mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Láska a vzťahy - 

Vzťahy

neznámy
neznámy
neznámy | 11.2.2017 15:05
-THUMBSUP-...vďaka za článok-FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.2.2017 15:11
"Duchovní vztahy již přirozeně plynou, jsou založeny na porozumění a důvěře a oba partneři již dosáhli určité úrovně.

Není v nich místo pro ego a pro touhu vlastnit a za každou cenu mít jeden druhého. Tito partneři jdou ruku v ruce duchovním rozvojem a posouvají se společně dále.

Jste jako párek ptáků. Nevadí jeden druhému při letu a nezasahují si do prostoru, ale přesto o sobě ví, i když jsou od sebe na míle daleko.

V duchovní lásce se o ničem nepochybuje, je tady obdiv, úcta a důvěra, které společně vytvářejí obrovské dílo.

Oba již žijete přítomností. Neřešíte, co bude a co bylo. Vychutnáváte si každý společný okamžik, a pokud se vaše cesty rozejdou, nebolí to. Ba naopak. Budete oba považovat za přínosné vědomí, že na každého z nás čeká něco nového a hezkého. Přejete jeden druhému jen to nejlepší."


pěkné...a pravdivé...:)
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.2.2017 23:59
Je to krásne...ale teraz ked som si to precitala tak ma napadlo...pri tejto vete:...
a pokud se vaše cesty rozejdou, nebolí to. Ba naopak. Budete oba považovat za přínosné vědomí, že na každého z nás čeká něco nového a hezkého. Přejete jeden druhému jen to nejlepší."
Vies, ja som takehoto cloveka nasla a trvalo to dost dlhy cas a predchadzalo tomu hlavne moje uvedomenie...inak by som si ho nevsimla.
Vraj cim sme , to si pritiahneme. Som rada, ze som ako on, no neverim, ze takychto ludi je mnoho a cakalo by ma nieco noveho a krajsieho a preto nechcem aby sa nase cesty rozisli. Aj keby ma to nebolelo, tak by mi isto chybal, pretoze je to priatel a toho ja ako aj hviezdy, nikdy nechcem stratit.:)
Dodala by som , ze takychto darov, ktore nam zivot dava si treba naozaj vazit...
neznámy
neznámy | 12.2.2017 00:57
Tvé vyznání je moc pěkné a ze srdce....:).... a přesně jako ty, i já jsem se zastavila u toho posledního souvětí a přemýšlela nad tím, že i když ty předchozí myšlenky vyznávám a ztotožňuju se s nimi, u tohoto posledního odstavce si nejsem zcela jistá,.....jistá tím, že by to nebolelo...

Podle mne každý rozchod bolí, více či méně, zvlášť když si uvědomíme, čím nás ten druhý obohatil, setkání s druhým člověkem nás někam posunuje, ano je to dar a souhlasím s tebou, že bychom si toho měli vážit. Ale i když nás to bolí, budeme mu přát jenom to nejlepší.:)
neznámy
neznámy | 12.2.2017 01:46
Je naozaj nieco mimoriadne ked stretnete cloveka ktory hovori slova ktore si myslite hovori vasov recou zijete ako jeden ako jedna bytost doplnate sa vo veciach ktore vas najviac zaujimaju citite taku radost ze sa o nu chcete podelit s kazdym tvorom vo vesmire.Toto su naozaj najkrajsie momenty v zivote a keby ste prave vtedy umreli umreli by ste stastny.Zda sa vsak ze to je take krehke no ale tak to ma byt preto ze prava laska je najvacsia radost ale aj najvacsi strach preto lebo sa bojime o druhu bytost viac nez o vlastny zivot a kedykolvek by sme svoj zivot polozili za neho za nu.
neznámy
neznámy | 12.2.2017 03:47
-FLOWER- ;)

Mne pomohol aj ten článok pochopiť pár vecí...:) Práve som riešila zas,,komunikáciu,, s mojím bývalým, ktorý ma raz za 1-3 roky kontaktuje už viac ako 13-14 rokov, tak som sa na náš bývalý vzťah a komunikáciu po ňom pozrela z iného ,,uhľa pohľadu,,a urobila rázne opatrenie :D-COOL--ROLL--FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.2.2017 03:52
Krásne napísané :)-BIGEYE-

Je vzácne takého človeka stretnúť počas nášho života,ale o to krajšie je ho/ich mať po svojom boku od svojho narodenia - vlastná rodina -HEART--HEART--HEART-
neznámy
neznámy | 12.2.2017 08:11
Hovoris mi z duse:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.2.2017 08:56
všetky moje vzťahy s mužmi začali priateľstvom a to s čím sme sa kedy rozišli boli naše predstavy, priateľstvo zostáva a to je naveky ....... :)

prítomnosť bolesti z rozchodov je vždy priaznivá, v tej chvíli to človek nevie a nevie to preto že stále sní
nikav
nikav | 12.2.2017 09:11
Táto téma naozaj oblažila moje vnútro v toto nedeľné slnečné ráno - rezonujem s ňou .:)
Posledný odstavec vo mne automaticky vzbudil dôveru, že Vodnár je určite prvý, kto by to mal zvládnuť s hlbokým porozumením. V "období bolestného vzťahového očistca" ma posiľovalo tušenie jeho zmysluplnosti a v mojej očistnej samote som nachádzala kus slobody a radosti. A verím, že to je práve to, čo mi navždy ostane.

" Láska je hluboké přijetí sebe sama se vším, jak jsem a co dělám; s mými světlými i stinnými stránkami. Láska je hluboké přijetí všech lidí se vším, jací jsou a co dělají. Láska je hluboké přijetí reality takové, jaká je." -HEART-
neznámy
neznámy | 12.2.2017 21:34
Je krásne keď vzťah skončí priateľstvom ;)

...Ale ak sa aj po rozchode druhá strana roky nevie zmieriť s rozchodom a snaží sa ten vzťah opäť a opäť obnoviť no pritom nerešpektuje tú druhú stranu- jej názory, pocity a pod. a vidí iba svoj uhoľ pohľadu, ktorý musí byť vždy pravdivý inak sa správa agresívne - je lepšie aj ,,priateľstvo,, asi ukončiť...-SAD-
neznámy
neznámy | 12.2.2017 23:41
To o čom píšeš ani nikdy žiadnym priateľstvom nebolo, takže ani nemôžeš chcieť aby bol vzťah takýmto priateľstvom ktoré sa tu rozoberá ukončené.
Vzájomné porozumenie a rešpekt, je základ vzťahu. Môj partner je v prvom rade mojím priateľom.:)
Mám dilemu teraz, keď to tu tak rozoberáme. Nemáte pocit, že je to vlastne hlúposť...chcieť ukončiť vzťah priateľstvom o ktorom píše autor knihy, z ktorej je ten úryvok? Veď takto vlastne nič nekončí...S takýmto priateľom budem navždy predsa vo vzťahu:)...kým nás smrť nerozdelí-FLOWER- ...a myslím, že pri tomto nemá ani ona žiadnu moc, pretože spomienky sú večné:)
neznámy
neznámy | 13.2.2017 21:12
Máš pravdu..preto som to slovo priateľstvo dala do úvodzoviek :)-COOL-
My sa hráme od začiatku na mačku a myš...ja som myš a on mačka...pardon kocúr :D-LOL--ROFL-

Myslím, že ak by boli súčasťou vzťahu aj deti, tak je správne ukončiť ten vzťah radšej ,,priateľstvom,, alebo ako to nazvať -ROLL-;):) Samozrejme pokiaľ v tom vzťahu nebol alkohol, násilie a pod...od takého človeka treba ísť čo najďalej...
fiohattu
fiohattu | 14.2.2017 12:37
Každý vzťah, ktorý máme je karmický. Nie len ten horší. Bez karmického spojenia a dohovoru duší pred narodením by ani jeden vzťah nebol. A potom prídu takéto články rozprávkové o duchovných partneroch, kde dosiahli partneri nejakej úrovne (kto to meria tú úroveň? koľko ľudí je takých na planéte?). Človek si potom myslí, že je to pravda a ozaj to tak funguje. No nefunguje. Ide o vyvolanie pocitu nedokonalosti a nespokojnosti so sebou a svojim vzťahom. Prečo sa nepíše, že v každom vzťahu má byť obdiv, úcta a dôvera a každý aj ten najhorší partner je pre nás dar a tak sa treba aj správať a nemusíte čakať na duchovného či akého partnera... :) -LOL--PUH-
neznámy
neznámy » fiohattu | 15.2.2017 11:35
Pre mna je v pohode co pises, dokonca sa mi paci ten pohlad, ze kazdy vztah je karmicky, nielen ten horsi.
Ja mam moznost porovnania prave medzi dvoma partnermi, kedy tomu momentalnemu:) jednoducho vyhovujem:)...Ked pisem toto slovo tak sa usmievam, pretoze sa mi este donedavna nepacilo.
A bolo to z dovodu, ze som mu len nerozumela, teraz je to ok.:)
fiohattu
fiohattu | 15.2.2017 19:36
Karmu ovplyvňuje naše konanie z veľa minulých životov, nie len z toho posledného. Aby sa nám dostalo životných lekcií, môže na seba naša najdôležitejšia spriaznená duša zobrať podobu aj pokrvného príbuzného alebo najlepšieho priateľa. Duša máva väčšinou jedného hlavného duševného partnera. Niekedy len prebehne životom na chvíľku s konkrétnou úlohou a potom odchádza. Niekedy zostáva a nastáva získavanie skúseností a rast, málokedy sú vzťahy úplne harmonické. Čož nie je ani poslaním inkarnácie lebo sme tu na to aby sme ľudí stretávali lebo sa máme od nich niečo naučiť a rovnako aj oni od nás...:) -PUH-
neznámy
neznámy » fiohattu | 15.2.2017 20:10
Duša máva väčšinou jedného hlavného duševného partnera
fííííha
neznámy
neznámy » fiohattu | 15.2.2017 21:11
Celkom presne len by som doplnil ze tie skusky ktore sme nezvladli napr. sme sa nepostavili za niekoho nevinneho aj ked sme o jeho nevine vedeli no prinieslo by nam to obvinenie sa stale budu opakovat v dalsich zivotoch kym naozaj nes´pravime to co je v sulade s dobrom.Ak sa pozrieme na zvierata tiez si nerobia sypki na zimu a je o ne postarane.Svata Terezia sa starala o chore deti mala nemocnicu a uz nemali ziadne postele doniesli opat chore deti a vravia jej ze uz ich neni kam davat a ona povedala tak zoberte moju a vsetko z coho sa daju postele urobit. Ked to dokoncili prisiel neznami cudzinec a daroval jej velke mnozstvo penazi za ktore vybudovala nemocnicu s tisicami lozok.To najpodstatnejsie sa odohrava v tych koncovych momentoch ked uz sa nam viac nechce sme vysileny no prave vtedy sme na dosah toho co potrebujeme treba sa len prekonat a urobit este JEDEN krok.
neznámy
neznámy | 16.2.2017 05:51
Snaha dobrá, ale zase vede k pocitu výlučnosti. A přitom to tak není. Není jen jeden partner. A pokud ano, pak jsme jím my. Sami sobě.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...