mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Slnko v Býku (a blížiaci sa Pluto kvadrat)

Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 7.9.2020 00:27
Ahojte Býci! PREVAŽNE ma zaujíma slnko v Býku pripadne Ascendent keďže sa to týka zdravia, vitality, života...)
Ja osobne očakávam Pluto po vstupe do Vodnára u mňa do 7.aj 8. domu.a Slnko v 10.navyse vládca horoskopu keďže mam leva na Ascendente.
Mam z tohto aspektu celkom panicky strach keďže je veľmi dlhodobý, mam rôzne dôvody báť sa dokonca úmrtia (aj keď viem ze pluto je aj transformácia atď...) . V native mam pluto so slnkom v opozícii takže tvojita dávka... 7.dom (manžel) no zmiešané mam pocity... Niekto podobne pocity pripadne aj postavenie v domoch ako ja?
marcie
marcie » Žabkažabulienka | 8.9.2020 07:42
Ako sa máš? :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 8.9.2020 17:26
Nie je to ešte ďaleko? Nejakých 5 a viac rokov? Vieš, ono dovtedy sa môže ešte všeličo v tvojom živote zmeniť, ty sa môžeš zmeniť a kvadratúra od tr. Pluta môže byť prirodzeným vyústením nejakej dlhodobej situácie a postojov, ktoré budú nutne vyžadovať premenu. Obzvlášť, ak tomu budú predchádzať tranzity uránu, neptúna...

Z môjho pohľadu má pluto v sebe poriadny psychologický moment - tak možno porozmýšľať, kde nemáš v rukách moc za svoj život, čo otec a rodičia celkovo, čo partner a muži, ale aj obchodní partneri, či sa automaticky prispôsobuješ, alebo naopak si dominantná, lebo tá nerovnováha sa potom bude snažiť dostať do rovnováhy. A tiež je fajn sa samej seba pýtať, čoho sa najviac bojíš a prečo a pracovať s tým. Pri tranzitoch pluta je psychologička výborná vec. V konečnom dôsledku je tu ten tranzit pre teba a nie proti tebe...

Ale aby som ťa trochu upokojila, mne posledný rok idú všetci traja - Jupiter, saturn, pluto cez DSC, čiže robia opozíciu na asc a k tomu kvadrát na slnko (10. dom) a pluto (4.dom) - mám podobné postavenie, ako ty. Ešte to neprebehlo celé, ale sme v cieľovej rovinke. Zatiaľ, čo sa udialo, je pretrhnutie nezdravých pút s otcom, aj rozchod s partnerom (ale to som chcela ja), sťahovanie, štvali ma obchodní partneri, ktorí naozaj ma mali za sprostú, lebo som si nechala :-) inak povedané, robila som to, čo chceli ostatní a nie to, čo som chcela ja a pramenilo to v nejakom vzorci správania z detstva.
Ale je pravda, že ma prebudil jeden extrémny zážitok a ten spustil celú premenu. Ale je to najlepší tranzit a obdobie môjho života. Mne pomáhalo sledovať celebrity, čo majú slnko na tom stupni kardinalnych znamení, väčšinou rozchody a zmena životného partnera - to nevravím, že to tak bude u teba. A ešte posledný postreh, nedá sa na to vopred pripraviť :-) ono sa to aj tak udeje, ale úplne inak, ako človek čakal.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 9.9.2020 10:48
Záleží na stupni, a kterém Slunce nebo ascendent leží.
Pokud leží na počátku znamení pak tranzit proběhne v roce 2023 a 2024, pokud na konci znamení pak se to stane až 2043 a 2044 (přibližně)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 12.9.2020 21:38
Práveže som na 1 stupni Býka (navyše v konjunkcii s Dracou hlavou na predposlednom stupni Barana) , Ascendent je nejaký 5st niečo... Takže ten 2023 bude platiť pre mňa a bude to zrejme niekoľko rokov nálož aj na moje zdravie keďže Slnko súvisí so životnou silou a Ascendent moja telesná schránka.
Nechcem tak ďaleko hľadieť ale pre mňa vízia do budúcna ma obrovský význam aby som sa pripravila.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 12.9.2020 21:55
Ok, nebude to zajtra, ale potrebujem teraz trosku víziu do budúcna. Posledne roky som stratila veľa fyzickej sily a vyzerá to tak, že to ľahšie nebude ani roky nasledujúce. Pribudla nová diagnóza v rodine a ja sa obávam ci mi ta choroba nevezme manžela.. V obdobnom čase mi pôjde aj Urán cez Venusu v Býku.
Aktuálne to nacal Saturn v apríli, následne to bude Jupiter ale zaklincuje to Pluto... A keďže všetci mi idú robiť na Slnko kvadrat...
Verím že manželstvo sa nerozpadne. Vydržali sme už veľa. Verím že aj manželovu diagnózu ktorá zatiaľ nevyzerá ako ortieľ smrti ale ani mu nesľubuje že sa dožije dospelosti našich detí... Toho sa asi bojím najviac. No pri takých tranzit och asi u oboch. Mne trio Pluto Saturn Jupiter ide domom 7 jemu 4... A robia mu kvadrat na Pluto v 1.dome...
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 13.9.2020 13:09
Tak jednoduché to pravdepodobne nebude. Ale ako sama píšeš, prekonali ste s manželom už veľa, v tom spočíva vaša sila, prekonáte aj toto.

Možno keby si sem dala svoje dáta, niekto by sa podujal na dialóg. Iba tranzity nestačia, aj keď človek myslí na najhoršie, keď vidí hento trio blížiť sa k slnku a k hlavnej ose, to mi je jasné. Ale k takému scenáru by museli nasvedčovať aj iné techniky a ani to by ešte stále neznamenalo ortieľ.

Možno keby si priamo oslovila astrologa, ktorého výklady sú ti blízke, ten by ti najlepšie vysvetlil, čo možno očakávať. Lebo ak nemáš v tom case významnú primárnu direkciu alebo iné, tak sa dokopy nič nestane, aj keď sa tam motá Pluto. Ak máš, tak je šanca, že sa stane. Bez toho je to ale len polemika.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...