Zdravie a výživa -
Vegetarianstvo a sila zotrvat v nom
Ja ale nechapem preco sa tolko ludi o tieto veci zaujima a nepouziva nejako vlastny rozum - ze vsetkeho vela skodi - aj zeleniny...je na to nejaky generacny astrologicky aspekt?-LOL- lebo akoby sa s tym zdravym zivotnym stylom roztrhlo vrece...ludia chcu co najlepsie jedlo, pod pojmom Ecka vidia negativum , odmietaju sa liecit tzv. samou chemiou..atd...atd...
https://youtu.be/9_CibSP6XGU
Jatky vacsina ludi ani nedokaze dopozerat. Ale je pokrytecke si nepozret to a zatvarat oci. Lebo ja som sucast toho tiez,prispievame tomu kazdy svojim dielom. Odhadujem ze ak clovek je vegetarian ovplyvni za zivot 1 az 100 ludi podla toho aky ma priestor v zivote. Ti ovplyvnia dalsich.... Ten ktory ma napr. medialny vplv moze ovplyvnit tisice aj viac. Ide o to odkryt co su jatky, lebo biznis to potlaca. Potom to uz v hlave pracuje viac alebo menej same, zalezi od vedomia. Staci len vedet co su jatky.
Čítala som napríklad, že vstrebateľnosť železa je najlepšia z mäsa a mäsových výrobkov. Ja som asi potom živým príkladom na vyvrátenie tohot mýtu. Mäso nejem prakticky vôbec, chodím pravidelne darovať krv, kde mi ako prvé vždy skontrolujú hladinu železa. Ak má niekto železa málo, automaticky ho hneď z darovania vylúčia. Mňa zatiaľ nikdy nevylúčili, a to tam chodím už niekoľko rokov. Bola so mnou kamarátka, ktorá konzumuje mäso denne, zistili jej tam, že je vlastne chudokrvná. Z hľadiska mäsožravca si to vysvetliť neviem, z hľadiska vegetariána si to vysvetľujem tak, že ak čítam články od ľudí, ktorí si život bez mäsa nevedia predstaviť, tak ani ich články si nebudú vedieť život bez mäsa predstaviť.
Takisto čo sa týka bielkovín, je pravda, že mnohé rastliny majú oproti mäsu menej bielkovín, ale určité kombinácie rastlinných potravín dokážu plne nahradiť živočíšne bielkoviny. Viac o tom v tomto článku :
https://www.vitarian.sk/clanky/vyziva/2014/zdroj-bielkovin-pre-veganov.
Telo musí vynaložiť na spracovanie mäsa a odvádzanie škodlivín z neho veľké množstvo energie v porovnaní s rastlinnou stravou. Takže ak konzumujeme rastlinnú stravu, organizmus sa toľko nezaťažuje, a tým pádom nepotrebuje prijímať ani toľko bielkovín ako pri živočíšnej strave.
Život bez mäsa je náročnejší v tom, že jedlo je potrebné plánovať, neskĺznuť pritom k sladkým jedlám, ale skutočne upradnostňovať zeleninu, ovocie, strukoviny, orechy... Ale samozrejme všetko závisí od človeka a od jeho nastavenia.Nikto nikdy nevydržal byť vegetariánom/vegánom z donútenia, ak to tak sám necítil.