mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Saturn na ASC - v tranzitech

neznámy
neznámy | 27.8.2015 12:56
Nejen, že se mi blíží Saturn na ASC, ale bude mi aspektovat postupně dalších sedm bodů v horoskopu. Uran, Jupiter, Jižní a Severní Uzel, Lunu, Mars a Venuši, vše v napěťových aspektech. Napadá mě jak to asi přežiju, ale hned v zápětí si říkám, že asi přežiju-LOL-. Už jsem v tomto bodě měla Pluto a i když to je celkem jiná energie, tak snad to zdárně zvládnu. Jakžtakž vím kde mě to všude bude zkoušet a kde všude budu prověřována ohledně základů, na kterých jsou postaveny vztahy, postoj k životu atd.
Pro ty, koho by zajímal celý horoskop, ať nemusíte pracně vymýšlet z mého profilu :D Narodila jsem se 25.10.1983, 10:17, Třinec

Jinak budu ráda jak za příspěvky přímo k mému horoskopu, tak za zkušenosti ohledně vašeho vlastního tranzitu nebo tranzitu vašich blízkých. A taky klidně pište vy, co ho máte takhle umístěného v radixu :-)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.8.2015 15:30
Tooož, nikdo nič? :-) Žádné relevantní zkušenosti? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 27.8.2015 15:37
Ja som mala saturna na ascendente, keď sa mi narodil prvý syn, Kozorožec. Prvé dieťa mení všetko, to je zrazu iná zodpovednosť. A ak si prežila Pluto, prežiješ všetko, to ostatné je už len malina. :D
neznámy
neznámy | 27.8.2015 16:38
neznámy
neznámy | 27.8.2015 17:49
Pre mňa bolo obdobie tranzitu saturna cez ASC veľmi pekné a šťastné. Možno to súvisí s tým, že v radixe mám saturn v trigóne s venušou, ASC vo váhach a v sextile s jeho vládcom, venušou. Tak sa tam na mojom ASC asi cítil dobre.:)

To skôr teraz, ten tranzit pluta cez kozoroha je dosť náročný-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 27.8.2015 18:15
Pozerám, že tebe saturn na ASC zaktivuje radixový T-kvadrát, takže to pre teba môže byť náročné obdobie, v citovej aj vzťahovej oblasti.
neznámy
neznámy | 27.8.2015 21:09
mne momentálne aktuálne tranzituje ascendentom v plnej paráde. ascendentom by mali začínať nové cykly a fázy života. saturn je o zodpovedných veciach. ja ho mám v radixe na MC a púšťam sa do náročných vecí ohľadom kariéry. keď mi robil prvú konjunkciu začal som prvý raz s dlhšími pôstami ako jeden deň (askéza). teraz to všetko chcem prepojiť (ako vnútornú prácu na sebe) a postaviť sa pevnými nohami na zemi aj vo vonkajšom svete. myslím, že je to o odvahe pustiť sa do nových vecí a nenechať sa ovplyvniť "múdrejšími", ktorí to vedia "lepšie" čo máš robiť. tiež sa nájdu ľudia, môže to byť konkurencia v obore, ktorí sa snažia "v dobrom" odradiť od tvojho cieľa. to je typický saturn - dáva pociťovať veľký a studený svet a hádže polená pod nohy, ale hlavne psychické. vytvára ten svoj typický pocit menejcennosti, alebo nedostatročnosti v danej oblasti. už som ho zažil v inom dome a inej oblasti a najväčšia a fatálna chyba v živote je skočiť mu na jeho podvrhy, nechať sa ovpluvniť autoritami, a ľuďmi, ktorých vidíme ako úspešných - NA ICH VLASTNEJ CESTE. sú to podlé saturnové skúšky. skúša nás v tom ako veľmi veríme sami v seba. ak naletíme na tlak okolia, tak po 7, alebo aj 14 rokoch sa poškrabeme za uchom, že... "celé zle"
neznámy
neznámy | 27.8.2015 22:09
Letos mě to postihlo v kvadratuře.

Uh...; těžké, těžké, přetěžké.

Když se kolos Saturn přibliží k Asc jakože k fyzickému prožívání,
je pak i dýchání těžké.

Sebe-vědomí "hovna po záruční lhůtě".


Prověřování kostry, jak se realita, kontrakce ustojí.

Mohou se řešit záležitosti ohledně uplatnění se, přínosu pro společnost, veřejnost,

ujasnění si pracovního života, struktur, ohraničení Sebe,

zkouška, zda-li jsou základy bytelné, realistické,

Lekce/krize identity, prověření kostry, zamyšlení se nad vystupováním.

Potřeba samotářství, ústraní.


Může být imunita ohrožena. Takže v téhlo době se opatrovat s vit C.

Hmotné zredukování, fyzický blok anebo zkouška zátěže.

.
.
.


Napěťově s Lunou - krize či zkoušení v oblasti rodiny a potřeby bezpečí.
Spíše rozmrzelost a unavenost z emocí jiných. Nervnost.


Napěťově s Pannou - bezcílnost, nevytrvalost u Marsu, oslabená energie,
podrážděnost, nespolečenskost u Venuše, těžké vyjít vstříc, uvolnit se,
hrabání se v titěrným malichernostech, pochyby, nedůvěra.
Překazená zábava, utnutí příjemností.


Napěťově s Uzly - zkoušení nasměrování,
osobnost na křižovatce, pocit marnosti z nenaplněných cílů,
frustrace pro blok v cílevědomosti,
stagnace, pesimismus.



Ale pokud se stavělo dříve solidně, bylo ponaučení ze zkušenosti,
tak to nebude nějak strašlivé -FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.8.2015 09:13
Díky Jožko, toto mi moc pomohlo -FLOWER-
neznámy
neznámy | 28.8.2015 11:40
Mne tiez zacal novy saturnsky cyklus porodom :) takze velmi prijemne, bolo to pomerne nedavno a nemozem potvrdit ze by prechod saturna cez asc. bolo extra narocnejsie obdobie ako ine (obzvlast porod moze byt velmi prijemny zazitok)
Dogi
Dogi | 30.8.2015 19:27
Prechod Saturna cez Asc u mňa je zároveň aj Saturnov návrat a prechod cez Lunu, keďže mám tieto planéty na Asc. Čiže pre mňa veľmi významná fáza. Súhlasím s tým, čo tu napísal Sokrates. Ide o začiatok novej fázy, keď človek musí prevziať väčšiu resp. novú zodpovednosť, či už za seba, alebo vo vzťahu (v opozícii je 7.dom), pričom to môže byť spojené aj s autoritami tak, ako to popísal Sokrates. Súhlasím aj s tou potrebou prekonať strach, príp.pocit menejcennosti a s odvahou sa vydať na novú cestu.
Moja skúsenosť..keď Saturn končil 12.dom a vytvoril konjunkciu na Asc, tvoril aj sextil na Merkúr. Potom nasledovala konjunkcia na Saturn, Mesiac a kvadratúra na Urán v 4.dome. Prehodnotila som mnoho vecí v mojom živote. A tým to začalo. Prestala som žiť ako otrok svojej práce (dovtedy som makala 16 hod denne) a svojej rodiny (robila som v rodinnej firme a tak došlo aj na "stret" s autoritou, mamou (mesiac) a šéfkou (Saturn), ktorá sa všemožne snažila presvedčiť ma o tom, že robím chybu a zvrátiť proces môjho oslobodzovania), prehodnotila som prístup k svojmu telu a rozhodla sa začať cvičiť bojové umenia. Jednak som po tom roky túžila a jednak som cítila, že sa potrebujem zbaviť strachu a naučiť sa postaviť sama za seba, byť viac sebavedomá a samostatná. Vnútorne som cítila, že je to pre mňa správna cesta a šla som ňou, hoci boli aj situácie plné frustrácie a pochybností, či to dokážem a či na to vôbec mám...prekonala som to. To bol začiatok konca môjho dovtedajšieho života a začiatok novej fázy.
neznámy
neznámy » Dogi | 31.8.2015 08:27
Díky za podrobné sdílení -FLOWER-, cítím že to u mě bude taky mazec.
neznámy
neznámy | 31.8.2015 08:35
Jinak děkuju všem za příspěvky, zaujaly mě i porody během tohoto aspektu. Holky co to tak měly, mohly byste se k tomu více vyjádřit? Jako například jakou to mělo návaznost na vládce 4. domu, na Raka, na 4.d atd.? Určitě jste musely mít ještě něco v tranzitech, popřípadě v solaru...?
neznámy
neznámy | 31.8.2015 09:18
Pozerám si to, zatiaľ tranzity. Mám Lunu a Jupiter v Rakovi, sú v konjunkcii, na túto dvojku prebiehal aspekt Pluto trigon Luna-Jupiter a opozícia Urán-Neptún na Luna-Jupiter. Tranzitný Jupiter bol priamo na južnom uzle a tranzitná luna počas pôrodu robila trigon na moju dvojicu Pluto-Urán, tranzitný urán a neptún na dvojicu pluto-urán tiež robili trigón.
Tranzitné pluto mi robilo trigon aj na natívne slnko...
fúúú, všeličo tam bolo teda a to som ešte len pri tranzitoch. :)
neznámy
neznámy | 31.8.2015 09:27
vidíš, práve ma napadlo, že aj moja manželka mala pri prvom dieťati saturn v prvom dome, nebolo to rovno na ascendente, ale na stredovom bode medzi ascendentom a lunou. tam robil v tom čase na tento bod opozíciu aj urán, takže to bolo riadne divoké tehotenstvo. ten saturn bude súvisieť zrejme s určitou dospelosťou ženy, nadobudnutím zodpovednosti za ľudský život a s ascendentom ako fyzickým telom určité obmedzenia. aj po narodení dieťaťa je žena riadne obmedzená v aktivitách. trochu to pripomnína askézu, pretože žena nemôže počas kojenia jesť čo sa jej zachce, aby dieťa nenafukovalo, alebo tuším aby aj mlieko bolo pre dieťa chutné. žena si neužije moc slasti v jedle, ani spánku a ... akurát ma napadlo, že veď saturn je v polaritách protipólom luny, teda druhou stránkou tej istej mince. dieťa nastoluje vojenskú disciplínu a kázeň. treba vyskočiť v momente kedy zapíska a byť v pohotovosti a službe 24 hodín denne. opúšťak dostáva žena len príležitostne, väčšinou keď dieťa už spí a rodičia majú čas postrážiť dieťa. na slobodu, zábavu, rozlet a život aký žilo dievča dovtedy môže úplne zabudnúť
neznámy
neznámy | 31.8.2015 09:38
Hej, pekne si to opísal. A keď žena aj na 2-3 hodinky odíde, i tak jediné na čo myslí, je dieťa a prsníky plné mlieka na roztrhnutie ju veľmi rýchlo vrátia späť. Celá duša a celé telo sú vtedy totálne podriadené dieťaťu. :)
neznámy
neznámy | 31.8.2015 09:54
No a mohl bys tak namátkou, když koukneš na moje tranzity nebo solar říct, že by mi tam to těhotenství "hrozilo"?
Ano, s tím se musí počítat, to je jasné. Já ani tak nemám obavu o to, že budu omezená jako to, abych to energeticky zvládla. Mě furt fyzicky něco je, obecně energie moc nemám (a nikdy jsem neměla). Z toho mám strach, jestli bych to fyzicky zvládla! O páteři ani nemluvím. A proto jsem pořád mezi rozhodnutím mít/nemít dítě. I když nevím jestli už není stejně rozhodnuto... U mě, vzhledem k horoskopu, si myslím, že buď se "to stane" anebo nestane. Plánování u mě těchto záležitostí nepřichází v úvahu.
neznámy
neznámy | 31.8.2015 11:49
neznámy
neznámy | 31.8.2015 12:00
Samozrejme ja i tatinko, v solare neviem, v direkciach to bola luna na plute a slnko na midpointe slnko luna, uran vladca stvrteho isiel piatym domom, neptun vladca piateho stvrtym domom v trigone na lunu. Jupiter, Lunu a lilith mam v rakovi pocas tehotenstva jupiter cez vsetkych prechadzal, pluto haluzilo v opozicii na lilit :)
Tatinko mal tiez nejake midpointovo jupiterske tranzity
Prechod saturna cez asc som mala len jeden (cez ten stupen neretrogradil ) vyslo to presne na porod o par dni sadol na uran a opo na venusu v tom case som pocitila a uvedomila si riadne to " obmedzenie" vyplyvajuce z materstva kde uz neexistuje ziadne "ale" ci " potom" alebo "nechce sa mi " prosto ten maly tvor je plne na matku odkazany, to co jozko vyssie pise prebehlo tak nejak vo mne pocas toho tranzitu
neznámy
neznámy | 31.8.2015 19:37
trochu som to mrkol, máš celkom zábavný horoskop -PUH- ale prechod saturna cez ascendent nevidím nejak extra náročný. taký bežne náročný život. nudiť sa nebudeš asi nikdy. predpovedať tehotenstvo je z mojho pohľadu a skúseností príliš ťažké. možno nejaké indické techniky to dokážu reálnejšie priblížiť. môj názor je taký, že tehotenstvo nie je tak frekventovaná vec v živote ako partnerstvo, rodina, kariéra a pod. keď máš napríklad neptúna v 3. dome, prípadne v sesqikvadratúre na merkúr tak ok, dá sa povedať že budeš nejaký ten čas napríklad blbnúť, alebo aj dostávať informácie "zhora", môžeš mať problémy reálne spracovávať informácie a to obojsmerne, prípadne môžeš byť náchylná na podvody a oblbovania. a to všetko sa deje s hlavou. a hlavu používame stále (viac-menej). to sa ale nedá povedať o maternici. tú použiješ na jej hlavný účel keď sa rozhodneš ty sama. ...a teraz ma akurát napadá, že či to nie je náhodou aj tvoja úloha, dostať tieto veci trochu pod kontrolu. tebe totiž pôjde neptún do kvadratúry aj s lunou. neptún je to čo nás vyvádza z kontroly do zmätku a stavu, keď sa v niečom topíme a máme pocit, že sa nemáme čoho chytiť a akoby všetko išlo mimo nás. veci nám často pretekajú pomedzi prsty. nesnaž sa ale stotožniť s týmito slovami. keď v nás nadmerne pôsobí neptún, potrebujeme vyvážiť jeho pôsobenie jeho protikladom - pannou, racionalitou, opatrnosťou a kontrolou. treba mať určité racionálne poistky. neptún má totiž jednu záludnú vlastnosť a to je doslova pretekanie, presakovanie a unikanie. to je forma rozpúšťania pevných hraníc. v treťom dome sa to často týka informácii a keď sa to týka luny, mohlo by to teoreticky vyústiť aj k neplánovanému dieťaťu. ale budem sa opakovať a zdôrazním TEORETICKY. to by som skôr videl nie k odovzdaniu sa osudu, ale naopak, snažil sa predísť jednostrannému nevyváženému vnútornému vývoju ak by k takému dochádzalo.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...