mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Zdravie a výživa - 

LIECITELOM BUDE HROZIT VAZENIE

neznámy
neznámy | 18.6.2015 08:06
hmmm, chapem, ze je na slovensku kopec sarlatanov... ale takto zabranit moznost ludom si nejako pomoc, ked im klasicky lekar nepomohol, sa mi zda uz prilisne zasahovanie do slobod obycajneho cloveka.... pomaly ale isto takymto stylom budeme zit v "demokratickej diktature"....

https://dennikn.sk/blog/smer-chce-liecitelov-zatvarat-do-basy/?ref=top-cl
neznámy
neznámy | 18.6.2015 09:14
Tak tomu sa hovorí, vyliať s vaničkou aj dieťa.
Podľa toho, čo sa v poslednej dobe dozvedám od obyčajných ľudí, ktorí pre zdravotné problémy vyhľadali pomoc klasických lekárov, tak mi to skôr príde ako dorážanie, nie liečenie.
Samozrejme, je to veľmi jednostranný pohľad, ale z nejakého dôvodu som sa v poslednej dobe stretla s takýmito prípadmi. S prípadmi, kde by bolo možno vhodné pozrieť sa na prístup lekárov, zrejmé zanedbania a riešiť to.
Ale do papierov sa dá napísať čokoľvek aj kryť si navzájom chrbáty.
neznámy
neznámy | 18.6.2015 09:22
Podľa toho, čo sa v poslednej dobe dozvedám od obyčajných ľudí, ktorí pre zdravotné problémy vyhľadali pomoc klasických lekárov, tak mi to skôr príde ako dorážanie, nie liečenie.

No hej, přesně tohle si myslím!

Nechápu jak někdo může vymyslet takový zákon a pak přidat naprosto protiřečící si odůvodnění o ochraně a "odbornosti" (panebože!!! -ROLL- -WALL-) atd. Při takových tvrzeních se mi tmí před očima. A kdybych svůj zdravotní stav nechala na "odbornících", tak bych nemohla normálně existovat.
neznámy
neznámy | 18.6.2015 10:04
Klasická medicína je vo veciach prinavrátenia zdravia dominantná veda a ako taká potrebuje konkurenčné prostredie ako soľ! nemá ho a preto to tak aj vyzerá ..
Všetko čo ohrozuje jej dominantné postavenie sa javí ako nežiadúce (farmakobiznis).

Takže namiesto vyhrážania sa väzením by bolo skvelé (a čas k tomu raz dozreje) aby pokiaľ ide o merateľnú odbornosť povznikali minimálne akreditované vzdelávacie centrá (niečo ako stredná odborná škola) + vyšší stupeň vzdelania - VŠ a to ako plnohodnotný "kolega" klasickej medicíny. To by MUDr. (medicinae universae doctor) s kolegami nového typu VŠ, kde by absolvent získal povedzme titul MNDr. (medicinae naturae doctor) spolupracovali!!

Vydať zákon je ľahké, vytvoriť konkurenčné prostredie nie.
A sme zas u toho, biznis kvitne z pohodlnosti, neznalosti a zastrašovania ..
neznámy
neznámy | 18.6.2015 10:30
Trochu zavádzaš. Týka sa to iba liečiteľov, ktorí si z toho robia biznis:

Kto za odmenu vykonáva činnosť, ktorej obsahom sú úkony na ktorých vykonávanie osobitný predpis vyžaduje predpísané kvalifikačné predpoklady a ktorej výkon inak podlieha dohľadu podľa osobitného predpisu, napriek tomu, že nemá oprávnenie vyžadované osobitným predpisom, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
neznámy
neznámy
neznámy | 18.6.2015 10:42
ale nezavadzam... hocikto, kto chce byt v urcitom odbore spicka, tak sa proste tym odborom musi casto zivit (ci uz astrolog, liecitel, muzikant, maliar ale aj ten pravnik, ci doktor)... nie vsetci maju to stastie, ze pracuju v takom zamestnani, ze mozu pendlovat medzi svojim konickom, ktory pomaha druhym a zamestnanim (a casto aj rodinou k tomu)...
samozrejme, ze som si vedomi toho, ze vacsina liecitelov je sarlatanov...ale aj tak, poznam par ludi, ktory prirodnej medicine rozumia a takto budu musiet svoje remeslo zabalit, lebo proste sa budu musiet venovat ako si zarobit na zivobitie...
neznámy
neznámy | 18.6.2015 11:05
Asi bych z toho nedělal nějaké předčasné katastrofické scénáře.
Stačí se například zastřešit certifikátem ,který je akreditovaný.

například : výživový poradce

To je tak něco univerzálního..........:)

No a pokud mi něco tento poradce nabídne soukromě, tak do toho nikomu nic není.
Rád si připlatím za "vyživovací rady" pokud jsem spokojený.:)
milan08
milan08 | 18.6.2015 11:21
ti tkz.sarlatani robia spatne meno tym co tomu rozumia,ani sa necudujemxze niekto take rozhodnutie urobil ale iste aj na natlak farmaceutickej hoby.
milan08
milan08 | 18.6.2015 11:22
ano treba dorazit aby sa dlho netrapil.....
neznámy
neznámy | 18.6.2015 14:31
Myslím, že to bude len výkrik do tmy.
Ale dobre, takže potrebujú osobitý predpis. To by musel najprv niekto vydávať. Opravte ma ak nemám vedomosti, ale asi ťažko niekto preskúša a vydá papier psychotronikom, bylinkárom, veštcom atď.

Ale tak Fico je zázrak sám o sebe, tak sa nečudujem.
Viac mi vadí, že naši lekári si už pripadajú ako bohovia nad životom a smrťou. A pristupujú k ľuďom správaním stredovekých výbercov daní.

Takže ak nám neostanú aspoň knihy s liečivými rastlinami a alternatívnou medicínou, tak budeme skutočne národom zázrakov. Lebo tu bude prvý moderný stredovek na svete.

Ja by som sa napríklad dnes nedal operovať ani za nič. Proste je príliš veľa prípadov pochybení, ktoré vysielajú v správach.
martinbd
martinbd | 18.6.2015 14:50
(1) Kto za odmenu vykonáva činnosť, ktorej obsahom sú úkony na ktorých vykonávanie osobitný predpis vyžaduje predpísané kvalifikačné predpoklady a ktorej výkon inak podlieha dohľadu podľa osobitného predpisu, napriek tomu, že nemá oprávnenie vyžadované osobitným predpisom, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Neviem, je to napísané dosť nejasne, všeobecne. Podľa mňa sa to na činnosť liečiteľa nevzťahuje. Aké kvalifikačné predpoklady má mať liečiteľ? Kde sa dá liečiteľstvo študovať?
Jedine keby si niekto otvoril súkromnú ordináciu, vykonával činnosť bežného lekára ale nemal by vyštudovanú medicínu. Vtedy by to dávalo zmysel.


"... Poskytovanie zdravotnej starostlivosti osobami, ktoré nie sú v súlade s platnou právnou úpravou oprávnené na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, toto právo bezprostredne ohrozuje. Zásah osôb bez príslušnej odbornosti do telesnej alebo duševnej integrity osoby má v prevažnej väčšine prípadov za následok neodstrániteľné negatívne následky na zdraví, preto je nevyhnutné takýmto snahám predchádzať.“

Nechápem prečo sa chce do toho štát miešať, ak chce niekto, aby mu do jeho integrity zasiahol liečiteľ, je to jeho rozhodnutie. Nech teda aplikujú túto logiku aj na tabakové výrobky a alkohol. Za takýmito rečami je jasné farmaceutické loby.
neznámy
neznámy | 18.6.2015 14:55
Vidím viac riešení ako sa z toho dá vykorčuľovať.
- spraviť si MUDr., veď dnes už vyštudujú aj decká, ktoré ledva prechádzali ročníky na štvorkách;
- robiť výskum s vedľajším efektom, že po ňom ostávajú vyliečení ľudia;
- mať nulový zisk.
marcie
marcie | 18.6.2015 15:11
Kamarát, čo robí akupunktúru, tak ju viac - menej robí potajomky, lebo keby ju chcel robiť oficiálne, tak by musel mať vyštudovanú medicínu, to mi hovoril už dávnejšie ...
martinbd
martinbd | 18.6.2015 15:11
Ja by som mal iný návrh, nech zdravotná poisťovňa preplatí liečiteľa, ktorý niekomu pomôže. Prečo musí aj človek, ktorý nesúhlasí s modernou medicínou a jej postupmi platiť zdravotné poistenie a z tých peňazí si nemôže zaplatiť ľudí, ktorým verí?
marcie
marcie » martinbd | 18.6.2015 15:17
S tým súhlasím, každý by mal právo vybrať si, na čo sa jeho peniaze použijú, ale to by znamenalo masívny odliv peňazí, čo idú farmaceutickým firmám, takže takého niečoho sa tak rýchlo nedočkáme ... ja myslím, že ideálny stav by bol, keby západná medicína spolupracovala s alternatívnou medicínou, nezavrhovala by som ani jedno, ani druhé, jediný problém je, že vo farmácii sa točia obrovské prachy ... -LOL-
neznámy
neznámy » martinbd | 18.6.2015 15:21
No a brání Ti něco neplatit zdravotní pojištění vůbec?
neznámy
neznámy » marcie | 18.6.2015 15:22
Jenže farmacie není přeci samostatný obor.Kde není poptávka,není nabídka...
Někdo ty léky musí předepsat,aby je mohl lékárník vydat ;)
marcie
marcie | 18.6.2015 15:24
Myslela som celú mašinériu, čo je v tom zapojená, nielen farmáciu ako takú ... :)
neznámy
neznámy | 18.6.2015 15:31
Určitým způsobem to může být užitečné.
Čistit zločincům karmu ve vězení.-ROLL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...