mesiac
Štvrtok, 2.5.2024
Meniny má Žigmund

Astrológia a horoskopy - 

Muži, ktorým nezáleží na výzore ženy

neznámy
neznámy | 26.5.2017 21:26
Pak by asi nejlepší psycholožky byly cikánky...mají nejbohatší praxi.
neznámy
neznámy | 26.5.2017 22:22
Áno
neznámy
neznámy | 26.5.2017 22:47
Nepoznám podrobne prácu p. Prekopovej, viem, o jej terapii pevným objatim (zaujímavé a podnetné mi to príde) isto je mnoho dobrých rád i v jej malom tyranovi (vlastne som si uvedomila, že ten názov ma opakovane odradil od nahliadnutia) teraz mi je už jasné, že to určite nie je moja šálka kávy,
ono rodičom može často pomôcť pohľad z vonku, to že psychologička nemá vlastné deti môže byť možno občas vyhoda, no súhlasím so zajou, prd vie o rodicovstve niekto, kto ešte nemá deti


Mimochodom cigančatá majú úžasné slobodné detstvo, mozno by mnohá snedá mama vedela poradiť často lepšie než zošnurovaná študovaná bezdetná odborníčka :D (čím určite nemyslim pani Prekopovu, tá myslím patrí k tym lepším, i keď mne úplne nesedi :))
lak
lak | 27.5.2017 00:27
,,úžasné slobodné detstvo"

-NOOO- neviem, ci toto sa zrovna hodi na opis raneho obdobia zivota (vacsiny) deti tej komunity.. hlavne ten vyraz ,,úžasné".. myslim, ze skor "úžasné"
neznámy
neznámy | 27.5.2017 00:40
To nik nepovedal ze psychologicky maju byt ciganky len preto ze maju viac deti ale aby radila detom zena ako vychovavat deti co sama ziadne nema je nezmysel k tomu mam iba jednu frazu vodu kaze vino pije co taka zena vie o prebdenych nociach ked ma dieta horucku napriklad ha ? Precitam som si teda tie clanky ale poviem iba jedno ja a ta zena p.psychologicka musime mat merkur navzajom v ostrej kvadrature bo za kazdou rozumnou vetou co povedala prisla taka neskutocna hlupost ako vysvetlenie ze mi zovrela krv v zilach -WINKIE- rady tejto pani su mozno vhodne pre urcitu skupinu ludi zien ale mne by teda neporadila v nicom
Omaminkovavanie si muza ....Co to je potom precitas s manzelstva nemaju deti jasne ved robi maminku manzelovi ano podla mna je spravne ked je zena nezna k svojmu manzelovi ale ako jeho zena a nie matka ked sa k chlapovi sprava ako matka prestane byt chlapom a stane sa z neho decko a potom kde ma zena hladat tu oporu? V dietati? Potom ze zeny su prilis tvrde emancipovane a co ja viem co zena bude zenou v pravom slova zmysle iba v tedy ked dostane na to priestor ked bude rolu chlapa zastavat chlap no povedzme si kolko chlapov dnes este chodi po svete? Poviem ti malo velmi malo ..... Z toho co poznam sa ja ako zena ta neznejsia cast citim tak asi pri 10%! A to je zalostne malo! -NOOO-
neznámy
neznámy » lak | 27.5.2017 01:04
No ja si myslim ze Hanga to povedala dobre slobodne detctvo v ciganskej komunite vychovavane dieta je byva slobodnejsie a vacsinou byva obklopene vacsim mnozstvom lasky pretoze ju dostava od celej komunity ale pozri sa na dnesne novodobe babicky uz nepecu kolace vnucata postrazia tak raz do mesiaca aj to iba hodinu ved inicio su este "mlade" este sa chcu bavit kym este maju svoje zaujmy a potrebuju si aj oddychnut ved predsa len su sice mlade ale uz nie najmladsie .....Co to do .... je za dobu ? Pozri ja zijem v zahranici som teda izolovana /odbremenena od omacok co si tam ludia varia ale ako som tam teraz po 5 rokoch videla tie vztahy vypocula nazory ake naroky maju na deti .... chore ine slovo ma nenapada citila som sa jak Jozko z hornej dolnej ktory nikdy nesiel ani do vedlajsej dediny pozriet a hodili ho rovno do Tokia-SAD-
milan08
milan08 | 27.5.2017 06:31
bola tak skareda az bol krasna.
neznámy
neznámy | 27.5.2017 06:34
Mať dieťa je veľmi ľahké, to nie je žiadna cnosť alebo prednosť, mať dieťa je pomerne často aj možnosť, ako ukázať iným, že na to mnoho ľudí nie je pripravených, viď veľa prípadov zanedbaných, týraných detí.

V tom, čo je sloboda, sa určite nezhodneme.

Slová pani Prokopovej sú ako cez kopírák slovami mojich švagrovcov, ktorí majú tri deti (už dávno dospelé) a všetky tri sú veľmi úspešné, samostatné, šťastné bytosti rodičov, ktorí sú v šťastí spolu vyše 30 rokov. To len pre príklad, že nie každý potrebuje osobné skúsenosti, aby chápal a vedel, ako na to.
neznámy
neznámy | 27.5.2017 08:57
To je dedukce když začneš argumentovat tím že když neměla děti je jenom teoretikem.
To je podobná argumentace jako když Michel Odett světoznámý porodník mluví o porodech bez bolesti.
Vzedme se vlna zastánkyň konzervativní linie z řad žen které si na "rození dětí nenechají šahat" protože mají dojem že je to jen "jejich" věcí.
Jistěže pan Odett nemůže o porodech nic moc kloudného z praxe vědět jelikož je to muž, že? :)
neznámy
neznámy | 27.5.2017 10:05
Tak v mojom slovniku to nieje dedukcia ale fakt;) a este sa chytim jednej prihody pani psychologicky ze jej volala daka maminka 1,5 rocneho dietata ktore sa nechcelo nechat prebalit ze co ma robit a p.psychlogicka jej odpovedala tak ho prebalte vy ste mama a ono dieta vy ste velka a dieta male ... nato staci zdravy sedliacky rozum a podla vsetkeho to je to co ludom así najviac chyba
tak teda bezbolestne porody vravis-WINKIE- prepac
no to povazujem za provokaciu-PUH- pozri ja mam dva porody za sebou mne uz pan Odett nepomoze takze ....:)
Aiwi
Aiwi | 27.5.2017 10:34
Pani Prekopová sa narodila v medzivojnovom období r. 1929. Hoci vyštudovala psychológiu, pre svoje protikomunistické názory nemohla pracovať ako psychologička, tak učila niekoľko rokov na základnej škole. No aj to jej neskôr zakázali. Jej manžel bol politickým väzňom a po prepustení z väzenia r. 1970 mal podlomené zdravie.

S ohľadom na to, čo prežila vo svojom živote je pre mňa pochopiteľné, že nemala deti. Tiež má právo vyjadrovať sa k výchove, pretože s ňou skúsenosti má, hoci deti sama nemala. Vzhľadom k tomu, že má aktuálne takmer 90 rokov je pochopiteľné, ak sú jej vyjadrenia poznamenané vekom, napriek tomu sú dovolím si tvrdiť orientované v realite.

Tiež nesúhlasím so všetkým čo pani Prekopová tvrdí. Mne osobne sa metóda pevného objatia nepáči. No od jednej rehoľnej sestry, ktorá je už min. 10 rokov riaditeľkou detského domova a súčasne supervízorkou starostlivosti v mnohých iných zariadeniach viem, že táto metóda je funkčná. Viem si celkom dobre predstaviť, že človek v situácii využije, čo vie a často skúša.

Každopádne, ak Vám viac vyhovuje voľný štýl výchovy na spôsob Rómov, nič Vám nebráni ho aplikovať na svojich deťoch.
neznámy
neznámy » Aiwi | 27.5.2017 10:51
Ja sa nevenujem psychológii, nepoznám osobnosti psychológie okrem Junga, Freuda a Adlera, tak som v tejto oblasti iba neznalý laik.
Hoci o pani Prekopovej neviem nič, o metóde pevného objatia som už kedysi počula a vyvolávalo aj vyvoláva to vo mne dosť nepríjemné asociácie.
Nikdy by som to na svojich deťoch neskúšala, pripadá mi to násilné a deti skôr poškodzujúce.
Keď o tom píšete viacerí, tak som si len do gugla vložila toto slovné spojenie a aha, čo mi vyhodilo.

https://psychologie.cz/stop-terapii-pevnym-objetim/
Aiwi
Aiwi | 27.5.2017 11:07
Tento článok som nevidela, no voči terapii pevným objatím mám prirodzené zábrany, ktoré spočívajú v obmedzovaní slobody, čo môže byť vnímané zo strany dieťaťa ako útok a ohrozenie a je to proti základných potrebám človeka a súčasne aj proti základným funkciám rodiny, či terapie. A súčasne mi to príde ako nerešpektovanie suverenity a individuality dieťaťa. Viem si predstaviť, že terapia pevným objatím je účinná u detí, ktoré majú problém so vzťahovou väzbou a simuluje im materskú starostlivosť a symbiotickú fázu. No ani v tomto prípade to nie je možné paušalizovať.

Každému človeku pomôže niečo iné. Preto je tých terapeutických postupov toľko.
neznámy
neznámy » Aiwi | 27.5.2017 11:14
Tak nejako ako píšeš. Keď si predstavím, že by mne samej niekto v detsve čosi podobné robil, mám z toho husiu kožu.
Mám obavy, že takýto zážitok dieťaťa môže akurát rozšíriť zoznam traumatických zážitkov.
A mám skutočne pochybnosti, že by takýto postup mohol vyvolať vzťahovú väzbu, skôr by som povedala, že naopak. Byť dieťaťom, tak sa takej matky, ktorá toto robí, budem skôr báť.
Aiwi
Aiwi | 27.5.2017 11:40
Ak niekto trpí úzkosťou (a nie je to panická úzkosť z pevného objatia), tak si viem predstaviť, že ho to môže upokojiť, pretože objatie prirodzene poskytne ochranu a vytvára pocit istoty a bezpečia. Akonáhle sa dieťa upokojí, objatie povolí. Ale to je štandardná reakcia, keď dieťa trpí strachom, všetky ženy to robia inštinktívne. Vždy je potrebné pristupovať citlivo. Je absolútne neprijateľné ohroziť dieťa na živote. A toto nemusí byť spôsobené metódou, ale jednoducho neznalým použitím.

Jednej veci nerozumiem na čo je dobrá. A to simulovanie pôrodu, či už touto metódou, alebo regresnou terapiou (používa sa napr. v katatýmne imaginatívnej psychoterapii). Nie je náhoda, že prechádzame pôrodom bez toho, aby sme si to pamätali.
neznámy
neznámy » Aiwi | 27.5.2017 11:42
Inak to zajo dobre vystihla, keď píše, že za každou rozumnou myšlienkou je šialené vysvetlenie, ja som ten článok síce nečítala, ale presne tento dojem mám z tej panej vo všetkom, a preto ma už prestala zaujímať. I objatie je liečivé ale ona ho preklápa do manipulácie, toto je i v tej vete o pohladení muža, iste, že keď milujuca žena spontánne pohladí svojho muža, ten rád podá solničku :D ale ona to nenápadne preklápa do účelovej manipulácie

S podivným argumentom o cigankach prišiel Boš

Mimochodom ani dr.Odent nevyhlasuje, že vie rodiť a že pôrod je bezbolestný, je to tiež len účelový argument vytrhnutý z kontextu Odentovej práce

Nik tu neobhajuje rozvody ani nepovyšuje rómsky pristup k výchove, pre mňa je takéto zovšeobecňovanie zcestné
neznámy
neznámy | 27.5.2017 12:20
Mne je tiež proti srsti predstava, ak by ma mal niekto nasilu držať a tak dlhý čas, br.
No pripomenulo mi to cvičenie Vojtovej metódy, kedy sa cvičí 4 krát denne po polhodine.
Neubránila som sa slzám, keď som musela dcéru nasilu držať v určitých polohách a ona plakala, ale deťom to pomáha, i keď nie všetkým, čo sa týka svalov a pohybu.
Nie je to moc porovnateľné, viem :)
neznámy
neznámy » Aiwi | 27.5.2017 12:21
Tomu dieťaťu, ktoré je násilne držané niekym, kto má väčšiu silu ako ono, neostáva nič iné, iba sa poddať. Upokojiť sa tým, že rezignujem na tlak mocnejšieho mne ako citový prejav určite nepripadá.
Píše sa tam aj, že dieťa v polohe na chrbte je vlastne priľahnuté matkou aj hodinu a viac. Pre mňa desivé a určite nie citové.
Proti obyčajnému upokojujúcemu objatiu samozrejme nič nemám,to je ale niečo celkom iné.
Aiwi
Aiwi | 27.5.2017 12:35
Každá terapeutická metóda by mala hlavne sledovať cieľ neublížiť. A teda nič v zlom, ale sama by som nevydržala byť v objatí hodinu.

Druhá vec je, že pri niektorých skutočne ťažkých stavoch je občas nevyhnutné znehybnenie, nielen preto, aby dieťa neublížilo niekomu, ale hlavne aby neublížilo sebe samému. Ale to sa nebavíme o normálnych situáciách.
neznámy
neznámy | 27.5.2017 12:35
To je skvelý argument. Veď ak niekto tvrdí, že psychologička ktorá nemá deti nemôže radiť rodičom, to je ako keby niekto vyčítal neurológovi, že sa nestará o postihnutého člena rodiny a tak nemôže vedieť, čo s takým človekom robiť a ako.
Tak argumentovať, že ten, kto má deti najviac, vie o deťoch teda zrejme najviac, mi príde ako logický argument na nelogický argument :)
Ako keby človek, ktorý je rodič, bol automaticky ten najlepší odborník na dieťa. Prdlajs. Často opak je pravdou.
Stránka:
< 6 7 8 9 10 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...