mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Saturn cez 12.dom

neznámy
neznámy | 9.10.2013 18:04
Ako vám veľký Saturn poznačil život, keď otvoril a do najmenšej smietky povyhadzoval vašu zamknutú skriňu (12.dom), kde vás skonfrontoval s vecami, ktoré ste ani len netušili, že tam niekedy boli?

Zaujímali by ma vaše skúsenosti a názory na tento tranzit, ktorí mnohí ľudia pomenúvajú ako "jeden z tých najhorších".
Cítili ste úľavu, keď vám Saturn prešiel cez ASC?
neznámy
neznámy | 9.10.2013 19:41
Tak som sa pozrela. Ked mi prechadzal 12. domom, zila som dost egom. Mala som v sebe ale vela pokory, tak ani nemam pocit, ze som nejak velmi trpela, len som mala v sebe smutok. Ego a pokora asi nejde moc dokopy, ale napisala som to tak ako to citim.-LOL-:D Venovala som sa vtedy skole a este dalsiemu vzdelavaniu, praci.. ziadny sukromny zivot, nic. Proste drina, zodpovednost. Co mna ako raka, zivotnu 6 dusevne vobec nenaplnalo. Ked mi presiel cez ascendent, zacal mi prinasat veci, co ma naplnali vnutorne, city, vztahy, bol to uplny prevrat vtedy. Jedno z najkrajsich obdobi a trvalo dost dlho.
neznámy
neznámy | 9.10.2013 19:48
Inak to obdobie prechodu cez 12. dom by som neoznacila ani len ako zle a uz vobec nie najhorsie, len smutne. Sama seba ked si z odstupu predstavim, myslim, ze vnutorne som bola velmi smutna a stradala som, len som si to neuvedomovala.
neznámy
neznámy | 9.10.2013 20:02
ja som čerstvá absolventka, ale mne sa tam motali v tej dobe aj iné lahodné tranzity, saturn cez asc považujem za tretí najhorší.
ja by som to v krátkosti zhrnula takto: roky predtým sa mi nakopili maličké problémiky, ktoré prerástli do veľkých rozmerov. pred saturnom v 12 dome som ich za problémy nepovažovala a bola som rozhodnutá to neriešiť podľa hesla nerieš všetko, polovica sa vyrieši sama. len som netrafila tú správnu polovicu a stalo sa niečo, čo ma donútilo tie problémy riešiť. iba nedávno mi saturn prešiel cez asc, už je chválabohu tak 5 stupňov za a moje problémy vyriešené nie sú, ale myslím, že som ich upratala v sebe i keď navonok to tak nevyzerá. a možno sa aj mýlim, neviem, to ukáže čas. a až bude aj pluto s uránom trochu inak postavené. ;)
neznámy
neznámy | 9.10.2013 20:46
pro mě to bylo hodně moc těžké období života, vlastně jsem nikdy neměla žádné lehké :p, ale tohle bylo jedno z nejtěžších, když mi saturn šel přes asc. tak už se to hodně zklidnilo, stabilizovalo, ale že bych byla nějak happy, to ne, vlastně až když mi vstoupil do druhého domu tzn. při jeho návratu se mi život výrazně obrátil k lepšímu.

Ale třeba partnerovi přecházel saturn 12.d. a teď už vstoupil do 1.d. a řekla bych, že zažívá jedno z nejlepších životních období, aspoň co se práce týče (a ta má pro něj zásadní důležitost), nikdy zřejmě nebyl tak nadšený z toho, co dělá, přesto, že je to spojeno s neskutečným vytížením, únavou a zodpovědností.
neznámy
neznámy | 9.10.2013 21:02
Ja prave finisujem s tymto tranzitom a som happy, ze to uz mam za sebou. Narocny najma na medziludske vztahy, mozno prave preto, ze hrot 12. domu mam vo Vahach. Naucila som sa hovorit NIE a uvedomila som si, ktore vztahy su pre mna dolezite a tie prezili a ostatne odisli do cavesu. Naozaj pocitujem ulavu, ked mi definitivne uz presiel cez AC a som rozhodnuta pokracovat v zacatej ceste.
Dogi
Dogi | 9.10.2013 22:08
Mne prešiel Saturn cez 12.dom v rokoch 2002-4. Pravdupovediac, nepamätám si ho do detailov. Žila som totiž vnútorne mŕtvy život. Pracovala som v rokoch 1994-2004 16 hodín denne pre rodinnú firmu, ktorej som obetovala všetko a okrem toho som takmer nežila. Trpela som roky chronickými zdravotnými problémami, ktoré som neriešila.
Celé obdobie som bola pohrúžená do seba. Koncom tranzitu týmto domom som mala zvláštny zážitok. Čosi ako sen, alebo vnuknutie...skoro ako tranz, neviem ako to nazvať, pretože som nespala. Každopádne v tej chvíli som v sebe našla cestu von z toho života. Viem, že to znie čudne, ale ja som pri plnom vedomí videla čo mám urobiť.
Pred chvíľou som si to pozerala a samú ma to prekvapilo. Presne v čase prechodu Saturnu cez ascendent som začala meniť svoj dovtedajší život. Tie zmeny neprebehli naraz, ale spúšťačom bolo toto. A proces stále trvá...:-).
Takže moja odpoveď je: Mne tento tranzit a prechod saturna cez Asc priniesol nový život...vďakabohu :-)
Mala by som však ešte povedať, že v radixe mám v konjunkcii s asc v 1.dome saturn s lunou. Takže v čase, keď mi Saturn vytvoril konjunkciu na Asc, zároveň ju vytvoril aj na Saturn a Lunu a pridali sa k tomu aj ďalšie veci ako aj napr konjunkcia Jupitera s IC, čo tiež prináša zmeny v postoji k životu a k povolaniu...atď

Neviem čím to je, ale práve teraz som si uvedomila, že každú svoju krízu, či ťažké obdobie v živote (a bolo ich požehnane) spätne vnímam pozitívne. Ono totiž tie krízy prichádzajú práve preto, že niekde bola chyba a dávajú nám príležitosť na prehodnotenie postojov a následnú zmenu, či nápravu. A to je vlastne DOBRE :-). Takže kríz sa netreba báť. Treba ich pochopiť ako pozitívnu príležitosť na zmenu, či vývoj. Ale to som už asi odbočila...pardon :-)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 10.10.2013 01:49
Ja tu asi veľmi nepomôžem, lebo si nič nepamätám, ale mala som 17 až 19 rokov. Neviem povedať, čo presne sa dialo, viem len, že som vtedy riešila vzťahy, ktoré dlho netrvali, mala som veľmi komplikované vzťahy doma, aj v škole. Môj 12. dom nie je pod vplyvom žiadnej planéty, na hrote mám Raka (možno preto tie ťažké vzťahy doma), teraz tu mám Jupitera. Saturn mám v 5. dome, vládcu v 6. Ale naozaj si netrúfam takto spätne. Ale keď prešiel cez Asc. v tom čase som ukončila strednú školu, stretla som môjho prvého trvalého partnera, našla som akési šťastie.
neznámy
neznámy | 10.10.2013 21:02
Presne viem, čo tým myslíš. Tiež mám hrot 12.domu vo Váhach (i keď väčšinu potom v Škorpiónovi) A veru. Ja osobne som zažila v tejto oblasti veľkú očistu, v podstate som prišla o všetkých priateľov, kamarátov, vzťahy v rodine ostali nenávratne negatívne poznačené. Ostala som maximálne zakríknutou a veškerý sociálny kontakt je pre mňa teraz nočná mora... To mi však umožnilo sa zamerať viac na seba a musím uznať, že nikdy som za seba nebola ochotná brať toľkú zodpovednosť, ako ma práve toto obdobie naučilo. Tiež som radikálne zmenila spôsob života. Skrátka si tak vravím "Natália spred tohto obdobia sa ani prinajmenšom nepodobá Natiálií ku jeho koncu".

Momentálne už odpočítavam posledné týždne, kedy mi Saturn tiež konečne prejde na ASC.. Síce ako už sa tu aj spomínalo, tiež to nebýva najobľúbenejší tranzit, ja sa práveže na neho teším... Osobne, pre mňa..
Horšie ako brodenie sa "12. labyrintom" to už určite nebude. -NOSMILE-
neznámy
neznámy » Dogi | 10.10.2013 21:19
To je veľmi pekný záver, som za teba šťastná, že sa ti takto skvelo podarilo začať žiť a nie len prežívať. -FLOWER-
A s tými krízami si to povedala celkom presne. :) Ja som ozaj presne i na margo toho čítala kedysi, že skúšky sú bolestivé preto, lebo keď je vlastne človek šťastný a bez problémov, nikam ho to nepodnecuje sa posúvať, vyvíjať sa, je rád za to čo má a ďalej nerieši.
A tiež, že vlastne, nebyť smútku, ľudia by si ani len šťastie neuvedomovali a nevážili si ho, keďže by nemali spomienku na pocit, kedy ho pri sebe nemali. -COFFEE-

@Žabkažabulienka
Ja to vlastne prežívam teraz, od 15 do 17. Tiež, rovnako ako ty, mám inak 12. dom "čistý", donedávna som si i naivne myslela, že preto, v mojom živote nezohráva asi žiadnu podstatnú úlohu. -SHINY-:) A Saturn mám tiež v 5.dome, v Baranovi.
Pri niektorých výkladov navádzali dosť na to, že akýkoľvek je saturnov tranzit, jeho natálna poloha nám poukáže, aký kontext bude dané obdobie mať, spolu s hlavnou témou. A keď sa tak späť zamýšľam, toto obdobie som prežívala dosť ako i útok na moje sebavyjadrenie, tvorbu, či trávenie voľného času. Avšak, pomohlo mi to celkom spracovať moju tesnú kvadratúru Saturnu na Mars v radixe..
neznámy
neznámy | 11.10.2013 20:14
Dost zalezi aj na tom, ako mas Saturna postaveneho v radixe, to si este pozri.
Si este velmi mlada a neboj, opat sa do tvojho zivota vratia priatelia a dostanes chut chodit aj do spolocnosti. Mozno zacnes viac rozmyslat nad tym, koho si pustis do svojho zivota, ale o tom tento tranzit asi bol, zbavit sa toho, co uz nepotrebujeme a aby sa nas zivot stal jednoduchsim ;)
neznámy
neznámy | 11.10.2013 20:48
Byla to největší kumulace zásadních životních událostí ve zlém, ale i v dobrém. Přechod přes ASC byl významný pozitivní bod. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.10.2013 10:24
Když mi Saturn vstoupil do 12 domu ( podzim 2010) zcela zásadně se změnila moje pozice v zaměstnání a vše kolem práce obecně (v radixu mám Saturn v 10.domě). Po velmi vleklých a složitých problémech v práci, na kterých jsem se ze všech sil pracovala,ale vypadalo to beznadějně se to najednou jakoby "vyřešilo samo" - vyšším zásahem. Vnímala jsem to jako neskutečné vysvobození...
Po celé další dva roky to bylo pracovně šíleně hektické a vyčerpávající období, kdy jsem byla denně uštvaná jako zajíc,pracovala jsem i 12 hodin denně, ale výsledky z té doby sklízím dodnes a vnímám to jako obrovský kariérní posun a mimořádně cennou zkušenost pro můj život.
neznámy
neznámy | 31.10.2013 14:03
Daphne, spomínala si, že záleží aj na postaveni Saturna v radixe, ja mám práve tranzit Saturna do 12. domu, čoho sa trochu obávam a v mojom radixe je Saturn tiež na konci 12. domu, môže to znamenať nejaké zosilnenie tohto tranzitu?
neznámy
neznámy | 31.10.2013 22:32
To znamena, ze budes mat Saturn-return, ma ho kazdy okolo 30-tky. Je to obdobie dozretia osobnosti a priprava na novy zivotny cyklus. U teba to bude umocnene prechodom Saturna cez AC, co naozaj moze naznacovat zacatie nejakej novej zivotnej etapy. Skus si pozriet, kde mas hrot 12.domu a jeho vladcu. Neviem, ci je to pravidlo, ale v mojom pripade islo o upratovanie v Vztahoch, kedze hrot 12.domu mam vo Vahach a Venusu v 7. dome.
neznámy
neznámy | 1.11.2013 10:06
Ďakujem Daphne. Áno, začatie novej životnej etapy je viac než isté, až nutné, len zatiaľ neviem kam to speje... Hrot 12.domu mám v škorpiónovi, čiže pozerám Pluto, že? to je v 12. dome, dom podvedomia, ak to správne chápem u mňa by to mohlo byť riešenie skrytých a potlačovaných problémov.
neznámy
neznámy | 1.11.2013 10:59
Ahoj Jolie, ja by som si pozrela aj Mars, podla tradicnej astrologie je prave on vladcom skorpiona ( aj barana ) a Pluto vedlajsim vladcom, jemu sa pripisuje skor kolektivna uroven ako osobna. A potom by som si pozrela solarny horoskop, ci sa nejakym sposobom opakuju temy tranzitov. Pocas tohto obdobia sa pravdepodobne rozhodnes, akou cestou sa vydas, alebo na nu budes nasmerovana.
neznámy
neznámy | 1.11.2013 14:23
Ďakujem krásne za odpoveď, Mars mám v 10. dome, tak som zvedavá. Ak by to bolo na spôsob "zúčtovania" za snahu z predchádzajúcich rokov, tak by som mohla byť kľudná, aspoň si myslím, ale keďže sa mi v pracovnej sfére posledný rok veľmi nedarilo, napriek veľkej snahe, bojím sa, aby to nepokračovalo...
Ten solárny horoskop, to je nad moje schopnosti momentálne -BLUSH-
neznámy
neznámy | 1.11.2013 14:28
Môže ten solárny vychádzať +- maximálne 2 dni okolo narodiek?
neznámy
neznámy | 1.11.2013 20:09
asi za to nemôžte, ale musím vám všetkým poďakovať za túto diskusiu. ja som práve v hustej fáze prechodu saturna cez 12 a asi aj preto som teraz tak málo na zveráči. nie je nič lepšie ako čítať ľudské osudy. a fakt by ma ani nenapadlo, že až tak veľmi môže byť pociťovaný tento prechod saturna. ešte budem asi nad tým meditovať. ja mám teraz jedno z najťažších období z môjho doterajšieho života. kopec práce - to ale vnímam veľmi pozitívne. tiež mám saturn v 10, konkrétne na IC a tento prechod bude zrejme výrazne súvisieť aj s rastom kariéry vo viditeľnej časti života. myslím, že to zase nie je náhoda, že som sa sem mrkol ;)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...