Zdravie a výživa -
od kyselin k zasadam
Opisem si nieco z toho a skusim, ze ako dlho vydrzim... -PUH- :D
drzim ti palce :) uz aj mala zmena - napriklad vyhodit bielu muku, ked salco nedokazes :D urobi urcite svoje :)
Čaje Bancha a Kukicha také všem velmi doporučuji pro jejich detoxikační účinky a schopnost alkalizovat pH organismu.
O čaji Bancha a Kukicha
Čaj se připravuje z lístků vzrostlého tříletého keře japonského čajovníku. Lístky se sklízí v pozdním létě nebo na podzim, kdy se kofein stáhne do větví a kořenů. Předností čaje, která plyne z pozdní doby sklizně, je také jeho lehká zásaditost, která napomáhá při překyselení organismu, pomáhá posílit látkovou výměnu a má vysoký obsah vápníku. Neobsahuje chemická barviva.
Cenné látky v čaji Bancha
Čaje Bancha i Kukicha mají být při zdravém způsobu stravy spolu s čistou vodou základním nápojem.
Při přípravě čaje z těchto větviček či lístků dochází k uvolnění velkého množství minerálních látek, jako např. vápník, hořčík, mangan, železo aj. Z jedné dávky čaje lze získat podobně jako u zeleného čaje více nálevů.
Důležité je kupovat čaje pražené, né ty z čajoven. 3 leté větvičky a pražené. Jsou běžné k dostání.
http://www.bio-life.cz/clanky/alternativni-medicina/detoxikacni-caje-bancha-a-kukicha.html