mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

JEZIS JE LEN PREDSTAVA

neznámy
neznámy | 25.4.2015 08:10
Nie je cielom urazit, ale odhalit skutocnost. Narodim sa na vychode a tu kultura cloveka naprogramuje na vieru v Alaha. Tuto hlupost vidime, ale nevidime ze rovnaky program ma i zapadny svet-Jezisa. Sam v sebe, sam zo seba o nom nic neviem, vsetko je len prevzate, z Biblie, ktora s bohom a pravdou nema uz nic spolocne. Verim v Jezisa, lebo sa citim tak v bezpeci. Verim v tento ideal a pretoze neviem - tak verim

Hocikto tu na fore povie aj vacsie mudrosti ako udajne povedal Jezis v biblii. Nie je pravy a nepravy Jezis v naukach, je to vzdy to iste - Jezis a viera, ostatne je vata. Ak citim Jezisa v srdci je to len predstava z mysle. Je to len zidealizovana tuzba a ta pravdou nie je. Nikomu Jezis nepomoze v skutocnosti, lebo kazda iluzia (predstava) je prejav nevedomosti a kazda nevedomost udrzuje a zvysuje utrpenie. Predstava nie je len jedna, vzdy ich je viac, je to princip nevedomosti a tak zijeme v predstavach. V predstave o bohu, o laske, metode, o zivote atd. Jezis je len moja tuzba, aby to tak bolo. Tak ako kazda forma viery. Tato tuzba je zmatok, teda strach. A tak Jezis je strach ci nezaujem.
neznámy
neznámy | 25.4.2015 08:42
Aj Ty si pre mňa len predstava....
Nemám žiadny dôkaz, že naozaj existuješ, iba tomu verím.
Čo ja viem, či si to naozaj Ty, kto to tu píše?
Možno len administrátor pridal na stránku robota, ktorý v nejakých časových intervaloch uverejňuje rôzne príspevky.
Dogi
Dogi | 25.4.2015 08:43
Nie som kresťanka ani moslimka ani nie som súčasťou inej cirkvi, resp.náboženstva. A predsa budem reagovať.
1/ Alah je Boh. Ježiš bol človek, prorok, ktorého neskôr cirkevná organizácia povýšila z človeka na syna Boha, čím mu prisúdila určitú božskosť, ale Boh je jeho otec. Čiže zrovnávaš nezrovnateľné.
2/ viera v posvätno, vo vieru, že existuje niečo viac ako len tento svet, resp. nedostatok tejto viery vychádza z človeka, z jeho duše, pričom môže mať pôvod v láske, alebo v strachu. Nepochádza z kníh. Knihy sú iba súčasťou kultúry spoločnosti, v ktorej vyrastáme a znalosti z kníh prijímame, alebo odmietame, pričom to tvorí súčasť našej životnej filozofie a postoja.
3/ Pocit bezpečia pochádzajúci z vonkajších aspektov je ilúziou. Skutočný pocit bezpečia môže človek nájsť a vybudovať len v sebe a to tým, že sa zbaví strachu. Viera vychádzajúca z lásky je jednou možnosťou ako to dosiahnuť. Avšak, viera nie je v knihách, ani v cirkvách. Je v duši.
4/ Čo povedal Ježiš a ako to myslel vie len on sám. Dokonca ani jeho žiaci to nevedia. Pretože v procese prijímania znalostí od učiteľa vždy dochádza k deformácii prenosu pôvodnej myšlienky z rôznych dôvodov a spôsobmi, ktoré z nedostatku času nechám tak.
5/ To, či pocit v srdci pochádza z mysle závisí od typu osobnosti. U niekoho to tak je. U iného srdce ovplyvňuje myseľ. A iní majú srdce a myseľ nezávislé a v rovnováhe.
6/ Pravda nemá s vierou veľa spoločné, iba jedno...obe sú subjektívne. Niečo ako objektívna pravda a viera neexistuje. Vždy zrkadlia vnútro človeka.
Toť môj názor...koniec už teraz nestíham. ;-)
neznámy
neznámy » Dogi | 25.4.2015 08:48
Ak je otec Boh, aj syn by mal byť Boh, nie?
Ak je otec človek, tak jeho dieťa je tiež vždy človek, otec a syn sú vždy rovnaký druh.
neznámy
neznámy | 25.4.2015 09:36
Ak je otec Boh, aj syn by mal byť Boh, nie?

NIE... zabudli sme na to najdôležitejšie, kto toho syna porodí?

otec boh + matka človek = syn človeka ...


genetika nepustí :) -YES-
neznámy
neznámy | 25.4.2015 10:12
Človek je potom rovnaký druh ako Boh.
Človek muž keby sa spáril so samicou opicou, tak nevznikne z takéhoto spojenia potomstvo.
Genetika nepustí :)
neznámy
neznámy | 25.4.2015 10:26
Všetko, čo žijeme je založené na nejakom druhu viery, pretože nevieme skutočne nič.
Ty veríš v ilúziu a nevedomosť, niekto verí na jednoduchšie veci, trebárs na pevnú zem pod nohami. :D
Mnoho ľudí verí na lásku bez toho, aby vedeli, čo presne v skutočnosti láska je.
Ja sa k tým ľuďom tiež počítam.
Ale čo je pre mňa absolútne dôležité, že tá konkrétna viera v čosi, dáva životu zmysel a ten život sa podľa toho formuje. Celý celučičký, zvonku aj zvnútra.
Viem, že nič neviem..., bože, taký otrepaný výrok a tak pravdivý.
Ale stavať svoj život na viere v ilúziu všetkého sa mi nechce.
Privedené k dokonalosti mi to zoberie aj vieru vo vlastnú existenciu na zemi a o vesmíre. Teórii je mnoho, možno sa sama sebe len snívam a snívaš, sa mi aj ty.
Ja verím v Krista ako ideál, ktorý sa najviac priblížil žitiu v láske a verím v jeho výrok:"Ja som Pravda, Cesta a Život. A nik nepríde k Otcovi len skrze mňa."
Vôbec ma pri tom nezaujíma nejaká natvrdlá skostnatená cirkev ani realita biblie a toho, čo v nej je napísané, alebo čo sa vyhodila z pôvodných textov, alebo inak zdeformovalo.
Pre mňa je dôležité jediné a to oživujúca myšlienka, idea, cit, ktorý sa z nej rodí.
Moja viera robí môj život zmysluplným, naplneným a verím tomu, že to chce aj Boh.
Aby jeho deti poznali lásku, pocit šťastia,to čo robí život živým.
Takže, keď to tak zhrniem, som asi presne ten týpek o akých píšeš. :D
Žijúca v ilúzii, ktorá ma napĺňa.
Ale kto nie? -LOL-
neznámy
neznámy | 25.4.2015 10:51
....a inak čo je nové v Petržalke? :)
neznámy
neznámy | 25.4.2015 12:15
Prečo si takéto kraviny neriešiš cez súkromnú poštu ale v takejto vážnej, dôležitej téme?
neznámy
neznámy | 25.4.2015 12:33
V istom období svojho života som žila ako "neznajboh a antikrist",zvykli mi tak hovoriť veriaci.Prešli roky...som sa začala modliť a odstupom času viem,že vtedy to bolo čosi ako ilúzia,alebo viera,niečo také ako Ty opisuješ.Prešli ďalšie roky...štúdiom Biblie som tiež chcela pochopiť Krista.S Bohom som problém nemala :-),to som jednoducho cítila ako fakt,ale výčitky ktoré som musela v sebe potláčať,že necítim Krista boli dĺĺĺho nepríjemné.
Dodnes nevnímam Krista ako osobu,ale ako symbol,ktorý je pre naše myslenie zašifrovaný v mudrcoch,ktorý majú mená /Ježiš,Budha,Mojžiš ai./ a ich príbehy sú našimi príbehmi.Upokojuje ma poznanie,že život človeka prechádza skúsenosťami,láskou,bolesťou,radosťou a strieda sa to až do času, ktorý nepoznáme. Bolesť ktorú podľa Biblie prežil Ježiš ako skutočná osoba je ďalšími náboženstvami interpretovaná rôzne.Taký je aj bežný život človeka a cez tieto postavy to môžeme ľahšie pochopiť. A každý symbol sa dá zneužiť,alebo využiť.Jedna strana učí ľudí sa báť a čakať na vykúpenie a druhá strana hovorí,že Boh je láska a pravda,ktorá nepotrebuje viac ako jeden chrám-ten vo svojom srdci.
neznámy
neznámy | 25.4.2015 12:34
hovoríš mi z duše :) cítim to podobne -YES-
neznámy
neznámy | 25.4.2015 12:37
Lebo....chcem a môžem tu... :)
A Teba je do toho nič.
lak
lak | 25.4.2015 13:24
Jurko, bacha na krestanov..-YES- ja som po VTIPE dostala spam, neviem, co posle nemenovana tebe -ROFL-
neznámy
neznámy | 25.4.2015 15:30
Všechno jsou přece představy. :)
dodo41
dodo41 » lak | 25.4.2015 16:48
Toto vazne? :) Jezisi kriste :D ...to uz kto, a oboznamis nas s obsahom? Snad nie vyhrazny :)
lak
lak » dodo41 | 25.4.2015 18:45
:D zacina to na n.. vieme :D uz vies :D nie, len informacny.. presne toto potrebuje nonkonformista k zivotu.. hatujem to do radu.. ved je to psychicka vada nedovolit okoliu slobodne dychat a pchat mu svoje presvedcenie -COOL--ZZZZ--COFFEE-
dodo41
dodo41 » lak | 25.4.2015 19:28
Toto som ale netusil ze sa tu taketo veci deju, minimalne pozoruhodne...dik.
lak
lak » dodo41 | 25.4.2015 19:32
ani ja nie.. pravdupovediac, toto je to posledne miesto, kde by som cakala nevyziadane informovanie ohladom cirkvi.. a clovek si to nadarmo napise aj do profilu po blbych zivotnych skusenostiach.. tak snad to bolo naposledy :D neni zac :D
neznámy
neznámy | 25.4.2015 20:30
Není to dlouho, kdy jsem přemýšlela, zda byl Ježíš člověkem, jehož život byl zaznamenán v Novém zákoně, nebo ten, kdo legendu o Ježíšovi vytvořil, byl napojen na energii "Ježíš". Důvody, proč člověk nad něčím přemýšlí, jsou různé, já se pozastavila nad pojmem "harmonie". Ježíš měl neobvyklé schopnosti - uzdravoval neuzdravitelné, vracel lidem zrak, vodu přeměnil ve víno, vody moře se rozestoupily atd. Odhlédnu v tuto chvíli od symboliky pojmů .. Vezmu-li v úvahu teorii kyvadla, velká míra dobra je v pozemských podmínkách zharmonizována stejnou kvalitou zla. Ježíšovi to přineslo utrpení s trnovou korunou na čele, s křížem na zádech a pochodem trýznivou uličkou bičován do krve. Jedno z poslání Ježíšova příběhu může být - důsledky každého svého rozhodnutí neseš na svých bedrech .. sice ti může přijít někdo na pomoc s tvým křížem, ale vždy jsou to jenom tvé myšlenky, tvá rozhodnutí a tvé činy, s kterými je ve tvém životě účtováno. Vše extrémní přináší extrémní poučení

Je to samozřejmě spekulace, ale jakékoliv zamyšlení přináší nové roviny náhledu na život
nikav
nikav » dodo41 | 25.4.2015 23:06
Je to citácia MUDr. T.Rosinského CSc., lebo "vtip" v téme Na pobavenie... "MIMOŘÁDNÉ ZPRÁVY" z 22.4.mal znevažujúci charakter hostie.

"Premenenie nie je len psychotronický jav, a teda nepodriaďuje sa zákonom psychotroniky, i keď má druhotné psychotronické, presnejšie energoinformačné koreláty. Mnohonásobne a objektívne sa potvrdilo, že pri premenení sa z hostie, ktorá bola predtým obyčajnou energeticky nevýznamnou oplátkou, stáva sa zrazu veľmi intenzívny žiarič. Kňaz, ktorý premenenie vyvolal /náročky nehovorím, že to urobil, to nie je v ľudských možnostiach/, toto vyžarovanie nespôsobil. Zhodné javy pri premenení zaznamenali aj pri anglikánskych bohoslužbách." -BYE- V.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...