mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Príroda a zmysly - 

Máte doma ,,indigové" dieťa ?

neznámy
neznámy | 25.4.2016 22:16
možná že to byl ale jenom můj vynález nevím jak to prováděli jiní nezkoumal jsem to.
vím jenom že utřít si zadek novinami byl tenkrát velký problém. hnusné to už jenom snad v indii měli horší ti neměli vůbec nic. proto ta levá ruka..no chceš to slyšet? :)
neznámy
neznámy | 25.4.2016 22:25
Tak já jsem stejně stará a nepamatuji si, že by jsme neměli toaletní papír v té době. Byl někdy i takový ten skládací, ten si pamatuji, ale jinak normálka šedý kotouč, co bývá i dnes.
I na veřejných WC se dával. Kdo neměl po ruce, existovaly papírové kapesníčky jako dnes a každá ženská měla vždy něco pro případ v kabelce. Že vy chlapi jste používali noviny, toť ryze váš problém.
neznámy
neznámy » damara | 26.4.2016 01:02
no vnúčik by aj spĺňal,,,,,len to nijak zvlášť neriešim,,však by to bolo asi aj tak prd platné
neznámy
neznámy | 26.4.2016 08:01
Áno, dopodrobna :)
neznámy
neznámy | 26.4.2016 11:16
tak to jsi byla prominent.
ještě dlouho po revoluci se nedávaly na záchody toaletní papíry protože by je lidi hned ukradli.
pamatuju že když do firmy přišla návštěva ze zahraničí tak jim sekretářky dávaly do ruky roli toaleťáku ssebou když šli vykonat potřebu. trapas jako prase.
a byla za komančů i dlouhá období kdy toaleťák nebyl vůbec protože prý údajně vyhořela fabrika a socialismus neuznával konkurenci takže fabrika byla jen jedna. ale co je pravdy na vyhoření fabriky na toaleťáky nevím, pravda je že elipsa tuto zkušenost popisuje tady někde vedle.
toaleťáky za komoušů často nebyly v obchodech vůbec k dostání. :)
marcie
marcie | 26.4.2016 11:26
s tým toaletným si to nepamätám, ale s hygienickými potrebami pre ženy áno, vravelo sa, že vyhorela fabrika, tuším veverská bytýška ;)
neznámy
neznámy | 26.4.2016 11:26
no indové nemají toaleťáky. nikdy je neměli. kde by na ně vzali.
takže si utírali zadky levou rukou. i dneska to tak dělají velká část co nemá vlastní splachovací wc. a pak si tu ruku utřou do kalhot. a je to.
tak se jim řeklo aby levou rukou nejedli. snížili tím úmrtnost aby nevymřela levná pracovní síla. od těch dob je levá ruka ta špatná nečistá. no bodejť by né. :)
neznámy
neznámy | 26.4.2016 11:37
S tými toaleťákmi a iným tovarom si to pamätám, bolo to v čase, keď socializmus padol a nové ešte nefungovalo. Asi 2-3 roky po revolúciách vo východnom bloku.
Zariaďovala som si vtedy svoj prvý byt, ktorý som dostala ešte cez poradovník v podniku, kde som pracovala. No zariaďovala je silné slovo. :D Koberec do izby som mala po známosti, bol to jeden z troch ktoré prišli do obchodu, kde pracovala švagriná. Na žehličku mi mama stála pol dňa v rade pred obchodom, lebo ja som bola v práci a nemala som šancu. A tak podobne. Rady na toaleťáky, alebo prací prach mali aj cez sto metrov mimo predajňu drogérie. Dnes by tie rady nemali kde stáť, lebo ten priestor je teraz "zabetónovaný" parkujúcimi autami.
Bola som v tej dobe ešte na poslednom lacnom zájazde, ktorý organizoval podnik v Bulharsku. Tam to vypadalo podobne. V potravinách mali úplne prázdne regále s pár kusmi suchého pečiva. To bolo obdobie v úplnom protiklade k dnešku, také antispotrebné. Ak boli za komančov výpadky, tak tých pár rokov po revolúcii to bol hromadný kolaps.
neznámy
neznámy | 26.4.2016 12:00
nedávno jsem slyšel chlapa jak se rozčiluje v albertovi že nemá zralé banány v únoru. že jsme jen smetiště evropy atd. řval tam na obsluhu. byl to padesátník. asi alzheimer. -ROLL-
Putes
Putes » marcie | 26.4.2016 12:46
Přesně to jsem chtěla napsat. Nejen toal. papír, ale ta pohroma, když nebyly vložky a prezervativy. Bylo to ještě za Rusů a já jsem pracovala na úřadě. Tak vím, jak hrozně se styděl náš řidič, když musel jet do velkoobchodu a dovézt plnou dodávku vložek. Všichni se mu smáli, že je agent s .... Než se mu podařilo dojet s tím do našeho obchodu, už mu ženské ruce trhaly a půlku toho úžasného zboží rozprodal s přirážkou-ROFL--ROFL--ROFL-
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...