mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Ste vďační karanténe za niečo pozitívne?

nikav
nikav | 26.4.2020 14:14
Pribúda ľudí, ktorí sa v prvých pár dňoch aktívne prispôsobili nezvyklým podmienkam a získavajú

tým. Niektorí stále nadávajú, o budúcnosti majú apokalyptické predstavy, ale sú pasívni a

ustráchaní, tí strácajú.
emanuel
emanuel » nikav | 26.4.2020 17:49
Môj život sa nezmenil pracujem s domu,takže v kolektíve nie som,pod širák sa idem vyspať kedy chcem....strašne mi vadí nakupovanie a čakanie v radoch ale to som nemala rada nikdy a všimla som si väčšiu nevraživosť medzi ľuďmi,namiesto láskavosti
lak
lak » nikav | 27.4.2020 02:48
ja som to prve :)
milan08
milan08 » emanuel | 27.4.2020 05:16
chce to len trpezlivost ,neponahlat sa!
Ailin
Ailin » nikav | 27.4.2020 07:39
Ak by som mohla byť doma a brať celý plat (prípadne 80%) a nič nerobiť, venovala by som sa svojím záľubám a deťom, varila by som im všetky obľúbené jedlá, potom by sme išli niekam do lesa a boli by sme ako na dovolenke. Ono bolo by to super, a pravdepodobne by som sa veľmi ľahko prispôsobila.

Ale nie je to super, realita je taká, že celý deň pracujem, potom suplujem učiteľky v škole, nakupujem, stojím v radoch, nemôžem ísť do obchodu o 6.00 lebo zmenili hodiny kvôli korone a potom tam je už veľa ľudí a vlastne mám viac práce ako inokedy a tým strácam aj tú trošku času, ktorý som mala predtým pre seba. Je veľa ľudí, ktorí pracujú, napríklad predavačky v supermarketoch ale aj ľudia v závodoch a nemyslím tým paradoxne zdravotníkov, česť výnimkám (ktorí sa v nemocniciach starajú o chorých). Všetko ostatné totiž v zdravotníctve zastalo, ľudia potrebujú operácie, dva týždne sa nemôžu ani nikam dovolať a potom keď sa dovolajú tak dostanú odpoveď aby čakali na povolenie vykonávať operácie, a majú sa dopovať analgetikmi ak ich niečo bolí - pri 100 pacientoch v nemocnici s koronou!!! Niektoré zdravotné sestry sú úplne doma, a niektoré chodia do práce na 2 hodiny, nakoľko majú príkaz brať len neodkladné prípady - v čase korona krízy. - je to obrovský paradox tu na Slovensku sa vlastne už 2 mesiace pripravujeme na niečo, čo bohviekedy alebo nikdy nepríde.

Ale v podstate aj tak pociťujem vďačnosť za všetko, že napríklad mám prácu, a mám kde bývať a že môžem ísť von. (Túto vďačnosť som vlastne pociťovala aj predtým, a vlastne som oveľa viac bola na čerstvom vzduchu - takže mi asi kríza v lepšom životnom štýle nepomohla)
simetra
simetra » nikav | 27.4.2020 08:52
A čo tým títo ľudia získavajú, ktorí sa v prvých pár dňoch aktívne prispôsobili nezvyklým podmienkam?
nikav
nikav » simetra | 27.4.2020 11:54
Tvorivosť ich energetizuje a nebudú "zahnívať". Vidia zmysel v tom, čo robia.Neprepadnú tak ľahko

apatii, ako pasívni.;) Každý deň by mal mať svoj význam, a keď ho nemá, tak je to pre mňa len

čakanie na smrť.-SAD-
nikav
nikav
nikav » Ailin | 27.4.2020 12:15
Je mi to povedomé, dcéra má troch školákov vo veku 8 - 12 rokov. Majú pri dome aspoň záhradu,

tak pohyb na vzduchu im nechýba, aj keď boli zvyknutí na viac voľnosti.
emanuel
emanuel » milan08 | 27.4.2020 13:30
som pomalá odjakživa,mám svoje tempo a držím sa ho a aj trpezlivá som,ale situácia keď musím ísť takzvane do civilizácie ma vytáča,keby som nemala rodičov ktorých musím zásobovať asi idem do obchodu len raz za mesiac
simetra
simetra » nikav | 27.4.2020 17:32
To sú také idealistické, slniečkarské vízie...

Ak človek potrebuje k tomu, aby sa zamyslel nad svojim životom a zmyslom života pandémiu, ktorá navyše nemá reálne kontúry a je zneužívaná ako nástroj k ovládaniu ľudí.....taký človek sa NIKDY zmyslu života nedopátra, nenájde dôvod, prečo tu je.



Každý duchovne trolinku prebudený človek vie, že to vonku je LEN odraz jeho vnútra.

Dnes som bola po takmer dvoch mesiacoch tam vonku. Potrebovala som niečo z drogérie. Bolo 9:30 a môj vek je 49. Kedže vyzerám ešte oveľa mladšie minimálne postavou, pani predavačka ma z dm-ky vyhodila. Predajňa bola prázdna, boli tam len dve predavačky a parkovisko pred predajňou úplne prázdne. Nikde nikto, žiadny dôchodca a ani iný človek. Iba ja a dve predavačky dm-ky.

Stačí používať sedliacky rozum, lenže to, že ovce poslúchajú ako zmagorené už niekto dosiahol. Mne stačilo len zobrať zubnú pastu z prvého regálu pri dverách, nič viac.

Tieto vaše slniečkarske vízie a naivné predstavy sú podľa mňa mimo realitu.

Dôvod, prečo som musela ísť práve v tom čase? Lebo práve vtedy náhodou niekto mohol byť pri mojej postihnutej dcére, od ktorej sa inak nemôžem pohnúť nikam už celé týždne.

Ak si niekto myslí, že korona prinesie ľudskosť a dobro, tak je na veľkom omyle. Pripravte sa na rozkrádania, zvýšenú kriminalitu a nevraživosť medzi ľuďmi.
simetra
simetra » nikav | 27.4.2020 19:48
Napríklad....celé Slovensko vie, že dnes zomrela 87 ročná pani (vraj na covid 19, veď ok).

Prečo nevie celé Slovensko, že predvčerom zomrel manžel mojej priateľky, ktorý mal 80 rokov a včera dedko jedného klienta z DSS, ktorý mal 85 rokov? (dedko žil doma s dcérou). Napríklad?

Tí ľudia, o ktorých píšem, mali dlhoročné iné zdravotné problémy. Väčšina starších ľudí nad 80 už má nejaké zdravotné problémy, ak by náhodou niekto o tomto nevedel....

A asi nie je tajomstvom, že ľudia zomierajú. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí zomreli veľmi mladí. Ty nie?
Gitus
Gitus » simetra | 27.4.2020 20:59
Mozem mat otazku?? A povedala si predavackam preco si prisla v tej hodine?
Lebo to hovori o nich ako o ludoch, jednotlivcoch.
Ja by som ti tu pastu urcite predala.
Lebo napriklad tiez my, chceli sme ist do potravin kúpit vodu, sli sme na turu, a zabudli sme natoto nariadenie. A mila pani nam vodu priniesla von.
Myslim si, ze kazdy zostane tam,kde je.
Ak bol niekto zakerny a zly, tak aj tato situacia ho v tom este viac utvrdi..ze svet je zly...
A ak bol niekto mily človek, chape okolnosti a snaží sa svojim kuskom pomoct tejto planete,ludom, zvieratam.
Tak to aspom vnimam ja.
nikav
nikav » simetra | 28.4.2020 01:04
Moja mama zomrela, keď mala 24 rokov.
nikav
nikav » simetra | 28.4.2020 01:07
Duchovne silného nemoc a kríza posilnia - Richard Stříbrný

https://www.youtube.com/watch?v=_359dPpyuOA
milan08
milan08 » Gitus | 28.4.2020 05:07
Svet nieje zly je taky aky sme si ho utvorili!
simetra
simetra » Gitus | 28.4.2020 08:29
Áno :)

Inak mám v živote väčšinou dobré, príjemné skúsenosti s ľuďmi. Pristupujem k ľuďom s úsmevom, priateľským slovom, občas s humorom....ľudia to vracajú späť.


Ja v tom nevidím logiku, čo sa týka tejto predajne. Je pomerne veľká, neviem koľko metrov štvorcových má, ale podľa terajších predpisov by tam mohlo byť za určených kritérií (rúška, dezinfekcia, potrebný odstup od ľudí...) minimálne 6 ľudí, neviem presne koľko.

Chodievam do dm pravidelne, vždy doobeda, v našom meste je 5 ich predajní. Jedna je dosť málo navštevovaná, nestretávam tam doobeda takmer nikoho (píšem o dobe pred korona) a v ostatných vídam hlavne mladých ľudí, drvivá väčšina mladé ženy. Snáď si ani nespomínam, či som tam niekedy videla dôchodcu.
A ak tam včera aj nejaký dôchodca bol niekde za niektorým regálom (pri mojej výške mám dosť slušný výhľad a nikoho som tam nevidela nikde predo mnou, za mnou, vedľa mňa....široko ďaleko nikde nikto https://media.giphy.com/media/VIQfHC9jAZbt6ojTdo/giphy.gif tak by som sa mu vyhýbala minimálne na vzdialenosť 5 metrov (miesta tam je dosť) a takto to vlastne robia aj ľudia mimo tých dvoch hodín určených pre dôchodcov.

Taký mrcha korona vírus by sa zo mňa musel poriadne rozbehnúť, skočiť na odrazový mostík a aj tak by nedoskočil takú vzdialenosť na dôchodcu. Predpokladám, že by zo mňa nezoskočil a nebežal za ním, aby ho nainfikoval......

Ja v tom proste postrádam logiku.

V potravinách je to v poriadku, ale tu?


Úplný Orwellovský štát.
marcie
marcie » simetra | 29.4.2020 07:26
niektorí ľudia sú zrejme ale presvedčení že by zoskočil a utekal za nimi, aby ich nakazil, tak si to predstavujú :D
emanuel
emanuel » marcie | 29.4.2020 08:23
hej ale to je len vplyv médií,čo všetko popísali a šíria,málokto si ten guláš v hlave vie dať dokopy
nikav
nikav » simetra | 29.4.2020 12:28
Tento problém komentuje Juraj Štubniak v krátkom videu. "Matovičova vláda veci nedomýšľa".

https://www.youtube.com/watch?v=E4zhLAeNPMY
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...