mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

Diskusné fóra a ich energia

damara
damara | 29.4.2017 15:43
Všimla som si, že na niektoré príspevky ľudia v diskusiách / na rôznych fórach / buď vôbec nereagujú, alebo ich prijímajú dosť podráždene. Na iné zase sice prispievajú, ale často úplne od veci. Energia takýchto príspevkov asi priamo či nepriamo autorovi témy škodí, pretože je v očakávaní solídnej odpovede a tá sa mu nedostáva. Možno potrebuje poradiť, pochopiť, alebo byť len vypočutý apod. a namiesto toho sa dočká zneváženia či dokonca urážok.
Energia týchto diskusií býva ľahkomyseľná, odsudzujúca a pisateľ si myslí, že to bude môcť niekedy ešte zmeniť. Ďalší aspekt škodlivých energií v diskusiách je v tom, že niekto rád všetko a každého popiera, nespravodlivo kritizuje a neguje.
Osobne ja si myslím, že lepšie je ľudí presvedčiť o správnosti svojho názoru, o tom, že autorovi témy skutočne dávam len to najlepšie čo môžem a viem, i keď možno občas chybne. Ale mýliť sa je ľudské.
neznámy
neznámy » damara | 29.4.2017 17:41
Nie kazdy zvladne umenie Eristicke.Uznavam ze ak nema co hodnotne prinosne obohacujuce poucne k teme povedat tak radsej by mal drzat jazyk za zubami resp.prsty za klavesnicou.Je pravdou i to ze ak ludia neguju prispevok a vytvaraju klamlivu iluziu o nepodstatnosti ci klamlivosti skodia aj ostatnym pre ktorych by to mozno zmysel nadobudlo po nejakej diskusii ci vysvetleni no skoda.Nic si z toho nerob to bude stale.
neznámy
neznámy » damara | 30.4.2017 18:17
niektoré diskusie sú fakt riadna stoka
Aiwi
Aiwi » damara | 30.4.2017 21:31
No zmyslom komunikácie nie je súhlasiť za každú cenu, ale možno výmena názorov pohľadov a skúseností. A sú ľudia, ktorým napätie v komunikácii robí dobre, nie že by som medzi nich patrila.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...