mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Zdravie a výživa - 

Silná bolesť

neznámy
neznámy | 15.3.2014 21:50
K nám sa nevozí. To asi ozaj len objednať cez internet. Viem, je to strašný bordel...
neznámy
neznámy | 15.3.2014 22:20
To bude asi na tie typy migrény, čo sú vyvolané napr. vyprážaným jedlom. Ešte to nemám odskúšané - nevedela som, že to môže zabrať aj na takýto problém. Ďakujem. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.3.2014 23:00
Hořčík se velmi dobře vstřebává kůží. Jde si i připravit 2,5 % roztok chloridu hořečnatého, natřít např. nohy a nechat zaschnout.
neznámy
neznámy | 15.3.2014 23:30
- na bolest břicha ( ženské problémy) dobře funguje toto : v době, kdy bolest není praktikovat hluboký dech do břicha + zpevňování pánevního dna ( při hlubokém nádechu vtáhneš či stáhneš dovnitř konečník, močovou trubici, pohlavní orgán, pár vteřinek takhle zůstaneš "vtažená" a při výdechu sevření uvolníš). Zprvu je potřeba myslet na to, co se děje při nádechu a co při výdechu, ale později tento osobní cvik můžeš provádět kdekoliv ( v práci, v autobuse, ve frontě na cokoliv, při vaření atd.). Pozor - nezadržovat dech. Výsledek je zajímavý nejen co se týče bolesti břicha, ale i pozdějšímu úniku moči, zlepšení peristaltiky aj.

- na bolest hlavy je paradoxně nejlepší sex, nejen odvádí pozornost mentální, ale i prokrvuje jinou část těla, než tu, co bolí. Dobře poslouží i autoerotika
neznámy
neznámy | 16.3.2014 02:13
Pouzivam obcas miesto liekov ak je bolest velmi zla az neunosna / aj ta nasa zenska/, Voltaren alebo Ketoprofen na lekarsky predpis. Ucinok je okamzity, avsak ani pouzivanie sa nesmie prehnat...zda sa mi to "zdravsie", kedze ucinne latky idu priamo do krvi a nie do zaludka.
Kopirujem :

Hlava zodpovedá za proces myslenia. Problémy s hlavou odrážajú disharmóniu medzi pocitmi a myšlienkami, medzi citom a rozumom.

Akákoľvek bolesť je naliehavým upozornením, že je nutné obrátiť pozornosť na seba. Je preto dôležité vedieť, čo sa za konkrétnou bolesťou skrýva. Bolesťou hlavy nám podvedomie signalizuje, že čosi nerobíme správne.Napríklad, máte veľa práce, cítite únavu, ale aj tak chcete dokončiť to, čo robíte. Vaše podvedomie sa rozhodlo, že potrebujete oddych, a tak vyvolá bolesť hlavy, čím vám bráni prepracovať sa. Toto je najjednoduchší príklad.

Druhou závažnou príčinou bolesti hlavy je pokrytectvo. Predstavte si, že sa rozprávate s človekom, ktorý vám je nesympatický. Musíte sa však naňho usmievať a voliť milé slová. Dôsledkom takéhoto rozhovoru bude bolesť hlavy. Mechanizmus jej vzniku je veľmi jednoduchý. Jedna mozgová hemisféra registruje nepríjemné pocity, druhá ich vedome potláča. Nesúlad medzi myšlienkami a pocitmi vyvoláva bolesť hlavy.

Raz som prišiel na návštevu k priateľovi. Len tak mimochodom sa mi posťažoval na pravidelnú, tupú bolesť hlavy. Začala sa pred polrokom. Spýtal som sa na udalosti, ktoré tejto bolesti predchádzali. Kamarát mi dlho rozprával o problémoch vo svojej firme.

Keď hovoril o jednom spolupracovníkovi, automaticky zahlásil:

„Ten Sergej, to je čistá bolesť hlavy.“

Po tejto fráze, ktorú som považoval za kľúčovú, pokračoval vo svojom príbehu. Po chvíli som ho zastavil a opýtal sa:

„Pamätáš sa, čo si povedal o svojom kolegovi Sergejovi?“

Pravdaže si nepamätal. Keď sme mu aj s jeho ženou danú vetu pripomenuli, bol veľmi prekvapený. Po čase z tej firmy odišiel a nechal tam aj svoju bolesť hlavy.

Ak je príčinou bolesti hlavy nesúlad medzi vašimi myšlienkami a správaním, musíte svoje vnútro a vonkajšok uviesť do súladu. V prípade nesympatickej osoby sa to dá riešiť dvomi spôsobmi. Po prvé, nikto vás nenúti, aby ste sa s tým človekom bavili. Jednoducho sa mu môžete vyhýbať. Po druhé, pouvažujte, čím ste si toho človeka do života pritiahli. Ak sa vám na niekom nepáčia určité vlastnosti, pravdepodobne ich máte aj vy sami. Zmeňte sa vy, a zmenia sa aj ľudia vo vašom okolí.

Jedna účastníčka môjho semináru sa sťažovala, že sa k nej nespráva pekne jej nadriadený; vraj ju neustále kritizuje. Po každom rozhovore s ním jej doslova išla prasknúť hlava. A komunikovať s ním pritom musela každý deň.

„Mám som pocit, akoby zo mňa sal energiu,“ povedala žena.Dal som jej niekoľko otázok. Vysvitlo, že jej nadriadený kedysi dávno ukrivdil.

„Okrem toho,“ dodala, „mi pripomína jedného muža, ktorý so mnou zle zaobchádzal.“Nakoniec sme zistili, že ona sama je k sebe kritická. Nedoceňuje ani svoje profesionálne, ani ženské schopnosti a vlastnosti.

Po seminári zrevidovala udalosti z minulosti a zmenila vzťah k sebe, k nadriadenému aj k celej situácii. Po určitej dobe ju hlava úplne prestala bolieť a nadriadený sa k nej začal správať ako k cennému pracovníkovi.

Bolesť hlavy je často spôsobovaná podceňovaním a sebakritikou. Okrem toho, ak si človek zvykol podceňovať a kritizovať sám seba, zrejme sa tak správa aj ku svojmu okoliu. Majte sa radi a prijímajte sa takí, akí ste! Naučte sa všímať si na iných len to dobré. Vedzte, že ľudia vám budú ukazovať to, čo ste si na nich zvykli vidieť.

Príčinou bolesti môže byť aj strach. Strach vyvoláva napätie a nepokoj. Naučte sa dôverovať okolitému svetu – je to váš svet, takže je pre vás tým najbezpečnejším miestom v celom Vesmíre. Láska k sebe a dôvera voči okolitému svetu uvoľní zaženie akýkoľvek strach.

Bolesť hlavy môže často slúžiť určitému účelu. Pomáha nám vyhnúť sa rôznym povinnostiam. Žena, ktorá sa chce vyhnúť pohlavnému styku, sa odvoláva na bolesť hlavy. Spraví to raz, druhý raz, ale potom ju hlava začne bolieť pravidelne každý večer. Ani tabletky jej nepomôžu. Musí si v pokoji ujasniť svoje vzťahy a prijať potrebné rozhodnutie.

Na túto tému poznám jednu anekdotu. Muž so ženou sú v zoologickej záhrade. Zistia, že klietka s gorilou je otvorená.Opica vybehne von, schmatne ženu a odvlečie ju do klietky. Žena sa samcovi evidentne páči… a žena vydesene kričí:

„Drahý, čo stojíš?! Čo nevidíš, že ma chce znásilniť? Urob dačo!“

„Povedz mu, že ťa bolí hlava.“

Naučte sa správať ku svojej bolesti hlavy pozorne a s úctou. Berte ju ako signál. Nepotláčajte ju tabletkami, aj tak vám pomôžu len na chvíľu. Potlačenie bolesti neznamená jej vyliečenie. Nájdite príčinu svojej bolesti a odstráňte ju. Táto príčina sa skrýva sa vo vašich myšlienkach a pocitoch!

Migréna

Migréna je bolesť hlavy, ktorá je lokalizovaná na jednom mieste a má sklon pravidelne sa opakovať. Obyčajné anestetiká tu nepomáhajú. Takéto bolesti sa väčšinou odstraňujú silnejšími liekmi, trankvilizérmi a neuroleptikami.Je to však len dočasné, pretože lieky neodstraňujú samotnú príčinu. Príčina migrény je rovnaká, ako pri bežnej bolesti hlavy. V tomto prípade sa k nej ešte pridávajú určité neurotické črty. Migrény často mávajú ľudia, ktorí chcú byť dokonalí, pričom sa o dokonalosť snažia neustálou sebakritikou, obviňovaním, trestaním sa a nadávaním si. Majú veľa rôznych komplexov a trpia pocitmi viny. Bolesti sa zbavia vtedy, keď sa zbavia týchto komplexov.

Svetlana sa zamilovala do muža, ktorý často chodil do jej rodného mesta na služobnú cestu. Bol ženatý, ale ubezpečoval ju, že sa čoskoro rozvedie. O niekoľko mesiacov zistila, že je tehotná. Oznámila mu to. Sľúbil jej, že si to so ženou vybaví a vráti sa k nej, ale ona ho už nikdy viac nevidela. Svetlana si dieťa nechala. Porodila dievčatko. Takmer hneď po pôrode sa objavili silné bolesti hlavy.

Teraz táto žena sedí predo mnou a rozpráva mi svoj príbeh. Jej dcéra nedávno oslávila už štrnáste narodeniny. Celé tie roky mala Svetlana pravidelne každý mesiac silné bolesti hlavy, podobné migréne, ktoré sa nedali potlačiť liekmi a vždy ju na tri dni vyradili zo života.

„Pán doktor, mám strašný pocit viny voči svojej dcére,“ hovorí mi s plačom Svetlana. „Moja dcéra nemá otca a môžem za to len ja. Veď intímne sme boli spolu len raz. Bola som veľmi mladá. Hanbila som sa ľuďom pozrieť do očí. Dokonca som sa v nádeji, že sa na všetko zabudne a bolesť na duši prestane, presťahovala do iného mesta.Bohužiaľ, bolesť ostala…“

Niekedy je migréna odrazom rôznych strachov.

„Pán doktor,“ obracia sa na mňa mladé dievča, „mám problémy s hlavou.“

„Ako sa to prejavuje?“

„Prednedávnom som začala mávať silné bolesti hlavy. Nepomáhajú mi žiadne lieky.“

„A je v tom nejaká zákonitosť?“ opýtal som sa.

„Áno, je.“ Tu dievča sklopilo zrak. „Nedávno som sa zoznámila s jedných chlapcom, je veľmi milý, ale o to nejde. Keď ma chcel prvýkrát pobozkať, prišlo mi zle a potom ma začala strašne bolieť hlava. Teraz sa mi tá bolesť dosť často opakuje. Väčšinou je to spojené s našimi stretnutiami alebo dokonca len s myšlienkami naňho.“

V hypnóze sme si vyjasnili príčiny takej reakcie na mladého muža. Keď mala dievčina trinásť rokov, dostala prvú menštruáciu a jej mama sa rozhodla dať jej prvú lekciu sexuálnej výchovy. Vysvetlila jej, že sex je veľmi nečistý a že každému chlapcovi ide iba o jedno. Len čo dosiahnu svoje, ženu opustia.

Podvedomie dievčaťa si tak našlo „skvelý“ spôsob, ako sa postarať o jej poslušnosť a čistotu.

Krútenie hlavy a strata rovnováhy

Ak sa vám krúti hlava, pravdepodobne sú príčinou prchavé, nesúvislé a roztržité myšlienky. Chýba vám koncentrácia, sústredenosť. Nie ste schopní riešiť svoje problémy. Jedna moja pacientka, ktorej sa často krútila hlava, mi povedala: „Zo všetkých mojích problémov sa mi už točí hlava.“

Krútenie hlavy spôsobuje aj prebiehanie od jedného k druhému. Nemáte v živote jasný cieľ. Zamyslite sa nad tým, prečo žijete. Čo je pre vás hlavné, aké máte priority? Ujasnite si to! Vo vašom živote musí byť disciplína. Dodá vám to sebadôveru a pomôže stáť pevne na nohách.

Istému mužovi sa začala krútiť hlava v období narušených vzťahov s manželkou. Jeho žena sa dozvedela, že má inú, a navrhla mu rozvod. Na jednej strane bolo dieťa a rodina, na druhej milovaná žena.Vôbec sa nevedel rozhodnúť.

Existuje ešte iný druh krútenia hlavy, a to z úspechu. Veď sa hovorieva: „Z úspechu sa mu zatočila hlava.“:)
milan08
milan08 | 17.3.2014 14:02
na krce svalov pouzivam vapnik,vecer uzity
neznámy
neznámy » milan08 | 17.3.2014 14:08
Vápnik? Skôr horčík tu ostatní radili v podobe kúpeľa...
neznámy
neznámy | 17.3.2014 19:33
Treba dávať pozor, ak beriete hormóny - zle nastavená vám zaručí migrénu na zomretie, pretože rozhádže celý hormonálny systém a ten sa tak ľahko dokopy nedá. Mne pomohlo pravidelné (v zmysle denné) špeciálne cvičenie a aj to až po roku. Mala som také bolesti, že za trojdňový záchvat som schudla aj 1-2 kg a roky som sa s hmotnosťou nevedela pohnúť nad 47 kg.
neznámy
neznámy | 17.3.2014 20:14
Že by Apotex nedovážel na Slovensko? To bych se divila...-ROLL--WINKIE-
neznámy
neznámy | 17.3.2014 20:15
:D:D:D proč?
neznámy
neznámy | 17.3.2014 20:40
Zvyknem vychádzať z tejto databázy liekov:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/lieky.html?nai=0&prefix=A1

Medzi predajom liekov v ČR a SR sú dosť rozdiely aj v tom, že niektoré veci, ktoré sú u vás bez predpisu, sú u nás na predpis, a naopak. Tak by ma to neprekvapilo...
Dogi
Dogi | 11.5.2014 21:31
Dá sa znížiť vnímanie bolesti ktorá je vnímaná ako "vzdialená". Ťažko sa mi to vysvetľuje. Používam to najmä pri bolesti hlavy. Zavriem sa do tmavej miestnosti, snažím sa uvoľniť, pravidelne z hlboka dýcham a snažím sa lokalizovať zdroj bolesti a "zablokovať" ju. Neviem to lepšie vysvetliť :-)
neznámy
neznámy » Dogi | 11.5.2014 21:35
:) Tak z toho si veľa neviem vycucnúť :).... Ako vzdialená?
Dogi
Dogi | 11.5.2014 23:47
Vnímaš bolesť tlmene ako niečo čo tam kdesi v diaľke je prítomné, ale, nie je to intenzívne.
neznámy
neznámy » Dogi | 13.5.2014 20:13
Ďakujem za radu, ale na to asi nemám. Môžno by to dokázal niekto, kto medituje.....
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...