mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Vnímanie Descendentu

neznámy
neznámy | 5.11.2014 20:06
V poslednej dobe som sa zamýšľala nad svojim Descendentom, že ako to vlastne u mňa funguje a či to skutočne je tak, ako hovorí astrológia..

Zaujímali by ma aj vaše skúsenosti, ako vnímate svoj Dsc a či skutočne priťahujete typy ľudí, ktorí sú kvalitatívne podobní znameniu Descendentu, prípadne aký majú vplyv planéty postavené v 7.dome.

V 7.dome nemám žiadnu planétu, takže neviem (z vlastnej skúsenosti) posúdiť, či planéta nachádzajúca sa v 7.d. ovplyvní u vlastníka horoskopu viac subjektívne vnímanie druhých ľudí (vzťahov), alebo mu pritiahne do života partnerov, ktorí pôsobia ako tá planéta...

Ďakujem za príspevky :)
neznámy
neznámy | 5.11.2014 21:43
myslím, že ak v 7. dome nemáš planétu, tak to jednoducho nebude tvoj nástroj ich uplatnenia ako u mňa, ktorý ich tam mám 3 :D A descendent. No asi sa dosť prejavuje ako chýbajúca vlastnosť. Ťažko mi povedať, ako u iných ľudí, ale naučil som sa ho používať. Zrejme u teba to bude schopnosť vidieť veci iným pohľadom, keďže ho máš opačný ako ja :D Zásadou je, že ak tvoja vlastná maska nefunguje, asi to zakamufluješ jej opakom. Asi aj preto, že ti je najbližšia a aj s takým partnerom by si si mohla rozumieť. Ale je mi to ťažké povedať, lebo u mňa to ovplyvňuje, že Levy mi ovplyvnili život a sú mi tak nejak vhodnými radcami. Alebo naopak ja ako váha sa viem rozprávať s levom na spôsob, vládca+radca.
jana799
jana799 | 5.11.2014 21:46
To je pro mě docela zajímavé téma, také jsem o tom kolikrát přemýšlela.
Já mám DESC v Panně a mám zde Saturn, Sev. uzel a Vertex + dál v 7.domě ještě Pluto ve Vahách.
Nikdy jsem neměla nic s nikým typu Panna a myslím, že je to tím Saturnem, který mě od mužů tohoto typu odrazuje. Naopak se kolem mě v životě vyskytuje spousta Rybých typů.-BIGEYE-
Naopak (myslím, že je to tím Sev.uzlem) jsem si všimla, že sama se v životě cítím lépe, když používám kvality Panny.
Takže to vlastně v životě vnímám opačně, já více Pannou a přitahuji Rybí typy.. (i když do určité míry.. taky si dovedu ulítnout Rybým způsobem a žiju tou Rybí citlivostí).
Ty ostatní prvky 7.domu nemám ještě zpracované..-WINKIE-
neznámy
neznámy » jana799 | 5.11.2014 22:08
neznámy
neznámy | 5.11.2014 23:08
Ja mam Descendent v Rybach a v 7.dome Mars.
Znamenie Ryby je mi sympaticke podla opisu a vacsinou aj ludia narod. v tomto znameni.
neznámy
neznámy | 5.11.2014 23:16
podobna tema tu myslim bola....vobec nepritahujem ludi podla kvality descendentu a ani mna nepritahuju take osoby a celkovo vo vztahoch neuplatnujem baranie kvality.....inak 7. dom mam napol v baranovi a napol v bykovi a mam tam baranie slnko a byci merkur, ten merkur sedi, lebo si zakladam na intelektualnych vztahoch a v podstate umiestnenim v dome sedi aj slnko, len nesedi ta kvalita baran/byk, ze by ma to tahalo k takym typom.....no vladcom 7. domu je mars vo vodnarovi v 5. a tento dom je zas ciastocne v rybach a ciastocne vo vodnarovi a to by som povedala, ze mi na vztahy sedi viac (v tom dome mam dokopy teda mars, venusu a severny uzol)...a potom sedi este luna
neznámy
neznámy | 5.11.2014 23:29
To preto, ze si skorpion :D
lak
lak | 6.11.2014 01:11
mam desc. v baranovi a vobec tie typy nepritahujem.. chvalabohu, asi to uz mam odzite :D mala som kamaratky ovecky, ale chlapov baranov k zivotu naozaj nepotrebujem :D asc mam vahy a prave take typy sa mi pacia - diplomati bez agresivity :)
lak
lak » lak | 6.11.2014 01:14
.. ale len co sa tyka ich descendentu.. chlapi so slnkom vo vahach sa ku mne vobec nehodia..
ano, curry, tema uz bola, tiez si spominam.. :)
neznámy
neznámy | 6.11.2014 01:38
Hľadala som a našla tú tému -BIGEYE-...

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/7-dom-a-obraz-zivotneho-partnera/

takže ak by sa ešte niekto ďalší chcel vyjadriť, budem rada.. čím viac postrehov, tým lepšie :)
martinbd
martinbd | 6.11.2014 07:26
Ahoj,

Tak som si uvedomil, že ak sa človek vyjadruje k svojmu horoskopu, je tam veľká miera subjektivity. Mal som viacero zážitkov, pri výklade, že ľudia popierajú, čo tam majú, ale neskôr sa ukáže, že to je tak, ako naznačuje horoskop. Možno lepšie sa vyjadrovať k horoskopom ľudí, ktorých má možnosť človek pozorovať a voči ktorým človek nie je nejako zainteresovaný.

U mňa platí, že sa okolo mňa hmýria ľudia s ASC vo Váhach, ja mám DSC vo Váhach. Dokonca som raz chodil na jeden kurz pohybového umenia a tam mali myslím že viac ako polovica ASC vo Váhach. Podľa mňa, to, čo má človek na DSC, by mal mať partner na ASC. Ale tiež je potrebné brať do úvahy fakt, ak ide o partnerské vzťahy, že DSC by mal symbolizovať hlavne prvého partnera (podľa teórie, neviem či to platí), druhého by mal symbolizovať 9. dom, tretieho 11. dom atď.
U mňa 7. dom funguje aj, alebo hlavne na priateľské vzťahy so ženami. Ak mám v 7. dome 4 planéty, závisí aj od tranzitov, ktorá z nich sa v danom časovom okamihu aktivuje.
neznámy
neznámy » jana799 | 6.11.2014 08:14
Ja to mám veľmi podobne - pri Desc. mám blízko Saturn, v VII. dome Sev.uzol a tiež mi dalo by sa povedať - nepomáhajú ľudia zo začiatku Strelca, stretla som sa s nimi viackrát, ale len tak, že napr. to bol môj šéf, obvodná lekárka, synova triedna učiteľka. Mala som pred nimi akoby príliš veľký rešpekt a tiež sa oveľa viac stretávam s ľudmi od Asc. a títo boli aj sú ešte stále najviac zastúpení aj v osobnom živote, aj v práci. Vlastnosti týchto ľudí mi chýbajú, ale nie až tak veľmi žeby som ich vyhľadávala.
neznámy
neznámy » jana799 | 6.11.2014 08:51
Ešte k tomu Saturnu, čo stojí pri Desc. a odrádza nás od tohoto typu ľudí, tak som sa raz dočítala, že by mal byť náš starý otec, ktorý sa snaží takto napomôcť.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.11.2014 09:10
"Tak som si uvedomil, že ak sa človek vyjadruje k svojmu horoskopu, je tam veľká miera subjektivity. Mal som viacero zážitkov, pri výklade, že ľudia popierajú, čo tam majú, ale neskôr sa ukáže, že to je tak, ako naznačuje horoskop. Možno lepšie sa vyjadrovať k horoskopom ľudí, ktorých má možnosť človek pozorovať a voči ktorým človek nie je nejako zainteresovaný." -THUMBSUP- ... na toto by mal myslieť každý, kto sa chce v astrológii, prípadne v sebapoznaní posunúť o kus ďalej...

Ešte je dobré si uvedomiť, že definície astrologických prvkov a znamení, tak ako ich poznáme z dostupnej literatúry či z internetu nie sú ani zďaleka vyčerpávajúce... aj keď ten zásadný problém ani tak nie je v neúplných definíciách, ale skôr v zastaralých a dávno prekonaných technikách a postupoch, ako s nimi narábať...
neznámy
neznámy | 6.11.2014 09:42
Mám Descendent vo Váhach a muži so Slnkom vo Váhach sú snáď jediné znamenie, ktorí ma nikdy nepriťahovali a ani si moc nerozumiem s týmto znamením - so ženami aj mužmi. Sú pre mňa príliš jemný a ja mám radšej energické a drsnejšie a sebavedomé typy;) . A skôr pevnejšie a športovejšie postavy. Na druhej strane, páčia sa mi muži, ktorý majú dobrý vkus v obliekaní a používajú voňavku a dbajú na seba, sú hladko oholení a to nielen na tvári ale aj inde-LOL-. A o hygiene ani nehovorím. Ale za toto môže aj Mars vo Váhach.
Takže suma - sumárum: príjemne pôsobiaci upravený muž, ale nie s jemnou a slabou váhovskou povahou a s pevnými ramenami a rukami.:)
Na druhej strane je pravda, že ja sa snažím jednať s ľudmi slušne, neznášam konflikty alebo keď niekto na mňa kričí, hnevá sa alebo ak viem, že som niekoho sklamala a že sa kvôli mne trápi. Potom sa aj ja trápim. Možno Desc, vo Váhach ukazuje u mňa práve štýl mojej komunikácie s okolím. I ke´d môj Ascendent baran mi dáva priamočiare vyjadrovanie a často "bez servítky". Často bojujem v sebe s oboma znameniami pri konverzácii s okolím.
Mám Merkúr s Uránom na Descendente - pre mňa je veľmi dôležitá komunikácia. Nie som ten typ, čo ľahko s hocikým komunikuje a práve tie typy ľudí, s ktorými si hneď sadnem, sú pre mňa zaujímaví.
Urán na Desc. - ja nie som uranovský typ, ale z nejakého, pre mňa záhadného, dôvodu vždy sú spôsob zoznámenia sa s mužmi, ku ktorým som niečo cítila ako aj okolnosti okolo vzťahov divné. A pritom ja túžim skôr po jednoduchých nekonfliktných a jasných veciach a akoby naschvál sa mi dejú vždy "divné veci", ale len v tejto oblasti. Inde prevláda moja racionálna, rozumná, zásadová a praktická povaha, ktorú mi mnohí závidia. Keď sa zamilujem, moji známi vždy krútia hlavou, že do čoho som sa zase zamotala. A či mi nešibe. Vždy sú tam okolnosti tak trochu nenormálne a tie týpky ...škoda slov-SAD-
neznámy
neznámy | 6.11.2014 10:50
Ahoj. Tiež som som sa o túto oblasť horoskopu zaujímala, keďže vzhľadom na svoj radix ju neustále riešim a riešim -PUH-... tu je link:

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/7-dom-a-obraz-zivotneho-partnera/

Uvažovala som aj ja nad tým, či vlastne priťahujem k sebe takých ľudí, akých naznačuje môj Desc. U mňa je to trochu zložitejšie, keďže v 7. dome mám sústredenú snáď polku horoskopu. -LOL- Desc. mám vo Váhach. Takže idem pekne postupne:

- Mars vo Váhach v stéliu okolo Desc. - priťahujú ma a som aj priťahovaná k športovo založeným mužom, kt. sú sebavedomí, aktívni, energickí, zaujímajúci sa buď o bojové umenia, šport al. zbrane, príp. pracujú v ozbrojených zložkách

- Mesiac vo Váhach na Desc. - priťahujem k sebe citlivé tipy mužov, keďže môj Mesiac je takpovediac utlačený v stéliu medzi Marsom a Plutom

- Pluto v Škorpiónovi v konj. s Desc. - prejavuje sa to zväčša tým,že môj partner má výraznejšiu osobnosť, sebavedomie, prejav, skrytá manipulácia vo vzťahu, ovláda ma niečím, príťažlivosť, sexuálne vyžarovanie, obsesia vo vzťahu atď.

- Saturn v Škorpionovi, 7.dom - vážnosť vo vzťahoch, žiadne povrchné vzťahy, konzervativizmus a tradičné hodnoty vo vzťahu, niečím sú tí muži podobní Kozorožcom, kt. vládne Saturn, zodpovední, stabilní, chcú uspieť v kariére, atď.

- Venuša v Škorpiónovi, 7.dom - priťahujú ma atraktívni muži, kt. sa o seba starajú a dobre vyzerajú a sú si zväčša toho aj vedomí, majú radi pekné a kvalitné veci a dobré jedlo a pitie.

V skratke asi všetko, ale čo sa týka samotného Desc. vo Váhach tak sa to prejavuje asi skrz moje správanie sa voči partnerovi, keďže neznášam rozpory a konflikty a snažím sa o udržanie rovnováhy niekedy kompromisy tiež za každú cenu. Inak, ústretovosť, tolerancia a pochopenie partnera z mojej strany.
Môj Desc. a planéty v ňom sa však začal prejavovať len zhruba pred 2-3 rokmi naplno, keď mi do neho vpadol tranzit Saturna a tiež má na neho vplyv tranzitujúce Pluto, kt. je stále v Kozorožcovi.
Putes
Putes | 6.11.2014 10:53
Také jsem nad tím už dříve dumala, protože Dsc mám v Býku a nemám tam žádnou planetu. Přiznám se, že mi zemská znamení nic neříkají a nevím vůbec proč, ale prostě mě odpuzují. Já jsem vzdušňák a lákají mě jen zase vzdušná znamení. Připadají mi těžkopádní,majetničtí a já vůbec nemám životní potřebu cokoli či kohokoli vlastnit. Paradoxně všichni mí partneři nějaký majetek měli a vůbec to nebyli chudáci.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 6.11.2014 11:05
Línia Asc. – Desc. je predovšetkým o spôsoboch akými nadväzujeme VZŤAHY s okolitým svetom alebo o tom, ako vstupujeme do KONTAKTU s okolitým svetom, teda aj inými ľuďmi... ale aj o tom, ako vstupujeme do VZŤAHU so sebou samým (to bude asi pre väčšinu novinka :) ).... Na základe stratégií a reakčných postojov vytvorených v detstve si "vyberáme" Asc. alebo Desc., záleží, ktorý reakčný postoj sa nám práve hodí. Dôležité je vedieť, že ak si „zvolíme“ jednu z dvoch možností (Asc. alebo Desc.) vždy vstupujeme do vzťahu/kontaktu podmienene, nevedome – automaticky – podľa vytvorených stratégií a scenárov v detstve. Iba ak použijeme celú líniu Asc. – Desc. súčasne, vstupujeme do vzťahov bezprostredne, vedome... Nevedomé reakčné postoje, ktoré si v jednotlivých situáciách „vyberáme“ samozrejme súvisia so zbytkom horoskopu, preto sa reakčné postoje napr. cez Asc. v Rakovi alebo Desc. v Kozorožcovi môžu viac alebo menej líšiť pri každom horoskope... a prirodzene ich ešte modifikujú planéty v prvom a siedmom dome...
neznámy
neznámy | 6.11.2014 11:34
-THUMBSUP-

Souzním s tímhle:

Línia Asc. – Desc. je predovšetkým o spôsoboch akými nadväzujeme VZŤAHY s okolitým svetom alebo o tom, ako vstupujeme do KONTAKTU s okolitým svetom, teda aj inými ľuďmi... ale aj o tom, ako vstupujeme do VZŤAHU so sebou samým ...


To vstupování do kontaktu se mnou nějak vnitřně rezonuje, je to přesně co cítím...
neznámy
neznámy | 6.11.2014 12:13
No super,vlastne po tvojich slovách som si uvedomila,že blik áno asi viac vodnarovsky vstupujem do vzťahu,proste uranovsky,vlastne do akéhokoľvek vzťahu proste nekonvecne...
vodnár ako taký je pre mňa zaujímavý,ale ci vyslovene len k nim som pritahovana,určite nie,aj keď môj najkrajší vzťah bol s vodnarom
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...