mesiac
Sobota, 25.5.2024
Meniny má Urban

Astrológia a horoskopy - 

Planety a potraviny

martinbd
martinbd » marcie | 19.2.2016 11:01
Tak to je zaujímavé s tou prasličkou, a divné je, že niekde zrazu začne rásť, čo chodím zberať, tak roky rastie na jednom mieste. Ona má signatúru Slnka, obsahuje napríklad zlato v sebe a napríklad lieči rakovinu, práve tie slnečné rastlinky sú proti rakovine, aj to keď je večne zelená raslinka je jeden zo znakov slnečných bylín, napríklad aj imelo. Ale v literatúre sa uvádza signatúra Saturna, ale to si nie som celkom istý, asi kvôli obsahu kyseliny kremičitej. Ale praslička je napríklad dobrý liek na obličky, dobre je použiť aj kúpeľ z nej. Ale treba dať pozor, aby to bolo praslička roľná, lebo praslička lesná a riečna sú jedovaté. Ale lesná rastie obyčajne v lese a je tenšia a rozkonáruje sa a riečna, neviem či som ju vôbec našiel. Na otvorených lúkach zvykne rásť praslička roľná, alebo na roliach. Ale aj tak odporúčam pozrieť do nejakého atlasu.
Máš nejakú chorobu, ktorú by mohla praslička liečiť? Alebo niekto kto s tebou býva?
martinbd
martinbd » martinbd | 19.2.2016 11:05
aha, ešte aj praslička močiarna je jedovatá
marcie
marcie » martinbd | 19.2.2016 13:26
nie som si celkom istá, tých fotiek je veľa a napr. praslička roľná a močiarna sa mi zdajú veľmi podobné ... musím ju podrobne preskúmať, keď narastie ... a čo sa týka problémov, tak sa mi hodí na obličky aj kosti (myslím, že to spolu aj súvisí) a tiež na kĺby, takže je to asi naozaj rastlinka pre mňa užitočná :) - pokiaľ to nie je tá jedovatá ... -LOL-
neznámy
neznámy | 19.2.2016 13:49
Všechny planety vypadají jako meloun. -WINKIE-
Putes
Putes » martinbd | 19.2.2016 14:26
Sbírám přesličku rolní a používám ji na kosti. Že je i na ledviny, to jsem netušila. Vím, že mám v levé ledvině cystu, takže nevědomky si léčím i ledviny. Četla jsem, že jedovatá je přeslička bahenní, ale s úspěchem ji lze používat pouze do koupele.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Putes | 19.2.2016 14:30
Tyhle ledvinový bylinky se nesmí pít moc dlouho...;)
Putes
Putes | 19.2.2016 14:47
Já vím-FLOWER-
martinbd
martinbd » marcie | 19.2.2016 15:32
Tak super, to by dávalo zmysel, bylinka si ťa našla, ak to teda nie je tá jedovatá, ale tie jedovaté zvyknú rásť buď v lese, alebo močiaroch, na brehoch potokov, takže ak tam máte lúku, tak je veľká šanca, že to je roľná, ale uvidíš potom v lete, keď už bude veľká.
martinbd
martinbd » Putes | 19.2.2016 15:33
môžeš skúsiť na obličky ten kúpeľ, vraj je to veľmi dobré.
Putes
Putes » martinbd | 19.2.2016 15:46
Tolik jí zase nemám, musím počkat, až naroste nová a pak si jí natrhám celý koš a dámsi tu koupel-FLOWER-
nikav
nikav | 19.2.2016 18:02
Aj ja uvažujem, že by som takýmto spôsobom mohla podporiť moju neaspektovanú Venušu v uzavretom znamení a poškodené vodnárske Slnko.
nikav
nikav » marcie | 19.2.2016 18:07
Len si tipnem - podporou vody a zeme v horoskope, hlavne toho, ktorého je menej /určite nie vzduch/.
neznámy
neznámy » marcie | 19.2.2016 20:25
ale ona se dá káva dobře nahradit dneska se už dá sehnat různá káva jsou na prodej ajurvédské ale ty jsou myslím si otázkou kšeftu já je nekupuju.
občas piju cikorkovou nebo i z praženého ječmene klasiku anebo karo.
často se délávají ze špaldy. dá se koupit i čekanková ta je účinkem asi z káv nejlepší.
ty negativa tam jsou to pražení není nic moc je to v podstatě spálené zrno tedy na zdraví nic moc jde o to aby pozitiva převládaly u mně hraje roli i ta chuťová složka..s čokoládou . -YUMMIE-
neznámy
neznámy » marcie | 19.2.2016 20:32
snížit potraviny co zvyšují oheň a dodat chladiče, např luna venuše merkur.
asijská jídla jsou často vyvážená právě tím že obsahují vše, často jsou sladkokyselá což je dobrá kombinace dávají tam samozřejmě i sůl i zbylé chuti současně ve správném poměru.
u mně to dělá ten poměr a né úplné vynechání. dříve když jsem zjistil nadbytek tak jsem měl tendenci vynechat to nadbytečné úplně. ale pak to v podstatě nechutná. když chybí sůl úplně například. to je taky špatně.
potravinami se dá mars celkem dobře zklidňovat. potravinami chladivými a vlhkými. typická kombinace je třeba batát cukina rýže. ale třeba i aloe je dobrá na snížení marsu.
neznámy
neznámy | 19.2.2016 20:33
ano celkem určitě.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.2.2016 20:36
ano jde hodně o zkušenosti. většinou se lidi drží nějakých skript což je fajn ale nakonec jsem zjistil že všechno působí trochu jinak a často jsem dosáhl i opačný efekt než očekávaný. protože i tak člověk nevidí do všech úrovní které látkou ovlivňuje.
neznámy
neznámy | 20.2.2016 08:20
Skladba potravín je dôležitá a aj u detí ňou možno pri citlivom prístupe do istej miery harmonizovať jednostrannosti temperamentu. Napr. cholerikom sa odporúča málo mäsa a viac chladnejších a vodných potravín, ovocie, listová a stonková zelenina - uhorky, tekvice a ľahšia strava, ktorá nerozpaľuje vrodené ohnivé sily. Naopak ľahkých a vzdušných sangvinikov treba trošku stiahnuť do pozemskosti, pre nich sú vhodnejšie potraviny, ktoré viac zamestnávajú látkovú výmenu - raž, orechy, mäso, korenie. Flegmatikom sa odporúča hrejivá zelenina a málo mlieka a atď.
neznámy
neznámy | 20.2.2016 10:26
třeba mars jako meloun nevypadá. -NOOO-
neznámy
neznámy » martinbd | 20.2.2016 10:43
běžně se užívá k hodnocení
chuť
účinek živlový (zahřívá chladí vlhký suchý)
účinek potraviny po strávení
účinek na tkáně
účinek na dóšu
prabháv, speciální účinky empiricky špatně ověřitelné
je jich asi 7 a když se na daného jedince hodí alespoň 3 z těch 7 které pasují - vyrovnávají jeho nerovnováhu, pak se jedná o lék.
kdyby se našla látka která vyrovnává všech 7 kritérií u jednoho jedince byl by to pak pro něj všelék.
ale obyčejně málokdy najdeš věc která harmonizuje v člověku vše. to se prakticky nikdy nestává.
je důležité vědět že alopatický přístup neplatí, neléčí se nemoc. nemoc nelze léčit. to je zásadní pro chápání užívání potravin jako "léků". nejsou žádné potravina ani látky na cukrovku nebo na ledviny. diagnostika určí rozsah narušení dóší, tedy živlové disharmonie v těle a to na úrovni tkání a orgánů. a každá tkáň a orgán mají svá agni (ohně) a svůj specifický poměr prvků. pokud se ten poměr liší od poměru vrozeného jaký nám byl daný při narození, pak vzniká nemoc. Diagnostika je na tom to nejtěžší. Musí se při ní zohlednit opět minimálně 7 různých oblastí. tam patří i aktuální postavení planet a energie místa kde člověk žije atd.
Ale kupodivu funguje i zcela zjednodušený přístup založený jen na "ohřívá, chladí".
Adriana 72
Adriana 72 | 20.2.2016 11:16
:)
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...