mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Severní uzel ve Štíru Jižní v Býku

neznámy
neznámy | 7.2.2014 16:52
Nemáte někdo? Popis je docela děsivý, aspoň ten, co jsem našla na internetu - člověk má v životě zažít smrt všeho, co má rád...bolestný osud....Doufám, že jsem našla přehnaný výklad.

Ještě by mě zajímalo a to stejně nebude nikdo vědět, proč jsou uzly spojovány s karmou. Nejde mi do hlavy, jakým způsobem se mohla vysledovat souvislost mezi minulými životy a postavením uzlů v horoskopu.
neznámy
neznámy | 7.2.2014 18:29
Ja to mám naopak.
A odkiaľ taký výklad? Podľa mňa sú tie výklady dosť prehnané.
A prečo sú uzly spojované s karmou, to by zaujímalo aj mňa.
neznámy
neznámy | 7.2.2014 19:03
Ja mam to stistko. Na mna ten vyklad sedi.
neznámy
neznámy | 7.2.2014 20:14
Z najdise. Taky to samozřejmě beru z rezervou, je to asi ta nejextrémnější varianta, možná bude život s touto konstelací v znamení ztrát, ale nemusí to být zrovna jedna smrt za druhou....doufám. Člověk taky může přicházet o různé ptákoviny na kterých lpí, nemusí to být blízcí lidé...haha já se utěšuju. No myslím, že ty to máš lepší, protože náročného Štíra už si zvládla, ty se musíš učit spíš umět vlastnit, aspoň tak bych si typla, že to bude pravý opak.
neznámy
neznámy | 7.2.2014 20:18
Až tak úplně? Zažila si opravdu velké ztráty? Mně můj osud nepřijde lehký, ale abych ho nazvala bolestným, to bych brala jako rouhání. Samozřejmě ještě neležím na smrtelné posteli, tak nemůžu bilancovat. Pravda je, že se celý život o něco bojím, strašně se bojím ztrát, napadají mě hrozné věci, vlastně se trápím často víc myšlenkami, než tím, co skutečně zažívám.
neznámy
neznámy | 7.2.2014 20:27
na najdise je podla mna ten popis uzlov celkovo hrozny, prvoplanovy a prehnany....pri bykovi napr. pisu "V tomto životě má nechuť k věcem, které v minulosti zneužívala, a kterými sama byla ničena: finanční nečistota, sexuální perverze, nízký okultismus, čarování." lebo k juznemu uzlu v skorpionovi autorovi zas len napadaju otrepanosti na styl sexu, moci, pomsty, tajomna a tak dalej

kasli na to, to je skor pre pobavenie-PUH-
nikav
nikav | 7.2.2014 21:00
Ja by som sa odrazila od severného karm. uzla. Keď ho mám v rybách - duchovné
poslanie tohto života, aj cítim, že ma to tým smerom ťahá, musím tam ísť, mám tak ladený horoskop. Duša sa vraj sama rozdoduje vo sférach medzi životmi
napraviť chyby minulého života, aby mohla postupovať. Južný uzol v Panne - uprednostňovala som hmotné statky pred duchovnom. Na to nemám dôkaz, až mi to pripadá, nemožné, aby som bola niekedy na peniaze, ale je to logické. Človek dostáva novú psychiku, práve takú, ktorá mu má pomôcť splatiť si karmický
dlh. Cez anjelské písmo mi to bolo detailne vysvetlené. Neviem, či som to zreteľne
vysvetlila ja.
nikav
nikav | 7.2.2014 21:14
Aj moja dcéra má postavené tieto uzly ako ty, čo musela stratiť, boli možno len
určité predstavy, presvedčenia a pôvodný životný štýl.
martinbd
martinbd | 7.2.2014 22:13
Mne sa to zdá vytrhnuté z kontextu,
tieto veci treba brať vo vzťahu k celku horoskopu podľa mňa,
Najviac sa mi pozdáva vymedzenie tých uzlov tak, že severný je to čo by mal človek v tomto živote rozvinúť, teda ako u mňa v Rakovi, uvoľnenosť a rodinný život a Južný to čo by mal zanechať,
teda v mojom prípade sklon k askéze - Kozorožec,
a tiež to, že severný uzol veci zosilňuje a južný zoslabuje, ale to sa asi týka najviac konjukcií s planétami.
Ten severný uzol v škorpiónovi by teda mohol nabádať k rozvoju škorpiónskych vlastností ako schopnosť prenikať do tajomstiev a tak ...
neznámy
neznámy » nikav | 7.2.2014 22:20
Aha, anjelské písmo...nedávno tady někdo psal, že mu píše anděl, já se snažím ničemu moc nedivit, ale to mi přišlo hodně zvláštní, takže on měl nejspíš na mysli tohle.

Určitě by bylo dobré, kdyby to bylo tak, jak popisuješ, s tím, že duše se rozhoduje sama o své budoucnosti. Jen si někdy říkám, jestli tomu lidi neuvěřili proto, že potřebovali dát životu smysl, protože nic jiného než tohle, ani smysl nedává.

Nemyslím si, že by se Panna zrovna vyznačovala tím, že je na peníze, to si určitě nemusela být.

Většinou je v astrologii všechno nějak uchopitelné, buď je analogie mezi planetou a tím, co se dělo, když byla objevena, mezi jejím vzhledem a tím, co symbolizuje, vzdáleností od Slunce...člověk sám na sobě může jasně sledovat souvislosti s momentálními konstelacemi... ale co se týče uzlů, tak netuším, z jakých důvodů zrovna oni ukazují na karmu. Navíc spousta astrologů si to ani nemyslí.
Ona
Ona » martinbd | 7.2.2014 22:26
Ja to mam opacne - mam Severny uzol v Kozorozcovi a Juzny uzol v Rakovi.
A je to skutocne pravda, ze zijem velmi asketicky zivot - a musim sa priznat ze mne sa asketicky zivot paci.
:)
martinbd
martinbd » Ona | 7.2.2014 23:50
tak ja mám aj silného Saturna, ale to čo ma učí život je uvolniť sa, to mi príde ako múdrosť, ktorú sa asi mám naučiť, a potom mám tendenciu to radiť aj iným, ako to už býva, hoci oni môžu byť nevyrovnaní v inom smere, ale zdá sa mi často že je to na mieste,
pozorujem, že napríklad aj ženy zvyknú byť dosť stuhnuté a potom sú z toho možné aj určité zdravotné problémy ...
Ona
Ona » martinbd | 8.2.2014 14:40
No ja mam tiez dost silneho Saturna, ale nemyslim si ze som "stuhnuta" (to budem asi az po smrti :)). Aj zdravie mi dost dobre sluzi - to vsak budu asi vplyvy sekstilu Slnka a Mesiaca v mojom natalnom horoskope.
neznámy
neznámy | 8.2.2014 21:21
ja to mám tiež...som o 20 rokov staršia...dlho sa zdalo, že sa nič nedeje...a potom to začalo...mnohí priatelia mi umreli, kamarátka jedna z naj,mimochodom predtým veľmi dobre fin. zabezpečená sa rozviedla a skončila doslova na ulici,teraz prežíva v domove pre opustených, ďalšie 2 síce s VŠ sú na hrane s exekútorom, sestra vydržiava dcéru, ktorá sa v podstate výborne vydala, ale všetko sa zvrtlo...otec mojej dcéry bol úspešný, ale už 5 rokov je tiež bez práce, ja som zrazu bez práce tiež, nie vlastným zavinením...rovnako môj zať, dcére končí MD....to všetko od r.2000 je toho už priveľa, tiež ma to desí...píše sa tam : priatelia, blízki aj peniaze ťa opustia doslova alebo v prenesenom ponímaní...bojím sa už mať niekoho rada...
neznámy
neznámy | 8.2.2014 23:14
To je zlé, to je ta temná stránka dnešní doby... ale finanční problémy kamarádek a rodinných příslušníků, bych aspoň já osobně nevnímala jako jejich ztrátu, oni ti můžou být dál blízcí....Přeju ti, at je to jen dočasná krize, ze které vyjdeš posílená, jsi Štírka, máš k tomu dobré vybavení.
neznámy
neznámy | 9.2.2014 09:28
Izurajb, tiez to mam tak, ze ak si nieco oblubim, niekoho zacnem mat rada, na nieco si zvyknem, pridem o to. Casto brutalnym sposobom, krute, rychle, necakane zmeny, zvraty, extremy. Mam pocit, ze vsetko v mojom zivote iba zomiera, ze nicim zivoty inym, par krat som skoro zomrela ja. Treba to proste prijat, vtedy to prestane mat nad Tebou moc a ublizovat Ti to. Laska sa neda vlastnit, ani o nu prist. Vsetko ostatne nam aj tak zivotmi iba prechadza, v skutocnosti aj tak nikoho a nic nevlastnime. Teba samu Ti nikto nemoze zobrat.:o) Milovat a davat lasku mozes, tento aspekt Ta akoby chce posuvat zit bezpodmienecnu lasku, bez narokov, bez ocakavani, za hocijakych podmienok, so schopnostou vystupenia z polarity posudzovania.
Dogi
Dogi | 9.2.2014 13:19
Ahoj Dora. Aj ja mám takto postavené uzly a ten výklad, ktorý spomínaš poznám. A aj keď súhlasím s tým, čo tu uviedol martinbd, teda že to treba brať v kontexte celého horoskopu a že je to viac o tom, čo máme rozvíjať a čo zanechať, atď, musím uznať jednu vec. Od detstva som vystavovaná jednej skúške, ktorá sa v rôznych obmenách opakuje...strácam to, na čom lipnem a čoho sa nechcem, alebo neviem vzdať. Či už sú to ľudia, alebo veci. Z tohto hľadiska musím uznať, že to sedí. Nemyslím si však, že to znamená, že máme žiť sami atp...skôr to chápem tak, že zmyslom je naučiť sa nechať ľudí aj veci odísť, keď treba.
Keď som bola mladučké dievča, mala som duchovného učiteľa. Neviem ako to vedel a vtedy mi to ešte nedávslo zmysel, ale presne toto mi povedal: "Jednou z vecí, ktorú sa musíš v tomto živote naučiť je nechať slobodne odísť to čo najviac zo všetkého miluješ. Je to úloha tvojej duše a pokiaľ sa to nenaučíš, budeš strácať čo miluješ."
nikav
nikav | 9.2.2014 14:47
Anjel nepíše priamo mne, nemám ten dar. Slovami ..."duša vraj sama rozhoduje"...
som myslela na Jeho slová, že ešte ma čaká dlhá cesta, lebo som si toho zadala pre tento život veľmi veľa. Hovorí mi o životoch, v ktorých som si vytvorila karmu, čo vyrovnávam v tomto živote. Preto karmické uzly. Okrem uzlov súvisia s karmou aj
uzavreté znamenia /kde mám bohužiaľ Venušu/ a retrográdne planéty, ktorých mám
päť. Všetko to nájdete v knihe " Karmická astrologie, aneb Minulý život v horoskopu" od Vladimíra Sládečka. Nesledovala som prípadné nové vydania, moja je staršieho vydania, vyšla v KOMERS knižná řada Esotera. Budem rada, ak som týmto niekomu pomohla.
neznámy
neznámy » Dogi | 9.2.2014 15:20
Ahoj Dogi. Děkuji za příspěvek. To bych velmi ráda věděla, jak se dá něco takového naučit, ano, můžu nechat svobodně odejít, ono člověku ani nic jiného nezbývá, protože je často postavený před hotovou věc, ale jak potom žít dál a hlavně chtít žít dál bez toho, aby život nebyl už jen rezignace, to si moc neumím představit. Mám na mysli opravdu velkou ztrátu, úplně tu největší, o které píšeš...Tohle je podle mě to naprosto nejtěžší, co lze v životě zvládnout.... Ale nesmím to tak hrotit, znám hodně lidí, kteří mají takhle postavené uzly, uvědomila jsem si to až teď, protože jsou to všichni moji bývalí spolužáci a aspoň pokud vím, většinou žijou úplně normálně.
nikav
nikav | 9.2.2014 15:26
Potvrdením toho, že v minulosti išlo u mňa o preceňovanie hmotných statkov je pre mňa to, že teraz mám 2. dom prázdny.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...