mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Sen o modrom svetle

neznámy
neznámy | 18.2.2016 15:23
V noci sa mi sníval tento sen. Po štyroch dňoch očistnej kúry. (Cítim sa veľmi dobre.)
Prosím o vaše vhľady...

Sedím na posteli v „mojej izbe“. Je to akoby detská izba s úzkou posteľou pri stene. V miestnosti je so mnou ešte druhá osoba, mne blízka žena (kamarátka, dcéra... nepamätám si). Vstávam z postele a všimnem si blízko pri zemi malý modrastý plamienok, ktorý smeruje do pravého rohu miestnosti. V duchu počujem starú mamu (je dávno po smrti, ale občas sa ozýva, keď má čo povedať). Nabáda ma, aby som išla za tým plameňom. Mám silný pocit, že to je ono... to, čo som chcela a mala uvidieť. Ale niečo mi nesedí, dostanem silný závrat. Cítim, že omdlievam a padám k zemi. (Mám intenzívny pocit, že omdlievam naozaj.) Plameň sa presunie do ľavého rohu, už je veľký a intenzívny, žiarivej modrej farby. Idem za ním. Sála z neho pulzujúca energia, ktorá má chce pohltiť, chce, aby som sa s ňou spojila. Trochu ma to vtiahne, ale bránim sa, nechcem sa dať pohltiť.
Prebúdzam sa a silno mi búcha srdce.
neznámy
neznámy | 18.2.2016 15:37
Mala som sen s modrými plamienkami pred tromi rokmi. Bolo to poznanie, spoznanie niečoho, niekoho... ťažko sa to vysvetľuje. Ale bol to začiatok zmeny, niečo ako znamenie.
Mne sa to snívalo takto. Bola som na výlete s mužom a mladším synom, bol krásny slnečný deň a my sme liezli po akejsi kamennej stene, ale nie spolu.
Potom z čista jasna udrel hrom, lebo prichádzala búrka. Na tej skalnej stene bolo mnoho ľudí, ktorí ako my prišli len tak si pri pohybe relaxovať.
Keď udrel ten hrom, všetci začali panikáriť a hľadať miesta, kam sa schovať.
Ja som nevidela ani muža ani syna a s pár ľuďmi sme našli malú jaskyňu. Vošli sme dnu a posadali sme si na akési lavičky. Vypadali sme ako tiene. V tom odrazu zo zeme vyskočili krásne žiarivomodré plamienky a zväčšovali sa...
Ostatné si už z toho sna veľmi nepamätám.
Tu je vysvetelnie symbolu. :)

cchladný modrý plamen: je nebeskou rosou, která se v alchymii nazývá hermetickou růží (rosa hermetica), poskytuje snícímu poznání

Akú očistu si si robila?
neznámy
neznámy | 18.2.2016 15:40
Danielko, já tě obdivuju, že máš takové živé a barvité sny....mě se obvykle nezdá nic, nebo když už, tak takové ty "přivolávací sny", jako třeba předevčírem, že jsem vezla ex-rohatýmu zákusky a cukroví! (on přitom není na sladký) no a večer už zase písal, písal, písal.....z Blavy...(je tam na práci) a trošku mne zas rozhodil...-CONFUSED-
tak nevím, co ten sen s těmi zákusky měl znamenat (mazat med kolem huby?:D)
A s tím tvým snem nevím vůbec....-WINKIE-
neznámy
neznámy | 18.2.2016 16:15
ďakujem:)
očistnú kúru: šťavy a ražný chlieb, do vedľajšej diskusie som dala príspevok
neznámy
neznámy | 18.2.2016 16:22
ja som ho tu nestretla:D
chceš ho nakŕmi, posilniť, pohladkať, chceš s ním komunikovať....
neznámy
neznámy | 18.2.2016 16:26
Ešte som chcela doplniť, aby si porozmýšľala, čo sa ti po tieto dni deje, aké udalosti, akí ľudia ti vstupujú do života.
Keďže sa opieram o vlastnú skúsenosť, myslím si, že čas ti ukáže, že niečo významné sa odohráva. Spätne sa to vidí lepšie.

A aký ražný chlieb? Sama si pečieš? A ak áno, tak aký? Kvasený, alebo kváskový?
neznámy
neznámy | 18.2.2016 16:34
Veľa sa toho deje, nie navonok, ale vo vnútri. Mám pluto na IC. O chvíľu na slnku.:)

Chlieb kupujem, aj keď premýšľam o pekárničke. Kúpim si ju, keď si budem istá, že ju budem naozaj používať a nebude iba ležať na polici a zavadzať. Ale smerujem k tomu.

Kupujem najradšej u rakúskeho Naglreitera, je kvalitný, bio, ale drahý, drahý....
neznámy
neznámy | 18.2.2016 17:29
Jestli chceš, přečti si něco o Archandělu Michaelovi, ten má takovou krásně modrou barvu .. to mne první napadlo -FLOWER-
Adriana 72
Adriana 72 | 18.2.2016 17:35
pekné...:)
neznámy
neznámy | 18.2.2016 17:48
Dakujem. Pozriem.:)

A už nič ťa napadlo?;)
neznámy
neznámy » Adriana 72 | 18.2.2016 17:49
Modré svetlo pôsobí pekne. Ale ten sen nebol príjemný.....-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 18.2.2016 18:07
Netroufám si víc komentovat, něco Ti zkopíruji, takto podobně mne oslovil Tvůj sen (o strachu) :

Archanděl Michael

V hebrejštině jeho jméno značí toho, „kdo se podobá Bohu“. Je tím, ke komu vzhlížíme, kdykoliv bojujeme se silami zla. Je rovněž tím, kdo nám pomáhá objevit uvnitř nás světlo. Historicky je považován za ochránce Izraele a katolických kostelů. Je svatým patronem policistů a vojáků, ale také malých dětí. Říká se, že svou ochrannou ruku drží i nad poutníky a cizinci. Je hrozivým bojovníkem, Princem všech armád, bojuje za spravedlnost a pomáhá lidem v těžkých situacích. Současně je však Michael také tím, kdo dodává lidem trpělivost a štěstí.

Je spojován se subtilním prvkem ohně, což symbolizuje spálení všeho, co je pomíjivé, tudíž přetrvá a zazáří pouze čisté esenciální světlo. Je také nazýván Milosrdným andělem smrti, vede nás totiž k nesmrtelnosti, přičemž na svých vahách „váží“ duši a posuzuje tak v Soudný den naše dobré a špatné skutky.

Židovská, křesťanská i islámská tradice ho shodně považují za největšího z andělů. Je někdy znám také jako Držitel nebeských klíčů, Vůdce archandělů, Anděl pokání, soucitu a svátosti, Princ božské Přítomnosti, Jákobův strážce či Anděl hořícího keře.

Nikdy ho neunaví bojovat za dobro a vždy je připraven pomáhat pokorným. Je inspirací těm, kdo strádají v samotě, a pomáhá všem v obtížných životních situacích.

Právě archanděla Michaela můžeme žádat o to, aby nám pomohl ovládnout a překonat negativní tendence, které v sobě ještě chováme. Kdykoliv klesáme pod tíhou událostí, kdykoliv se zdá, že se věci pro nás vyvíjejí až příliš neúprosně, nám může pomoci dosáhnout povznesenějšího, duchovnějšího a moudřejšího náhledu na náš život. Jeho posláním je vést nás a ochraňovat od nespravedlnosti, pomoci nám otevřít se tomu, co je věčné a nesmrtelné. Můžeme se k němu obrátit s prosbou v jakékoliv těžké situaci, anebo když jsme sami a potřebujeme pomoc
neznámy
neznámy | 18.2.2016 22:29
Pouvažuj, či si sa nevedomky nedostala pod mentálny/duševný vplyv nejakej ženy, ktorú považuješ za blízku...
neznámy
neznámy | 19.2.2016 07:56
nie:) ja som iba ak tak pod vplyvom luny:D

naopak, práve smútim za jednou dobrou ženou, čo navždy odišla....-SAD-
neznámy
neznámy | 19.2.2016 07:59
Ďakujem ešte raz, Onka.:) Ako tak pátram, modré svetlo má hlboký spirituálny význam, a naozaj súvisí s archanjelom Michaelom.

Sen o strachu bol Monikin.;)
neznámy
neznámy | 19.2.2016 16:42
Sen o strachu

rozpustenie strachu - Svetlo (vizualizácia)

neznámy
neznámy | 19.2.2016 17:39
Nasla som, ze modre svetlo symbolizuje duchovne prebudzanie, a ci to zodpoveda pravde budes vediet posudit asi len sama:)
neznámy
neznámy | 20.2.2016 00:28
Áno, a ešte osvietenie, vnútorné čistenie, spojenie s Bohom... vraj:)
Horiaci krík v príbehu o Mojžišovi má v niektorých výtvarných prevedeniach modrú farbu.

V grimmovských rozprávkach je ale modré svetlo spojené so zlými silami, bosorkami. Modré svetlo ako bludička... Z nich vychádzal pravdepodobne aj Andersen, v rozprávke Kresadlo vojaka na starú bosorku upozornilo práve modré svetlo.

...trochu som študovala-PUH-
neznámy
neznámy | 20.2.2016 00:29
:)
neznámy
neznámy | 20.2.2016 00:51
Rozpravky grimmovcov su hrozostrasne, asi preto sa ich symbolika rada spaja s nevedomymi a podvedomymi obsahmi. V kazdom pripade my ludia sme od nevedomia odrezani, a nevieme ako nan, ked skusame moze nas zhltnut jednym cmahom a este sa aj zalizne. Asi preto si sa bala oddat sa tomuto zurvalcovi. Tam sa nachadza Boh, vnutorna ocista a aj vykupenie. Malokto vsak odtal vyjde zivy:))bez toho sme vsak vyprahnuti a vynoseni ako stare bagance,a stara mama vie co je dobre, inac by nebola rodinnym predkom, skratka rodinou, co ma nekonecne poziadavky nielen za zivota:)modre svetlo je teda nevedomie asi, zlo aj Dobro na tacke, Len si spravne vybrat, ale tadial vedie cesta.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...