mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Voda ako liek

neznámy
neznámy | 11.10.2011 21:23
Nedávno sa mi dostal do rúk zaujímavý, asi 7 stranový článok o vode. Jeho obsahom sú výsledky výskumov Dr. Batmanghelidjema, ktorý prišiel na to, že nedostatočný príjem čistej, ničím neochutenej vody, je príčinou vzniku väčšiny ochorení. Spomínaný lekár uvádza, že vodu v tele nenahradí ani čaj, ani nijaké sladké limonády (ani minerálky), nakoľko v takomto zložení menia účel vody v organizme. Časť jeho zistení som sa rozhodla prekopírovať sem, nakoľko by som rada počula aj vyjadrenia iných.

"Představil jsem tuto koncepci jako přednášející host na mezinárodní konferenci o rakovině a vysvětlil jsem, že lidské tělo dává najevo dehydrataci tím, že produkuje bolest, a bolest je známkou nedostatku vody v těle a nedostatek vody ve skutečnosti stojí za většinou zdravotních problémů v naší společnosti. Protože, když se podíváte na to, co dělá farmaceutický průmysl, vidíte, že vyrábějí tolik různých antihistaminik jako léky. Antidepresiva jsou antihistaminika, léky proti bolesti jsou antihistaminika, ostatní léky jsou přímo i nepřímo antihistaminika. Takže tehdy byla moje práce zveřejněna. Vědecký sekretariát 3. konference mezivědního výboru o zánětu mě v roce 1989 pozval, abych přednesl tuto prezentaci o histaminu na konferenci v Monte Carlu. A to jsem udělal, takže všichni pochopili, že histamin je regulátor vody v těle.
...Myslím, že moderní věda vypracovala mnoho chybných závěrů, protože opravdu nezůstala svobodomyslná… Opět vidíme, že AIDS je obrovským obchodem pro farmaceutický průmysl....Provedl jsem na toto téma rozsáhlý výzkum a ukázal jsem, že AIDS je metabolický problém, kdy tělo začne pojídat své vlastní tkáně, protože mu v přírodních látkách, které dostává prostřednictvím jídla či nápojů, chybí některé prvky. Organismus osoby, která dostane AIDS, má ve skutečnosti nedostatek celkem velkého počtu stavebních kamenů – aminokyselin. Má nedostatek tyrosinu, methioninu, cysteinu, histidinu, a spousty jiných látek má nadbytek. Takže, jak můžeme očekávat, že organismus, který závisí na jiných aminokyselinách, přežije?...
A existence celého farmaceutického průmyslu je založena na předkládání nepravdivých vědeckých závěrů a na jejich propagaci. Vtloukají je do mysli důvěřivých lidí, kteří nejsou zvědaví, proč tomu tak je. Dalším klamným závěrem je otázka cholesterolu. Cholesterol je jedním z nejdůležitějších prvků pro přežití lidského těla. Když začne tělo produkovat více cholesterolu, má k tomu důvod. Tímto důvodem rozhodně není blokovat srdeční tepny. Hladinu cholesterolu v těle měříme z krve, kterou odebereme z žil. Nikde v dějinách lékařství neexistuje jediný záznam o případu, kdy cholesterol zablokoval žíly v těle. Takže problémem není lepivost cholesterolu, jak farmaceutický průmysl lidem vštěpuje – cholesterol je lepkavý, snižte jeho hladinu, jinak budete mít zablokované tepny, což je všechno nesmysl. Cholesterol ve skutečnosti zachraňuje lidské životy, protože funguje jako obvaz, vodotěsný obvaz, který si tělo samo vyprojektovalo. Když se krev stává koncentrovanou a kyselou, a proudí staženými tepnami nebo kapilárami při dehydrataci, pak dochází v arteriálním systému k odřeninám a trhlinám; samozřejmě nejprve v kapilárách srdce. Kdyby tam nebyl cholesterol, aby zakryl trhliny a oděrky, dostala by se krev pod membránu, sloupla ji a tato osoba by okamžitě zemřela. Cholesterol je vlastně prozatímní zachránce, který dává tělu čas, aby se ze svých problémů zotavilo. Nikdy jsme to nepochopili. Jsme impulzivní lékaři. Myslíme si, že když je něčeho moc, je třeba to snížit, a když je něčeho málo, je třeba to zvýšit. Neptáme se, proč je toho málo nebo moc.
Dr. B: Je to zajímavé, protože, když tělo zvýší hladinu produkce cholesterolu, dělá to v rámci nouzové situace. V normálním stavu má cholesterol v těle vytvořit buněčné membrány, mozkové buňky, izolace nervů a samozřejmě hormony a vitamin D. Takže to jsou základní součásti, které cholesterol v těle vytváří. Nikdy bychom neměli zasahovat do cholesterolu, aniž bychom věděli, proč začalo tělo zvyšovat jeho hladinu.
Nic nenahrazuje vodu – vůbec nic. Žádný nápoj – žádná káva, žádný čaj, žádné alkoholické nápoje. Ani ovocné šťávy. Každý z nich má svůj vlastní program. Vaše tělo je zvyklé na tekutinu, která žádný program nemá, protože tělo závisí na svobodě této tekutiny, vody, protože v těle jsou dva druhy vody. Je zde již používaná a zaměstnaná voda, která není vhodná pro nové funkce. Tělo potřebuje vodu novou, či volnou, k tomu, aby mohlo nové funkce vykonávat. Když dáte tělu nápoje obsahující cukr nebo kofein, tyto dvě látky mají v těle svůj vlastní chemický program. Maří účel potřeby vody.
neznámy
neznámy | 15.10.2011 21:00
Chcela som založiť novú tému, ale nemyslím, že toto je téma diskutabilná, keďže ide len o informovanie.
Mám iba silnú potrebu prispieť k pravdivejšiemu obrazu o tom, ako sa má v skutočnosti súčasný stav zdravotníctva, pretože sa stretávam s dosť negatívnymi názormi ľudí. Ide totiž o dosť početnú skupinu ľudí, s ktorými som sa za posledný čas stretla a ktorí sú svojimi názormi veľmi vzdialení od reality.
Ich názory svedčia predovšetkým tom, že média podávajú nesprávne informácie o tejto oblasti. Z tohto dôvodu (nesprávne uvádzané výšky platov, nesprávne uvádzané dôvody lekárskych výpovedí atď...) sa ľudia zväčša stavajú proti lekárom, lebo si myslia, že im ide len o platy, pričom nepoznajú skutočný dôvod výpovedí.
Prvotným impulzom pre hromadné dávanie výpovedí je už dlhší čas rozbehnutý proces transformácie nemocníc. Ľudia, ktorí v týchto nemocniciach už ležali ( už v stransformovaných nemocniciach), si nielenže za pobyt museli zaplatiť.. V týchto nemocniciach, ktoré sú pod P. sú lekári obmedzovaní aj v liečebnej starostlivosti, a tak z nich pacienti zväčša putovali do koncových nemocníc (štátnych), kde boli skutočne liečení.
V nemocniciach, ktoré sú už pod akciovkou je totiž pre človeka (diagnózu) vymedzený čas pobytu a liečba a ak je táto liečba pre jeho individuálny stav nedostatočná, je to už len jeho problém, jeho smola, z nemocnice ho proste musia prepustiť. Takto to vyzerá, keď ekonóm riadi zdravotníctvo a pracuje s ľuďmi ako s číslicami. Lekári sa postavili proti tomuto prechodu pod akciovku, a tým aj proti takémuto prístupu, lebo kým sú nemocnice ešte štátne, sú ako tak pre ľudí. Môžu ich liečiť na základe ich konkrétneho (individuálneho) zdravotného stavu, a to často aj napriek tomu, že polovica výdavkov na liečbu nie je od poisťovní preplatená. Ľudia často nadávajú, že chcú viac liekov od bolesti a že lekári im ich nepredpisujú. Pripomínam však, že poisťovne nepreplatia ani to, čo lekári doteraz predpisovali, preto má nemocnica dlhy a nepríjemnosti od nadriadených aj od pacientov spadajú na hlavy sestier a lekárov. Pomerne veľa ľudí sa však, paradoxne, stavia proti lekárom, hoci lekári riskujú aj kvôli nim. Aby sa zo zdravotníctva nestal obchod.
Ak od decembra zmiznú anesteziológvia, nebude mať kto uspávať. Postaviť obvodných lekárov namiesto anesteziólogov je totálna blbosť, lebo by nastal totálny kolaps zdravotníctva. Vidieť, že vláda nemá poňatia o jeho chode. Je to totiž totálna hlúposť, nakoľko naučiť sa pracovať len v tejto špecifickej oblasti je záležitosť minimálne 4 rokov praxe.
Žiaľ, často sa stane, že ľudia si veci uvedomia až vtedy, keď sa im niečo stane. Stačí si napr. predstaviť , že niekto potrebuje zoperovať slepé črevo, je to urgentná záležitosť a vyžaduje okamžitý zásah. Sama sa bojím, čo budem robiť, keď si necháme odísť dobrých lekárov, kto ich nahradí, keď sa niečo stane našim blízkym?
Média sú neslobodné, ovplyvnené zámermi iných. Tvrdia, že lekári sťahujú svoje výpovede. Nie je to však pravda! Našich lekárov v zahraničí (najmä v Rakúsku a v Nemecku) privítajú s otvorenou náručou, pretože tam je lekárov a sestier nedostatok. Za svoj nezáujem a svoju dezinformovanosť utrpíme iba my, lebo ľudia zatiaľ jedia viac to, čo im servírujú médiá, neuvedomujú si skutočnú hrozbu. Mladí ľudia sa o túto oblasť často nezaujímajú vôbec a starší na to už dlabú, alebo tvrdia "že lekári porušujú Hippokratovu prísahu". Lekár má však právo, ako každý iný človek, zvoliť si slobode, kde bude pracovať a čo bude robiť.
Iba toľko som chcela - podať informácie pre tých, ktorí sú proti lekárom. Pretože hoci vláda padla, transformácie nemocníc plánujú dokončiť a lekári na svojich výpovediach trvajú. No a nikdy nevieme, kedy ich budeme potrebovať.
neznámy
neznámy | 15.10.2011 21:55
To, čo sa deje v našich nemocniciach tiež sledujem so záujmom, človek nikdy nevie, kedy sa z neho môže stať pacient, dokonca aj urgentný a kedy tých lekárov bude potrebovať. Nikto z nás nie je v tomto mimo diania.
A zdá sa mi veľmi zvláštne, keď vo vláde sedia /vlastne zrejme je to už čas minulý/ na ministerských kreslách ľudia, ktorí akoby neboli schopní dovidieť hoci len kúsoček dalej za svoje egoistické záujmy.
Ak povie minister zdravotníctva ľuďom, nech sa neboja, pretože ak lekári odídu on tam dosadí obvodných lekárov, tak k tomu už asi niet čo dodať. To je absurdnosť sama o sebe. Kde berie právo niekto z pozície postavenia a moci negovať názory tisícov lekárov z praxe, ktorí vedia o čom hovoria, lebo to žijú?
To dokáže s prepáčením len krátkozraký hlupák.
A tak ja osobne držím palce všetkým, ktorí sa pustili do boja s aroganciou moci, aby dotiahli vec do úspešného konca a aby sa nikto z nás nemusel báť, že keď bude potrebovať urgentnú pomoc pri záchrane života, alebo zdravia, nenájde nikoho, kto by mu pomohol. -SAD-
Trevregent
neznámy
neznámy | 24.7.2012 22:09
ano,to je veľmi zaujímavé-a dobre,že si to sem dala.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...