mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Hlboké výstrihy spôsobujú zemetrasenia!

smilan
smilan | 13.5.2010 19:15
V mnohých západných médiách sa pred nedávnom objavila informácia o prejave jedného islamského duchovného, ktorý hovoril o spojitosti hlbokých výstrihov so vznikom zemetrasení.

Osobne som bol svedkom toho, ako sa o tom rozprávali mladé ženy, cestujúce ráno do práce. Brali to ako zaujímavú perličku, zaváňajúcu spiatočníctvom, nemodernosťou, ba doslova stredovekom.

V našej, takzvanej modernej spoločnosti spôsobila táto informácia iba úsmevy, posmech a taktiež snáď aj určité zvýšenie apatie voči zaostalému islamskému svetu i voči ich fanatickým duchovným.

Ak sa ale človek pozrel nezaujatým pohľadom na spôsob medializácie onoho inkriminovaného výroku, tak v podtexte a medzi riadkami bolo možné vycítiť určitý cielený zámer. Zámer, ktorého úlohou bolo vyvolanie práve takejto nesúhlasnej celospoločenskej reakcie! Aspoň ja osobne som to tak vnímal.

Ak však ale chceme niečo naozaj objektívne posúdiť, mali by sme sa vynasnažiť danú vec čo najobjektívnejšie spoznať. Priznám sa, že ja som autentický text prejavu spomínaného duchovného nečítal a to je jeden z dôvodov, prečo sa ani nepridávam k väčšinovému, odsudzujúcemu stanovisku.

Samozrejme, že takmer všetci tí, ktorí podobné stanovisko zaujali, autentický text prejavu taktiež vôbec nečítali a pri utváraní svojho názoru sa spoľahli iba na informácie v médiách. Snáď v daktorom z nich aj bol zverejnený príslušný citát, avšak v takomto prípade si treba byť dobre vedomý toho, že s citátmi, vytrhnutými z celkového kontextu sa dá urobiť doslova čokoľvek, ak ich vedome a cielene vložíme do úplne iného kontextu. V tom sú súčasné, takzvané objektívne médiá doslova majstrami.

No a väčšine ľudí dnešnej doby, zahltených prebytkom informácií sa samozrejme nechce a ani nemajú čas veci objektívne skúmať a preto, vo svojej navyknutej plytkosti a povrchnosti myslenia, prvoplánovo prijímajú všetko to, čo sa im predostiera. S tým sa už vedome počíta!

Poďme však k jadru veci a položme si otázku: Spôsobujú naozaj hlboké výstrihy zemetrasenia? V takto prezentovanom, prvom pláne sa to naozaj zdá byť poriadne pritiahnuté za vlasy, ale skúsme sa pozrieť na celú vec trošku hlbšie a položme si tú istú otázku trochu inak: Môže mať nemravnosť a živočíšna zmyselnosť v cítení, myslení, reči a jednaní ľudí určitý negatívny vplyv na okolité prírodné dianie a na vznik rôznych prírodných katastrof, ktorými je ľudstvo permanentne sužované? V takomto prípade treba otvorene povedať, že z hľadiska objektívneho poznania o fungovaní Zákonitostí vo stvorení určitá spojitosť naozaj reálne existuje!

Akým spôsobom totiž človek cíti a myslí, takým spôsobom formuje jednak seba samého, ale zároveň i svoje okolie. Ak cíti a myslí pozitívne, ide o dobrého človeka, ktorého dobrota vplýva nie len ľudí okolo neho, ale i na jeho užšie či vzdialenejšie okolie. Ale žiaľ, platí to aj naopak! Negatívne, zlé, nečisté, zmyselné, ba niekedy až doslova zvrhlé cítenie a myslenie, utvára negatívne osobnosti, negatívne pôsobiace na všetko vo svojom okolí.

A keďže podľa fyzikálneho zákona o zachovaní energie sa žiadna energia nestráca, nestráca sa samozrejme ani negatívna energia, vytvorená nečistým a zmysleným myslením a cítením ľudí. Táto zlá energia sa sústreďuje okolo našej zemegule do určitých negatívnych energetických mrakov, z ktorých sa jej pretlak, podobne ako pri búrke, zase spätne uvoľňuje smerom k zemi.

No a je celkom logické, že zlo, vyprodukované citovou a myšlienkovou energiou ľudí nemôže spôsobiť a vyvolať nič iného, ako iba ďalšie zlo. Zlo, ktoré sa v určitom zákonitom procese nakoniec zhmotní do podoby prírodných katastrof, prostredníctvom ktorých sú bití a zraňovaní samotní pôvodcovia všetkej negativity – čiže ľudia.

V tejto súvislosti si uveďme dva príklady, zaznamenané v Biblii, ktoré bude asi každý z nás veľmi dobre poznať a síce, potopu sveta a zničenie Sodomy i Gomory. V oboch prípadoch išlo presne o ten istý scenár. Bola to živočíšnosť, nečistota, nespravodlivosť a iné, všemožné zlo, ktoré ľudia postupne stále viac a viac hromadili až nakoniec všetko vyvrcholilo katastrofálnym prírodným dianím, ktoré zničilo pôvodcov všetkého zla. Čo kto zaseje, to aj zožne! Ide o vyššiu Zákonitosť, fungujúcu v tomto stvorení!

Vráťme sa však teraz úplne na začiatok k našej otázke, či spôsobujú veľké výstrihy zemetrasenia? Jednoznačne treba odpovedať, že v zohľadnení širšieho kontextu, ktorý tu bol načrtnutý, sa toto konštatovanie spomínaného islamského duchovného zakladá na pravde. Ja osobne sa domnievam, že týmto výrokom bol myslený práve onen širší kontext diania, ktorý bol uvedený v článku a prostredníctvom ktorého sa dokonale naplňuje veľká spravodlivosť Božia.

Zvrhlé knihy, filmy, časopisy, ďalej krátke sukne, hlboké výstrihy, či iné druhy vyzývavého a zmyselného oblečenia, a ešte mnoho iných vecí, to všetko vzbudzuje a vytvára negativitu v myslení a cítení ľudí, ktorá sa zhromažďuje do obrovských, temných energetických mrakov a v spätnom účinku, prostredníctvom negatívneho prírodného diania zasahuje svojich pôvodcov.

Čo kto totiž seje, to aj bezpodmienečne žne! Buďme si vedomí týchto skutočnosti a druhý krát už povrchne a bezmyšlienkovite neodsudzujme to, čo sa v určitom, hlbšom kontexte predsa len zakladá na pravde.

Čo konkrétneho však z tohto všetkého vyplýva pre ženy? Aby sa cudnejšie a ušľachtilejšie odievali a aby sa vystríhali vnútornej, citovej a myšlienkovej nečistoty. A čo muži? Tí by mali taktiež viacej dbať na ušľachtilosť a čistotu všetkého, čo cítia a myslia a mali by sa mať na veľkom pozore pred všetkými vonkajšími podnetmi, ktoré v nich vzbudzujú vnútornú nečistotu.

Neustále totiž treba mať na pamäti, že čo kto zasieva, to aj bezpodmienečne zožne! Či už formou rôznych prírodných katastrof, ale trebárs aj nehodou, chorobou, či inými, mnohorakými spôsobmi, ktorými sa na každom z nás nakoniec predsa len naplní veľká spravodlivosť Božia, pred ktorou niet úniku pre nikoho z ľudí!

PS. Dozvedel som sa, že na slová islamského duchovného o prepojení hlbokých výstrihov so vznikom zemetrasení reagovali „moderné“ ženy západného sveta tak, že si určili jeden deň, počas ktorého budú mať všetky hlboké výstrihy. Cieľom tejto „iniciatívy“ bolo dokázať, že aj keď budú podobným spôsobom odeté, k žiadnemu zemetraseniu nedôjde.

Žiaľ, spomínané nevedomé ženy netušia, aký skrytý, vnútorný, duchovný dej svojim neuváženým činom naštartovali. Od tejto chvíle totiž začali byť tkané nitky ich osudu takým spôsobom, že skôr, alebo neskôr, v neodvratnom spätnom účinku s nimi niečo poriadne zatrasie, aby sa už raz konečne spamätali! A nemusí to byť iba zemetrasenie!

M.Š. priaznivec stránky : http://ao-institut.cz/
neznámy
neznámy » smilan | 13.5.2010 20:41
Môj zlatý, najväčšie "zemetrasenia" spôsobujú takí týpkovia ako si ty. Ten, kto žije život v jeho plnosti, so všetkým, čo k nemu patrí, teda aj sexom, nemusí neustále myslieť na podobné veci, pretože ich žije - sú súčasťou jeho života. Naopak, najviac myslia na rôzne nechutnosti tí, ktorí si život v jeho plnosti musia odriekať. Pozrime sa na pedofilných farárov, vyrojili sa po celom svete ako huby po daždi, oni tu vždy boli a bolo a je ich neúrekom, len sa to darilo prehnitej cirkvi zakrývať. Pluto však vstúpilo do znamenia Kozorožca a tak v tradičných, konzervatívnych, strnulých a mocenských štruktúrach, po ukončení jeho pobytu v tomto znamení, nezostane kameň na kameni. Konečne...
neznámy
neznámy » smilan | 13.5.2010 23:54
to čo je toto za názor zase? aby krátke sukne a výstrihy spôsobovali zemetrasenie..ja nemám slov už :D človek je zodpovedný za úrýchľovanie mnohých procesov, ktoré spôsobujú znečistenie ovzdušia,pôd,vôd,...alebo zjednodušene "globálne oteplovanie" ,skleníkový efekt...ale toto ma dostalo,asi to zahrniem do bakalárky :D -LOL-
neznámy
neznámy » smilan | 14.5.2010 16:20
No toto...človek bol predsa stvorený na oraz boží. A najsilnejšia energia vo vesmíre je energia tvorenia - to vedia všetky včielky na zemi. Bez nej by tu nebol nikto z nás :)
Tým ale nechcem povedať, že sa ľudia majú správať ako šimpanzy bonobo.
Sme ľudia a dostali sme dar rozlišovania.
Ale súhlasím, že hlboké výstrihy môžu spôsobiť zemetrasenie...v niektorých hlavách -LOL- -LOL- -LOL-
neznámy
neznámy » smilan | 15.5.2010 07:03
fuha, to bola silná ranná "káva". A to som sa zobudila do slnečného dňa....
pekný víkend a teším sa na plavky:-)....
neznámy
neznámy | 15.5.2010 13:16
ked som to prvy krat cital, tak som si myslel, ze citam prispevok z rubriky "vtipy a haluze":D ale az po precitani som si vsimol, ze je to zaradene do sekcie "volny pokec":)
neznámy
neznámy | 15.5.2010 23:49
inak toto je veľmi trefná poznámka na záver :D
neznámy
neznámy » smilan | 16.5.2010 02:21
Vody sa rozburia,kamene zacnu praskat a kazdeho osvieti poznanie kde bol pes zakopany a podla coho sa urcuje richterova stupnica:O
neznámy
neznámy » smilan | 27.5.2010 09:19
Ale prosím Vás, akéže nečisté úmysly žien sú výstrihy!?! Ja moc nerozumiem ako to chlap ako ste Vy vidí, ale keď je raz vonku horúco, viete si predstaviť napríklad seba vyjsť na ulicu v roláku? Ja musím chodiť v obleku a jediný spôsob, ako sa aspoň trochu menej potiť je dať si výstrih a sukňu :) Niektorí chlapi všetko dobre mienené prekrútia k obrazu svojmu a potom vznikajú "prírodné katastrofy" -LOL-:)
neznámy
neznámy » smilan | 29.5.2010 19:39
no takto to dopadne, ked deti vo svojom volnom case, nepustali na pasu svoju predstavivost...a v dospelosti sa to prejavi v takejto prebujnelej zdeformovanej podobe, vid.clanok-YES-
smilan
smilan | 3.10.2010 19:05
Téma – nahota! Odpovede na otázky

Prvá otázka: Proč nás Stvořitel chtěl nahé, když je to podle něj prý tak hrozně nemorální?

Odpoveď:

Telo človeka povstalo z evolučného vývoja. Telo je našim nástrojom v hmote a tvorí nižšiu podstatou našej bytosti.

Naše pravé „ja“, čiže naša skutočná osobnosť pochádza z Ducha – z duchovnej ríše a vstupuje do vyvíjajúceho sa tela vždy približne v polovici tehotenstva. Tento dej stvorenia človeka je veľmi pekne symbolicky opísaný v Biblii, kde sa hovorí, že Stvoriteľ vytvoril ľudské telo z hliny a oživil ho svojim dychom – vydýchol doň svojho nesmrteľného ducha. Telo človeka teda vzniklo s prachu zeme, čiže z evolučného vývoja, kým jeho skutočnou, vnútornou podstatou a jadrom jeho osobnosti je duch.

Pozemský človek má teda akési dve základné podstaty – telo, pochádzajúce z hmoty a ducha, pochádzajúceho z duchovnej ríše, nachádzajúcej sa vysoko nad hmotnosťou. Telo teda predstavuje nižšiu súčasť našej bytosti, pretože je to iba určitý nástroj, ktorý v hmotnosti využíva naša pravá podstata, náš duch, ktorý je vyššou časťou našej bytosti, alebo lepšie povedané, jadrom a podstatou našej osobnosti.

Osobnostný rast človeka a jeho duchovný vývoj spočíva v jeho postupnom odpútavaní sa od telesnosti a v jeho prikláňaní sa k duchu a duchovným hodnotám. Takto prebieha správny vývoj – vývoj od hmotného a dočasného k spoznaniu, pochopeniu, prežitiu a stotožneniu sa s nehmotným, nadčasovým a duchovným. K stotožneniu sa s univerzálnymi, vysokými a večnými hodnotami.

Už teda nie telo, ale duch! Už teda nie dôraz na telo a hmotu, ale na vnútornú ušľachtilosť a vysoké hodnoty! Prirodzeným vývojom človek kultivuje svoj vzťah k vlastnému telu a to tak, že upúšťa od vyzývavej telesnosti. Osobnostne a duchovne zrelý človek nebude odhaľovať svoje telo a vyzdvihovať vlastnú telesnosť, pretože vnútorne sa už stotožňuje s vyššou podstatou svojej osobnosti, ktorou je duch a s ním súvisiace, duchovné hodnoty.

Nahotu, telesnosť a odhalené ľudské telo nemožno teda vnímať ako niečo nemorálneho. Je to niečo, čo má vo vývoji človek svoje prirodzené miesto. Treba ale povedať, že na tých najnižších priečkach jeho vývoja! Nahé ľudské telo je totiž základnou východiskovou pozíciou nášho vývoja na tejto zemi a to nie len pri narodení každého ľudského jedinca, ale aj z hľadiska historického vývoja celej ľudskej civilizácie.

Čím je však človek osobnostne zrelší, tým kultivovanejšie pristupuje k svojej telesnosti a tým menší doraz a pozornosť na ňu kladie a to preto, že tento dôraz začína presúvať na niečo úplne iného. Na duchové hodnoty, čiže na čistotu, dobro, ušľachtilosť, spravodlivosť, pravdu, poznanie zmyslu života, poznanie Zákonov stvorenia a podobne.

V súčasnosti má už ľudstvo za sebou veľmi dlhý vývoj. Jeho vnútorná a duchovná zrelosť už dávno mala byť na značnej výške, čo sa malo v prvom rade premietnuť do omnoho kultivovanejšieho vzťahu k vlastnej telesnosti a celkom konkrétne do spôsobu odievania. Do spôsobu odievania, ktorý mal byť viditeľným vonkajším svedectvom vnútornej ušľachtilosti a výšky človeka.

Ak sa však po tisícročiach vývoja ľudského druhu na zemi dáva všade do popredia iba odhalené ľudské telo a v móde prevláda kult nahoty a dráždivého telesného odhaľovania je to očividným signálom niečoho mimoriadne nezdravého, ba až chorobne patologického.

Po tisícročiach vývoja ľudského druhu na tejto zemi už jednoducho nemožno argumentovať tým, že nás predsa Stvoriteľ stvoril nahých, tak prečo by potom mala byť nahota nemravnou? Takéto argumenty a takéto jednanie je totiž, vzhľadom ku všetkému, vyššie uvedenému, návratom vo vývoji o celé tisícročia!

Druhá otázka: Proč Bůh vymylel u lidí rozmnožování, které vyžaduje nahotu a sex, když mohl vymyslet něco elegantního? Není to třeba proto, že chtěl, aby spolu muž a žena měli ten nejintimnější možný vztah, který jim umožní se hluboce milovat a vychovávat potomstvo?

Odpoveď:

S týmto Vašim postrehom sa dá iba súhlasiť. Muž a žena sa musia naozaj hlboko vzájomne duševne spoznať a nadobudnúť k sebe dôveru, na základe ktorej môže napokon medzi nimi dôjsť aj k telesnému spojeniu. Telesné spojenie však vždy bolo a vždy aj zostane aktom, prináležiacim k nižšej podstate našej osobnosti, čiže k telesnosti. Je to telesné dedičstvo nášho evolučného vývoja, z ktorého sme vzišli.

Rozvojom a dôrazom na duchovný rozmer osobnosti človeka a na hodnoty s tým súvisiace však môžeme, ba dokonca máme zušľachtiť a povýšiť i telesný styk dvoch pohlaví na úplne inú, vyššiu úroveň.

Telesné spojenie a rozmnožovanie nie je teda nemravné! Je úplne prirodzené! Jeho kvalita, ako aj kvalita potomstva, ktoré z neho vzíde však záleží na tom, či sa človek vo svojej telesnosti dáme strhávať k živočíšnej zmyselnosti, alebo naopak, či svojim zrelým vnútorným postojom dokážeme tento telesný akt pozdvihnúť na kvalitatívne omnoho vyššiu úroveň – či ho dokážeme zušľachtiť svojou duchovnosťou.

Telesnosť má v živote každého človeka svoje miesto. Je to teda niečo úplne prirodzeného. Od ľudskej bytosti, ktorej podstatou je duch sa však očakáva preduchovnenie a podvihnutie vlastnej telesnosti. Pozdvihnutie, v rámci ktorého sa hlavný dôraz pri láske dvoch milujúcich sa ľudských bytostí nekladie na telo a telesnosť, ale na ducha a hlboké duševné porozumenie.

Neznamená to teda, že duchovní ľudia sa majú vzdať a zrieknuť radosti telesného spojenia. To by bolo nesprávne a takéto niečo je blud! V hmotnosti sa má a môže človek tešiť aj z tohto daru, inak by nám predsa nebol darovaný. Má ho však preduchovniť, pozdvihnúť, povýšiť a zušľachtiť. Ľudská sexualita sa totiž nesmie stať niečím, čo nás strháva do bahna nečistej zmyselnosti a do živočíšnej zvrhlosti. Niečím, v čom klesáme na úroveň zvierat, ba niekedy až pod túto úroveň tak, ako sa tomu žiaľ u dnešných ľudí stalo zvykom.

Náš vnútorný postoj určuje hodnotu všetkým veciam okolo nás. Aby sme to lepšie pochopili, pozrime sa napríklad na ženskú krásu. Vnútorný postoj ženy k svojej kráse určuje jej kvalitu. Ak teda žena kladie vo svojom vnútri dôraz iba na to vonkajšie a hmotné, čiže na nižšiu podstatu svojej bytosti, vo vzťahu k jej ženskému pôvabu sa to premietne do vyzdvihovania tela a to hlavne do rôznych spôsobov módneho a dráždivého telesného odhaľovania. Súčasná móda a jej celkový trend je totiž byť „sexy“.

Celkom inak je to ale u ženy, ktorá vo svojom vnútri kladie dôraz na vyššiu podstatu svojej bytosti a spolu s ňou na vyššie duševné a duchovné hodnoty. Takáto žena upúšťa od módneho zvýrazňovania svojej telesnosti a z jej osobnosti, z jej odievania, reči a vyjadrovania, jednoducho z celého jej zjavu vyžaruje niečo čisté, ušľachtilé a vznešené, čo jej dodáva neopakovateľný, čistý ženský pôvab.

Je naozaj šťastím našej zeme, že na nej takéto ženy ešte existujú. Kto mal možnosť aspoň jednu z nich osobne spoznať, ten určite vie, o čom hovorím. Ten vie, že takáto čistá krása a čistý pôvab je jednoducho kvalitatívne neporovnateľný s vyzývavou krásou takzvanej modernej ženy, zameranej iba na hmotu a súčasné, pochybné módne trendy.

Áno, platí a vždy bude platiť, že kvalita nášho vnútorného postoja k veciam určuje kvalitu týchto vecí! Platí to vo vzťahu ku kráse, vo vzťahu k telesnej láske muža a ženy a platí to i pri všetkom ostatnom, pri úplne všetkých veciach okolo nás, ktorých hodnotu a kvalitu dokážeme určovať svojim hodnotovým zameraním a kvalitou nášho vnútorného postoja k ním.

M.Š. priaznivec stránky : http://ao-institut.cz/
neznámy
neznámy » smilan | 4.10.2010 19:15
smilanko, tento druhý článok som ani nečítala, ale k tomu prvému ti toto porozprávam:
dvaja budhistickí mnísi sa chystali prekročiť rieku. pred brodom stretli ženu, ktorá chcela to isté, len sa bála. tak ju jeden z mníchov zobral na ruky a preniesol ju na druhý breh. tam sa rozlúčili a všetci pokračovali vo svojej ceste. vtom sa jeden mních pýta toho, ktorý niesol ženu: Prečo si sa dotkol tej ženy? Čo nevieš, že naša viera nám nedovoľuje sa dotknúť ženy? A ten druhý na to: Ty na tú ženu ešte stále myslíš? Ja som ju nechal pri rieke.
Hádaj, ktorý si Ty?
neznámy
neznámy | 4.10.2010 20:14
-THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP--THUMBSUP-
Trevregent
Trevregent | 4.10.2010 20:18
Aj Milan má v niečom pravdu. Vačšina populácie je horšia od toho moralizujúceho mnícha. Potom nečudo, že s takýmito ľuďmi to ozaj trasie. Mládež v puberte. Do slovne. Poniektorí doslova mentálne zaostali vo "venušanskom veku", napriek svojej zrelej (?) dospelosti.

Pôvodne som tu nechcel nič písať. Ale koľkí z nás sú ako ten mních, čo sa ponúkol, že prenesie tú peknú ženu na svojom chrbte?
;)
neznámy
neznámy | 5.10.2010 21:33
ďakujem
neznámy
neznámy » Trevregent | 5.10.2010 21:48
no dobre, prečítala som si aj ten druhý článok. ale sorry, nech si každý chodí oblečený ako chce, pokiaľ mňa nebude nútiť sa inak obliekať ako chcem ja.
ani dnešná mládež sa mi nezdá mentálne zaostalá, možno je to tým, že sa radšej pozriem na talentmániu ako na správy.
takisto stretávam skvelé baby úžasného charakteru a mnohé sú duchovne vyspelé a všetky nosia hlboké výstrihy- ten totiž odpúta pohľad od veľkého brucha. :D - v našom veku sa to už inak ani zakryť nedá:);).
no a aj tých mníchov je v mojom okolí dosť - aspoň sa tak tvária- zhrniem to:
mne ten svet pripadá v poriadku....:)a možno ho tak len chcem vidieť.....:)-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » smilan | 5.10.2010 22:58
Mam pocit, ze kazdy hovori pravdu, tu svoju. Myslim, ze kazdy ma dost toho moralizovania, ako aj sme svedkami vnutorneho rozkladu cirkvi. Tiez mi nesedia mnohe veci, ktore jej zastanci siria, a neviem, ci by som samu seba priradila k nejakemu nabozestvu. Po svojej skusenosti v "zapadnom svete" kde bol markantny rozdiel medzi spravanim deti z cirkevnych a necirkevnych skol som pochopila, kam az prilisna sloboda moze zajst. Casto sa ludia bez vierovyznania a akejkolvek stipky fanatizmu vyjadrovali, ze by svoje dieta dali do cirkevnej skoly, aby sa v statnej nepokazilo.
Deti nadavajuce, rozhadzujuce odpadky a pluvance okolo seba, bez akychkolvek zabran, to je ta odvratena strana mince. Myslim, ze by som nechcela, aby moje dieta malo takuto formu slobody.
neznámy
neznámy | 5.10.2010 23:16
to vsak neznamena, ze neschvalujem vystrihy, ci podporujem silne patriarchalne islamisticko katolicisticke ponimanie...niekedy vsak taketo mocenske spravanie nemusi byt skryvane za nejaku formu nabozestva, tolko som iba chcela
neznámy
neznámy » smilan | 6.10.2010 00:20
Nuž každý máme na to svoj pohľad, ja osobne hlboké výstrihy nenosím, a ak sa omylom stane, že si také čosi dám, tak potom mám v takej róbe nepríjemný pocit, že sa ukáže spodná bielizeň. A dnešná mládež je príšerne skazená, všade počuť nadávky, a iné ako chľast, a sex ich nezaujíma - to sú postrehy z dopravných prostriedkov.
neznámy
neznámy | 8.10.2010 12:49
Ja si myslím, že je to prirodzené, že mládež chce upútať pozornosť.(ženy chcú byť atraktívne pred samčekmi). Chcieť vyniknúť a byť zaujímavý, zapadnúť do kolektívu, myslím že je to OK. a najlepšie sa na to využívajú veci o ktorých sa príliš nehovorí/nemajú sa robiť/ sú výstredné,iné..
násťroční rozprávajú o sexe ako o chlebe, je to jednoducho preto , že sú ešte decká a neboli zamilovaní. väčšina príde do svojho veku, kedy sa skludní a zistí, že má aj iné ciele ako ísť sa v piatok s kamošmi ožrať pod obraz.že môže vyniknúť v niečom inom a realizovať sa aj inde ako na spolužiačkach z triedy.
Dalšia vec, že hole zadky a predky, násilie, vidno na každom kroku. Trčia z bilboardov, blikajú z TV, vtláčajú sa do našich hláv. Prečo ale každý nechodí v spodnom prádle? Lebo najlahšie ovplyvniteľní sú tí, ktorí sa hladajú (mládež, deti), tí ktorí majú potrebu zaujať a napodobniť ideály a nemajú iné priority (napr.zabezpečiť rodinu) len seba.

To, že média tvoria našu mienku, morálne hodnoty a správanie považujem za väčší HRIECH, než dôsledky toho(spomínané výstrihy atd.)-SHINY-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...