mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Voľný pokec - 

Dr. Igor Bukovský

astonm
astonm » nikav | 6.10.2020 01:14
Jeho reakciu o tom kolagéne som nezachytil. Ak máš náhodou zdroj, tak by som bol rád. Lebo konkrétne v mojom prípade, je to kľúčová vec. Takže by som si to potom sním "rozdal". Inak ja mu naozaj nerozumiem. Občas som ho zachytil a často pri tom hovoril, že: "... my o tom veľa nevieme, ale ukazuje sa, že..." A to považujem za korektné. Priznať si, že nevieme. Preto ma táto jeho reakcia na túto kovidovú pliagu prekvapila. Názor totiž môžem mať akýkoľvek, ale vydávať ho za tvrdenie, je cez čiaru. Lebo na tvrdenie musím mať dôkaz. Na názor nie. A o tomto víruse toho ešte veľa nevieme. A to málo, čo o ňom vieme, je dosť prekvapujúce. Lebo tento vírus SARS-CoV-2, ako sa oficiálne volá, je zatiaľ jediný RNA vírus, ktorý poznáme, ktorý má tak obrovský genóm. Až 30 000 bází. Okrem 4 špecifických častí, ktoré kódujú potrebné proteíny pre jeho obálku a stabilizáciu RNA v jeho vnútri, kóduje ešte asi 16 nešpecifických proteínov, ktoré potrebuje určite na riadenie vlastnej replikácie v bunke a ktohovie ešte na čo všetko. Preto má zrejme také rozdielne nešpecifické účinky na hostiteľský organizmus. Takže jedinou istotou sa u neho stáva, neistota v jeho vplyve a správaní. Preto všetky "zaručené recepty" sú na... A že to zrovna Bukovský ignoruje, ma prekvapilo.
Ailin
Ailin » astonm | 6.10.2020 08:39
Keďže ja Bukovského relácie skoro vôbec nepozerám, veľa som asi toho, čo píšu diskutujúci nezachytila. Videla som jedno video ako reakciu na koronavírus a v tom Dr. Bukovský hovorí o zvyšovaní imunity, o tom, že rúška vonku, v lese nie sú príliš vhodné.( Vtedy boli rúška povinné všade - marec, apríl, máj) a hovoril, že si treba zvyšovať imunitu. A v tomto mu dávam za pravdu.

Ja sa pozerám na reálne čísla zo štatistík zatiaľ najčerstvejšie zverejnené na Slovensku: 8627 odhalených aktívnych prípadov z toho 242 v nemocniciach a 13 na JIS a 24 na pľúcnych ventiláciách. Skúsme z toho vyrátať % hospitalizovaných z aktívnych prípadov = 2,8 %. Je to veľa? Ja neviem. Ale tento rok v januári malo 5 ľudí z našej rodiny zápaľ pľúc. Z toho 2 boli v nemocnici . To je percenot hospitalizovaných 40%. Takže pred Covidom tie choroby boli vlastne nebezpečnejšie. Percento vážnych prípadov (13+24) 37:8627x100= 0,4 %. Netuším, či sú tie ťažké stavy spôsobené len Covidom, alebo aj inými chorobami. Ale pevne verím, že kapacita všetkých našich nemocníc na boj s covidom nie je len 250 postelí na celom Slovensku, lebo z vyjadrení médií mi to vyplýva, keďže je situácia tak alarmujúca, že to už teraz nezvládame pri 242 potvrdených prípadoch.

Čím viac sa testujeme, tým viac ľudí máme nakazených. Prečo? Lebo v tých aktívnych prípadov, je oveľa viac. Nielen 8627, niekde som počula, že je to až 10 násobok alebo dokonca 15 násobok odhalených prípadov. Takže by to vlastne bolo 86 270 aktívnych prípadov. A z toho 242 hospitalizovaných? Tak to % by už potom bolo mizivé. Ale to je len domnienka.

Náš premiér nás chcel vystrašit a povedal toto : https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/situacia-je-alarmujuca-matovic-povedal-kolko-nakazenych-sa-moze-pohybovat-po-slovensku/. ( Lebo väčšina ľudí bez príznakov)

Ale mňa to nevystrašilo, skôr upokojilo, lebo ak by mal pravdu a ak by mali pravdu aj epidemiológovia, ktorí to tiež tvrdili, tak by to znamenalo, že vírus nie je až tak nebezpečný a smrtiacich prípadov je skutočne minimálne.
marcie
marcie » nikav | 6.10.2020 09:30
to som nepočula, ale ja ho nesledujem, iba občas na mňa niečo "vyskočí" :D, práve sme doma začali užívať kolagén, podľa mňa je to rozumná vec, ak človek nemá dostatok zdrojov v strave - my sme takmer vegetariáni, ja občas zjem tuniaka alebo sardinky, tresku, ale moc tomu nedám, mäsové vývary ani huspeninu nevarievame, tak doplníme kolagén v prášku, veď prečo naši predkovia konzumovali v zime huspeninu, tlačenku a podobné maškrty?
simetra
simetra » Ailin | 6.10.2020 11:10
Na to, že je dôležitá imunita hádam netreba Bukovského, to je snáď jasné každému, že imunita je základ. Stačí priemerná inteligencia k tomuto poznatku, možno aj podpriemerná :)

Ak sa nemýlim, pred časom si tu spomínala, že sa Ti pozdáva Krčméry, bolo to pri prvej vlne. Stále sa Ti pozdáva?



https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/564733-krcmery-koronavirus-je-zakernejsi-ako-chripka-sars-ci-mers/?fbclid=IwAR1vpmejLiNFgt1N5f4YxVvLHerthWUbyfBl8K6u2Zy2mYOVhRTPS-mm23E
Ailin
Ailin » simetra | 6.10.2020 11:26
Nuž tak naša vláda má asi podpriemernú inteligenciu, keď im tá dôležitosť imunity jasná nie je. Krčméry sa úplne otočil. Tak uvidíme, ako sa to všetko vykryštalizuje. Ja len žasnem nad tým ako všetkých médiá a politici manipulujú cez vtĺkanie strachu do hláv ľudí. Virológa ktorý straší všetkých ako je to nebezpečné, vychvaľujú do neba. Tí lekári, ktorí trochu rozmýšľajú sú zatracovaní . A lekári sa už boja povedať svoj názor.
https://video.aktualne.cz/dvtv/virolozka-udaje-o-vylecenych-jsou-chybne-cisla-nehraji-vakci/r~24173a16e51b11ea8b230cc47ab5f122/?fbclid=IwAR21ivW3grChDm8o5EDBC30aMzCxj2b9paoHhPHq4cmtEvnFNTsEAp2EH7w
simetra
simetra » Ailin | 6.10.2020 11:49
Aj na túto Zelenú sú ohlasy, ako tiež strieľa od buka do buka, dá sa to ľahko dohľadať.

Palkoviča berieš či nie? Je to hlavný patológ, určite ho poznáš, aj jeho prácu, aj jeho štatistiku úmrtí a delenie úmrtí "na" a "s" covidom. Keď som čítala Tvoj príspevok s tými číslami, ktoré tam udávaš, napadlo mi vložiť sem link s jeho vyjadrením

https://www.youtube.com/watch?v=vS0GD0uNAeU

Čo ja pozorujem ľudí, vystrašení sú práve tí, ktorí broja proti opatreniam ROR.
nikav
nikav
nikav » simetra | 6.10.2020 13:00
Krčméry bol na začiatku pandémie optimistický, lebo ešte svet nemal skúsenosti s Kovidom, aký ostane nevypočítateľný. Krčméry teraz prezentuje súčasný stav.

"Ochorenie COVID-19 je zákernejšie ako SARS alebo MERS, ktoré prepuknú do 24 až 48 hodín od nakazenia. Tento koronavírus sa šíri zákerne a plíživo, najmä u osôb do 60 rokov často s minimálnymi príznakmi. Tak budí pocit falošného strašiaka, nízka úmrtnosť u nás vedie k pocitu bezstarostnosti, bagatelizovaniu problémov, ľahostajnosti… A to mu pomáha k šíreniu a prežívaniu v populácii. "
Ailin
Ailin » simetra | 6.10.2020 13:44
To že sa aspoň naši patológovia snažia rozlíšiť smrť na Covid a s covidom je aspoň trochu profesionálne, oproti Talianom, ktorí tam hádzali všetky smrti. Možno sa budeš čudovať, ale ja dodržujem všetky opatrenia. Panna s ascendentom v panne, merkúrom v panne..., má rada poriadok, rešpektuje všetky nariadenia a ctí zákony. :) Teda pokiaľ nie sú v rozpore so zdravým rozumom - rúška v lese a na cyklotrase bola stupidita "prvej vlny". Nebola som v lete na dovolenke v zahraničí, nebola som ani v preplnených aquaparkoch. V obchodoch nosím rúška a MHD nechodím. Na pracovisku ak idem medzi ľudí rúško si dám. Tu ide o to, že to čo hovorí vláda nemá logiku, tie čísla jednoducho nesedia. Nemám rada ak niekto klame. A oni klamú a manipulujú. Chcú nanútiť ľuďom pocit viny, za smrť niekoľkých ľudí, ale to nie je v silách nikoho aby zamedzil smrti na celom svete.
emanuel
emanuel » nikav | 6.10.2020 14:28
Myslím že Krčméry má pravdu a vôbec neotočil v jednom článku sa píše že vraví že situácia sa vyvíja a na začiatku bol vírus veľká neznáma ,čo je aj pravda.teraz približne vedia dobu jeho infekčnosti a viac,preto aj teraz prezentuje veci trochu inak,čo je normálne.Tak isto podotkol že v pandémiách je zvykom meniť opatrenia za pochodu,čo vraj nie je nič nezvyčajné,nikdy sme tu podobnú situáciu nemali,preto sa ťažšie prispôsobujeme
astonm
astonm » nikav | 7.10.2020 00:51
Vďaka. Určite si to pozriem. A ak sa smiem spýtať, čo ťa na jeho názoroch tak rozladilo?
emanuel
emanuel » astonm | 7.10.2020 11:08
všetko už mu neverím ani nos medzi očami
nikav
nikav » astonm | 7.10.2020 15:36
Tvári sa byť múdrejší, ako moja odborná lekárka, ktorá mi užívanie kolagenu pred pár rokmi

doporučila. Denzitometrické vyšetrenie potvrdilo zlepšenie pôvodného stavu.
astonm
astonm » nikav | 7.10.2020 23:27
Tak som si tie videá pozrel. A pravdupovediac som sa predsa len niečo nové dozvedel. Je faktom, že každý organizmus si vytvára kolagén sám. Ak má niekto nejakú génovú poruchu na tvorbu kolagénu, tak mu nepomôže žiadne množstvo žiadneho kolagénu, aby ho takto nahradil. Jediné, čo ako tak funguje sú vyššie dávky vitamínu C. Ale aj to len zmierňuje progresivitu problémov spojených s nedostatočnou kvalitou kolagénu. Teda u mňa je to takto.
emanuel
emanuel » astonm | 8.10.2020 00:07
ale asi zabudol povedať že vitamín C pokiaľ v tele nie sú iné vitamíny na ktoré sa viaže telo nespracuje ,ale vyciká,takže niekedy aj vic vitamínu C je na prd doslova,lebo telo je jedna veľká chemická továreň
astonm
astonm » Ailin | 8.10.2020 00:30
Ailin, štatistika je jedna vec, druhá vec je samotný dopad tohto vírusu na postihnutého jedinca. Ja osobne, by som veru nechcel byť v koži tých, čo majú rozhodovať o opatreniach, ktoré majú riešiť tento problém. Lebo žiadny "zaručený" recept, ako postupovať neexistuje. Teda, ak nerátam rúška. Tie sú ako jediné lacné a efektívne opatrenie, ktoré, ako sa ukazuje na niektorých dátach zo sveta, naozaj aj funguje. A budovanie imunity? Iste, ale tú si človek nevybuduje za týždeň, ak ju má porušenú. A možno je dobre, že svet postupuje k tomuto problému rôznym spôsobom. Aspoň sa na konci dňa ukáže, ktorý prístup napáchal najmenšie škody.
astonm
astonm » emanuel | 8.10.2020 00:59
Iste, ale v tomto prípade je to trochu iné. Netvrdím, že nemáš pravdu, ale práve pri tvorbe kolagénu sa spotrebuje najviac vitamínu C v organizme. Inak, dôležitý je v tejto súvislosti aj vitamín E. Ale ten by mal byť kompletný. U nás ho ale žiaľ nikto neponúka. U nás dostať len vitamín E s obsahom max. štyroch molekúl - alfa, beta, gama, delta tokoferol. Ale kompletný vit. E obsahuje ešte aj ďalšie štyri molekuly - alfa, beta, gama, delta tokotrienol. A taký je v našich lekárňach tabu. Preto si ho ja objednávam z Nemecka. Firma ho vyrába fermentáciou z plodov nejakej palmy. Takže je to prírodná záležitosť. Najviac sa oplatí kúpa na celý rok. Pre záujemcov dávam link. [url][/https://www.drhittich.com/super-vitamin-e-intenz-kapseln/]
emanuel
emanuel » astonm | 8.10.2020 05:18
llen povedzme si pravdu koľký tieto veci vedia,často sa ľudia cpú vitamínmi a je to doslova nanič
marcie
marcie » astonm | 8.10.2020 07:28
na to, aby sa kolagén efektívne vstrebal je treba sa hýbať - cvičiť! Ako vždy doporučujem tai chi :)
simetra
simetra » astonm | 8.10.2020 09:26
Dunningov-Krugerov efekt?
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...