mesiac
Sobota, 18.5.2024
Meniny má Viola

Astrológia a horoskopy - 

Nova praca/stara praca + minisutaz :-)

neznámy
neznámy | 18.2.2012 15:42
A ako prosim ta urcit, ci je postavenie vladcu domu + alebo - ?
Napr. 1.dom je v Strelcovi, vladca je Jupiter a je v radixe v 4.dome, ako hodnotit aspekt (+ al. -), vzhladom k hrotu 1.domu??
neznámy
neznámy | 18.2.2012 18:07
myslim, takto ciernobielo sa na postavenie planet neda pozerat...malokedy je postavenie vyslovene kladne alebo vyslovene zaporne...
nie, takto sa to nepouziva...na vladcu urciteho domu sa pozeraju aspekty, ake od inych planet prijima...
neznámy
neznámy | 18.2.2012 21:41
no rudi, to ci je nieco hodnotene ciernobielo alebo nie by aj mna zaujimalo. Vykladmi znameni posadnuta nie som, ale minule som si zbezne pozerala vyklady jednotlivych znameni tu na zverokruhu a neboli to hororove skopy ale normalne a tam je uvedena charakteristika ku kozorozcu splhun, k rakovi fantasta a k vodnarovi individualista. nech sa rudi na to pozeram ako chcem, tak zrovna ten co to pisal vela pozitivneho asi v tychto znameniach nevidel.:DEste tak vediet kto ich tak vnima...
neznámy
neznámy | 18.2.2012 21:56
Takze na kazdy dom a jeho vladcu sa pozeraju vsetky aspekty, cela veda toto a ako sa pozeras potom na direkcie - vsetko posunute, vladcovia domov ini (napr. kompozitny partnersky horoskop uplne iny v porovnani s radixovymi), na co sluzi ten direkcny horoskop, ci staci sa drzat radixu a vsetko vidis? :)
neznámy
neznámy | 18.2.2012 23:22
Teraz, ked som citala zalozenu temu o progresiach, tak sa musim opravit, pisem direkcie a myslela som progresie (1 rok posun o 1 den v horoskope).
neznámy
neznámy | 19.2.2012 13:14
lenze pohlad, ze co je zle a co dobre, ten je velmi individualny ;)
neznámy
neznámy | 19.2.2012 13:35
zas si to tak nekomplikuj...ved z toho budes mat totalny gulas...ako prve sa v astrologii uci (vlastne na to dojdes az po dlhorocnej praxi) rozpoznavat dolezite od menej podstatneho...
takze pri vyklade ti uplne staci, ak pouzivas radix, tranzity a progresie (progresivne prvky s progresivnymi + progresivne prvky s prvkami radixu) a solarne a lunarne horoskopy...
na orientaciu v horoskope ti postaci pouzivat 10 zakladnych planet (plus lunarne uzly), v 12 znameniach a domoch, a 5 zakladnych aspektov (pripadne ja este k nim pouzivam kvinkunx, oktil a trioktil, ak sa jedna o tranzity generacnych planet).
potom sa mi osvedcila pouzitie osy Vertex/antivertex a midpointy (ale pouzivam iba niektore, hlavne midpoint Slnko/Luna...) a par hlavnych stalic....tot vsjo.
niektori astrologovia este pouzivaju ine astrologicke prvky, ale mne vyssie menovane bohate stacia...
sama vidis, ze pri pouzivani tychto metod je toho dost a mas niekedy problem sa v nich vyznat a poskladat si veci dohromady...takze dalsie priberianie technik povazujem za uplne kontraproduktivne;)
neznámy
neznámy | 19.2.2012 20:30
nespravne vlakno, sorry :-)
neznámy
neznámy | 19.2.2012 20:56
Tak ano, tento vypocet da celkom slusne zabrat :)
A k tomu Vertex/Antivertex by si nieco este prosim ta nenapisal? Co je to za "entitu"? :) Citam os, ktora symbolizuje, znamena ... ? Tajnicku nepoznam.
neznámy
neznámy | 20.2.2012 21:13
je to v podstate nas psychicky Descendent/Ascendent...Vertex je bod, ktory nam oznacuje osoby, ktora sa v nasom zivote objavia uplne nahodou, bez moznosti to ovplyvnit...a Antivertex zas poukazuje na nevedome vlastnosti, o ktorych ani nevieme, ze ich mame a ktore sa objavia v nas uplne za necakanych okolnosti...
napriklad ten vertex mi trochu pripomina vplyv Urana, teda konkretne v tej necakanosti, prekvapeni a "nahody".
napriklad ak ti tranzituje cez ten bod Saturn, tak sa v tvojom zivote mozes stretnut uplne nahodou s clovekom, ktory predsavuje tento princip alebo ktory je pre teba nositelom emocie Saturnu...vsimol som si, ze posobia hlavne tranzit konjunkcie Vertexu s inou planetou...napriklad prechod videl som prechod marsu cez tento bod, ked napriklad jeden clovek bol v bare a bez vlastneho pricinenia sa stal objektom agresie druheho cloveka...a podobne...
neznámy
neznámy | 21.2.2012 09:23
Dakujem za vysvetlenie, zaujimave, ze mam Vertex v opozicii na Lunu +/- 2 st., cize Antivertex na Lune a Luna predstavuje nase city,...nevedome, nie som si vedoma svojich citov?
neznámy
neznámy | 21.2.2012 16:27
nebyť si vedomá citov, to ani neexistuje. zober si to z tohto pohľadu: Slnko-vedomie, Luna-nevedomie. Luna je sama o sebe nádobou nevedomých mechanizmov. naše city (ak na tom vedome nepracujeme) nie sme schopný ovládať. city skôr ovládajú nás, naše stavy pohodlia/nepohodlia. niekedy vyvierajú ani nevieme z kade. idú k nám z hĺbky a nevieme s čím presne súvisia. my ich nehodnotíme takto. my ich len prežívame a buď sú zlé, alebo sú dobré (-CRY- :D). tento princíp môže samozrejme zasahovať aj do vedomích funkcií pretože v praxi je všetko popremiešavané, ale základné princípy sa prejavujú takto
neznámy
neznámy | 21.2.2012 23:56
Neviem, ci by som oznacila nase city za nevedomie, skor to vyzera tak, ze obrazy z neho vyplavajuce dostavaju pozitivny alebo negativny odtienok v nasom vedomi, my sme tymi co farbia. Nevedomie primarne je oprostene od nasich citov, az jeho interpretacia v nas je citova.. Dalej, podobenstvo k obrazu Slnka a Mesiaca je zaujimave v tom, ze Slnko moze byt vedomim, je otazne koho vedomim. Lebo moze byt aj vedomim univerzalnym, stojacim nad vsetkym. Tym, ze sa narodime a uvedomujeme si samych seba, vnimame vedomie nase, zo svojej pozicie. Myslim, ze by bolo ruhanim, keby sme povedali, ze nase vedomie je univerzalne. A napada ma, ze bud ty alebo shuter ste raz spomenuli, ze Slnko je aj podstatou ku ktorej smerujeme(lebo sme z nej aj vysli, tym, ze prezijeme svoj individualny zivot, nic nezmenime na tom, ze podtata je stale rovnaka, pred aj po narodeni).

Takze Slnko je nasim vedomim, ako zaroven aj univerzalnym vedomim, ku ktoremu mozeme smerovat

Mesiac dava citove zafarbenie, cize dava prejav, akym sa nase ci kolektivne nevedomie prezentuje. Tym padom nepredstavuje nevedomie, ale nas samych v tom ako veci vnimame, co sa nam deju( v nasej emocionalite). Z nasej pozicie nevieme uchopit uplne, aky zamer s nami ma Vyssie Vedomie a priblizenie sa k tomuto stavu moze predstavovat aj nacieranie do nevedomia. Spracovavanie nevedomia(lebo je v nom vsetko co uz ludstvo zazilo alebo my sami) moze byt aj priblizenim sa k univerzalnemu vedomiu..

Co sa tyka vseobecnych definicii toto som nasla na internete:

Vedomie (definícia).Vedomie je podľa Jungovej definície „funkcia alebo činnosť, udržujúca vzťah psychických obsahov k JA.“ Vedomie je charakterizované istou obmedzenosťou, vzhľadom na to, že v jednom okamihu môžeme vo vedomí podžať len málo simultánnych obsahov. Vedomie je prerušovaný fenomén, pretože až 1/3 života strávime v stave nevedomia - počas spánku alebo driemania. Oblasť nevedomia je obrovská a stále súvislá, pokým oblasť vedomia je obmedzená poľom okamžitého pohľadu. (s.19, C.G.Jung: Analytická psychologie)

Sféra nevedomia je obklopená obsahmi, ktoré tvoria tzv. OSOBNÉ NEVEDOMIE. Nachádzajú sa v ňom obsahy, ktoré sa vytratili z nášho vedomia, napr. pri kolísaní pozornosti, zabúdaní, keď stratili svoju špecifickú energiu pri odvrátení pozornosti (nezmestili sa do nášho vedomia), potlačené obsahy, ktoré sú nám z rôznych dôvodov nepríjemné, produkty inštinktínvych procesov a tiež podprahové vnemy. Všetky obsahy osobného nevedomia sme získali počas individuálneho života a za určitých okolností ich môžeme vyvolať späť. Oblasť nachádzajúca sa za osobným nevedomím je KOLEKTÍVNE NEVEDOMIE, ktoré tvorí základňu každej indiviuálnej psychiky. Táto oblasť už nezahrňuje obsahy špecifkické pre JA získané počas individuálneho života. Zatiaľ čo osobné nevedomie zahrňuje obsahy pochádzajúce zo životnej histórie jednotlivca (potlačené, vytesnané, zabudnuté, podprahové vnímanie...), skladá sa kolektívne nevedomie z obsahov, ktoré predstavujú vzorce najstarších typických spôsobov ľudských reakcií - bez ohľadu na historickú, etnickú alebo inú diferenciáciu - v situáciách všeobecnej ľudskej povahy, ako je napr. úzkosť, nebezpečenstvo, boj proti presile a podobne, ďalej vzájomný vzťah medzi pohlaviami alebo medzi ďeťmi a rodičmi, postoje k láske a nenávisti, k narodeniu a smrti, otcovskej a materskej postavy, moc princípu svetla a my atď. (s.20, J.Jacobi)

Vrodené vzorce tvoriace obsah kolektívneho nevedomia nazval Jung ARCHETYPY (alebo praobrazy). Archetypy sú určované formou, nie obsahom. Archetyp má nemenné významové jadro, ktoré len principiálne, nie však konkrétne, určuje spôsob jeho prejavu.“ (s.24, J. Jacobi) Prispôsobuje sa vo svojej forme prejavu danej situácii, no vo svojej základnej štruktúre je stále ten istý. Motívy archetypových obrazov sú vo všetkých kultúrach totožné.
neznámy
neznámy | 22.2.2012 00:08
v odpovedi vlnke si mal pravdu, jedine coho sme si plne vedomi v tom, co Luna predstavuje, su city, ktore nevedome obsahy v nas vyvolavaju a jedine s nimi mozeme pracovat.
neznámy
neznámy | 22.2.2012 10:14
tie veci o osobnom a kolektívnom nevedomí čo si sem hodila sú cenné informácie.

tie princípy čo sa vzájomne prepájajú a vyvažujú môžu občas spôsobovať zmätok ak sa ich snažíme príliš ohraničiť práve z toho dôvodu, že skrytou podstatou ohňa je voda a skrytou podstatou vody je oheň. tiež to funguje aj v rámci polarity zem-voda a oheň-vzduch. aj na tejto rovine je jedno v druhom obsiahnuté. všetko je tak neodlučiteľne prepojené, že samé o sebe ani nemôže existovať. city sú to čo vychádza z nevedomej hĺbky do vedomia. Slnko je to čo vynáša na svetlo smerom von zo svojho stredu. Slnko je ale aj naše srdce. to síce môže zdanlivo existovať bez citov, ale jeho základom sú emócie a city, ktoré živia jeho prejavy osobnosti a sebavedomia. láska našej rodiny v ktorej sme vyrástli nám dá základ pocitu sebahodnoty tým, že nás rodičia prijali (Luna) takých akí sme a my môžme ísť do sveta a vyžarovať seba skrz svoje jadro - Slnko. takže nielen základom lunárneho svetla vo vesmíre je primárne svetlo slnka, ale aj naopak na úrovni mikrokozmu v nás.

takže city vnímame vedome, ale pochádzajú z nevedomia - a city samé o sebe ako obsah, ktorý vyšiel z nevedomia, v podstate bez vedomia ani nemôže existovať -HEART-
neznámy
neznámy | 22.2.2012 17:16
city asi nevychadzaju z nevedomia. Ale obrazy z nevedomia, ktore sa objavia v nasom vedomi su sprevadzane nasimi citmi. to je pre kazdeho ine, akymi. Preto sme taki odlisni a farebni. To co je vsak dolezite je to, ako s nimi nalozime, ci budu nasim obohatenim alebo nie. V tvojej reci, ak pride na kosbu pluta nic neuprimne nezostane zivym, v tejto symbolike, nic co je citovo(voda) neuprimne, nezostane tam, kde bolo, lebo ohromna sila(ohen) vsetko znici a zostane len to najpovodnejsie. Polarita voda zem by sa podla mna dala vyjadrit aj tak, ze ak umoznime premenu v podstate citovej, tak menime samych seba(zem,nas zivot tu na zemi). A v citate o krutom ucitelovi, strachu bolo, ze nevieme, ci jeho skuskou prejdeme, to co vsak mozeme ziskat je skutocne citenie, nefalsovane. Po krystalizacii a ohromnych tlakoch vznika drahokam, v tvojej reci. to ci ich zvladneme, je otazne.:)
neznámy
neznámy | 24.2.2012 20:39
Dakujem vam za interpretacie, nasla som celkom zaujimavo opisane tie psychologicke terminy "co je co", tu su
http://www.kontakt50.sk/rozpravky-pre-dospelych/143-kraovskou-cestou-do-nevedomia.html
neznámy
neznámy | 24.2.2012 20:53
neznámy
neznámy
neznámy | 25.2.2012 09:36
Rudi, nevystihuje ten Antivertex pojem zo psychologie Tien?
Precitaj si napr. tu: http://www.kontakt50.sk/rozpravky-pre-dospelych/143-kraovskou-cestou-do-nevedomia.html
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...