi tranzitně zaktivovaly......
neznámy
neznámy » ruzinka | 10.11.2014 12:42
Já mám dsc. v panně a partner asc. v panně....
A taky mne celkově panny rozčilujou svojí systematičností a kritikou:D, ale asi to bude taky tím, že mám urana v aspektu na měsíc a venuši, potřebuji určitou svobodu a nemám moc ráda "systém a řád". Ale na druhé straně je taky svým způsobem "obdivuji".....
neznámy
neznámy » ruzinka | 10.11.2014 13:00
Já si myslím, že to přichází věkem, zkušenostmi a určitou zralostí. Mám desc. v Raku a v mládí mi šli Raci, ale zejména Rakyně děsně na nervy. Přišli mi takoví měkcí, "rozpiplaní", mamámci a typické matky s "mimísky" :):D (jsem už alergická na to slovo). Věkem jsem poznávala i více Raků (mužů) a přišla jsme jim na chuť, na to, jak jsou rodinně založení, laskaví ke svým bližním...zase ovšem záleží na dalších aspektech v horoskopu a případ od případu. Pokud to budu brát jenom všeobecně, z hlediska Slunce, tak nyní už jsem Raky přijala.:)
neznámy
neznámy | 10.11.2014 19:08
"Všetko, čo má formu a s čím sa stretávame vo vonkajšom svete je iba symbolickým vyjadrením toho istého vo vnútri. To sa týka aj partnera. Ak je človek pripravený stretnúť sa zoči voči so svojim vnútorným partnerom, stretne sa s ním aj vonku .. "

-LOL--YES-
Naprosto .. mé komplikované nitro si přitáhlo partnera ve znamení Ryb a ani trošku se nenudíme :D
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...