mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

sojove mlieko

neznámy
neznámy | 17.2.2013 19:20
Ahojte, myslite si ze sojove mlieko je dobra nahrada za obycajne? Totiz v obycajnom je vraj vela hormonov a nevplyva to dobre hlavne na zeny, ake su vase skusnosti?
neznámy
neznámy | 3.4.2013 16:34
Ja uz dlhsiu dobu pouzivam len to, i kakaove - to je mnam.
Mlieko ako take som nikdy nemala rada, no v lete ma velmi osviezi vychladeny buttermilk - pripomina mi zincicu.-PUH-
neznámy
neznámy | 4.4.2013 10:55
ja by som ti sojove mlieko na pravidelnu konzumaciu moc nedoporucoval...jednak 90% soje je geneticky modifikovanej, cize sa z nej stava velmi problematicka potravina...a ked spominas hormony, tak soja je dolezity zdroj fytoestrogenov...cize zeny, ktore maju estrogenovu dominanciu alebo sklon k ochoreniam stitnej zlazy, ci prsnikov, tak by ju mali zo svojho jedalnicka vylucit...
viac o soji sa mozes docitat napriklad tu:

http://www.badatel.sk/kpm/pribeh-soje/

http://www.badatel.sk/kpm/este-sa-sojujete-fakty-a-bludy-o-soji/

a vela sa da najst aj na zahranicnych strankach a forach...
neznámy
neznámy | 4.4.2013 11:58
Právě, bratr to objevil ve zdravé výživě, samozřejmě mi to nedalo, abych si o tom něco nezjistil...takže sem to začal studovat a přišel jsem vlastně k tomu problému, který tu popisuješ, takže jsem došel k závěru, že je nejlepší mléko vyloučit ze svého jídelníčku nadobro... :) voda a čaje mi stačí :)
neznámy
neznámy | 4.4.2013 15:46
Pouzivam organicke sojove mlieko, ale len trochu do kavy.
A co taki vegeteriani, ktori nahrazdzuju maso sojou?-ROLL-
neznámy
neznámy | 15.7.2014 19:18
Natrafila som na podobný článok o sóji

http://mojprotein.sk/blog/preco-nejest-soju/

.
Zaujímali by teda názory na to a skúsenosti. Ako to teda je? Soja sa veselo propaguje ďalej, niektorí dávajú kocky z tofu aj na halušky namiesto slaniny -LOL--LOL-
Aby boli zdravší -BIGEYE--LOL-
neznámy
neznámy | 15.7.2014 19:58
to vypada jako křižácké tažení. ;)
vandalka
vandalka | 15.7.2014 21:28
Suhlasim s Rudim. Soja je jedna z 3 potravin, u ktorych je povolena geneticka modifikacia a hojne sa z nej sojove produkty vyrabaju. Okrem toho soja zahlienuje (urcite viac ako mlieko). Dobre sa z nej pribera a navyse z nej rastu prsia! (aj muzom -PUH- )
neznámy
neznámy » vandalka | 15.7.2014 22:41
Sója rozrušuje hormonálny systém,preto nie je dobrá pre tých,ktorí ho už narušený majú....ale fermentovaná sója je vraj zdravá /samozrejme geneticky neupravovaná/.
Minule som hľadala na oleji zo slnečnice,či nie je vyrobená z gen.úpravou...nenašla som,zabudla som si okuliare-COOL-
vandalka
vandalka | 15.7.2014 23:18
Slnecnicovy olej nie, skor repkovy -PUH-. Geneticka modifikacia je povolena aj pre repku olejnu. A v EU este pre kukuricu.
neznámy
neznámy | 15.7.2014 23:25
Stále slabota oproti tomu jak som tu vedla čítala že joga je dielo diabla či tak nejak -ROFL-
neznámy
neznámy | 17.7.2014 10:37
no zrejme sa príroda v niečom pomýlila, keď sója je tak nezdravá. najskôr asi Boh niečo pobabral a nedomyslel zloženie sóje tak, aby bola prospešná pre človeka. ale američania majú určite pravdu. tí by to spravili lepšie ako Boh. možno aj preto ju geneticky modifikujú.

ozaj a prečo sa točí práve okolo sóje toho tak veľa? pretože je to najpoužívanejšia náhrada mäsa? a prečo je to najpoužívanejšia náhrada mäsa? nie je to predsa jediná strukovina. aj v tomto článku sa veľa spomína marketing. podľa mňa je to všetko len bitka potravinárskych "mafií", ktoré sa snažia dokázať škodlivosť konkurenčnej potraviny, aby si udržali čo najviac zákazníkov a na ľudí v skutočnosti serú. keby bola v kurze fazuľa, objavilo by sa nespočet "užitočných" štúdií a dôkazov o škodlivosti fazule, keby to boli mandle, tak zrazu by to bola nebezpečná potravina obsahujúca v šupkách kyanidy! a kde sú o tomto články?

po 100tý krát budem propagovať tisíceročné medicíny, ktoré pracujú so základnými kozmickými prvkami - živlami, dóšami a polaritami (ajurvéda, tr. čínska medicína). ak nejaké lobby ohovára nejakú rastlinu, je to to isté ako keby som ohováral rastliny podporujúce oheň v tele, že spôsobujú ekzémy, alergie, podráždenosť, suchúpokožku, zápaly, teploty, nespavosť, agresivitu, bolesti, nadmernú sexuálnu potrebu, hnačky, vyrážky a znamienka na tele. naopak, rastliny potláčajúce oheň v tele by zastavovali trávenie, spôsobovali ospalosť, lenivosť, slabosť, stratu sily hlasu, anémiu, leukémiu a podobné absurdity, ktoré z určitého pohľadu by boli skutočnosťou a štúdie by to určite potvrdili.

alebo by som začal menovať dlhý zoznam čo všetko sa nedá zlepiť s lepidlom duvilax a nikde by som nespomenul, že duvilax bol vyvinutý ako perfektné lepidlo na drevo

takže pre mňa takéto články ohovárajúce prírodu sú totálny bulšit a tí dobráci - tímy vedcov a expertov, ktorí pre nás vytrvale pracujú, aby nám priniesly pravdu o tom čo nemáme jesť, výsledky svojich unikátnych štúdií, sú totálny ŠARLATÁNI. tí len krivia pravdu a prispôsobujú si ju svojmu biznisu. biznis treba robiť v dobrom tíme: obchodníci + "odborníci"
neznámy
neznámy | 20.7.2014 03:43
Sojové mléko nepouživám, protože ze soji využivám už jiné produkty a leč si nemyslím, že soja je hlavně špatná, všeho moc škodí...
Mléko se dá použít i mandlové, rýžové či obilné (z různých druhů obilovin). Všechny se dají vyrobit jednoduše doma a mně osobně chutnají víc než to sojové. Dá se tak vyrobit i smetana.
neznámy
neznámy | 20.7.2014 05:33
A mohla by jsi napsat aspoň stručně postup? Mně se to nedařilo vyrobit doma. Díky.
neznámy
neznámy | 22.7.2014 21:53
Taky bych moc uvítala návod na domácí výrobu mléka a smetany, ráda bych to vyzkoušela. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 22.7.2014 23:06
už jsem odlinknul od sóji, po tom co jsem tady četl jsem si zjistil informace ze zdrojů a řekl jsem si že jen tempeha sójovka to jsou fermentované a ty jsou ok
jinak nic ani míko ze sóji. hrozné mít ten merkur a slunko v 6.domě :)
neznámy
neznámy | 28.2.2016 18:07

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...