Zdravie a výživa -
MASO A RAKOVINA
a o tom tvojom nemyslení nad jedlom si napísal asi dosť výstižne a jasne ako to je.
mám pocit, že diskusia o vegetariánstve sa nijak nerozvíja po tom čo sa napíše, ale stále stojí na tých istých argumentoch, ktoré sa otáčajú do kolečka. akoby skoro každý príspevok bol nanajvýš reakcia na predchádzajúci, ale už tie pred ním vôbec neexistovali. ja by som na ne bežne reagoval tými istými príspevkami čo som už raz písal
Je to právě z toho důvodu že stresovaná zvířata nemají kvalitní maso a jeho tržní hodnota klesá. Proto na jatkách s tím už dneska počítají. Stresované zvíře by bylo po porážce prakticky neprodejné.
No a závist.. to se u porážených zvířat nevyskytuje zvířata nezávidí. To až člověk. A maso lidí se běžně nejí. :)
https://www.youtube.com/watch?v=IywE2P_FY8s&list=PL_5HR_MDv0GhSKaZwmRXLYtAM6r8JxW7k :)
Ta domácí je šedá, nevzhledná, vypadá unapetitlich.
Ta z teska je růžová a krásně vybarvená. Normálně šáhneš po té z teska a řekneš si jak dobře jsi koupila.
Rozdíl je v tom že přírodní maso je šedé a né moc hezké napohled na pultu by bylo neprodejné.
To co dostaneš v tesku je napuštěné polyfenoly a uzeniny také solemi a barvivy takže to vypadá lákavěji.
Toto pan Vacek evidentně přehlíží.
Dneska se maso obchoduje úplně jinak než před revolucí odkud má ty informace které dává do placu.
Maso koupené v obchodě nevíš vůbec odkud pochází, může být z anglie německa polska nebo naše nebo odjinud. Podle toho kde jsou jaké ceny řídí to poptávka trhu EU.
Maso se obchoduje ve standardní kvalitě kdyby bylo poraženo tak že zvíře má spotřebovaný glykogen před porážkou (stresová porážka) pak by bylo neprodejné.
To co říká ten člověk je podbízení se zeleným iniciativám očividně o skutečném masném průmyslu ten člověk moc neví. Mezi bio masem a ne-bio není prakticky žádný rozdíl.
Rozdíl nastává až ve způsobu krmení pícninou nebo zeleným krmením atd.
Pokud kupuju maso pak bio a to z toho důvodu že není napuštěné rychlosolemi a barvivy. Argumenty o stresové porážce padaj. Může se stát i to že bio odchovy můžou být na tom i mnohem hůře než konvenčni co se kvality týká. I mezi bio pěstiteli jsou chytráci bio je především obchodní značka nikdo to nedělá kvůli tvému zdraví ale kvůli zisku.
Naopak má bio produkce jak už to tak bývá i svoje nevýhody. Že se zvířata neléčí chemicky neznamená že jsou zdravá a zelenina pěstovaná bez pesticidů že je zdravější. Obsahuje například větší množství plísní což je doloženo mnohými testy.
Bio neznamená nutně výhodu. Docela často je to naopak. Bio produkce je často méně hodnotná kupuješ za dráž menší hodnotu.
Doma sme tiež chovali zvieratá aj na mäso, takže zabíjačky boli rok čo rok a všetko bolo fakt v bio kvalite, pretože i obilie i okopaniny sme mali vlastné a úplne bez chémie :) .. to boli časy-BIGEYE-