mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Droždí

neznámy
neznámy | 2.9.2014 09:57
Právě jsem se dočetla, že se nedoporučuje konzumovat syrové, jelikož přítomné kvasinky se ve střevech pomnoží a vit. B v těle naopak ničí. Víte k tomu někdo něco víc?
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:03
Dočetla jsem se, že normální droždí je svinstvo, přesně jak píšeš. Že prospěšné je pivovarské droždí, nebo alespoň ne tak škodící... ale nějak jsem se tím nezabývala, takže konkrétnosti si radši vyhledej. Jakože jaký je mezi nima rozdíl atd. Každopádně normální droždí je prý dokonalé podhoubí pro celou škálu "fauny", kterou ovšem v naších organismech nechceme :D
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:15
Jj, to je jasný. Řekla bych, že i to pivovarské droždí bude pro rizikové skupiny stejným problémem jako pekařské, pořád jsou to "jen" kvasinky. Jedna dobrá duše mi kdysi doporučila užívat pivovarský kvasnice. Sušený jsem měla, no vzala jsem si jednou a víckrát ne, takovej zánět jsem snad neměla nikdy -WALL-

No nic, naplácám si drožďo na ksicht a bude :-D
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:17
No já mám jaksi podobnou zkušenost, takže ... :D

No dyť... Béčko jde nasosat i jinak -COFFEE--LOL-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:22
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:25
Jooo -YUMMIE- třeba pořadnej šnycl -ROFL-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 10:51
No tož to teda nefím -WINKIE--ROFL-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 11:16
Tu nejde len o vitamíny B, ale hlavne o to, že sú to kvasinky. A nielen samotné droždie je problém, problém je aj konzumácia čerstvého chleba a pečiva z kysnutého cesta, pretože kvasinky z droždia sa správajú ako huby. Teplotou pri pečení sa síce zničia, ale splodiny ich metabolizmu ostanú a navyše spôsobujú alkoholové kvasenie.
Úplne iná káva je konzumácia kváskových výrobkov, lebo pri zrení klasického kvásku vznikajú hlavne baktérie mliečneho kvasenia a myslím, že nikomu netreba hovoriť o ich účinku na stav črevnej mikroflóry.
Ona
Ona | 2.9.2014 11:22
Pravdepodobne surové droždie neznáša každý, vo výrobkoch z kysnutého cesta (napríklad upečeného, resp. uvareného) by ti to možno nespôsobovalo problémy - vitamín B sa spracovaním nestráca.

Vitamín B obsahuje napríklad aj Hrášok a iná zelenina.
neznámy
neznámy » Ona | 2.9.2014 11:34
No toto nie je celkom, ako hovoríš - v podstate stabilnejšie sú len b2, b3, b6 a H, ostatné sa rozkladajú hlavne vodou, teplom a u výrobkov z droždia aj pôsobením alkoholu.
neznámy
neznámy » Ona | 2.9.2014 12:37
Jasně, maso, žloutky, obiloviny, luštěniny (obojí naklíčené, pěkně v komplet v balíčku i s trávícími enzymy), ořechy a jiná semínka, ale mi nejde o zdroje vit. B

Nejde ani o trávení jako takové syrového droždí, s tím problém nemám, i chuťově mi dobře sedí, odmalička (samotné kvasnice, ale i syrové kynuté těsto, to bych se mohla užrat), vlastně to, o co mi jde, už bylo řečeno, kvasnice jsou vlastně takový živý organismus, jak psala Natali - široké spektrum mikroorganismů, které v těle mít nechceš :-D
neznámy
neznámy | 2.9.2014 14:35
TAK NEVIEM" 'Pivovarské kvasnice jsou vysoce vyváženou potravou, která má vynikající koncentraci všech vitaminů řady B. Obsahují dvacetkrát více vitaminů B1 a B2 než játra, dále obsahují všechny esenciální aminokyseliny ve vyváženém poměru, minerály a stopové prvky. Pivovarské kvasnice jsou velice výhodným doplňkem výživy, protože můžou nahradit velmi nákladné vitaminové preparáty a obsahují dvojnásobně velký obsah bílkovin než v mase. Tento zdroj bílkovin není narozdíl od masa kontaminován hormony a antibiotiky a nepodléhá tak rychlé zkáze jako maso. Velký užitek z pivovarských kvasnic mohou mít vegetariáni, lidé, kteří nesnášejí maso a hypoglykemici, kteří potřebují mnoho bílkovin. Jsou prospěšné i pro redukční dietu, protože obsahují relativně málo kalorií.

Protože jsou to potraviny s vysokým obsahem bílkovin a nukleových kyselin, podporuje vznik purinu, který je prekurzorem kyseliny močové. Lidé, kteří trpí na dnu či arthritidu, způsobenou purinem, mohou pozorovat zhoršení těchto chorob při požívání velkých dávek pivovarských kvasnic. Je - li tomu tak, tito lidé by měli užívat jen malé dávky kvasnic jednou za čas, a vyrovnávat jejich účinek potravinami zásadotvornými, jako je ovoce a zelenina.

Pivovarským kvasnicím je přisuzováno mnoho blahodárných účinků. Podle některých studií můžou mít kladný vliv na zlepšení zdravotního stavu pacientů trpících infekční žloutenkou a cirhózou jater. Mají vliv na růst a vývoj testovaných živočichů a chrání je proti infekcím. Působí preventivně proti zácpě a během těžké fyzické práce potlačují únavu, depresi, nedostatečnou výkonnost , nechutenství a podrážděnost. '

http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2008030007 />
http://www.recepty.cz/recept/drozdova-pomazanka-nejlepsi-snidane-16833

Odradit sa nedam -NOOO-
neznámy
neznámy | 2.9.2014 14:51
Drozdi je dobre do testa.Treba kynute knedliky.-NOSMILE-

Recept na pouziti drozdi za ucelem masky na maskarnim plese.

Idealni je konzumace,pokud chci jit na maskarni za "kynuty houskovy knedlik"
Doporucuji 7 dni pred plesem kazdy den snist 2 kg strouhanky a pul kg drozdi.
milan08
milan08 | 2.9.2014 15:10
ked uz nemozete drozdie,skuste pangamin,ale nietiez dlho uzivat.
Ona
Ona | 2.9.2014 20:22
Mne to pripadá presne ako kampaň proti vajíčkam a proti maslu v 80-tych rokoch, keď vedci zistili, že tieto potraviny majú vysoký obsah cholesterolu ktorý je vraj zodpovedný za infarkty a radili ľuďom obmedziť konzumáciu vajec, masla atď.

O dvadsať rokov sa zistilo, že ľudský organizmus potrebuje cholesterol obsiahnutý vo vajciach a v masle atď. a existuje aj takzvaný "užitočný cholesterol".

Rovnako bola veľká kampaň aj proti bravčovej masti - teraz slávime jej veľký návrat :) ....

.... ale máme tu najnovšiu kampaň proti kvasniciam pretože sú živé atď. - .... ale ja si myslím že : - "čo ak sú tie baktérie pre náš organizmus užitočné?" ........

.......... a potom budú nasledovať ďalšie a ďalšie kampane ....... následne sa zistí že to, čo sa označovalo za škodlivé, nie je až také škodlivé, ba dokonca je to užitočné a potrebné .........

Ľudové porekadlo hovorí: - "Všetko s mierou" - a ja s tým súhlasím.

:D
neznámy
neznámy » Ona | 3.9.2014 09:10
Nopak byla i spousta kampaní, kdy se hrubě propagovaly potraviny jako ohromně zdravé a pak se zjistilo, že vůbec nejsou..

Každému co jeho jest. Nikdy jsem se neřídila doporučeními výživových "odborníků", naslouchám svému tělu, s kvasnicema nemám dobré zkušenosti.
neznámy
neznámy » Ona | 3.9.2014 12:25
Nikdy nepouzivam margarin, iba kvalitne irske maslo Kerrygold, ale priamo zo sukromej farmy. I na pecenie. Inak suhlasim, aj s ty cholesterolom.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...