Zdravie a výživa -
MASO A RAKOVINA
Moje telo prešlo a prechádza vyvinom a aktuálne mu vyhovujú ryby, zajace, jelene, občasne hovädzie - som fyzicky aktívna.
(prasiatka, ovce, kone, kurčatá, psy, larvy, slimáky atd. nejem)
Minulý piatok som zjedla pár plátkov do chrumkava upečenej kačice! bez prílohy, len tak z pekáča. Bola marinovaná s krehkou kôrkou od medu ujca včelára.
:)
PS: v čomkoľvek údenom (vrátane syrov) je jed a ja ho tam aj cítim
50 procent dospělých je obézních.
Paradoxně ale stále trpí všichni tito podvýživou, jsou nedosycení. Proto mají stále potřebu jíst.
V tom hrají ale roli ještě i faktory jako umělé dráždění chutí z komerčních důvodů aby se více kupovalo, nadužívání cukru - vzbuzuje závislost, atd. Taková posedlost žrádlem je velmi výnosný kšeft. Skoro stejná marže jako válka. Do takové posedlosti se společnostem oplatí investovat. :)
Aktivní složkou Coca Coly je právě kyselina fosforečná. Kvůli její vysoké aciditě musí být dokonce i cisterny používané pro převoz tohoto osvěžujícího nápoje vybaveny vysoce antikorozním materiálem.
Co se děje při pití coca coly.
http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/384-co-se-stane-nasemu-telu-po-konzumaci-coca-coly-.aspx
Samozřejmě že 27 kostek cukru obsaženého v jednom litru koka koly je dávka spolehlivě vyvolávající závislost na cukru a to i kdyby se vypilo jenom 3dcl denně. Každé razantní vychýlení inzulínu což je po každé konzumaci cukrů má za následek hypoglykémii vedoucí k hladu, vlčím hladům a v konečném důsledku k přejídání.
V nedávnej minulosti sa na základe porovnávacieho testu ôsmich produktov vyrobených a kúpených vo viacerých európskych krajinách zistilo, že výrobky tej istej firmy mávajú v rôznych štátoch rôznu kvalitu. Napríklad na Slovensku sa na sladenie Coca-Coly používa namiesto pravého cukru o polovicu lacnejšia izoglukóza, pripravená z kukurice. Biochemici však predpokladajú jej škodlivé účinky, pretože na rozdiel od tradičného repného cukru nespúšťa v tele chemické reakcie, vyvolávajúce pocit nasýtenia. Naopak, podporuje chuť do jedla a tým aj riziko obezity. Izoglukóza sa tak stala dôležitou súčasťou marketingovej stratégie veľkých potravinárskych koncernov.
Je úplně jedno, jaké zboží je vyráběno nebo nabízeno, jestli lidi budou kupovat, bude se vyrábět. A lidé kupují z různých důvodů, to by se tady ani nedalo vypsat. Ovšem k těm různým důvodům člověka vede stav psychiky a umíme se chovat docela paradoxně. Např. lehce ovlivnitelný člověk se nechá vyděsit kampaní o jedovatých uzeninách, ale poslední teplejší dny bude s přáteli věnovat grilování :) Stejně jako když si nechá rozmluvit šťavnatý vepřový řízek, trpí jako zvíře, ale je na sebe hrdý, že to vydržel .. vydržel co? Sebetrýznění, které se může za nějaký čas projevit jako nemoc těla.
Partner se k tomu vyjádřil slovy : " No jo a přijdou s tím, že někdo někomu klobásama smrdí, tak je může konzumovat jen na vymezeném prostoru a sněmovna schválí vymezení prostor s přeškrtnutou klobásou .. pak budou hospody rozškatulkované až tak, že jim tam nikdo chodit nebude .. a lidi se budou scházet v garážích, kuřáci i klobásníci, a pospolu si tam smrdět ". :D
Na co jsou dobré zákazy a statistiky, když se každou pětiletku mění? Když Ti to chutná, není co řešit, je to důkaz, že jsi ŽIVÝÝÝ ;)
Já jdu na gulášek. -YUMMIE-
Šel bych i na tlačenku ale tam bych potkal Zemana. -NOOO-