mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Saturn na ASC - v tranzitech

neznámy
neznámy | 31.8.2015 20:04
Obidve moje tehotenstvá boli chcené, ale plánované dosť živelne;)

Je zaujímavé, že obe dcéry majú osi horoskopu a uzly v súlade s mojimi osami a uzlami. Všetky tri máme ASC vo váhach a MC v rakovi.

Ja mám slnko vo 4.d., v kozorohovi. Saturn, vládca 4.domu, bol v čase narodenia staršej dcéry v mojom 5.d. v rybách. Dcéra tam má silné rybie stélium. Ten saturn v mojom živote doslova oddelil zrno od pliev, ukončil zábavu a priniesol zodpovednosť, starostlivosť o druhých. Niečo v tom zmysle, ako vyššie veľmi empaticky popisuje Sokrates :) Asi rok po dcérinom narodení sa mi dial saturnov návrat, bolo to obdobie, keď som od vyčerpania a nevyspatia ledva žila.

Druhá dcéra má saturn priamo na mojom (a svojom) MC, má tam vo voľnej konjunkcii aj slnko s merkurom. Má ho tam aj muž.
Zaplnili mi život veľmi intenzívne obidve. Zaujímavé, že obe majú slnká v stéliách, ktoré obsahujú aj saturn, vládcu môjho 4.d., jedna na mojom MC a druhá v mojom 5.d.
neznámy
neznámy | 2.9.2015 09:19
Modrá, Jednazmala, Boen, Sokrates - Díky za vyjádření ohledně mateřství.
Koukla jsem se jak to měl partner, když se mu narodily děti a u obou měl Saturna v 1d! -BIGEYE- To mě nenapadlo sledovat. U obou měl Pluto v konjunkci s Lilith. U obou Luna navázaná na Pluto (konjunkce, kvadrát). U obou Mars-Saturn v aspektu (kvadrát, konjunkce), Uran oboustranně aspektovaný a další... Každopádně pokud mluvíme o Saturnu na ASC, pak vím že to pro něj bylo opravdu období kdy musel "najednou" dospět. U prvního dítěte mu bylo totiž 18 let. Má to ještě posílené tím, že má ASC v Kozorohu, na něm Severní Uzel.
neznámy
neznámy | 2.9.2015 09:32
Tak sa na to ešte pozerám, keď píšeš, že partner mal pri narodení oboch detí Saturn v prvom dome.
Tak vidím, že ja tiež. :) Pri prvom synovi bol Saturn na ascendente a pri druhom kúsok pred koncom prvého domu. Takže pôrody mojich detí doslova vymedzujú Saturnovo pôsobenie v mojom prvom dome. Sranda. :)
neznámy
neznámy | 2.9.2015 09:46
Jj strašně zábavný :D a nudit se nebudu v tomto životě, asi bohudík -LOL-!
S tou kontrolou. Ano, možná to tak je a s velkou pravděpodobností mě k tomu Saturn přivede. Jelikož vždycky cítím tah kudy jít, věřím, že stejně jako Pluto v prvním domě (potažmo na Neptunovi) mě donutilo konat, najít svou vlastní sílu, stejně tak i Saturn mě naučí dát věci pod kontrolu, pokud to tak má být. V tom tkví moje odevzdání se osudu. Není to tak, že bych si vědomě netvořila život a jen se nechala unášet, tkví v tom, že buď cítím tah anebo ne což v obou případech poslechnu a buď jednám anebo čekám na tu správnou chvíli. Nevím jestli je to pro tebe srozumitelné, tak jak to píšu. Každopádně si to neodporuje s tím, co píšeš ty :-)
neznámy
neznámy | 2.9.2015 09:48
Ty jo, no vidíš. To by člověka nenapadlo, hledat u toho zrovna Saturna! Teda aspoň ne mě a je zajímavé, že to sedí více lidem -FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.9.2015 09:53
Mne to pripomína iniciačný proces ako pri návrate Saturna. Ide o to isté.
Len v jednom prípade je to zodpovednosť za seba, za svoj život a v druhom prípade zodpovednosť ešte aj za niekoho iného, kto nám bol zverený.
Pekná diskusia, fakt. :)
neznámy
neznámy | 2.9.2015 10:31
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.9.2015 12:46
pozri sa na to takto: iniciačný proces nastáva vždy pri konjunkcii a zodpovednosť vždy pri saturnovi bezohľadu na aspekt.
neznámy
neznámy | 2.9.2015 12:54
Veď ja sa na to takto pozerám. :)
neznámy
neznámy | 24.9.2015 13:51
teraz som našla túto diskusiu, Saturn sa prechádza mojím 12. domom už pekných pár mesiacov a blíži sa k ASC. Je to obdobie prehodnocovania: vlastnej hodnoty, hraníc kedy upadnúť do sebaľútosti, stretnutie sa s vlastným strachom zo života, učiť sa rozlíšiť kedy povedať nie a akým spôsobom. A ktomu problém v bedrom. Naučiť sa stáť aj chodiť životom ináč ako doteraz, vtútorne aj vonkajškovo.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...