mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

MASO A RAKOVINA

neznámy
neznámy | 4.8.2015 00:18
lenze o to ide...ja nad jedlom nemyslim...nerozmyslam nad tym ako niekto kurati podrezava krk... to je moj pocit, ze proste jedenie masa povazujem za nieco normalne, prirodzene... proste cloveka beriem ako tvora na vrchole potravinoveho retazca-PUH- mne napriklad viac vadi nicenie lesov, mori a zivotneho prostedia ako jedenie masa...
neznámy
neznámy | 4.8.2015 06:15
myslím, že keby v globále mal človek ohľaduplnejšiu povahu, nerobil by ani jedno ani druhé

a o tom tvojom nemyslení nad jedlom si napísal asi dosť výstižne a jasne ako to je.

mám pocit, že diskusia o vegetariánstve sa nijak nerozvíja po tom čo sa napíše, ale stále stojí na tých istých argumentoch, ktoré sa otáčajú do kolečka. akoby skoro každý príspevok bol nanajvýš reakcia na predchádzajúci, ale už tie pred ním vôbec neexistovali. ja by som na ne bežne reagoval tými istými príspevkami čo som už raz písal
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 5.8.2015 00:58
k tejto diskusii len tolkoto http://reinkarnacia.sk/argumenty-pre-vegetarianstvo/ precitajte si a poprosim vase nazory k tomu.. tu su fakty :)
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho » vrchol.vsetkeho | 5.8.2015 00:59
A btw ... Zviera je zabite pri zlych emociach charakter takeho tkaniva je drzitelom negativnej informacie... takze aj konzumacia mesa dostava do tela negativnu energiu na jemnohmotnej urovni ktora sa manifestuje hnevom stresom zavistou a pod..
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 5.8.2015 09:40
hej, ale to sú už ťažko diskutovateľné veci na fóre. ak niečo nie je dostatočne "hmatateľné", alebo pochopiteľné, je skoro zbytočné o tom hovoriť. mnoho ľudí nie je schopných pochopiť zmyslami vnímateľné a priam primitívne veci. namiesto toho majú pochopenie pre sofistikované asociácie vedúce k ich názorom
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 5.8.2015 09:54
inak veľmi dobrý a v celku komplexný článok. najlepšia je zase tá diskusia pod ním... že "z vlastnej skúsenosti viem, že keď 3 dni nejem mäso som slabí" atď... 3 dni bez mäsa tomu sa hovorí skúsenosť -THUMBSUP-
marcie
marcie | 5.8.2015 15:50
Myslím, že viem, o čom hovoríš ... ja mäso moc nemusím, stačí mi raz za čas, ale keď som oslabená a vyčerpaná, tak mi mäso pomôže ... som tiež príliš senzitívna, a mäso ma vtedy tak nejako uzemní, alebo otupí ... TČM tiež doporučuje jesť napr. pri oslabení konkrétneho orgánu jesť rovnaké orgány zvierat ... samozrejme, že z etického a environmentálneho hľadiska by som ho radšej nejedla vôbec, ale na takej úrovni ešte nie som, tak sa snažím aspoň v iných oblastiach ... :)
neznámy
neznámy » marcie | 5.8.2015 16:30
:)
milan08
milan08 | 21.8.2015 10:22
ano rozne E-cka urychliju vznik raoviny a nasa pazravost na meso,ktore je tiez napustene roznimi chemikaliami ale ako pises je to aj v hlave....
neznámy
dodo41
dodo41 | 26.10.2015 16:18
ty sa odstahuj niekde z tej zasranej petrzky na vidiek co najskor, zjavne Ti to nerobi dobre, a toto myslim uplne vazne
neznámy
neznámy » dodo41 | 26.10.2015 16:54
-ROLL-

Byl by dobrý, svatomartinský vypražený Juryno s hořčicí a čerstvým chlebíkem pokapkaný limetkou zdravě zeleninou živený.. -YUMMIE- aj tak mu už jebe. -ROLL-
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 26.10.2015 17:10
Zvířata se nezabíjejí při zlých emocech. Naopak. Dneska se nechávají zvířata ustájit před porážkou aby se cítila dobře, teprve pak se přistupuje k porážce.
Je to právě z toho důvodu že stresovaná zvířata nemají kvalitní maso a jeho tržní hodnota klesá. Proto na jatkách s tím už dneska počítají. Stresované zvíře by bylo po porážce prakticky neprodejné.
No a závist.. to se u porážených zvířat nevyskytuje zvířata nezávidí. To až člověk. A maso lidí se běžně nejí. :)
neznámy
neznámy | 26.10.2015 17:55
Petr Vacek o této problematice hezky mluví (od 14:44)

https://www.youtube.com/watch?v=IywE2P_FY8s&list=PL_5HR_MDv0GhSKaZwmRXLYtAM6r8JxW7k :)
neznámy
neznámy | 26.10.2015 18:22
Víš jak se pozná kvalitní domácí šunka a kupovaná z teska?
Ta domácí je šedá, nevzhledná, vypadá unapetitlich.
Ta z teska je růžová a krásně vybarvená. Normálně šáhneš po té z teska a řekneš si jak dobře jsi koupila.
Rozdíl je v tom že přírodní maso je šedé a né moc hezké napohled na pultu by bylo neprodejné.
To co dostaneš v tesku je napuštěné polyfenoly a uzeniny také solemi a barvivy takže to vypadá lákavěji.
Toto pan Vacek evidentně přehlíží.
Dneska se maso obchoduje úplně jinak než před revolucí odkud má ty informace které dává do placu.
Maso koupené v obchodě nevíš vůbec odkud pochází, může být z anglie německa polska nebo naše nebo odjinud. Podle toho kde jsou jaké ceny řídí to poptávka trhu EU.
Maso se obchoduje ve standardní kvalitě kdyby bylo poraženo tak že zvíře má spotřebovaný glykogen před porážkou (stresová porážka) pak by bylo neprodejné.
To co říká ten člověk je podbízení se zeleným iniciativám očividně o skutečném masném průmyslu ten člověk moc neví. Mezi bio masem a ne-bio není prakticky žádný rozdíl.
Rozdíl nastává až ve způsobu krmení pícninou nebo zeleným krmením atd.
Pokud kupuju maso pak bio a to z toho důvodu že není napuštěné rychlosolemi a barvivy. Argumenty o stresové porážce padaj. Může se stát i to že bio odchovy můžou být na tom i mnohem hůře než konvenčni co se kvality týká. I mezi bio pěstiteli jsou chytráci bio je především obchodní značka nikdo to nedělá kvůli tvému zdraví ale kvůli zisku.
Naopak má bio produkce jak už to tak bývá i svoje nevýhody. Že se zvířata neléčí chemicky neznamená že jsou zdravá a zelenina pěstovaná bez pesticidů že je zdravější. Obsahuje například větší množství plísní což je doloženo mnohými testy.
Bio neznamená nutně výhodu. Docela často je to naopak. Bio produkce je často méně hodnotná kupuješ za dráž menší hodnotu.
neznámy
neznámy | 26.10.2015 18:31
Tá domáca šunka bude mať peknú ružovú farbu, ak do prátu pridáš trochu cukru tak sa to bežne robí :)
neznámy
neznámy | 26.10.2015 18:35
No to já nedělám ale kdysi jsme doma dělávali klobásky uzené tlačenku salámy skoro všechno. Je pravda že to nikdy nemělo ty barvy co mají výrobky dneska na pultech. Ale chuť se srovnat nedá. Ta z obchodu je chemická. Masokombináty si vzájemně přezdívají: spojené chemické závody. -LOL-
neznámy
neznámy | 26.10.2015 18:46
Tak nič, len som myslela, že máš doma šunkovar a robíš domácu šunku.
Doma sme tiež chovali zvieratá aj na mäso, takže zabíjačky boli rok čo rok a všetko bolo fakt v bio kvalite, pretože i obilie i okopaniny sme mali vlastné a úplne bez chémie :) .. to boli časy-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 26.10.2015 18:55
Dříve se u nás na vesnici zabilo prase jednou za rok dalo se do mražáku a v obchodě se maso nekupovalo. Ta trocha co sním nestojí zato se s tím drbat dneska se dá pořídit velmi kvalitní v obchodech jako náš grunt nebo přes internet z bio chovů. Čím je člověk starší, tím méně sní. Snižuje se metabolismus. Tímpádem i potřeby.
neznámy
neznámy | 26.10.2015 20:15
Pocuj mojko este raz mi tak oovies takk ti virtualne jednu pridrbem ok?
Stránka:
< 6 7 8 9 10 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...