mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Príroda a zmysly - 

Luna a jej zmeny

neznámy
neznámy | 22.11.2010 13:08
napadlo ma, ze niektori ludia vobec nepoznaju a tym padom neuznavaju ani senzitivitu na fazy Mesiaca...ja ich vsak vnimam a to dost intenzivne a poznam ludi, co maju tiez podobne skusenosti, aj stari ludia a deti su na cykly Mesiaca senzitivne...co z mojich pozorovani mozem potvrdit je, ze pocas splnu zvykne prepuknut choroba, ktora bola dovtedy latentna a mozno by sa bez splnu vobec neprejavila...taktiez sa zvyknu zhorsit priznaky, detom rastu zubky, nastupuje horucka, zhorsuju sa bolesti...neviem ci je to tym rozpinajucim ucinkom Mesiaca...taktiez nepokoj, poruchy spanku, velmi zive sny/s tematikou vlcou.../
Nechapem ako toto vsetko moze mat tak silny vplyv na cloveka, a to nehovoriac o zadrziavani vody, a nasledny odliv a odlahcenie..vnutorne telesne a dusevne procesy...a to mozem byt uvedomelejsia ako chcem tieto cykly neprestanu...alebo ze by hej?....
neznámy
neznámy | 22.11.2010 15:21
a este byva vysoky pocet porodov,ked je spln.to mi vraveli sestricky v porodnici.ja som tam dosla a nebolo nikoho a pocas noci a dna sa to zapratalo ze nas nemali kam davat.a sestricky mi vraveli ze to tak vzdy ked je spln:)
neznámy
neznámy | 22.11.2010 15:39
moj syn prezil spln na pocudovanie v bruchu, asi ho mal v uchu, naznacil to tete, ze ho mal aj v päte....-LOL-
neznámy
neznámy | 22.11.2010 18:45
Keď som uvidela túto tému v diskusii, vzala som si knihu Agelológia dejín od E.Páleša a zahĺbila som sa do časti o Gabrielovi-Archanjelovi mesiaca.
Škoda, že nemôžem uverejňovať výňatky z knihy, to by som porušovala autorské práva.
Tak aspoň napíšem pár svojich postrehov.
Je až neuveriteľné, čo mesiac robí s tým, čo nazývame tekutinami, alebo šťavami.
Od rastlín, cez živočíchy až po nás ľudí. A najviditelnejšie sa to prejavuje na najväčšej vode, na oceánoch, na prílive a odlive.
Aj ľudská duša je utkaná akoby z vody. Preto tak reagujeme na mesiac.
Každý podľa toho aká tá voda v ňom je. Či je čistá, alebo špinavá.
Niekoho spln mesiaca inšpiruje k túžbe po láske, iného k túžbe po pomste.
Niekoho k tvorbe, iného k ničeniu.
A prečo práve spln? Zase to napíšem len obrazne. Tým, že slnko dá svoje svetlo mesiacu, odovzdá mu svoju silu, spraví ho mocnejším v jeho pôsobení.
neznámy
neznámy | 22.11.2010 19:20
potvrdzujem: staršia je na spln, vtedy sa narodilo 17 detí - ležala som na chodbe, lebo nebolo kde a mladšia je na nov a narodili sa len 3 deti. obidve nevedia noc pred splnom spať. a ja mám zas počas splnu citové výlevy, ktoré mi po splne nepripadajú normálne.
neznámy
neznámy | 22.11.2010 20:05
zaujimave,ono v podstate,nielen dusa,tomu sa ja nerozumiem z coho je,ale hlavne nase telo je z vody prevazne.tak ale predstavte si ake stavy potom musia mat chudery meduzy:))))
neznámy
neznámy | 22.11.2010 20:08
ano, tendencie k skratovemu jednaniu a iracionalite su vystupnovane prave vplyvom splnu...to bude asi tou Zuzaninou vodou...ktora by mala byt cista az priezracna.....
neznámy
neznámy | 22.11.2010 20:20
a neviete nahodou dakto ako presne na tu vodu posobi?
neznámy
neznámy | 22.11.2010 20:59
ano, moze byt, kedze Spln zodpoveda v astrologii faze "uskutocnenia" alebo "naplnenia", teda vsetky skryte zalezitosti (ktore zvyknu mat pociatok pri Nove mesiaca) sa prehupnu do viditelnejsej fazy (analogiou Splnu je znamenie Vah). V tej si clovek uvedomi danu zalezitost a bud ho ten poznatok sokuje alebo vedie k symbolickemu osvieteniu;) vynikajuco spracoval a vysvetlil fazy mesiaca v osobnom alebo direkcnom horoskope Dane Rudhyard vo svojej knizke "Lunarni cyklus".
neznámy
neznámy | 22.11.2010 21:44
vdaka:) chapem to skor na intelektualnej urovni, to naplnenie...ci osvietenie...no co s citovou a telesnou strankou? ci tie by mali byt osvietene tiez ruka v ruke?
neznámy
neznámy | 22.11.2010 23:00
Ak raz dokončíme "dielo" a cesta Poctivosti je voľná, aj telo, aj spodná tvár psyché je naplnená jasom. "Princezná" sa teší, že zrkadlo Ega je čisté a výhľad na Svet dolu plný Slnka a Krásy.
neznámy
neznámy | 23.11.2010 19:35
tvoje prirovnania sa dajú vyložiť dvoma spôsobmi. ktorý si mala na mysli ty?
neznámy
neznámy | 23.11.2010 19:51
neviem ktore prirovnania:)
neznámy
neznámy | 23.11.2010 19:53
myslis to prirovnanie so Zuzaninou vodou?
neznámy
neznámy | 23.11.2010 20:05
...je to take trefne, lebo Zuzana znamena v hebrejcine lalia/cista ako lalia...:)/..... no a ta Zuzanina voda, tym som chcela povedat, ze tak ako Zuzana napisala, ze je to o cistote, kedy sa tato najviac prejavi v case splnu, kedze je Luna najviac osvietena Slnkom...bezi tam este jedno paralelne vysvetlenie, ktoremu az tak dobre nerozumiem a tym je, ze stred by mal byt vodny...teda nemal, on je vodny...toto si mala na mysli?:) Voda je este aj symbolom emocionality, ci citoveho zivota, ci schopnosti vcitit sa, uplne nerozumiem tomu, niekde tu pisal Rudi, ze zmysel pre krasu symbolizuje Venusa, takze vodny zivel uplne nevystihuje vsetko emocionalne, ze je suhrnnom viacerych aspektov...ale Venusa je aj aktivum, zdrojom tuzob....
neznámy
neznámy | 25.11.2010 23:24
Ked chceš vedieť čo je vodný stred, nechaj sa vyviezť do stredu oceánu, ľahni si na vodu a pošli lod preč. Lež na vode a po chvíli otvor oči a dívaj sa hore. Poležiačky budeš splývať s vodnou hladinou. Teplo a ticho. Vidíš vzdušný priastor smerom nahor. Skrze neho dopadajú Ohnivé luče....hore to horí. Ale ty to len vidíš....vlastne, vieš ešte niečo. Ten ohen a vodu v sebe spojiť...skrz vzduch...potom zavolaj lod a odnes si to všetko zo sebou. Nemusíš tam ležať celý den :-)
neznámy
neznámy | 26.11.2010 12:46
Venuša skutočne symbolizuje zmysel pre krásu, ale aj krása môže byť studená a mŕtva ak ju neprežiari srdce. :)
neznámy
neznámy | 26.11.2010 13:01
Moje zamyslenie nad tým, čo znamená, že človek je stvorený na obraz Boží a čo znamená, že Boh je trojjediný, ma priviedlo k myšlienke, čo teda znamená trojjedinosť človeka.Ľudská bytosť je tiež zložená z takých troch častí.
Telo, duša a duch.Duša je ten vodný stred, duch je oheň žiariaci zo sféry hviezd, telo je zem, ktorá tvorí pevnú vrstvu pod vodnou hladinou.
Stred je miesto, kde sa stretáva vyššie a nižšie. Duša je tým, čo vytvára skúsenosť, ona určuje, kde zameriame svoj pohľad. Či hore, alebo dole.
A taká srdcová čakra - symbol duše. Je štvrtá, v strede. Tri pod ňou smerom k zemi, tri nad ňou smerom ku hviezdam.
Myslím, že to chápem správne. Alebo nie? :)
neznámy
neznámy | 29.11.2010 21:56
neznámy
neznámy | 29.11.2010 22:02
nema, podobne ako elektrický drôt, ktorý vedie prúd len preto že su tu elektrárne
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...