mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Oznamy a akcie - 

Stretnutie priateľov astrológie

neznámy
neznámy | 25.7.2011 15:22
10 Božích prikázaní je podľa môjho názoru nesplniteľných:) Kto by si dal časový limit a skúšal by sa nimi riadiť do bodky a do písmena, poznal by svoju malosť voči Bohu a sentencia "poznaj sám seba" by mu bola bližšia.
Máš pravdu, história nebude a ani nemôžę byť presná, nevieme sa dohodnúť ani na okolnostiach okolo Tisa (čo nie je časovo také vzdialené - počula som dve rôzne teórie, ktoré sa odlišne interpretujú priamo na vysokých školách), preto k nej treba zaujať skôr kritický prístup a veľmi nezovšeobecňovať. Aj to, že v minulosti bolo menej násilia môže byť len historický klam, koniec koncov, dnes sú aj väčšie možnosti šírenia informácií. Zaujímavé je, že aj v Biblii, v Starom zákone je až prekvapujúco veľa agresivity.
Je však faktom, že byrokracia je dnes preexponovaná a Božie zákony sú často prezentované v prihrubom obleku-SAD-
neznámy
neznámy | 25.7.2011 15:46
To áno, Zuzka, každé snaženie nekončí nápravou, lebo niekedy sa nám nedarí a nedarí čosi zmeniť, hoci sa snažíme z plných síl. S týmto mám, žiaľ, tiež svoje skúsenosti-SAD-
Myslela som to skôr tak, že ak človek prestane hľadať pozitívne hodnoty, tak už predpoklad, že sa zaradil k tým temným, ho veľmi ďalej neposunie. Moja najlepšia priateľka žila rok na squate vo Francúzsku, v dosť nepriaznivých podmienkach a niekto by možno povedal - s nehľadajúcimi ľuďmi. Raz odhalila jedného chalana kradnúť a povedala mu len toľko: "verím Ti, že si to urobil z núdze a že sa pokúsiš takto už nekonať". Chalan jej povedal, že práve takto pohla jeho svedomím, že sa prvý raz zahanbil, lebo z núdze nekradol - bolo tam veľa sociálnych zariadení, kde sa dalo získať aj celkom nové oblečenie. Podobných príbehov som videla viac, keď ľudia, ktorí prestali hľadať vlastný, vrámci vzájomnosti hodnotnejší zmysel, ho našli prostredníctvom toho, že im niekto povedal, že verí v ich dobro. Osobne však silu vlastnej existencie nachádzam práve v hľadaní a entuziazme, takže by som nikdy nechcela prestať hľadať :)
neznámy
neznámy | 25.7.2011 16:08
Medzi tymi "temnými" sú častokrát pozitívnejší ako medzi tými "dobrými".:)
Uvažujeme často v schémach a nevidíme za ne, aj preto je také ťažké určovať, čo je dobré a čo zlé v ľuďoch. V tomto vidí pravdivý obraz len Boh.
Niekedy sa človek vo svojej pozitivite tak učíčíka, že sa mu zdá, že už je sám OK a má patent na pravdu.
A tvoju poslednú vetu by som si tak trochu rada ukradla aj pre seba ak môžem.
neznámy
neznámy | 25.7.2011 19:58
ano a osobne som sa aj ja nad tymto zamyslala, ze problem bol, ze Andrejka stala na zlej strane alebo problem bol, ze nikto jej nedokazal uverit a presvedcit ju, ze je v nej aj nieco dobre?, nieco co by presahovalo ten demoznizmus a okultizmus a este neviemaky temny izmus v jej horoskope ako aj celkovo suhrn udalosti v jej zivote, ktore jej citlive ego nedokazalo spracovat, teda jeho mechanizmy nechceli popustit, mozno aj pravom, aby prijala takyto tien...ak to dokaze tak sa stane clovekom s velkym c
a aj ked momentalne tu zavladla jarmocna rec, nepochybujem nad uprimnostou kazdeho tu vysloveneho slova, a slova maju skutocne zazracnu moc, v akejkolvek podobe:)
neznámy
neznámy | 25.7.2011 23:07
Ty si môžeš ukradnúť čokoľvek, aj ja si prepožičiam myšlienky odtiaľto a hoci medzi rečou spomeniem, odkiaľ ich mám, nikdy som sa takto nespýtala. To bolo milé:)
Len práve tá posledná veta mi často vŕta hlavou - a je aj mojou pochybnosťou.
Už dávnejšie som sama pre seba napísala toto:
Zatiaľ, kým niekto sa snaží, aby to "svoje" našiel, iný len uspokojuje sebe vlastnú túžbu po hľadaní, pričom to jeho hľadanie súvisí len so snom, ktorý tak miluje a jeho nájdenie by preňho znamenalo prestať snívať.
Je dobré chcieť hľadať a nenájsť?
neznámy
neznámy | 25.7.2011 23:25
Čítala som si raz tento citát a hovorila som si, že táto ženská dobre vystihla moje občasné hnanie sa za ničím:
"Jak se loďkou šinula vepřed, krásneho puškvorce natrhala sice hromadu, ale ten ještě hezčí nedostala. 'Ten nejpěknejší bývá vždycky nejdále,' vzdychla nad tím, jak daleko si puškvorec umanul rúst." (Goodmenová, 1994, s. 125)

Nejde pri takomto neustálom hľadaní o problém nežitia chvíle, o problém utekania za tým, čo nie je a iba možno bude - nebude?
V súvislosti s tou poslednou vetou je v rozpore aj táto básnička od Horatia:
"Šťastný, skutočne šťastný je iba ten, kto môže povedať, že vlastní dnešný deň, kto s čistým svedomím vždy môže vyhlásiť: 'Zajtrajšok, rob, čo chceš - ja som dnes mohol žiť.'"-WINKIE-
neznámy
neznámy | 26.7.2011 21:21
Hľadať a nenájsť, hm.
Hľadanie je zároveň nachádzanie a sústavné potešenie. Plná náruč puškvorcov. :)
Nechcela by som prestať hľadať, bol by to pocit ustrnutia, ztuhnutia a to nemám rada.
Všetko potrebujem mať v neustálom pohybe a premene.
Viem, že ten puškvorec najnádhernejší jestvuje a ten pocit mi stačí. :)
neznámy
neznámy | 26.7.2011 21:23
A potom to takto vypadá. Téma Stretnutie priateľov astrológie a nás to už odvlnilo na lodičke kamsi do ďiaľav a na breh už ani nedovidíme. -LOL-
neznámy
neznámy | 26.7.2011 22:03
Zuzana, ja si myslim, ze o tom to je, tema tu zostava nadalej otvorena pre vsetkych a tou je stretnutie priatelov astrologie...a vsetko so vsetkych suvisi, aj to odviatenie na otvorene more:)
neznámy
neznámy | 26.7.2011 22:10
ja si myslim, ze poznanie historie moze byt obohacujuce, lebo moze pomoct pochopeniu korenovej sustavy, ktora vytvara stabilitu nielen pre jednotlivca ale aj pre vacsie celky, organizmy, ktorych sme sucastou, ich zmyslaniu a jednaniu a chybam v minulosti ako aj vyhram...a aj ked je poznanie historie limitovane, aspon snaha priblizit sa k jej pochopeniu moze pomoct:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...