mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Príroda a zmysly - 

Misionarstvi....

neznámy
neznámy | 25.5.2012 11:15
Kostoliky prazdnotou nezivaju (aj ked ja osobne ich velmi casto nenavstevujem,...rusi ma obcas ta organizovanost omse, od kedy do kedy vyznavas hriechy, nebodaj ti to trva dlhsie, uz stracas nic, ale niekedy mi to nevadi, napr. nedavno bola dcerka na prijimani, ku ktoremu ju doviedol tatino a bol to celkom obohacujuci zazitok,...asi chodis do kostola ked nie je omsa (ked zivaju prazdnotou)?
neznámy
neznámy | 25.5.2012 11:20
:D-LOL- To sú nejakí múdri kocúri..asi po paničke -FLOWER-
Ja som mala takú mačku volakedy čo vyskočila na kľučku a sama si otvorila dvere pekne..
Ked by som si kupovala kocúra teraz, tak len takého čo by ráno zalieval kávu -LOL--COFFEE-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 11:26
Že na Slovensku zívajú kostoly prázdnotou je taký výrok, ako že - v Amerike nejedia hamburgery :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 11:30
Volakedy som chodila-mam aj par znamych knazov ci ludi,kt.studuju teologiu.
Som univerzalny typek,vypocujem si aj moslimov,ci Zidov.
Tak nejak by som si zatancovala s Peruancami pri oslavach Slnka:)-LOL-
Potrebujem otvoreny priestor-citit a vidiet Zem a nebo-takze smer Priroda-v nej vse zacalo.
neznámy
neznámy | 25.5.2012 11:38
Na Slovensku nezijem,tu zivaju a v Trnave,kde som byvala,zivali-fungovali len niekt. a to cez vikend
Inak som pisala vseobecne-nielen o SLovensku-problemy su aj v samotnom Rime,ci v Polsku
neznámy
neznámy | 25.5.2012 12:22
Máš velmi skreslené predstavy, absolutne s tebou nesúhlasím a to nemyslím nič v zlom -FLOWER- Nechcela som to tu rozoberať, sama do kostola nechodím, možno len tak ako píše vlnka, takže návštevy kostola ich význam nemôžem sama nejako obhajovať komentovať..Len konštatujem suchý fakt - kostoly sú na Slovensku plné viac než dosť. Cez týžden, cez víkend, to je jedno. Minulý štvrtok bol nejaký cirkevný sviatok, ja ani netuším aký a ľudia normálne idú z práce na omšu, lebo sa to chodí ako v nedelu. To že je to proste silná akoby tradícia a výchova sa nedá poprieť ani vymazať za 20 rokov po revolúcii alebo za 40 rokov komunizmu do revolúcie..Ved to katolícke Slovensko to malo v krvi po stáročia, na tom sa nedá nič zmeniť. Za komunistov učitelky chodili tajne do kostola a stranícki funkcionári sa sobášili v stredu večer po omši aby nemali v KSČ zle. Z tých ludí sa to nedá len tak ľahko vyhnať. V nedelu sú kostoly plné, že ľudia stoja vonku, ved sa riešilo zrušenie nakupovania v nedeľu až v parlamente a to z jedného dôvodu - KDH malo taký vplyv a má stále, že sa snažili aj toto presadiť, aby sa ten siedmy deň svätil..
Na popolcovú stredu a Veľký Piatok ľudia naozaj dodržujú ten pôst a idú do kostola a nie preto, že by im to niekto prikazoval a hnal ich, ale preto, že to mnohí považujú doslova za normálne - asi ako že sa malujú kraslice a pečie velkonočný baranček. Môj muž išiel s deckami lyžovať zrovna v tú stredu a vytiahol na Orave salámové chleby a tí ho skoro zožrali jak to môže :) Čím viac človek ide od BA hore, o to viac sa to ešte drží..v tých horských regiónoch, kde civilizácia ešte stále dostáva na frak. Ked som kamaráta v marci zavolala na svadbu, tak rovno povedal, že ešte nevie, lebo je pôst..Nie je to nič nenormálne, čudné ani zvláštne. Moja kamarátka má Araba a tiež som sa nepozastavovala že modlí 5 krát denne, nad postelou má výpisky z koránu ktoré si pred spaním číta a dodržiava ramadán.
A nejaká teta v Laose že sa modlí k Buddhovi a čo všetko robí - sa dá prirovnať úplne k tomu čo nejaká teta robí pod Tatrami. My sme takí, že zvykneme všetko obdivovať a chodiť po pamiatkach a uznávať čokolvek čo vidíme za hranicami, ale mnohokrát to je všetko o tom istom, rozdiel je len akoby v regiónoch sveta..:)
To som už zašla úplne inde samozrejme, je mi jasné aj to, že to náboženstvo sa posudzuje podľa svetských kritérií - dokazujeme jeden druhému, či to tak mohlo byť, či je turínske plátno pravé, či naozaj počala z toho ducha svatého alebo nie a podobne. Ja si myslím, že mnoho obyčajných ľudí sa nad tou hĺbkou až tak nezamýšla a to bez ohľadu na zemepisnú šírku a na cirkevných hodnostárov ani tak mnoho nedáva ako sa to veľakrát prezentuje o hlúpych ovciach, berú to ako svätostánok kde si proste tú svoju vieru môžu nejako vyjadriť ..
Zhodou okolností som bola aj v Ríme, neodpustím si v zahraničí návštevu kostola už len zo zvedavosti, v jednom nádhernom - St. Maria Maggiore dokonca bolo niečo po slovensky, v jednom nedaleko di Trevi som počúvala chvilku aj omšu - po taliansky, neviem či to bolo turistami, ale kostol bol plný.
Chcela som tým povedat len tolko, že pripadá mi to ako móda istých kruhov, alebo škodoradosť , aby tie kostoly už konečne boli prázdne, ale nie je to tak ..
Ono sa často dosahuje opačný efekt. Ked ludia vidia, kam ten bezduchý konzumný život vedie, tak sa tí ľudia utiekajú čo im je najbližšie - alkohol alebo kostol. A nikto nepozerá na to, či to je správne, múdre, škodlivé alebo prínosné
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 12:29
Zeby si byvala v Cechach (?), vraj Cesi su najateistickejsi narod (podla statistik deklarovaneho vierovyznania)...? To je k tym prazdnym kostolom.
neznámy
neznámy | 25.5.2012 12:33
Utekla jsem do přírody,můj kostel je les,louky kolem.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 12:55
Mám to podobne, ale sú chvilky, ked proste cítim že tam mám ísť, tak idem.

Najradšej ked je práveže prázdny a jediné čo je počuť ked kostolník napráva svietniky. Ked som bola v Ríme v bazilike sv. Petra, tak absolutne som nerozmýšlala čo všetko napáchala a nakradla cirkev, ako ma jedna mníška v minulom živote dala sťať lebo u mňa našla tarotové karty, prečo Kain zabil Ábela a či sa to červené more pred Mojžišom a jeho ľuďmi naozaj roztvorilo, alebo to je blbosť..
Bola som tam len ja s mojimi myšlienkami, hoci okolo prechádzali tisíce turistov a Japonci cvakali všetko, ešte aj vatikánsku poštovú schránku..
Vyšla som pešo do tej vatikánskej kopule ktorú každý pozná z obrázkov, skoro som vypustila dušu aké je to tam malé a úzke, ale chcela som to, pozrieť sa na svet zhora, na tie hnedé rímske strechy, na tých holubov dole na námestí, na tie nádherné udržiavané záhrady ..Nikto nesmie zabúdať, že to nie je stredisko nejakých temných síl, ale bod kde sa schádzajú veriaci z celého sveta a tá energia tam proste je, to sa nedá poprieť. Človek sa zamyslí nad všetkým možným a vyťahuje to až z 13.tej komnaty. Myslím, že také miesta sú aj na u nás, netreba ťažké tisíce na to aby človek precitol, len tak čo ma napadá, velmi pekné priam magické miesta sú - bazilika v Šaštíne a Velehrad na Morave.

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 12:59
Nejhorší, co může být, je páchání dobra - měli je sežrat, jestli to byli lidojedi. A jestli ne, poslat i s milým Ježíšem tam, odkud přiletěli.

Když zazvoní u dveří mého domova nějaký nabízeč něčeho, taky ho vypoklonkuju - tohle je stejné
neznámy
neznámy | 25.5.2012 13:03
Pred niekoľkými rokmi sme boli na dovolenke na Morave. Navštívili sme Svätý Hostýn. To je chrám s úžasnou atmosférou a kedykoľvek by som sa tam rada vrátila len tak posedieť si chvíľku zo svätými a počúvať to nádherné ticho. :)-HEART-
Ešte aj teraz, keď si na to spomeniem, cítim to...
neznámy
neznámy | 25.5.2012 13:16
Suhlasim co si pisala-ale o tych kostoloch som pisala vseobecne
To s tymi zvieratami bolo cisto o Slovensku-teda aspon to bolo vcera v markiz.spravach
TU sa prave ludia uz konecne zacinaju zamyslat do hlbky,ved tak by to podla mna malo byt a prave preto ludia z cirkvi vystupuju a zaroven prestavaju navstevovat kostoly-ide aj o ludi,kt.tuto pracu vykonavaju (skandaly rozneho druhu) a vo vodnarskom veku to uz nebude o viere,ale o nasom vedeni,mudrosti
Kazdy nech si najde svoju cestu,len nech to nie je nejaky utek/ten bol typicky pre ryby/ako si pisala na konci svojich slov,ale nech je to nieco co nas robi stastnymi,vyrovnanymi.:)
neznámy
neznámy | 25.5.2012 13:22
Televízia "Narkóza" už nevie čo so sebou tak chce zaujať za každú cenu -LOL-

Ešte veľa vody pretečie Dunajom, kým to bude pre všetkých o našom vedení a múdrosti, ale snad sa to niekedy podarí :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.5.2012 14:26
Zajimalo by mne v jakem jazyce jim to vysvetlili-CONFUSED-
Helikoptera byla pro ne jiste dablem:)-YES-
Prece i Adam s Evou byli nazi tak jaky hrich? Oni neznaji pojem hrich, nikdo je to nenaucil. Asi si pekne zijou dal tak jak byli zvykli...."povidackami" se nenechaji oblbnout, to same bushmeni. Ziji porad svym zivotem-NOSMILE-:):)
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...