mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Oznamy a akcie - 

Dalailama XIV

neznámy
neznámy | 6.7.2015 11:08
Dnes má osemdesiate narodeniny tibetský dalailama, veľká osobnosť.
Tu je jeho horoskop. :)

http://osobnosti.najdise.cz/horoskop/tandzin-gjamccho-dalailama-xiv
martinbd
martinbd | 6.7.2015 11:47
videl som aj inú verziu, so Slnkom v X. dome.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 11:58
Tie domy ani osi sa nemôžu brať do úvahy, čas jeho narodenia nie je známy.
neznámy
neznámy | 6.7.2015 12:03
Zaujímavé, že má grand trigon medzi slnkom, saturnom a jupiterom, teda vlastne má konfiguráciu draka, lebo trigón je preťatý opozíciou na neptún, možno aj lunu.
Zároveň je "chrbtica draka" - opozícia súčasťou T-čka s hrotom na chironovi.
martinbd
martinbd | 6.7.2015 12:17
Rodden rating má A, čiže overený údaj. Ale videl som aj tú druhú verziu.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 12:42
Veľmi pochybujem, že by bol zaznamenaný čas jeho narodenia s presnosťou dokonca na minúty, ten čas je udaný zrejme len na základe rektifikácie.
Pozrela som si aj horoskop pápeža Jána Pavla druhého, pretože to bol tiež náboženský vodca s pohnutým osudom a aj preto, lebo som jednu verziu jeho horoskopu už kedysi videla. V tej verzii mal tiež grand trigon a T-čko. V tejto verzii na najdise má len T-čko.
Viem, že v tej prvej verzii boli v grand trigone chiron a neptún, podobne ako u dalajlamu, kde sú neptún a chiron tiež súčasťou oboch konfigurácií.
Neviem si predstaviť ako môže u Jána Pavla druhého existovať tak odlišná verzia, škoda, že si už nepamätám, čo tam vtedy tvorilo tretí hrot grandtrigonu.
neznámy
neznámy
neznámy | 6.7.2015 14:09
Jeho Slunce v radixu je velmi úzké konjunkci s pozitivní stálicí Sirius.
neznámy
neznámy | 6.7.2015 14:15
Tak to si pozriem význam stálice. Zaujímavé. :)

Inak pekná profilovka. :D
neznámy
neznámy | 6.7.2015 16:29
Prečítala som si ten článok :), pekná mandala na obrázku hore. :)
martinbd
martinbd | 6.7.2015 16:42
Rodden Rating predsa udáva, do akej miery je čas presný, načo by ho tam potom udávali, A znamená a accurate, v preklade presný, od toho je už len AA presnejší. Neviem či radšej veríš niečomu, čo pokladáš za pravdepodobné, a to že to niekto zrovnával na základe rektifikácie máš odkiaľ? alebo tomu, čo je uvedené. Samozrejme, pravidlo číslo jedna, vždy pochybovať o čase narodenia.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 16:55
Máš pravdu, keď sa tak zamýšľam, len som si to previedla na podmienky a stav, aké boli u nás pred osemdesiatimi rokmi.
Ale druhá vec je, že naše náboženstvo s astrológiou vôbec nepracuje, tak všeobecne jednoduchým ľuďom to bolo jedno. Mala som kolegyňu, len o nejakých 15 rokov staršiu, ktorá sa narodila doma a matka jej dala zapísať do údajov na matrike dokonca iný deň. Miesto 1.apríla má napísaný 30.máj, vraj preto, aby sa jej nikto nesmial, že je narodená na deň bláznov. Iná pani, suseda chalupárka má v matrike zápis neskorší o 2, či 3 dni, z iného dôvodu. Boli Vianoce, záveje, toľko trvalo, kým sa dostali do mesta a narodenie dieťaťa úradne potvrdili. A to všetko menej ako pred osemdesiatimi rokmi.
Lenže v Tibete je úplne iný prístup k astrológii ako u nás, čo som si najprv neuvedomila, takže správne údaje o čase narodenia sú vysoko pravdepodobné. :)
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 16:59
Tá iná verzia, ktorú si videl, vychádzala z akého času? Luna tam už nebola v konjunkcii s Neptúnom?
martinbd
martinbd | 6.7.2015 18:41
zaujímavé je, že tú druhú verziu už neviem nájsť na internete, tak možno sa už potvrdila táto. Tam bolo Slnko v X. dome, len to si spomínam.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 19:16
Táto verzia na Najdise, sa mi s osobných dôvodov mimoriadne páči. :)
martinbd
martinbd | 6.7.2015 19:43
Keď si vezmeme len ten veľký trigon Jupiter Saturn Slnko, tak už to poukazuje na výnimočnú osobnosť, dobrák od kosti, hlboká a pevná viera, zmysel pre zodpovednosť, tiež že sa hodí na zodpovedné vedúce pozície.
A ten Neptún Mesiac, sextil Slnko, sextil Jupiter, zasa niečo ako idealizmus, ale aj súcit. Ale tá opozícia od Saturna už nie je taká veselá.

Ináč zaujímavá je tá kvadratúra od Marsa na Slnko. To je bežne sklon ku hnevu, ale k tomu sa človek môže postaviť rôzne, môže aj poprieť ten princíp Marsu, ale potom sa to môže odraziť na zdraví, myslím že má prečo sa hnevať na čínsku politiku. A pravdepodobne, v súlade s učením budhizmu si zvolil to popretie Marsu a asi preto si to odniesol žlčník u neho.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 19:55
Slnko je vo vodnom trigone, takže ak aj vrhá nejakú kvadratúru na mars, už bude podfarbená harmóniou toho trigonu a sextilu na lunu a a neptún, ktoré tvoria hlavu draka. V tomto prípade je kvadratúra podľa mňa veľmi zjemnená.
On už má naozaj čosi odžité, 80 rokov je úctyhodný vek, ľudské telo už v takom veku ideálne nefunguje a môžu sa prejaviť aj jemné duševné disharmónie ako telesná choroba.
Opozícia saturna na lunu a neptún nemusí prinášať len citové obmedzenia, ale aj hĺbku a citovú vážnosť.
neznámy
neznámy | 6.7.2015 19:57
úžasná osobnosť :-)
martinbd
martinbd | 6.7.2015 20:04
Dalajláma má dosť podobný horoskop ako ja v niektorých veciach, Tiež mám Slnko v Rakovi trigon Jupiter, Mars vo Váhach kvadratúra Slnko, Mesiac v Panne sextil Jupiter a iné. a o tej kvadratúre Slnko v Rakovi a Mars vo Váhach niečo viem. Je tam sklon k tomu nenásiliu, lebo aj Mars je v exile, aj Slnko v Rakovi, aj trigon Jupiter, ..., ale ak neprijme toho Marsa, tak sa to odrazí na zdraví a on ako hlava Tibetu, duchovná autorita si to nemohol dovoliť.

Nehovoril som o citovom obmedzení, ale o tom, že to nie je veselé spojenie, vážnosť nie je veselá. Tiež Saturn ako vládca domu manželstva by poukazoval na celibát, ak je teda ten čas presný.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.7.2015 20:30
Mňa ešte zaujalo, že má konjunkciu luny a lilith, čo sa vykladá ako nedostatok pokiaľ ide o matku. On bol ako malé dieťa od matky odobraný a vychovávaný ako budúci duchovný vodca Tibetu. Matka k nemu chodievala iba na audiencie.
K tej podobnosti... však ja od včera zíram na ten jeho horoskop, takú podobnosť s tým, čo mám v koliesku aj ja som ešte nevidela. Ak je uvedený čas presný, tak mám rovnako ako on vodný trigón rozdelený opozíciou, teda konfiguráciu drak.
Medzi tými istými planétami - slnko, luna, jupiter, neptún, saturn a cez to jeho T-čko ešte aj chiron. Vodný trigon, ktorý je rozdelený opozíciou s hlavou v panne.
A ešte aj v tých istých domoch. Slnko v jednotke, jupík v päťke akurát on má v deviatke saturna a ja neptún.
Tak ma to zaujalo, že sa mi v noci snívalo ako kráčam po ilici a oproti mne bežia budhistickí mnísi v oranžových rúchach a šlapkách na nohách. :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...