mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Kořen Maca

neznámy
neznámy | 6.10.2014 08:14
Existuje mnoho a mnoho zdrojů pějících slávu na tuto "superfood"..

Příkladem
http://www.zdravizperu.cz/maka--maca
http://www.celostnimedicina.cz/maca-podivuhodne-afrodisiakum.htm


Máte někdo zkušenosti s užíváním, pozorujte nějaký blahodárný vliv?
neznámy
neznámy | 6.10.2014 08:19
A zajímá mne hlavně jedna věc. Maca obsahuje přírodní estrogeny, jaký tedy může mít tento kořen přínos pro muže?
granko
granko | 6.10.2014 08:59
že vraj velký libidostimulant.. až oslabne, vyskúšam -PUH- možno -LOL-
neznámy
neznámy | 6.10.2014 22:55
tak koren maca je fakt superfoods... obsahuje obrovske mnozstvo esencialnych aminokyselin, ktore zlepsuju funkciu nadobliciek, creva, ciev... dakedy som ho bral a aj teraz si obcas kupim tento doplnok stravy, hlavne ak nejem dostatok bielkovin, ci ked cvicim... a aky ma vplyv na libido??? nespozoroval som nijake vyrazne ucinky, ale co som si vsimol, tak maca je dost silny vazodilator, cize rozsiruje cievy a prekrvuje organizmus... a to sa moze v postely, ci telocvicni hodit:)
a tiez obsahuje aminokyseliny, ktore sa casto uzivaju pre podporenie plodnosti prirodnou cestou (napr. arginin).
neznámy
neznámy | 7.10.2014 08:33
Rudi, a co si myslíš o těch fytoestrogenech, nepozoroval si nic zvláštního? Je dobré, aby muž užíval něco, co obsahuje ženské hormony?

Jinak Maku teď užívám něco přes týden a co jsem si všimla hned, vcelku jejich užívání zmírnilo průběh a zkrátilo dobu léčení z nachlazení.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 09:50
tak u maci som nespozoroval nic extremneho...ale kde som citil fytoestrogenny a dost silne a tiez podobne skusenosti mali chalani z fora, tak pri lanovom semiacku....najprv som nechapal, ze co sa deje a az potom som sa dozvedel, ze lanove semiacko obsahuje latky lignaniny, ktore patria do fytoestrogenov...navyse lanove semiacko obsahuje aj goitrogeny, latky co spomaluju stitnu zlazu...cize aj to ma vplyv na hormony...a tiez podobne ako pri lanovom semiacku som citil pri ostropestreci marianskom, ked som si z neho robil kasicku....tiez som nevedel, ze co sa deje a az potom neskor som sa dozvedel, ze aj ten obsahuju lignany, tusim dokonca viac ako lanove semiacko... kazdopadne kupim si este raz macu a budem pozorovat... neviem a mozno v mace nie je tolko fytoestrogenov, alebo nie tych, co mi skodia... kuknem sa na to...inak fytoestrogeny mas takmer v kazdej liecivej byline, ci superfoods...napriklad v lekorici (vlastne vo vsetkych bylinach na nadobicky a stitnu zlazu), zenseni, chia semiackach, saw palmettu... a niektori chalani z fora, co mali podobne problemy, tak ked si dali urobit vlasovu analyzu, tak mali skrytu toxicitu medi, ci nejaky jej deficit ci co...med je extremne yin prvok a vladne mu planeta venusa... oni si to vysvetlovali tym, ze preto tak fytoestrogeny citia...vraj chlap, u ktoreho silne prevlada yang (ma dostatok zinku napriklad), fytostrogenny neciti...
neznámy
neznámy » granko | 7.10.2014 12:16
fiiha
jafima
jafima | 11.10.2014 08:30
Nie som "odborník", takže celkom pocitovo: Macu som pred pár mesiacmi užívala (v prášku) niekoľko týždňov, myslím... možno zo dva-tri mesiace.
Ak to len nebola autosugescia, začala som sa (veľmi rýchlo) cítiť naozaj lepšie - energeticky - psychicky aj fyzicky... a tak nejako vyváženejšie. Mám dosť vyčerpávajúcu prácu (aj keď sa pri nej nepohybujem), na tri smeny a náročnú na koncentráciu... myslím, že ma Maca na začiatok dosť podržala. Brala som ju podľa toho, či som šla do dennej alebo nočnej. Ale celkovo - pocit veľmi dobrý.
Potom som si povedala, že nie je nutné, aby som do seba dlhodobo niečo "pchala" a prestala som.
Ale teraz si mi ju pripomenula -FLOWER- ... a keďže sa momentálne cítim zas vyšťavená a úplne na konci so silami, hneď som odkráčala, pozrieť do skrinky, či ešte mám.
Takže ju skúsim znovu... uvidíme, čo to spraví... ;)
neznámy
neznámy | 14.10.2014 09:34
Mne to veľmi nechutí, ako ho konzumujete? Skúšala som ho použiť namiesto kávy, ale to asi nie je dobrý nápad, keď si prášok zalejem horúcou vodou, stratia sa výživné látky?
neznámy
neznámy | 14.10.2014 09:46
Přimíchávám na snídani k vločkám s kefírem, mezi ořechama, sušeným ovocem se ta podivná chuť maky ztratí.
milan08
milan08 | 14.10.2014 10:06
nemam osobne skusenosti,urcite obsahuje vyzivne prvky pre nas organizmus.
neznámy
neznámy | 15.10.2014 09:53
Ďakujem za odpoveď. Ešte ma zaujíma, či ste postrehli účinky aj keď ste si dávali koreň Maca len z času na čas, alebo je nutné brať ho pravidelne. Niekedy som fakt vyšťavená a potrebujem nakopnúť... s kávou to už preháňam, hľadám zdravšiu alternatívu, preto sa pýtam...:)
neznámy
neznámy | 15.10.2014 10:20
Já teď užívám asi třetí týden. Zatím nepozoruju, že bych se cítila výrazně nějak jinak. Co třeba guarana místo kávy?
neznámy
neznámy | 15.10.2014 11:09
co doporucujes na nadoblicky, co ma najsilnejsie stimulacne ucinky, uz spominana maca? dakujem
neznámy
neznámy | 15.10.2014 12:49
asi najsilnejsie stimluje nadoblicky bez nejakych poskodzujucich ucinkov urcite vytazky z adrenalnych zliaz...tomu sa nevyrovnaju ziadne superfoods (ani maca), ci bylinky...konkretne mam dobre skusenosti a nielen ja, ale aj vela inych ludi s tymto adrenal cortexom:

http://www.iherb.com/Thorne-Research-Adrenal-Cortex-60-Veggie-Caps/18706#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=adrenal%20cortex&rc=16&sr=null&ic=1

mozno maju podobne ucinky aj adrenal cortexy od inych znaciek, ale ludia co skusali vsetky mozne, tak odporucaju hlavne tie od spolocnosti Thorne...

vyhodou maci oproti adrenal cortexu vsak je to, ze neposobi len na nadoblicky ale ze ma kopec dalsich pozitivnych ucinkov...
neznámy
neznámy | 15.10.2014 14:29
dakujem , tak teraz neviem ci mam skusit radsej tu macu alebo ten adrenal cortex..
neznámy
neznámy | 16.10.2014 21:13
ak primarne riesis unavu a vies, ze to mas z oslabenych nadobliciek, tak jasna volba je potom adrenal cortex...maca nie je primarne na nadoblicky...ona ma sirsie posobenie...
neznámy
neznámy | 16.10.2014 22:45
.
Ono kafe samo od sebe vyšťavuje; dost překyseluje organismus, naušuje vstřebávání
vápníku a vit.C. Pro zmírnění kyselého účinku kávy se přidávají 2 kapky citronové
šťávy na hrnek kafe.

Skvělá náhražka kávy je žaludovka http://www.biozelenina-bedynky.cz/kava-a-nahrazky-kavy/ ,
špaldovka http://www.countrylife.cz/nahrazky-kavy ,
ajurvéda http://www.bioletnany.cz/sortiment/napoje/kava-a-kavove-nahrazky/ajurvedska-kava/ajurvedska-kava-asvagandha-50-g/ .

Nedostatek hořčíku přináší pocit vyčerpanosti i přes odpočinek, málo soustředění
a elánu. Proto by se měl doplňovat; slunečnicovými semeny,
vlašskými či lískovými ořechy, ovsí a žitem (třeba právě kávovina), luštěninami.
.
neznámy
neznámy | 17.10.2014 09:16
hej ale ked mas krvnu skupinu B, tak slnecnicu nesmies:)
neznámy
neznámy | 17.10.2014 09:17
ako sa da vysetrit, ze su to nadoblicky???
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...